Aποχαιρετισμός με τόπο στα νιάτα, ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος 1-1

13.05.2024 Αναγνώστηκε 1850 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Με ένα παιχνίδι…καρμπόν με τα περισσότερα φετινά εντός έδρας ολοκληρώθηκε η σεζόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου ήταν ανώτερη του Βόλου, ωστόσο δέχτηκε ακόμα ένα «κρύο» γκολ και έμεινε στην ισοπαλία (1-1) με τον Βόλο στο «Ζωσιμάδες» για την 7η και τελευταία αγωνιστική των Play Out της Super League.

Aποχαιρετισμός με τόπο στα νιάτα, ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος 1-1
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

 Το σύνολο του Γιώργου Γεωργουλόπουλου προηγήθηκε στο σκορ με τον Τζίμα (56’), έχασε μεγάλες και…άχαστες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, ωστόσο τιμωρήθηκε από το νόμο του ποδοσφαίρου και δέχτηκε την ισοφάριση του Βόλου από τον Μωραΐτη (86’) στο φινάλε της αναμέτρησης. Αποθέωση για τον Ισπανό αρχηγό Πέδρο Κόντε, ντεμπούτο για τον νεαρό αριστερό μπακ Ναούμη.

Με ισοπαλία αποχαιρέτησε την Super League ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά από 4 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη μεγάλη κατηγορία. Οι Γιαννιώτες αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Βόλο το απόγευμα του Σαββάτου στο «Ζωσιμάδες» και τερμάτισαν στην τελευταία θέση με 23 μόλις βαθμούς μετά από 33 συνολικά αγώνες.

Η ομάδα του Γιώργου Γεωργουλόπουλου ήταν ανώτερη από τους Βολιώτες,  προηγήθηκε στο σκορ με τον Τζίμα (56’) και έχασε μεγάλες ευκαιρίες και για άλλα γκολ με σπουδαιότερες αυτές των Μπακαδήμα και Λεό, ωστόσο η αναποτελεσματικότητα της τιμωρήθηκε από το νόμο του ποδοσφαίρου και ο Βόλος ισοφάρισε στο τέλος με τον Μωραΐτη (86’).

Πώς έπαιξαν

Ο υπηρεσιακός Γιώργος Γεωργουλόπουλος παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με δύο αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα με την Κηφισιά πριν το Πάσχα. Ο Μπακαδήμας έπαιξε στη θέση του τιμωρημένου λόγω καρτών Εραμούσπε και ο Τζίνο στη θέση του Καραχάλιου που προέρχονταν από ίωση. Το σύστημα ήταν και πάλι το 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αθανασίου, δεξί μπακ ο Πανάγου, αριστερό ο Κιάκος και στόπερ έπαιξαν οι Μπακαδήμας και Σομποτσίνσκι. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Λιάσος και Τζίνο, δεξιά στην επίθεση έπαιξε ο Ροσέρο, αριστερά ο Τζίμας και ο Κύρκος αγωνίστηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Κόντε που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Με ίδια διάταξη 4-2-3-1 αγωνίστηκε και ο Βόλος του Χρήστου Κόντη. Στην εστία ήταν ο Παπαδόπουλος, δεξί μπακ ο Τάχατος, αριστερό ο Κίτσος και στόπερ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Ασλανίδης και Καλογερόπουλος. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Τσοκάνης και Μπαριέντος, δεξί εξτρέμ ο Μύγας, αριστερό ο Μπερτόλιο και ο Κόμπα κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μωραΐτη που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Καλύτερος ο ΠΑΣ, χαμένες ευκαιρίες

Χωρίς άγχος και βαθμολογικό κίνητρο μπήκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να ευχαριστήσει τους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο Εθνικό Στάδιο. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα της Ηπείρου χάθηκε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Μόλις στο 10’ ο Ροσέρο έκανε την κούρσα από δεξιά και έστρωσε στον Κύρκο, ο οποίος πάσαρε παράλληλη στον Κόντε που επιχείρησε να κάνει εντυπωσιακό τακουνάκι από την μικρή περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου. 

