Χριστοβασίλης: «Καμία πρόταση ή ενδιαφέρον, όλα τα χρέη ρυθμισμένα» (video)

22.03.2024 Αναγνώστηκε 1652 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Την πρόθεση της οικογένειας Χριστοβασίλη να παραμείνει στη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα ακόμα και σε περίπτωση υποβιβασμού της ομάδας γνωστοποίησε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης. Ο πρόεδρος της γιαννιώτικης ΠΑΕ τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη πρόταση ή ενδιαφέρον για την αγορά της ομάδας και διέψευσε τα ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ενώ έκανε την αυτοκριτική του αναγνωρίζοντας ότι έχει κάνει σημαντικά λάθη τη φετινή σεζόν.  

Χριστοβασίλης: «Καμία πρόταση ή ενδιαφέρον, όλα τα χρέη ρυθμισμένα» (video)

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Παναγιώτη Χριστοβασίλη:

«Σας κάλεσα εδώ σήμερα, σε μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα μας. Πολλοί ίσως θεωρήσετε ότι ο χρόνος είναι λάθος, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να βρίσκεται δυστυχώς σε δυσχερή θέση.. Ωστόσο, αυτή ακριβώς είναι η ουσία: Στα δύσκολα δεν κρυβόμαστε. Είμαστε εδώ για να βγούμε μπροστά και να μιλήσουμε για το τι έχει συμβεί. Δεν διστάζουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, αλλά παράλληλα στέλνουμε μήνυμα πως είμαστε εδώ για να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να στηρίξουμε την προσπάθεια του προπονητή και των παικτών σε αυτή την μάχη που δίνουν.

Υπάρχει αυτό το ειδικό βάρος και η πίεση να αποδείξεις ότι θα φανείς αντάξιος του έργου που παραλαμβάνεις. Ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος που του αρέσουν τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό που έχει σημασία είναι οι πράξεις. Αν είχα έστω και την παραμικρή αμφιβολία για το μέλλον και την παρουσία μου στην ομάδα δεν θα έμπαινα καν σε αυτή την διαδικασία.

Άλλοι θα δείλιαζαν και θα έμπαιναν στην διαδικασία της άμεσης απεμπλοκής από τα κοινά της ομάδας. Αυτή όμως θα ήταν η εύκολη λύση. Δεκαέξι χρόνια στην ομάδα η οικογένεια Χριστοβασίλη έχει αποδείξει πως μόνο για τα εύκολα δεν είναι, και το έχει αποδείξει με πράξεις. Και το ίδιο επαναλαμβάνω κι εγώ ως συνεχιστής του πατέρα μου. Το κίνητρό μου παραμένει ισχυρό και οι ενέργειες μου το αποδεικνύουν.

Αν είχα αποφασίσει να αποχωρήσω δεν θα έδινα λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε με τα βοηθητικά γήπεδα, δύο γήπεδα που χαίρεσαι να τα βλέπεις, αλλά ούτε θα προσπαθούσαμε να λύσουμε το κάθε ξαφνικό πρόβλημα που μας παρουσιαζόταν όπως με τα φώτα στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής Ακόμα και με τις κάμερες και την τοποθέτηση τους στο γήπεδο των Ζωσιμάδων.

Δεν είμαι όμως τέτοιος άνθρωπος για αυτό και στέκομαι εδώ μπροστά σας για να απαντήσω στις ερωτήσεις σας ειλικρινά και να δώσω τις απαντήσεις που ζητάτε. Λάθη έγιναν, και πολλά, τα οποία βαραίνουν εμένα προσωπικά. Λάθος δεν κάνει μόνο αυτός που δεν προσπαθεί, κι εγώ προσπαθώ από αυτά τα λάθη να μάθω. Για αυτό είμαι εδώ για να κάνω την αυτοκριτική μου. Γνωρίζω πως η βαθμολογική κατάσταση της ομάδας δεν είναι η ιδανική. Γι αυτό κι εγώ εδώ μπροστά σε όλους θέλω να στείλω ένα μήνυμα πως θα κάνουμε τα πάντα για να βγάλουμε την ομάδα από την δύσκολη θέση και γι’ αυτό ζητάω την αμέριστη στήριξή σας, χωρίς αστερίσκους, από τον τελευταίο φίλαθλο της ομάδας μέχρι τους σημαντικότερους άρχοντες της πόλης ώστε στο τέλος της σεζόν η ομάδα να βρίσκεται στην Super League.

