Πήρε άδεια ο ΠΑΣ Γιάννινα από την ΕΠΟ

18.05.2024 Αναγνώστηκε 2489 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Χωρίς προβλήματα κατατέθηκε στα τέλη Μαρτίου ο φάκελος αδειοδότησης του ΠΑΣ Γιάννινα και η γιαννιώτικη ομάδα πήρε κανονικά άδεια από την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ.

Πήρε άδεια ο ΠΑΣ Γιάννινα από την ΕΠΟ
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Ακόμα βέβαια δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία της Super League καθώς εκκρεμεί η τελευταία αγωνιστική των Play Off της Super League και η ανάδειξη του πρωταθλητή, ωστόσο οι αδειοδοτήσεις δίνονται ανεξαρτήτως της κατηγορίας που θα συμμετέχει η κάθε ομάδα. Δηλαδή η αδειοδότηση που θα λάβει από την ΕΠΟ ο ΠΑΣ Γιάννινα τον καλύπτει και για τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Βέβαια, η άδεια που πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν ειναι η αρχική που αφορά και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως έπαιρνε όλα τα χρόνια, αλλά αυτή που αφορά τα εγχώρια πρωταθλήματα Super League 1 και Super League 2.

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΟ αναφέρει:

"Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη διήμερη συνεδρίασή του, εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α' Εθνικής Κατηγορίας (Super League 1) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Χορηγεί την άδεια για τις διεθνείς διοργανώσεις UEFA (άδεια UEFA) και τις εγχώριες διοργανώσεις (άδεια Super League 1) για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 στις ΠΑΕ: ΑΕΚ, ΑΡΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ, ΛΑΜΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ.

Χορηγεί την άδεια για τις εγχώριες διοργανώσεις (άδεια Super League 1/Super League 2) για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 στις ΠΑΕ:

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΚΗΦΙΣΙΑ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης κατά τη συνεδρίασή του εξέτασε επίσης τον φάκελο της ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών ΑΣ ΠΑΟΚ και χορηγεί άδεια συμμετοχής στο Champions League Γυναικών της UEFA (άδεια UEFA) και στην Α' Κατηγορία Γυναικών (άδεια Α' κατηγορία γυναικών) στην εν λόγω ομάδα.

Κατά των αποφάσεων του ΠΟΑ δύναται να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών εργασίμων ημερών από την κοινοποίησή τους".

 

Σχολιασμος