LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

06.04.2024 Αναγνώστηκε 2083 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε ζωντανά από το γήπεδο «Θ.Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου την αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 3η αγωνιστική των Play Out της Super League 1.

LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 4-0
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης
  • Το τελευταίο του...χαρτί προκειμένου να παραμείνει ζωντανός στη μάχη της παραμονής παίζει σήμερα στην Κρήτη ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου χρειάζεται νίκη προκειμένου να διατηρήσει τις όσες ελπίδες έχει να παραμείνει στην κατηγορία.

  • Στο επίκεντρο της επικαιρότητας του ΠΑΣ βρίσκεται η δήλωση των αδερφών Χριστοβασίλη και η επιθυμία αποχώρησης τους από τη διοίκηση και την ιδιοκτησία της ομάδας. Το ποδοσφαιρικό τμήμα όμως πρέπει να μείνει ανεπηρέαστο από όλες αυτές τις εξελίξεις.
  • Ο προπονητής Μιχάλης Γρηγορίου δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Κλαούντιου Μπάλαν και Ουσέι Τούτου.
  • Ο Σαντιάγκο Μοσκέρα βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του προπονητή του ΟΦΗ Τραϊανού Δέλλα για τη σημερινή αναμέτρηση.

  • Οι αναμετρήσεις απέναντι στον σύλλογο του Ηρακλείου έχουν ιδιαίτερη αξία για τους φιλάθλους του «Άγιαξ της Ηπείρου» με αφορμή τα αλήστου μνήμης μπαράζ της Ρόδου το 2001 (1-0, 2-0) και τα επεισόδια που είχαν γίνει στις 17 Ιουνίου στον τελευταίο αγώνα των μπαράζ που έκρινε και τον υποβιβασμό του ΠΑΣ στην Β' Εθνική. Σε 31 ματς, ο ΟΦΗ μετράει 20 νίκες, 7 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα και 4 φορές ο ΠΑΣ έφυγε νικητής από το Ηράκλειο, εκ των οποίων η μία ήταν στα χαρτιά (0-3) τη σεζόν 2014-15 σε ένα ματς που είχε γίνει οριστική πριν την έναρξή του η αποχώρηση των Κρητικών από εκείνο το πρωτάθλημα.

  • Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης από την ΕΠΣ Δράμας. Βοηθοί του θα είναι ο Τρύφωνας Πετρόπουλος από την Αρκαδίας και ο Δημήτριος Βεργέτης από την Αργολίδα, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Ανδρέας Γκάμαρης από την Αθήνα. Στο VAR θα είναι ο Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας) με AVAR τον Δημήτριο Σαμοΐλη (Αθηνών). Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Αθανάσιος Νικολακόπουλος (Αθηνών).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ (Τραϊαννός Δέλλας):Χριστογεώργος, Μαρινάκης, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Θοράρινσον, Μεγιάδο ,Γκαγιέγος, Μπακού,Τοράλ, Ριέρα, Ισέκα.

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Baumann,Lucao,Abanda,Glazer,Αποστολάκης,Bakic,Θεοδουσαλάκης,Mosquera, Luiz Phellype

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Σόρια, Τσαούσης, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Σομποτσίνσκι, Καραχάλιος, Ριένστρα, Ροζάλες, Τζίμας, Κόντε. 

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Αθανασίου,Παντελάκης,Κάκιος,Λιάσος, Ντεμίρι, Ροσέρο, Τζίνο, Λεό, Παμλίδης.

Έναρξη της αναμέτρησης

Με αλλαγή σχηματισμού και τριάδα στόπερ στην άμυνα παρατάσσει σήμερα τον ΠΑΣ ο Μιχάλης Γρηγορίου. Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Νάγκι, ενώ την τριάδα των στόπερ αποτελούν οι Σομποτσίνσκι, Εραμούσπε και Μπακαδήμας. Τη δεξιά πτέρυγα καλύπτει ο Σόρια και την αριστερή ο Τσαούσης. Στα χαφ παίζει ο Καραχάλιος και μπροστά του οι Ριένστρα και Ροζάλες, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούν οι Τζίμας και Κόντε.]

ΓΚΟΛ για τον ΟΦΗ στο 10' με τον Ριέρα. Ακόμα ένα τραγικό λάθος της άμυνας φέρνει ένα ακόμα παιδικό γκολ. Μακρινή μπαλιά του Τοράλ προς τον Μπάκου, ο Εραμούσπε του έβαλε την κόντρα και τον σταμάτησε, όμως στη συνέχεια απομάκρυνε τη μπάλα πάνω στα πόδια του Τσαούση. Αποτέλεσμα ήταν η μπάλα να στρωθεί στον Μαρινάκη που έστρωσε στον Ριέρα, ο οποίος σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με εξουδετερωμένο τον Νάγκι για το 1-0. Ένα τραγικό λάθος της άμυνας, το οποίο αντικατοπτρίζει δυστυχώς τη φετινή εικόνα της άμυνας του ΠΑΣ.