Η οικογένεια Χριστοβασίλη δεν έχει κρυφτεί ποτέ, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, ακόμα και όταν η ομάδα δύο φορές υποβιβάστηκε. Αλλά και τις δύο φορές βάλαμε τα δυνατά μας και επαναφέραμε την ομάδα εκεί που της αρμόζει. Ακόμα και στο απευκταίο σενάριο του υποβιβασμού, εγώ θα είμαι εδώ για να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα που θα επιστρέψει ακόμα πιο δυνατή.

Παράλληλα, θα ήθελα από αυτό το βήμα να βάλω ένα οριστικό τέλος στις διάφορες φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα και αφορούν σενάρια περί πώλησης της ομάδας. Από το 2012 έως και σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ δεν έχει φτάσει καμία απολύτως επίσημη πρόταση για την μεταβίβαση των μετοχών και όπως είχε δηλώσει και ο πατέρας μου εμείς εδώ είμαστε και περιμένουμε και αν έρθει ποτέ κάποιος άνθρωπος ο οποίος θα έχει ένα πλάνο και όραμα για να ανεβάσει τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα ανώτερο επίπεδο εμείς θα είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συζήτηση για το καλό του συλλόγου. Επαναλαμβάνω όμως κι ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω, πως ποτέ δεν έχει φτάσει στα χέρια μας επίσημη πρόταση και ούτε υπάρχει αυτή την στιγμή ενδιαφέρον.

Αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της ομάδας και στο τέλος να είμαστε εδώ ξανά υπό διαφορετικές συνθήκες και να συζητάμε για την ομάδα που τη νέα χρονιά θα κάνει περήφανη όλη την πόλη των Ιωαννίνων».

Για το αν η έλλειψη κινήτρου η το παρασκήνιο μπορούν να παίξουν ρόλο στη διαδικασία: «Στα play out κάποιες ομάδες έχουν κίνητρο, κάποιες δεν έχουν κίνητρο. Υπήρχαν φορές που και εμείς δεν είχαμε κίνητρο. Το ότι υπάρχουν σχέσεις μεταξύ ομάδων υπάρχουν, αλλά ότι παίζεται στο γήπεδο, παίζεται στο γήπεδο».

Για τους στημένους αγώνες και τις ομάδες που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή: «Είναι ένα ζήτημα που από τότε που βγήκε το πόρισμα για τους χειραγωγημένους αγώνες, αυτό δεν κάνει καλό. Το είδαμε και το καλοκαίρι με τις τοπικές επιχειρήσεις που είχαν μεγάλο άγχος, δεν ήξεραν σε ποιες ομάδες απευθύνονται. Η δικαιοσύνη θα δείξει το δρόμο, δεν είναι στο χέρι μας. Υπάρχουν εισαγγελείς που θα τρέξουν τις διαδικασίες. Μπορεί αν αποδειχτεί, να φανεί λανθασμένος ο βαθμολογικός πίνακας».

Για τον Δημήτρη Νιαρχάκο και τους λόγους αποχώρησης: «Ο κ. Νιαρχάκος μετά την απώλεια του πατέρα επέστρεψε στην ομάδα να βοηθήσει σε κάποια κομμάτια, ως υπεύθυνος για την οργάνωση και τη διεύθυνση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε την αποδοχή του κόσμου σε σχέση με άλλες θητείες, μετά τα άσχημα αποτελέσματα συγκέντρωνε πρώτος τα πυρά, ήταν . Καταλήξαμε κοινή συναινέσει στο να αποχωρήσει γιατί και ο ίδιος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην καθημερινότητα στα Γιάννενα και ο ίδιος και η ομάδα επιβαρύνονταν».

Σε ερώτηση για τις οφειλές ρου ΠΑΣ προς εφορία, ΕΦΚΑ και άλλους δημόσιους φορείς αλλά και τα χρέη προς παίκτες και τρίτους, απάντησε: «Τα ακριβή νούμερα δεν τα έχω ούτε εγώ μπροστά μου, εφόσον υπάρχουν στο διαδίκτυο μπορεί οποιοσδήποτε να τα δει. Δεν περίμενα ερώτηση λογιστικού περιεχομένου για να μπορέσω να το εξηγήσω, είναι άτοπο αλλά από το 2012 έως σήμερα είχε δημιουργηθεί μια μεγάλη ζημιά και με σταθερά βήματα φτάσαμε να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Είναι πάνω από 2 εκατομμύρια οι οφειλές. Και πάλι πρέπει να γίνει ο ισολογισμός του 2024. Όλες οι υποχρεώσεις της ομάδας είναι ρυθμισμένες».

Για τους λόγους που απέτυχε ο σχεδιασμός του καλοκαιριού, τα λάθη που δεν διορθώθηκαν ούτε τον Ιανουάριο και το τι σημαίνει για εκείνο ο ΠΑΣ Γιάννινα: «Το 2008 ο πατέρας μας μας ήρθε με μια υποψία να ασχοληθεί με τον ΠΑΣ Γιάννινα, κατέθεσε τους λόγους στο τραπέζι για να πάρουμε μια απόφαση οικογενειακά. Όπως διαχειριζόμαστε το club, έτσι είμαστε και στο σπίτι. Μας μοίρασε τους λόγους που έκανε την κίνηση αυτή και μετά από τόσα χρόνια έγινε κομμάτι μας. Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα αυτή να ανεβαίνει σκαλοπάτια. Θέλουμε πολλά πράγματα για την ομάδα και την πόλη. Το θέμα είναι να έχεις τις δυνατότητες να φτάνεις εκεί που μπορείς. Ο πατέρας μου έλεγε ότι όποιος θέλει να κάνει άλματα να κάτσουμε να το συζητήσουμε. Το καλοκαίρι έγινε ένας σχεδιασμός της ομάδας που γίνεται όπως κάθε χρόνο από τον εκάστοτε προπονητή και προσπαθούσαμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Το καλοκαίρι οι επιλογές δεν ήταν καλές αλλά ήταν αυτές που ήθελε ο προπονητής της ομάδας. Ο Θανάσης Στάικος πέρασε μια χρονιά πέρυσι που δεν ήταν εύκολη για τον ίδιο, έφυγαν τα 9/11 της ομάδας και έπρεπε να στήσουμε νέο κορμό. Το θέμα είναι ότι στις πρώτες αγωνιστικές έλεγαν τα καλύτερα για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Όταν έρχονται μαζεμένα αρνητικά αποτελέσματα, πέφτει η ψυχολογία που είναι πολύ σημαντική. Ένας λόγος που κάνω τη συνέντευξη είναι για τη ψυχολογία των παικτών, με βάση τις αποδόσεις μας στα τελευταία πέντε παιχνίδια έπρεπε να ήμασταν πιο ψηλά στη βαθμολογία. Για τον λόγο που καθυστερήσαμε τον Γενάρη, όταν είσαι χαμηλά στη βαθμολογία, θέλεις ένα τρόπο διαχείρισης να πάρεις παίκτες δεν είναι εύκολο, μπορεί να φοβούνται την επόμενη μέρα και να θέλουν κάτι πιο ήρεμο. Ο Θανάσης Στάικος έφυγε τα μέσα Δεκεμβρίου, είχαμε ένα πλάνο με παίκτες που κοιτούσαμε. Η αλλαγή προπονητή φέρνει και διαφορετικές αλλαγές».

