Πέρασε ένας χρόνος χωρίς τον Γιώργο Χριστοβασίλη

14.05.2024 Αναγνώστηκε 1180 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή ο μακροβιότερος πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης, βυθίζοντας στο πένθος  την οικογένεια της ομάδας της Ηπείρου και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Πέρασε ένας χρόνος χωρίς τον Γιώργο Χριστοβασίλη

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης διετέλεσε για 15 χρόνια πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, από το 2008 έως το 2023 και συνέδεσε το όνομα του με τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ομάδας της Ηπείρου, την ευρωπαϊκή έξοδο το καλοκαίρι του 2016 στα προκριματικά του Europa League, ενώ κατάφερε να σταθεροποιήσει τη γιαννιώτικη ομάδα στην Super League.

Ο εκλιπών Γιώργος Χριστοβασίλης πάλεψε με γενναιότητα τη μορφή καρκίνου με την οποία διαγνώστηκε, όμως έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 14 Μαΐου του περσινού έτους. Μάλιστα, έφυγε από τη ζωή λίγες μόλις ώρες μετά τον τελευταίο αγώνα και την ισοπαλία 3-3 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό και αφού οι Γιαννιώτες είχαν εξασφαλίσει τότε την παραμονή τους στην κατηγορία.

Η απουσία του Γιώργου Χριστοβασίλη ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής φέτος στα διοικητικά του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς τα παιδιά του, Παναγιώτης και Γιάννης, αποδείχτηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και η ομάδα υποβιβάστηκε ως τελευταία στην Super League 2.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα προχώρησε σε σχετική ανάρτηση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου χωρίς τον Γιώργο Χριστοβασίλη, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του εκλιπόντος προέδρου που την οδήγησε στις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της γιαννιώτικης ΠΑΕ αναφέρει:

«Ένας χρόνος μακριά μας, αλλά για πάντα δίπλα μας. Ένας χρόνος από εκείνη την ημέρα που ο ΠΑΣ Γιάννινα βυθίστηκε στο πένθος. Ένας χρόνος χωρίς τον άνθρωπο που οδήγησε την ομάδα μας στις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της.

Αθάνατος.

Την Κυριακή 19/5 στις 09:30 ο ΠΑΣ Γιάννινα θα τιμήσει την μνήμη του στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Άνω Γλυφάδας».

Σχολιασμος