Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα

07.05.2025 Αναγνώστηκε 1234 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Κρίσιμες ημέρες είναι αυτές οι ημέρες που διανύουμε για το μέλλον του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση στο διοικητικό αδιέξοδο, δεν έχει υπάρξει συμφωνία για την αλλαγή διοίκησης και τα πάντα είναι ακόμα ρευστά. Πολλά ραντεβού των Χριστοβασίληδων στην Αθήνα, χωρίς ακόμα…λευκό καπνό.

 

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Από αύριο σε αύριο πάει το κρίσιμο θέμα του ΠΑΣ Γιάννινα και δυστυχώς δεν βρίσκεται λύση και μεγαλώνει η αβεβαιότητα και η αγωνία των φιλάθλων για το μέλλον της ομάδας της Ηπείρου. Τα τελεσίγραφα αναιρέθηκαν το ένα μετά το άλλο από την Παρασκευή πήγαμε στη Δευτέρα κι ακόμα λύση δεν βρέθηκε. Ας δούμε όμως που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π.Λ.» από το Σάββατο και μετά έχουν υπάρξει αλλεπάλληλα ραντεβού των αδερφών Χριστοβασίλη με την πλευρά του μάνατζερ Κωνσταντίνου Φάρρα, αλλά και τη δεύτερη πρόταση με τους ενδιαφερόμενους από την Αμερική και έχουν γίνει δια ζώσης ραντεβού, αλλά και συζητήσεις μέσω διαδικτύου με τηλεδιάσκεψη.

Μέχρι στιγμής όλα τα ραντεβού έχουν αποβεί άκαρπα και πλέον μεγαλώνει ο κίνδυνος και η αβεβαιότητα για το μέλλον του ΠΑΣ Γιάννινα. Όσο υπάρχει αυτή η στασιμότητα, μεγαλώνουν και οι φήμες, αλλά και η καχυποψία των φιλάθλων προς τη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα. Χτες, μια πληροφόρηση ότι οδηγείται σε «ναυάγιο» η δεύτερη περίπτωση από Αμερική και απομένουν μόνο η πλευρά με την πλευρά που εκπροσωπεί ο Κωνσταντίνος Φάρρας.

Η πλευρά των Χριστοβασίληδων φρόντισε διαψεύσει τις σχετικές φήμες, τονίζοντας ότι το πρωινό χτεσινό ραντεβού ήταν με τη δεύτερη πρόταση και όχι με την πλευρά Φάρρα, όπως έχουμε πλέον συνηθίσει να την ονομάζουμε καθώς ο ομογενής μάνατζερ ηγείται των διαπραγματεύσεων.

Σχετικά με την περίπτωση Φάρρα, οι πηγές του «Π.Λ.» αναφέρουν ότι το κρίσιμο «αγκάθι» είναι στη λεγόμενη προκαταβολή, δηλαδή στα χρήματα που πρέπει να πληρωθούν άμεσα.

Οι άνθρωποι που εκπροσωπεί ο κ. Φάρρας δεν φέρονται διατεθειμένοι να δώσουν το παραμικρό ποσό στους Χριστοβασίληδες πριν πέσουν οι υπογραφές, ενώ υπόσχονται ότι θα πληρωθούν όσα χρήματα χρειάζονται για τα ban που έχουν γίνει από τη FIFA.

Η πλευρά της διοίκησης Χριστοβασίλη αντιτείνει το εξής: Με το ban  της Πρωτομαγιάς που προήλθε από τις οφειλές στον Ρουμάνο Κλαούντιου Μπάλαν o ΠΑΣ έφτασε τα 5. Αν προστεθούν δύο ακόμα τις επόμενες ημέρες και φτάσει τα 7, τότε θα υπάρξει ολική απαγόρευση μεταγραφών από τη FIFA είτε η ομάδα τα πληρώσει μέχρι 30 Ιουνίου είτε όχι. Επομένως χρειάζονται κάποια χρήματα για άμεσες πληρωμές πριν δυσκολέψει ακόμα περισσότερο η κατάσταση.

Κι όλα αυτά την ώρα που η καχυποψία των φιλάθλων και όλης της πόλης έχει φτάσει στο ζενίθ. Πολλοί λένε και γράφουν ότι δεν υπάρχει καν δεύτερη πρόταση και ότι όλα είναι παιχνίδια και τεχνάσματα των Χριστοβασίληδων.

Για αυτό έχουν ιστορική ευθύνη οι διοικούντες να ανακοινώσουν όλα τα ονόματα των εμπλεκόμενων. Σε αντίθετη περίπτωση, με το πρόσχημα της εμπιστευτικότητας θα είναι σαν να επιβεβαιώνουν όσους βλέπουν με πλήρη καχυποψία τη μυστικοπάθεια των τελευταίων ημερών.

Σήμερα το πρωί υπάρχει κι άλλο προκαθορισμένο ραντεβού για συζητήσεις, πιθανόν αυτή τη φορά με την πλευρά Φάρρα. Το απόγευμα στις 17:00 είναι καθορισμένη η επιστροφή των παικτών στις προπονήσεις μετά το τέλος της σεζόν και την ισοπαλία 2-2 στη Χαλάστρα με τον Καμπανιακό.

Παρά τις σχετικές φήμες, δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει κάποια ενημέρωση ή διοικητική παρουσία για να μιλήσουν στους παίκτες ούτε επίκειται κάποια παρουσία στο ΠΕΑΚΙ. Οι υποσχέσεις της διοίκησης Χριστοβασίλη στους παίκτες αποδείχτηκαν ψεύτικες και όπως είναι λογικό υπάρχει αναβρασμός και ανησυχία για τα δεδουλευμένα των ποδοσφαιριστών.

Σχολιασμος