Στο 13’ ο Τζίμας έκανε ωραία ατομική ενέργεια και σούταρε, όμως ο τερματοφύλακας του Βόλου Παπαδόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια. Στο 18’ οι παίκτες του ΠΑΣ συνδυάστηκαν γρήγορα, ο Τζίνο βρήκε τον Τζίμα κι αυτός τον Κόντε, ο αρχηγός των Γιαννιωτών σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής με το αριστερό, όμως ο Παπαδόπουλος έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Μετά το εικοσάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι φάσεις λιγόστεψαν. Ο Κόντης προχώρησε νωρίς σε αναγκαστική αλλαγή στο 22’ όταν ο Ασλανίδης τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Ράσιτς.

Στο 38' ο Κόντε πήρε την μπάλα από τον Τζίμα εκτός περιοχής και έκανε το σουτ, όμως ο νεαρός πορτιέρο του Βόλου Παπαδόπουλος ήταν και πάλι σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ. Ήταν η τελευταία φάση ενός μέτριου πρώτου ημιχρόνου, με τον ΠΑΣ να κυριαρχεί και τον Βόλο να είναι εντελώς ακίνδυνος επιθετικά.

Προβάδισμα με γκολ Τζίμα

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΣ Γιάννινα έγινε και πάλι δραστήριος επιθετικά και προσπάθησε να φτάσει στο γκολ, κάτι που τελικά κατάφερε λίγο αργότερα. Στο 53’ ο Κύρκος πάσαρε στον Ροσέρο, ο Κολομβιανός προσπάθησε να βρει τον Τζίμα, αλλά τον έκοψε ο Μπαριέντος και τελικά έκανε το σουτ, αλλά ο Παπαδόπουλος και πάλι έδιωξε σε κόρνερ.

Το γκολ για τον ΠΑΣ ήρθε τελικά στο 56’ μετά από μια γρήγορη αντεπίθεση της γιαννιώτικης ομάδας. Ο Ροσέρο έκλεψε τη μπάλα και την άφησε στον Τζίνο και ο Ουρουγουανός βρήκε τον Κόντε. Ο ιδιαίτερα δραστήριος Ισπανός αρχηγός έβγαλε έξυπνη κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας για τον Ροσέρο. Ο Κολομβιανός έκανε την παράλληλη σέντρα και με προβολή στο δεύτερο δοκάρι ο Τζίμας έκανε το 1-0 και το πανηγύρισε στον πάγκο. Ήταν το τρίτο γκολ του Τζίμα στο φετινό πρωτάθλημα και πιθανότατα το τελευταίο καθώς αναμένεται να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ.

Ο Γεωργουλόπουλος προχώρησε στην πρώτη αλλαγή πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και πέρασε τον Μπεγκάλα στη θέση του Κύρκου. Στο 60’ ο ΠΑΣ έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ μετά από νέα αντεπίθεση. Ο Μπεγκάλα έβγαλε βαθιά μπαλιά για τον Ροσέρο και ο Κολομβιανός από αριστερά έβγαλε τη σέντρα με το εξωτερικό φάλτσο, ο Καλογερόπουλος στην προσπάθεια να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στην εστία, ο Παπαδόπουλος έδιωξε ενστικτωδώς και ο Λιάσος απέτυχε σε δεύτερο χρόνο να σκοράρει σε ανυπεράσπιστη εστία.

Από την πλευρά του ο Κόντης πέρασε στο ματς τους Άλχο και Ασεχνούν στις θέσεις των Μύγα και Μπερτόλιο αντίστοιχα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Καραχάλιος από πλευράς ΠΑΣ μπήκε στη θέση του Τζίνο στη μεσαία γραμμή και ο Μίνα στη θέση του σκόρερ Τζίμα.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Βόλος πήρε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να φτάνει με αξιώσεις στην εστία του Αθανασίου, ο οποίος ήταν θεατής σε όλο τον προηγούμενο αγώνα.

Στο 70’ ο Ασεχνούν έκανε καλή ενέργεια από αριστερά και σούταρε με το δεξί, αλλά ο Αθανασίου ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Ο ίδιος παίκτης του Βόλου στο 71’ έκανε την παράλληλη σέντρα από αριστερά και ο Αθανασίου έκανε λάθος και η μπάλα πέρασε τη γραμμή, όμως φάνηκε ότι η μπάλα είχε βγει εκτός τελικής γραμμής πριν ο Ασεχνούν σεντράρει και το γκολ σωστά ακυρώθηκε από τον διαιτητή Κουμπαράκη.