Ο Βόλος έχει ανοίξει το σκορ στο Αγρίνιο και προηγείται με 0-1 του Παναιτωλικού χάρη σε γκολ του Ασεχνούν. Παναιτωλικός - Βόλος 0-1

Την ίδια ώρα ο Αστέρας Τρίπολης προηγείται της Κηφισιάς με 1-0 με γκολ του Μιριτέγιο από το ξεκίνημα του αγώνα.

Το μένος τους στον ΠΑΣ βγάζουν οι οπαδοί του ΟΦΗ και φωνάζουν "εκεί, εκεί στη Β΄Εθνική", ανάμεσα σε άλλα εχθρικά συνθήματα.

Καλή στιγμή για τον ΟΦΗ στο 20' μετά από σέντρα του Ριέρα, ο Μπάκου και ο Ισέκα δεν μπόρεσαν να βρουν τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και αυτή έφαγε άουτ.

ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΗΦΙΣΙΑ 1-0

ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΒΟΛΟΣ 0-1

Κίτρινη κάρτα στον Εραμούσπε στο 22' για μαρκάρισμα πάνω στον Ισέκα. 

Μετά από υπόδειξη του VAR Τζήλου o διαιτητής Πουλικίδης θα τσεκάρει τη φάση για πιθανή κόκκινη στον Ερασμούσπε.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΑΜΟΥΣΠΕ ΣΤΟ 26'. Απίστευτη απόφαση της διαιτητικής ομάδας που αφήνει τον ΠΑΣ με 10 παίκτες. Ο διαιτητής Πουλικίδης είδε την φάση στο VAR και αποφάσισε ότι ο Εραμούσπε παρότι γύρισε την πλάτη του και δεν ήταν τελευταίος παίκτης έπρεπε να αποβληθεί. Άλλαξε λοιπόν την αρχική του απόφαση και έκανε την κίτρινη κόκκινη κάρτα. Με 10 παίκτες ο ΠΑΣ για σχεδόν 65 λεπτά.

 Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 34' με τον Ισέκα. Κλέψιμο του Γκαγιέγος στη μεσαία γραμμή και αντεπίθεση με τον Ριέρα που έβγαλε διαγώνια ασίστ για τον Ισέκα, ο οποίος σούταρε, όμως ο Νάγκι με τα πόδια έσωσε τον ΠΑΣ από το δεύτερο γκολ.

Ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 39' με τον Τοράλ που δέχτηκε την κεφαλιά-πάσα του Βούρου μετά από γέμισμα, όμως το τελείωμα του Ισπανού δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Ευκαιρία για τον ΠΑΣ, πρώτη ουσιαστικά στο παιχνίδι στο 41'. Ο Ροζάλες έκλεψε τη μπάλα και άνοιξε γρήγορα στον Τζίμα, ο οποίος έκανε την ντρίπλα και σούταρε, όμως Χριστογεώργος ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα στη δεξιά του γωνία.

Πέντε λεπτά θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων λόγω του VAR στην περίπτωση του Εραμούσπε.

Νέα ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 45' με τον Τοράλ να σουτάρει πάνω στο σώμα του Μπακαδήμα και στη συνέχεια του Γκαγιέγος να παιρνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νάγκι.

ΓΚΟΛ για τον ΟΦΗ στο 45+4' με τον Μπάκου. Γρήγορη αντεπίθεση για τον ΟΦΗ με κάθετες πάσες και τελική πάσα του Τοράλ προς τον Μπάκου, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Νάγκι και τον πλάσαρε εύστοχα για το 2-0. Μαχαιριά για τον ΠΑΣ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου παρά τις προσπάθειες των Σομποτσίνσκι και Καραχάλιου να σώσουν με τάκλιν.

Λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Εφιαλτικό πρώτο μέρος για τον ΠΑΣ Γιάννινα που βρίσκεται πίσω με 2-0 από τον ΟΦΗ. Η παιδική χαρά που λέγεται άμυνα του ΠΑΣ εμφανίστηκε και στο Ηράκλειο κι από ένα ακόμα αστείο λάθος προήλθε το γκολ του ΟΦΗ με τον Ριέρα (10'). Στη συνέχεια η γιαννιώτικη ομάδα προσπάθησε να ισορροπήσει, όμως οι ισορροπίες άλλαξαν άρδην με την απίστευτη απόφαση για αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του Εραμούσπε. Ο ΟΦΗ έχασε κι άλλες ευκαιρίες και τελικά έκανε το 2-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Με δύο γκολ του Οζέγκοβιτς μέσα σε ένα τετράλεπτο η Κηφισιά γύρισε το ματς στην Τρίπολη και προηγείται 1-2 του Αστέρα Τρίπολης. 

Τριπλή αλλαγή για τον ΠΑΣ με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Ροσέρο μπήκε στο ματς στη θέση του Ροζάλες, ο Ντεμίρ στη θέση του Τζίμα και ο Τζίνο στη θέση του Ριένστρα.

