Παίζει τα…ρέστα του ο ΠΑΣ στο Ηράκλειο

06.04.2024 Αναγνώστηκε 1062 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Το τελευταίο του...χαρτί προκειμένου να παραμείνει ζωντανός στη μάχη της παραμονής παίζει σήμερα στην Κρήτη ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου αντιμετωπίζει σήμερα το απόγευμα (06/04, 20:00) τον ΟΦΗ στο «Θ.Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου για την 3η αγωνιστική των Play Out της Super League και χρειάζεται νίκη προκειμένου να διατηρήσει τις όσες ελπίδες έχει να παραμείνει στην κατηγορία.

Παίζει τα…ρέστα του ο ΠΑΣ στο Ηράκλειο
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Μπορεί η διαφορά που χωρίζει τον ΠΑΣ από τις θέσεις της παραμονής να είναι 5 και 6 βαθμοί πλέον από Παναιτωλικό και Βόλο, ωστόσο ακόμα δεν έχει κριθεί μαθηματικά τίποτα και με μια νίκη και συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων μπορεί η γιαννιώτικη ομάδα να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Για αυτό τον λόγο πρέπει να παίξει μόνο για τη νίκη κόντρα στον αδιάφορο και ουσιαστικά σωσμένο ΟΦΗ σήμερα στο «Γεντί Κουλέ».

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας του ΠΑΣ βρίσκεται η δήλωση των αδερφών Χριστοβασίλη και η επιθυμία αποχώρησης τους από τη διοίκηση και την ιδιοκτησία της ομάδας. Το ποδοσφαιρικό τμήμα όμως πρέπει να μείνει ανεπηρέαστο από όλες αυτές τις εξελίξεις και να κυνηγήσει τη νίκη σήμερα στο Ηράκλειο. Φυσικά, οι παίκτες δεν είναι ρομπότ, ωστόσο πάνω από όλα πρέπει να βάλουν τον ποδοσφαιρικό εγωισμό τους και το ότι, πολλοί εξ αυτών, έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους με κακές εμφανίσεις και παιδαριώδη λάθη.

Χωρίς Μπάλαν και Τούτου

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ. Το απρόοπτο της τελευταίας στιγμής συνέβη στην προπόνηση της Πέμπτης και αφορούσε τον Κλαούντιου Μπάλαν. Ο Ρουμάνος επιθετικός ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και έμεινε εκτός της αποστολής για την Κρήτη.

Εκτός φυσικά παραμένει και ο Άγγλος Οσέι Τούτου που έχει υποστεί ολική ρήξη οπίσθιου χιαστού και δεν θα ρισκάρει να παίξει σε παιχνίδι εκτός αν υπάρχει λόγος απόλυτης ανάγκης ή παίζεται η παραμονή.

Στο τεχνικό κομμάτι ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε δύο φορές ανάλυση μέσω βίντεο στους παίκτες του για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται ο ΟΦΗ και το πώς πρέπει να αγωνιστούν στη σημερινή αναμέτρηση. Στις προπονήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας έγινε αρκετή δουλειά στην τακτική, ενώ έγινε εξάσκηση και στις στατικές φάσεις.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι στις 12:30 με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ. Μετά το τέλος του προγράμματος ο Μιχάλης Γρηγορίου ανακοίνωσε την αποστολή, από την οποία απουσιάζει ο Μπάλαν όπως και ο Τούτου που έμειναν στα Γιάννινα λόγω τραυματισμών.

Η αποστολή του ΠΑΣ ταξίδεψε οδικώς με το πούλμαν για τη Θεσσαλονίκη και από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» πέταξε το απόγευμα για την Κρήτη και συγκεκριμένα για το Ηράκλειο.

Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι εξής ποδοσφαιριστές: Νάγκι, Αθανασίου, Σούλης, Σόρια, Πανάγου, Τσαούσης, Παντελάκης,  Κιάκος, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Σομποτσίνσκι, Τζίνο, Καραχάλιος, Λιάσος, Ριένστρα, Ντεμίρ, Λεό, Παμλίδης, Ροζάλες, Ροσέρο, Τζίμας, Κόντε.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Μπάλαν και Τούτου, για λόγους τακτικής οι Γκάρο και Μπεγκάλα, αλλά και οι νεαροί Βρακάς, Ναούμης, Μίνα, Κύρκος.

Τα πλάνα του Γρηγορίου

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ετοιμάζει αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα καθώς δεν έχει μείνει καθόλου ικανοποιημένος από την αντίδραση και την αγωνιστική συμπεριφορά ορισμένων εκ των λεγόμενων βασικών ποδοσφαιριστών.  Έτσι θα προχωρήσει σε αλλαγές και στην άμυνα, αλλά και στη μεσαία γραμμή. Πιθανότατα θα παίξει ο Σομποτσίνσκι στην άμυνα, ενώ στη μεσαία γραμμή θα μείνει εκτός πιθανότατα ο Τζίνο, ο οποίος είναι κακός σε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Λιάσος. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν οι Ροζάλες και Τζίμας.