Στο 73' ο Μπεγκάλα βρήκε τον Μίνα και αυτός έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά αλλά μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Καραχάλιος απείλησε με μακρινό σουτ με το δεξί, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Όταν χάνεις το άχαστο…

Μετά από νέα αντεπίθεση στο 77’, ο Κόντε έβγαλε με ωραία μπαλιά για τον Πανάγου που βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Κίτσο που έβαλε το σώμα του και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 78’ ο ΠΑΣ έχασε τεράστια ευκαιρία για το δεύτερο γκολ με τον Μπακαδήμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ροσέρο, η μπάλα απομακρύνθηκε από τον Κόμπα, έφτασε τον Καραχάλιο που επανέφερε στον Ροσέρο. Ο Κολομβιανός έκανε εκπληκτική ντρίπλα και σέντρα, ο Κόντε πάσαρε με κεφαλιά τον Μπακαδήμα που αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η απάντηση του Βόλου ήρθε στο 80’ όταν ο Κόμπα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μωραΐτης έπιασε με τη μία σουτ στο δεύτερο δοκάρι και έδιωξε στην κλειστή του γωνία ο Αθανασίου.

Στο 82’ ο Λεό πέρασε στη θέση του Κόντε και ο Ισπανός αρχηγός αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο, ενώ το ίδιο λεπτό ο Ναούμης έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα και μπήκε στον αγώνα στη θέση του Ροσέρο.

Στο 87’ ο Βόλος απείλησε εκ νέου με τον Ασεχνούν να κάνει το σουτ, όμως ο Αθανασίου έπεσε και έδιωξε προς τα πλάγια. Δευτερόλεπτα αργότερα ο ΠΑΣ έχασε τη μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία του αγώνα.

Συγκεκριμένα, στο 88’ ο Καραχάλιος έκανε ωραία ενέργεια και με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τον Λεό στον κενό χώρο. Ο Γάλλος επιθετικός νίκησε τους αμυντικούς του Βόλου, άδειασε τον Καλογερόπουλο με προσποίηση και ενώ ήταν πεσμένος ο Παπαδόπουλος δεν κατάφερε να βρει στόχο προ κενής εστίας και έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βόλου.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου ότι όταν χάνεις μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος δέχεσαι γκολ επαληθεύτηκε και το Σάββατο στο «Ζωσιμάδες». Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά τη μεγάλη ευκαιρία του Λεό για το 2-0 ο Βόλος έφτασε στην ισοφάριση.

Στο 89’ ο Ασεχνούν από αριστερά έκανε τη σέντρα προ του Πανάγου και ο Μωραΐτης στο δεύτερο δοκάρι πρόλαβε τον Ναούμη και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1 για τους Βολιώτες.

Στα λεπτά των καθυστερήσεων ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να απαντήσει στο γκολ του Βόλου και το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα με το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Κουμπαράκη. Μια κακή σεζόν έφτασε στο τέλος της με ένα κακό εντός έδρας αποτέλεσμα για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Παρόλα αυτά, οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα χειροκρότησαν τους παίκτες όταν πήγαν στην πλευρά της θύρας 10 μετά το τέλος του αγώνα για να τους ευχαριστήσουν για τη στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Διαιτησία: Κουμπαράκης (Δέλλιος – Οικονόμου)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Aθανασίου, Πανάγου, Μπακαδήμας, Σομποτσίνσκι, Κιάκος, Λιάσος, Τζίνο (68’ Καραχάλιος), Κύρκος (57’ Μπεγκάλα), Τζίμας (68’ Μίνα), Ροσέρο (82’ Ναούμης), Κόντε (82’ Λεό).

Βόλος (Χρήστος Κόντης): Παπαδόπουλος, Τάχατος (84’ Γκαρσία), Καλογερόπουλος, Ασλανίδης (22’ Ράσιτς), Κίτσος, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μπερτόλιο (66’ Ασεχνούν), Μύγας (66’ Άλχο), Κόμπα, Μωραΐτης.

Σχολιασμος