Για το ποιο από τα λάθη θα μπορούσε να αποφευχθεί για να πάει καλύτερα η ομάδα: «Όταν είσαι χαμηλά στη βαθμολογία, σημαίνει ότι έχουν γίνει πολλά λάθη, μπορείς να ξεκινήσεις από πολλά πράγματα για το ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος. Εβαλα πολλά πάνω στην πλάτη του Στάικου στην αρχή της σεζόν. Δεν ήταν τόσο έτοιμος να αναλάβει ένα τόσο μεγάλο κομμάτι και κάναμε κάποιες αστοχίες. Η εικόνα της ομάδας από τον Γενάρη και μετά δείχνει ότι ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο, υπάρχει το θέμα της ηττοπάθειας που πρέπει να φύγει από την ομάδα, από το αγωνιστικό. Στόχος να δυναμώσω το κλίμα στα αποδυτήρια ώστε να μπορέσουμε, ξεκινώντας από τον Παναιτωλικό γιατί έχουμε σπαταλήσει πολλούς βαθμούς. Χρόνος υπάρχει.

Για την αντίφαση στο ότι θα μείνει στην ομάδα ενώ ταυτόχρονα είναι ανοιχτός σε προτάσεις: «Όταν ακούω και διαβάζω σενάρια, βρίσκεται ο ένας, ο άλλος, δηλαδή ένας συνεργάτης μας ο κ. Σιόντης, ο οποίος δεν έδειξε ποτέ τέτοια διάθεση, το να ακούγονται αυτά δεν βοηθάει τον ίδιο ούτε την ομάδα. Να το ξεκαθαρίσουμε και να σταματήσει αυτό. Αυτή τη στιγμή προέχει η πορεία της ομάδας. Το ότι είμαστε ανοιχτοί δεν αλλάζει αυτό. Αν κάποιος έχει πλάνο και όραμα να το ανεβάσει επίπεδο παραπάνω, για εμάς δεν είναι τα νούμερα, το πλάνο και το όραμα είναι. Έχουμε δεθεί με την ομάδα, θέλουμε μόνο να ανεβαινει. Ο πατέρας μου έφυγε μέσα από αυτή τη διαδικασία και εγώ δεν θέλω να αφήσω να μείνει κάτι και να μη προχωράει παραπάνω».

Για το ποιο ήταν το σημείο που αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας με τον Στάικο και πώς επέλεξε τον Γρηγορίου: «Καταρχάς, μετά το παιχνίδι με τον Βόλο ο κύριος Θανάσης (σ.σ. Στάικος) είχε δηλώσει την παραίτησή του. Η αλήθεια είναι ότι και ο κόσμος δεν βοήθησε πολύ σε αυτό το πράγμα και θυμόμαστε τι είχε γίνει. Μετά από συζήτηση που κάναμε μαζί του και κυρίως λόγω των ποδοσφαιριστών που βγήκαν και τον στήριξαν. Στο επόμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ οι παίκτες έδειξαν και έμπρακτα στο γήπεδο τη στήριξή τους, όμως στη συνέχεια κατάλαβε κι ο ίδιος ο Στάικος ότι έπρεπε να αλλάξει λίγο και η ψυχολογία της ομάδας. Το αποτελειωτικό ήταν το παιχνίδι με την Κηφισιά γιατί η εικόνα μας δεν μας άφησε περιθώρια. Ναι μεν θέλαμε να στηρίξουμε, όμως κάτι δεν πήγαινε καλά. Υπήρξαν συζητήσεις με αρκετούς προπονητές και Ελλήνων και ξένων, αλλά μετά από πολλή σκέψη και πολλές συζητήσεις καταλήξαμε τελικά στον κύριο Γρηγορίου γιατί ήταν ο πιο έμπειρος».

