LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 1-1

30.03.2024 Αναγνώστηκε 3330 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε ζωντανά από το «Ζωσιμάδες» την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναιτωλικό για την 2η αγωνιστική των Play Out της Super League σε περιγραφή και σχολιασμό των Θανάση Μυριούνη και Νίκου Γιωτίτσα.

 

 

LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 1-1
  • Σε δυσχερή βαθμολογική θέση βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την πρεμιέρα των Play Out καθώς ηττήθηκε με 3-2 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και έμεινε στους 18 βαθμούς. Του ξέφυγαν Παναιτωλικός και Βόλος που πήραν τρίποντα. Ο Παναιτωλικός κέρδισε με 3-0 τον Πανσερραϊκό, ενώ ο Βόλος πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη επικρατώντας με 0-2 του Αστέρα. 

  • Νίκη και μόνο νίκη θέλει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα προκειμένου να πλησιάσει τον Παναιτωλικό στον 1 βαθμό και ταυτόχρονα να εκμεταλλευτεί τις απώλειες των άλλων διεκδικητών της παραμονής και να ξαναμπεί στο κόλπο της σωτηρίας. 

  • Δείπνο συσπείρωσης και ενότητας το βράδυ της Πέμπτης από τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα Παναγιώτη Χριστοβασίλη σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Παρόντες και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας. Σε κλίμα εμψύχωσης και οι δικές τους ομιλίες προς τους παίκτες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Σόρια, Κιάκος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα, Παμλίδης, Ροσέρο, Κόντε.

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Αθανασίου, Τσαούσης, Μπακαδήμας, Σομποτσίνσκι, Λιάσος, Λεό, Ροζάλες, Ντεμίρ, Τζίμας.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Τορεχόν, Μαυρίας, Ταμπίτζε, Οικονόμου, Μλάντεν, Τσιγγάρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κόστα, Ντίαζ, Καρέλης.

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Καπίνο, Μπακάκης, Ντουάρτε Μπρ, Μαλής, Πέρες, Μπουζούκης, Ντουάρτε Φρ, Λοκομόνακο, Λιάβας.

Το pregame της αναμέτρησης

- Ο Πανσερραϊκός επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στις Σέρρες και πέτυχε την πρώτη του νίκη στα Play Out.

- Στο άδειο Πανθεσσαλικό του Βόλου ο Βόλος προηγείται με 3-1 της Κηφισιάς στο ντέρμπι παραμονής. 

- Ο Μπάλαν και ο τερματοφύλακας Σούλης ήταν οι δύο που έμειναν εκτός της τελικής 20αδας του αγώνα. Εκ παραδρομής ο Μπάλαν φαίνονταν στον πάγκο.

- Στο γήπεδο σύσσωμη η οικογένεια Χριστοβασίλη. Ο πρόεδρος Παναγιώτης Χριστοβασίλης, ο αδερφός του και αντιπρόεδρος Γιάννης Χριστοβασίλης και η μητέρα τους Χαρίκλεια Χριστοβασίλη.

- Στο Εθνικό Στάδιο και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Ευάγγελο Γιαννούλα και νυν αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ.

 - "Παίκτες μάγκες σώστε τη χρονιά και εσύ Χριστοβασίλη πούλα και άντε γεια!!!" αναφέρει το πανό των οργανωμένων του Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα στο πέταλο της θύρας 10.

pano

-Ωραία ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους του ΠΑΣ κατά την είσοδο των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο.

-Αρχηγός του ΠΑΣ ο Πέδρο Κόντε και του Παναιτωλικού ο Νίκος Καρέλης.

-Με 4-3-3 θα αγωνιστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Νάγκι, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Κιάκος και στόπερ στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν οι Εραμούσπε και Παντελάκης. Στα αμυντικά χαφ θα παίξει ο Καραχάλιος  έχοντας μπροστά του τους Τζίνο και Ριένστρα. Δεξιά στην επίθεση θα παίξει ο Ροσέρο, αριστερά ο Παμλίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Κόντε.

Με 3-5-2 θα παρατάξει τον Παναιτωλικό ο Γιάννης Πετράκης. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Τσάβες, τριάδα στα στόπερ θα είναι οι Ταμπίτζε, Μλάντεν και Οικονόμου, την δεξιά πτέρυγα θα καλύψει ο Μαυρίας, την αριστερή ο Τορεχόν. Στο κέντρο θα παίξουν οι Χατζηθεοδωρίδης και ο Χουάνπι μαζί με τον Τσιγγάρα και επιθετικό δίδυμο θα είναι οι Καρέλης και Ντίαζ.

Έναρξη της αναμέτρησης

 Πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 3'. Σέντρα του Ροσέρο από δεξιά, ο Κόντε πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΣΤΟ 5' ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΕΛΗ

Ο Χουάνπι πάσαρε στον Μαυρία, εκείνος άφησε για τον Καρέλη και ο αρχηγός του Παναιτωλικού με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νάγκι.

Εξετάζεται από το VAR η φάση και υπάρχει οφσάιντ γιατί είναι εκτεθειμένος ο Καρέλης τη στιγμή της πάσας από τον Μαυρία.

Ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 7', όταν σε σέντρα από δεξιά του Σόρια, ο Τζίνο πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Τελικό αποτέλεσμα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Βόλος - Κηφισιά 4-1. Στους 25 βαθμούς η ομάδα του Μπέου, στους 22 παρέμεινε η Κηφισιά.

 Ο Ντίαζ έκανε το σουτ στο 18' αλλά μπλόκαρε τη μπάλα ο Νάγκι.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ ΚΑΙ 1-0 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΣΤΟ 25' ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΕ

Κλέψιμο της μπάλας από τον Τζίνο στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Ροσέρο άνοιξε δεξιά στον Σόρια που έβγαλε παράλληλα τη σέντρα και ο Κόντε με πλασέ με το δεξί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Όγδοο γκολ του Ισπανού αρχηγού στο πρωτάθλημα.

Κίτρινη κάρτα στο 29' στον Μλάντεν για φάουλ στον Κόντε.

Στο 41' ο Καρέλης έκανε το σουτ αλλά ο Νάγκι ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 43' διαδοχικές ντρίπλες του Χουάνπι που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Δυο λεπτά ο έξτρα χρόνος για το πρώτο μέρος.

Ημίχρονο ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 1-0

Μπορεί να μπήκε άσχημα και αγχωμένα στο παιχνίδι ο ΠΑΣ, να δέχτηκε γκολ από τον Καρέλη (5'), όμως ευτυχώς με το VAR το γκολ ακυρώθηκε. Από το εικοσάλεπτο και μετά οι Γιαννιώτες ανεβασαν στροφές και πέτυχαν το γκολ με τον Κόντε (25') μετά από τάκλιν του Τζίνο, κούρσα του Ροσέρο και ασίστ του Σόρια. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε ευκαιρίες με τον Καρέλη και τον Χουάνπι όμως το 1-0 είναι το σκορ ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

Πρώτη αλλαγή για τον Παναιτωλικό στο 55'. Ο Πέρες μπαίνει στη θέση του Μλάντεν.

Στο 63' μπαλιά του Κιάκου, έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του ο Τσάβες και προσπάθησε να την κλέψει ο Ροσέρο όμως με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε ο Τσάβες.

Στο 66' ο Μαυρίας έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Νάγκι.

Διπλή αλλαγή για τον Παναιτωλικό στο 66'. Ο Ντουάρτε Φρ. μπήκε στη θέση του Χατζηθεοδωρίδη και ο Λομονάκο στη θέση του Τσιγγάρα.

Στο 67' ο Λομόνακο που μόλις πέρασε στο ματς έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Τρομερή ευκαιρία στο 68' για τον ΠΑΣ. Ο Ροσέρο έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού και γύρισε στον Τζίνο που έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

 ΓΚΟΛ ΚΑΙ 1-1 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΣΤΟ 70' ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΙΑΣ

Ο Μαυρίας από δεξιά νίκησε πάνω στη τελική γραμμή τον Κιάκο και έκανε την παράλληλη σέντρα, η άμυνα του ΠΑΣ δεν κατάφερε να διώξει και ο Σέρχιο Ντίας με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νάγκι και ισοφάρισε σε 1-1.

Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 71'. Ο Λεό μπήκε στη θέση του Ροσέρο και ο Τζίμας στη θέση του Ριένστρα.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου γύρισε το σύστημα του ΠΑΣ σε 4-4-2. Ο Τζίμας παίζει δεξί εξτρέμ, αριστερό ο Παμλίδης και στην κορυφή της επίθεσης οι Λεό και Κόντε.

Αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 78'. Ο Τσαούσης μπήκε στη θέση του Τσαούση. Αλλαγή αριστερού μπακ.

Ο Σόρια στο 82' μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα προς τον Κόντε, όμως οι αμυντικοί του Παναιτωλικού απομάκρυναν.

Ο Χουάνπι εκτέλεσε το φάουλ στο 85', η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Οικονόμου έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Διπλή αλλαγή για τον Παναιτωλικό στο 86'. Ο Μπακάκης μπαίνει στη θέση του Ντίας και ο Λιάβας στη θέση του Χουάνπι.

Τέταρτη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 87'. Ο Ροζάλες μπαίνει στη θέση του Τζίνο.

Διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους για πέναλτι στο 88' πάνω στον Τζίμα. Σηκώθηκαν να διαμαρτυρηθούν από τον πάγκο και ο γενικός αρχηγός Μπάμπης Καρβέλης αντικρίζει την κίτρινη κάρτα.

Κίτρινη κάρτα στον Τζίμα στο 91'.

Στο 94' ο Τζίμας έκανε ένα πλασέ και έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή ο Οικονόμου.

Ακυρωθέν γκολ για τον Παναιτωλικό στο 95'. Αντεπίθεση για τον Παναιτωλικό, ο Λιάβας πάσαρε στον Ντουάρτε που βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Νάγκι και νικήθηκε. Στην εξέλιξη της φάσης οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ με τον Λομόνακο, αλλά ο βοηθός το ακύρωσε για οφσάιντ. Μετά από έλεγχο στο VAR το γκολ ακυρώθηκε. Μετά το τσεκ, ο Κουμπαράκης σφύριξε τη λήξη του ματς.

Τελικό αποτέλεσμα ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 1-1

 

Σχολιασμος