Σουτ του Τοράλ στπο 46' η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών του ΠΑΣ και απομακρύνθηκε. Ξεκινάει με ευκαιρία για τον ΟΦΗ το δεύτερο ημίχρονο.

Κίτρινη κάρτα στον Σόρια στο 49' για κράτημα στον συμπατριώτη του Ριέρα.

Κάθετη πάσα του Τοράλ προς τον Ριέρα στο 51', ο Ισπανός βγήκε απέναντι από τον Νάγκι, όμως έκανε πολύ κακό τελείωμα και η μπάλα έφυγε άουτ.

Ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 56' με σέντρα σουτ του Θοράρινσον από δεξιά, απέκρουσε ο Νάγκι και στη συνέχεια η κεφαλιά του Ισέκα έφυγε άουτ. 

Κίτρινη κάρτα στον Κόντε στο 57' για διαμαρτυρία.

ΓΚΟΛ για τον ΟΦΗ στο 58' με τον Ισέκα. Εκτέλεση φάουλ του Θοράρινσον από δεξιά, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Σομποτσίνσκι και στο δεύτερο δοκάρι ο Ισέκα δεν βρήκε τη μπάλα καλά, όμως την έσπρωξε στα δίχτυα για το Νάγκι για το 3-0. Παίρνει διαστάσεις η διαφαινόμενη ήττα του ΠΑΣ. 

Ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 59' με τον Ριέρα που προσποιήθηκε ότι θα πασάρει, όμως σούταρε από τον άξονα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. 

ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΗΦΙΣΙΑ 1-2

ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΒΟΛΟΣ 0-1

Ακυρωθέν γκολ για τον ΟΦΗ στο 64' με τον Ισέκα. Αντεπίθεση για τον ΟΦΗ από τον τερματοφύλακα Χριστογεώργο και πάσα με μία του Τοράλ, ο Ισέκα βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ και αφού χόρεψε την άμυνα του ΠΑΣ σούταρε στη γωνία του Νάγκι και πέτυχε το 4-0. Η φάση εξετάζεται για off side. 

Το γκολ του ΟΦΗ ακυρώθηκε με τη χρήση VAR για off side του σκόρερ Ισέκα τη στιγμή της πάσας του Χριστογεώργου. σ

Κίτρινη κάρτα στον Τσαούση στο 67'. 

Τριπλή αλλαγή για τον ΟΦΗ στο 69'. Ο Μοσκέρα μπήκε στη θέση του Τοράλ, ο Μπάκιτς στη θέση του Μεγιάδο και ο Θεοδοσουλάκης στη θέση του Μαρινάκη.

Ακόμα μια αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο Λουκάο μπήκε στη θέση του Λαμπρπόπουλου στο ματς. 

Τέταρτη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 70'. Ο Λεό μπήκε στη θέση του Κόντε στον αγώνα. 

Τέταρτη αλλαγή για τον ΟΦΗ στο 75'. Μπήκε ο Λουίς Φελίπε στη θέση του Μπάκου.]

Πέμπτη και τελευταία αλλαγή για τον ΠΑΣ. Στο 80' ο Λιάσος μπήκε στη θέση του Καραχάλιου στο ματς.

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού πήγε στον Λιάσο καθώς έχουν βγει από το παιχνίδι οι Κόντε και Καραχάλιος, όπως φυσικά και ο Εραμούσπε.

ΓΚΟΛ για τον ΟΦΗ στο 86' με τον Ριέρα. Δεύτερο γκολ του Ισπανού μεσοεπιθετικού. Ασίστ του Λουίς Φελίπε στον Ριέρα, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Νάγκι. Αυτή τη φορά ο Ισπανός Ριέρα δεν αστόχησε και νίκησε τον Νάγκι και έκανε το 4-0. Βαρύτατη ήττα του ΠΑΣ, ντροπιαστική εικόνα στο Ηράκλειο.

Τρία λεπτά ο έξτρα χρόνος των καθυστερήσεων

Ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 93' με τον Ισέκα που βρέθηκε απέναντι από τον Νάγκι, αυτή τη φορά όμως ο Ούγγρος πορτιέρο του ΠΑΣ έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 93' σέντρα του Ριέρα από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι τελείωμα του Μοσκέρα στην κίνηση, η μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νάγκι.

Λήξη της αναμέτρησης. Βαριά ήττα του ΠΑΣ με 4-0 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο Κρήτης. Ήττα που ισοδυναμεί με υποβιβασμό για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μαζί με την κακή εικόνα της ομάδας, ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος με την απίστευτη απόφαση του διαιτητή Πουλικίδη να αποβάλλει τον Εραμούσπε για φράγμα με γυρισμένη πλάτη. Φιάσκο η ομάδα, φιάσκο και η διαιτησία και ο ΟΦΗ έκανε πάρτι στο...πτώμα του ΠΑΣ Γιάννινα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμος