Βγάζει παίκτες προς πώληση ο ΠΑΣ Γιάννινα

17.05.2024 Αναγνώστηκε 7082 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Τα σφιχτά οικονομικά δεδομένα και η αβεβαιότητα της Super League 2 οδηγούν τη διοίκηση Χριστοβασίλη στο να βάλει πωλητήριο σε κάποιους από τους παίκτες της γιαννιώτικης ομάδας που έχουν συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο όπως οι Ροσέρο και Καραχάλιος

Βγάζει παίκτες προς πώληση ο ΠΑΣ Γιάννινα
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Ας τα πάρουμε με τη σειρά: η δήλωση αποχώρησης των αδερφών Χριστοβασίλη δεν βρήκε ανταπόκριση από υποψήφιους αγοραστές και διοικητικά ο ΠΑΣ μοιάζει πλέον αρκετά πιθανό να μην αλλάξει σελίδα, κάτι που τόσο έχει ανάγκη ο σύλλογος. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα πάντως η ομάδα θα συνεχίσει με την ίδια διοίκηση και στα… κακοτράχαλα μονοπάτια της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Παναγιώτης και Γιάννης Χριστοβασίλης έχουν πρόθεση να περιμένουν μέχρι τέλη Μαΐου ή το αργότερο αρχές Ιουνίου προκειμένου να δείξει κάποιος ενδιαφέρον για την αγορά της ομάδας. Από εκεί και πέρα προτίθενται μέσω μιας νέας κοινής δήλωσης ή ενδεχομένως και συνέντευξης Τύπου να μιλήσουν για τα πλάνα τους ενόψει της νέας σεζόν στην Super League 2.

Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να είναι μία από τις εμπορικότερες ομάδες που θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, ωστόσο τα οικονομικά δεδομένα είναι κατά πολύ υποπολλαπλάσια από την Super League. Έτσι προκειμένου να είναι βιώσιμη η ομάδα, σύμφωνα με τη νυν διοίκηση, πρέπει να προχωρήσει σε δραστική μείωση του έτσι κι αλλιώς χαμηλού μπάτζετ και εξεύρεση εσόδων από πωλήσεις παικτών.

Πρώτος στη λίστα των προς πώληση παικτών είναι ο Κέβιν Ροσέρο. Ο Κολομβιανός ήταν ένας από τους διασωθέντες του φετινού «ναυαγίου» του ΠΑΣ Γιάννινα και έδειξε καλά στοιχεία στις επελάσεις και στις πλαγιοκοπήσεις. Ο Ροσέρο έχει συμπληρώσει σε δύο χρόνια στα Γιάννενα 56 συμμετοχές με τον ΠΑΣ, έχει πετύχει 8 γκολ, ενώ έχει μοιράσει 4 ασίστ. Δεσμεύεται με ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τους Γιαννιώτες, μέχρι το καλοκαίρι του 2025, όμως η διοίκηση θέλει να τον «μοσχοπουλήσει», ενώ και ο ίδιος δεν θέλει να παίξει στη δεύτερη κατηγορία. Κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν υπήρξε ενδιαφέρον για τον Ροσέρο από ομάδα του εξωτερικού, όμως δεν προχώρησε σε κάτι ουσιαστικό. Μένει να φανεί αν θα έρθει φέτος πρόταση για την απόκτηση του Κολομβιανού μεσοεπιθετικού.

Όπως όλα δείχνουν, προς πώληση στον ΠΑΣ είναι και ο Ζήσης Καραχάλιος. O Καρδιτσιώτης αμυντικός χαφ ήταν η αποκάλυψη της ομάδας στη μεσαία γραμμή τα προηγούμενα χρόνια, όμως φέτος δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά και το δίδυμο με τον Τζίνο στα αμυντικά χαφ ήταν προβληματικό σε πολλά παιχνίδια. Ο Καραχάλιος είχε πρόταση από ομάδα της Ρωσίας τον Δεκέμβριο του 2022, όμως δεν είχε παραχωρηθεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τα δεδομένα όμως φέτος είναι διαφορετικά και στην περίπτωση του Καραχάλιου έχει μπει πωλητήριο, ενώ και η πλευρά του ποδοσφαιριστή πιστεύει ότι ο κύκλος του στα Γιάννενα έχει κλείσει.

Συνολικά, σε 4 χρόνια παρουσίας ο Καραχάλιος αγωνίστηκε 85 φορές με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, δεν έχει σημειώσει κάποιο γκολ και έχει μοιράσει μία ασίστ. Για τον Καραχάλιο έχουν ενδιαφερθεί αρκετές ομάδες και δύο ελληνικές, η Λαμία και ο Ατρόμητος και δεν αποκλείεται να υπάρξει επίσημη πρόταση προς τον ΠΑΣ Γιάννινα εντός των προσεχών ημερών. 

Σχολιασμος