Μια πιθανή σύνθεση είναι η εξής: Νάγκι, Σόρια, Τσαούσης, Εραμούσπε, Σομποτσίνσκι (Μπακαδήμας), Καραχάλιος, Λιάσος, Ροζάλες, Παμλίδης, Τζίμας, Κόντε.

Διαιτητής ο Πουλικίδης

Ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης από την ΕΠΣ Δράμας ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα. O ρέφερι από τη Δράμα έχει σφυρίξει στο παρελθόν μόλις μία φορά σε αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα και συγκεκριμένα την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πόντου τον Νοέμβριο του 2019 για τη Super League 2, στην οποία ο ΠΑΣ επικράτησε με 3-0.

Βοηθοί του Πουλικίδη θα είναι ο Τρύφωνας Πετρόπουλος από την Αρκαδίας και ο Δημήτριος Βεργέτης από την Αργολίδα, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Ανδρέας Γκάμαρης από την Αθήνα. Στο VAR θα είναι ο Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας) με AVAR τον Δημήτριο Σαμοΐλη (Αθηνών). Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Αθανάσιος Νικολακόπουλος (Αθηνών).

Με Μοσκέρα η αποστολή του ΟΦΗ

Ο Σαντιάγκο Μοσκέρα βρίσκεται στη διάθεση του Τραϊανού Δέλλα για τη σημερινή αναμέτρηση του ΟΦΗ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Θ. Βαρδινογιάννης»

Οι Κρητικοί ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους χτες και ανακοίνωσαν αποστολή. Ο Μοσκέρα επέστρεψε και είναι στη διάθεση του Τραϊανού Δέλλα. Οι Μπρεσάν, Χιμένεθ και Νέιρα συμμετείχαν σε μέρος της προπόνησης και είναι εκτός, με τον Ηλία Σημαντηράκη να συνεχίζει θεραπεία.

Πέρα από τους παραπάνω ποδοσφαιριστές, στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκαν οι Δημήτρης Σωτηρίου, Κώστας Γιαννούλης, Μάνουελ Καλαφάτης, Ανδρέας Αδαμάκης και Τίτος Κουτεντάκης.

Αναλυτικά την αποστολή του ΟΦΗ αποτελούν οι: Χριστογεώργος, Μπάουμαν, Λουκάο, Μαρινάκης, Βούρος, Τοράρινσον, Λαμπρόπουλος, Αμπάντα, Γκαγέγος, Τοράλ, Ριέρα, Μεγιάδο, Αποστολάκης, Γκλάζερ, Μπάκιτς, Μπάκου, Ισέκα, Φελίπε, Μοσκέρα, Θεοδοσουλάκης.

Υπέρ των Κρητικών η παράδοση

Οι αναμετρήσεις απέναντι στον σύλλογο του Ηρακλείου έχουν ιδιαίτερη αξία για τους φιλάθλους του «Άγιαξ της Ηπείρου» με αφορμή τα αλήστου μνήμης μπαράζ της Ρόδου το 2001 (1-0, 2-0) και τα επεισόδια που είχαν γίνει στις 17 Ιουνίου στον τελευταίο αγώνα των μπαράζ που έκρινε και τον υποβιβασμό του ΠΑΣ στην Β' Εθνική.

Από εκεί και πέρα, η πλάστιγγα της παράδοσης στις αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον ΟΦΗ, γέρνει ξεκάθαρα υπέρ της κρητικής ομάδας. Σε 31 ματς, ο ΟΦΗ μετράει 20 νίκες, 7 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα και 4 φορές ο ΠΑΣ έφυγε νικητής από το Ηράκλειο, εκ των οποίων η μία ήταν στα χαρτιά (0-3) τη σεζόν 2014-15 σε ένα ματς που είχε γίνει οριστική πριν την έναρξή του η αποχώρηση των Κρητικών από εκείνο το πρωτάθλημα.

Την προηγούμενη φορά που ο ΠΑΣ πήρε το διπλό ήταν τον Απρίλιο του 2012 με σκορ 0-2 χάρη στα γκολ των Τζάνη και Βίλα. Οι άλλες δυο φορές ήταν τη σεζόν 1972-73 για τη Β΄ Εθνική (0-1) και τη σεζόν 1976-77 (1-2) για την Α’ Εθνική.

Οι πέντε ισοπαλίες από τις έξι που έχουν έρθει είναι με 1-1, μεταξύ των οποίων και το φετινό παιχνίδι, ενώ έξι φορές ο ΟΦΗ κέρδισε τον ΠΑΣ με διαφορά τριών τερμάτων, εκ των οποίων οι 4 με 3-0 και οι 2 με 4-1. Και σε επίπεδο τερμάτων υπερτερεί η ομάδα του Ηρακλείου που έχει σκοράρει 51 φορές, έναντι 18 του ΠΑΣ. Δυο φορές ο ΟΦΗ υποδέχτηκε τον ΠΑΣ στη Ρόδο στα μπαράζ το 2001, ενώ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης οι Κρητικοί υποδέχτηκαν τους Γιαννιώτες τη σεζόν 2002-2003.

 

Σχολιασμος