Καταδικαστική ήττα… ΠΑΣ Γιάννινα – Αστ. Τρίπολης 0-1

15.04.2024 Αναγνώστηκε 1342 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

 Τη χαριστική βολή στον ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Ηπειρώτες έχουν πάρει την κάτω βόλτα, ήταν σε έναν ακόμα αγώνα επιβίωσης κατώτεροι των περιστάσεων και πλέον βρίσκονται αγκαλιά και μόλις έναν βαθμό μακριά από τον υποβιβασμό. Με γκολ του Ατιένθα στις καθυστερήσεις ο Αστέρας Τρίπολης έφυγε νικητής με 0-1 από το «Ζωσιμάδες» για την 4η αγωνιστική των Play Out της Super League και η υπόθεση της παραμονής τελείωσε οριστικά για την ομάδα της Ηπείρου.

 

Καταδικαστική ήττα… ΠΑΣ Γιάννινα – Αστ. Τρίπολης 0-1
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Τη 17η ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα και την πλέον καταδικαστική γνώρισε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου ηττήθηκε με 0-1 από τον Αστέρα Τρίπολης στο «Ζωσιμάδες» χάρη σε γκολ του Ατιένθα στις καθυστερήσεις.

Μετά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής των Play Out ο ΠΑΣ βρίσκεται μόλις έναν βαθμό μακριά και από τον μαθηματικό υποβιβασμό και φαίνεται πώς έχει συμβιβαστεί με τη μοίρα του καθώς «έσβησαν» και οι τελευταίες ελπίδες παραμονής. 

Πως έπαιξαν 

Ο Μιχάλης Γρηγορίου άφησε στην άκρη το 3-5-2 που είχε χρησιμοποιήσει στο Ηράκλειο και παρέταξε τον ΠΑΣ με σύστημα 4-2-3-1, το οποίο μετατρέπονταν σε 4-3-3 όταν η γιαννιώτικη ομάδα επιτίθονταν. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Νάγκι, δεξί μπακ ο Σόρια και αριστερό ο Κιάκος, ενώ στόπερ στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Παντελάκης και Σομποτσίνσκι. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Καραχάλιος και Τζίνο, δεξιά στα χαφ ο Ροσέρο και αριστερά ο Παμλίδης, ενώ ο Ροζάλες βρίσκονταν σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Κόντε που ήταν στην κορυφή της επίθεσης. 

Από την άλλη ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με το κλασικό κι αγαπημένο του 4-2-3-1. Ο Τσιφτσής ήταν στην εστία, δεξί μπακ ο Λύρατζης και αριστερό ο Χουχούμης, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Ατιένθα και Καστάνιο. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Αλάγκμπε και Γιαμπλόνσκι. Δεξιά στα χαφ ήταν ο Καλτσάς, αριστερά ο Ρεγκίς και ο Παλάσιος στον άξονα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μιριτέλο.

Λιγοστός κόσμος, ανούσια υπεροχή

Η απογοήτευση που υπάρχει στο εσωτερικό της ομάδας έχει περάσει και στον κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα και το «Ζωσιμάδες» είχε λιγοστό κόσμο του απόγευμα του Σαββάτου παρά τη γενική είσοδο των 10 ευρώ τόσο στη μεγάλη όσο και στην παλιά σκεπαστή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ΠΑΣ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε την εδαφική υπεροχή και έψαξε το γρήγορο γκολ. Μόλις στο 1’ ο Κιάκος έκανε από αριστερά την σέντρα, ο Ροσέρο άφησε για τον Ροζάλες, ο οποίος έκανε το σουτ εντός περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 4’ ένα γυριστό σουτ του Κόντε δεν βρήκε στόχο καθώς η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Τσιφτσή.

Στο 13’ ο Παμλίδης άνοιξε στον Τζίνο, ο οποίος συνδυάστηκε με τον Κόντε και σούταρε από διαγώνια θέση και σούταρε, όμως το σουτ του Ουρουγουανού κόντραρε πάνω στον Καστάνιο και στη συνέχεια ο Γιαμπλόνσκι έδιωξε σε κόρνερ. Στο 16' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κιάκου, ο Κόντε πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι Γιαννιώτες έφτασαν κοντά στο γκολ στο 23’ όταν ο Παμλίδης βρήκε τον Σόρια, ο Ισπανός σέντραρε παράλληλα, ο Κόντε ήταν έτοιμος να σουτάρει, όμως «τράκαρε» με τον Τζίνο και δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Χαμένη ευκαιρία με Ροζάλες

Στο 31’ ο Τσιφτής νίκησε τον Κόντε σε μεταξύ τους τετ α τετ μετά από ασίστ του Ροσέρο, όμως ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός ήταν σε θέση off side. Στο 36' ο Κιάκος εκτέλεσε κόρνερ, ο Παμλίδης πήρε την γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά και πάλι η μπάλα έφυγε άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους για την ομάδα της Ηπείρου χάθηκε στο 40’. Ο Κιάκος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Ροζάλες βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και έκανε την προβολή, αλλά έδιωξε σωτήρια με το πόδι τη μπάλα ο Τσιφτσής. Ο Αστέρας ήταν εντελώς ακίνδυνος επιθετικός σε όλο το πρώτο μέρος και η μόνη αξιόλογη επιθετική του ενέργεια ήρθε στην εκπνοή με τον Καλτσά να κάνει επικίνδυνα την παράλληλη σέντρα, όμως δεν βρέθηκε κανείς στην πορεία της μπάλας για να απειλήσει τον Νάγκι.

Καλύτερες στιγμές ο Αστέρας

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ράσταβατς έριξε στον αγώνα τον Μπαρτόλο στη θέση του Παλάσιος, ενώ ο Μιχάλης Γρηγορίου μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο αποφάσισε να παρέμβει και έριξε στον αγώνα τους Ντεμίρ και Λεό στις θέσεις των Ροσέρο και Τζίνο. Το σύστημα του ΠΑΣ γύρισε σε 4-4-2 με δίδυμο στην επίθεση τους Λεό και Κόντε. 

Στο 62’ ο Μπαρτόλο βρήκε τον Μιριτέλο που βγήκε απέναντι από Νάγκι, όμως ο Ούγγρος πορτιέρο τον νίκησε στο μεταξύ τους τετ α τετ και έσωσε τον ΠΑΣ.  Θέλοντας να τονώσει τη μεσαία γραμμή ο Γρηγορίου έριξε στον αγώνα τους Ριένστρα και Τζίμα αντί των Ροζάλες και Παμλίδη. Σε σέντρα από δεξιά στο 67', ο Γκος πήρε την κεφαλιά-πάσα, ο Ρεγκίς έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 74' ο Γιαμπλόνσκι κέρδισε τη μπάλα μετά από λάθος του Τζίμα και έκανε το σουτ, αλλά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Νάγκι. Στο 80’ ο Τζίμας έστρωσε στον Ριένστρα που έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα άουτ.

Στο 87’ ο Ντεμίρ έκανε την παράλληλη σέντρα από αριστερά, όμως κανείς συμπαίκτης του δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας. Γενικά πάντως ο Τούρκος είχε κακές εκτελέσεις στημένων και όλα τα κόρνερ που κέρδισε ο ΠΑΣ πέρασαν ανεκμετάλλευτα. 

Η… μαχαιριά για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από στατική φάση. Ο Μπαρτόλο εκτέλεσε φάουλ απλό πλάγια αριστερά, ο Ατιένθα νίκησε τον Σομποτσίνσκι και πήρε την κεφαλιά, απέκρουσε δύσκολα ο Νάγκι, όμως στην επαναφορά ο Ισπανός αμυντικός πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 0-1 για τους Αρκάδες.

Στο 96’ ο Αστέρας βγήκε στην κόντρα με τον Ζουγλή, ο οποίος πάσαρε στον Ρεγκίς που σούταρε πάνω στα σώματα των αμυντικών του ΠΑΣ και η μπάλα απομακρύνθηκε. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γκάμαρη βρήκε τον Αστέρα Τρίπολης να παίρνει νίκη μετά από 2,5 μήνες και ακριβώς 76 ημέρες και το πρώτο τρίποντο μετά από 3 σερί ήττες στα Play Out. 

Για τον ΠΑΣ ήταν μια καταδικαστική ήττα καθώς παρέμεινε καθηλωμένος στους 19 βαθμούς την ίδια ώρα που ο Παναιτωλικός νίκησε με 0-1 την Κηφισιά και ξέφυγε στους 27 βαθμούς, ενώ η ομάδα των βορείων προαστίων έμεινε στους 25 βαθμούς. 

Διαιτησία: Γκάμαρης (Σαμοΐλης – Νιδριώτης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Σόρια, Κιάκος, Σομποτσίνσκι, Παντελάκης, Τζίνο (60' Λεό), Καραχάλιος, Ροζάλες (65' Ριένστρα), Παμλίδης (65' Τζίμας), Ροσέρο (60' Ντεμίρ), Κόντε.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καστάνιο, Ατιένθα, Χουχούμης, Λύρατζης, Γιαμπλόνσκι (89' Βαλιέντε), Αλάγκμπε (63' Γκος), Παλάσιος (46' Μπαρτόλο), Ρεγκίς, Καλτσάς (71' Ζουγλής), Μιριτέλο (89' Μάντζης).

Σχολιασμος