Για το τι σκέφτεται να αλλάξει σε περίπτωση παραμονής της ομάδας στην Super League και αν θα υπάρξει μεγαλύτερη εξωστρέφεια: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό γεγονός και κάθε ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Ο στόχος μας είναι να κινηθούμε προς την εξωστρέφεια και κάνουμε βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση. Παραδείγματος χάρη έχουμε φιλοξενήσει προσφυγόπουλα κατά καιρούς στο Ζωσιμάδες και θα το ξανακάνουμε σε κάποια από τα επόμενα παιχνίδια. Δεν σας κρύβω ότι η πορεία της ομάδας και τα πολλά λάθη μας, μας κράτησαν λίγο πίσω στο κομμάτι αυτό. Αλλά όπως είπα και στον πρόλογο τα λάθη γίνονται για να μαθαίνουμε από αυτά. Θα τα πάρουμε όλα αυτά σαν μάθημα έτσι ώστε αν η ομάδα μείνει στην Super League και να μεγαλώσουμε σαν ομάδα όπως κάναμε με το βοηθητικό. Ο πατέρας μου είχε σχέδια για γήπεδο και ακόμα υπάρχουν τα σχέδια αυτά, αλλά όλα θέλουν τον χρόνο τους».

Για τον αν η οικογένεια Χριστοβασίλη έχει τη δυνατότητα να κρατήσει την ομάδα όρθια αν υποβιβαστεί με δεδομένα τα μικρά έσοδα που έχει η Super League 2: «Το έχουμε ξανακάνει άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Κάθε χρόνο αλλάζουν οι συνθήκες και από ότι γνωρίζω θα αλλάξουν και του χρόνου οι συνθήκες στην Super League 2. Όσο μπορούμε εμείς, θα βρούμε τους τρόπους και τους πόρους για να παραμείνει η ομάδα ανταγωνιστική όσο πιο πολύ γίνεται και να μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό και να επιστρέψει άμεσα. Σε αυτό το κακό σενάριο, θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε».

Για το ποια από τα λάθη του θα διόρθωνε αν έφερε τον χρόνο πίσω και τις μεταγραφές παικτών που προέρχονταν από τραυματισμούς: «Όλα σωστά φυσικά και δεν έχουν γίνει. Ο βαθμολογικός πίνακας είναι αυτός που σου δείχνει πόσα λάθη έχεις κάνει. Τα ίδια δεν θα τα ξανακάναμε όχι, σίγουρα κάποια θα τα είχαμε διορθώσει. Αλλά όπως ξαναείπα, από τα λάθη μας μαθαίνουμε για να μην τα ξανακάνουμε στο μέλλον την επόμενη ημέρα. Στέκομαι περισσότερο ότι θα έπρεπε να είχαμε βοηθήσει το αγωνιστικό πιο νωρίς και πιο σημαντικά. Τραυματισμένοι παίκτες το καλοκαίρι δεν ήρθαν, απλά αποκτήθηκαν παίκτες που τους υπολογίζαμε για άλλη θέση και εν τέλει έπαιξαν αλλού. Δυστυχώς όταν καλώς ή κακώς φέρνεις παίκτες από τη Λατινική Αμερική και σε αυτή την ηλικία, είναι δεδομένο ότι κάποιοι δεν θα πιάσουν. Υπάρχει ένα ποσοστό επιτυχίας και αποτυχίας σε αυτές τις μεταγραφές. Στις λατινοαμερικάνικες μεταγραφές πας για να προσθέσεις το κομμάτι της τεχνικής, αλλά θέλοντας και μη υπάρχει ποσοστό αποτυχίας.

Οι παίκτες που πήραμε τον Γενάρη ήταν οι καλύτερες δυνατές επιλογές με τα δεδομένα που είχαμε. Παράλληλα ο Τουτού από την Μπουντεσλίγκα δεν είναι κακή λύση επειδή δεν έπαιζε στη Μπόχουμ, ενώ όλη την προηγούμενη χρονιά είχε παίξει. Δεν είναι εύκολο αυτοί οι ποδοσφαιριστές να έρθουν στην Ελλάδα και μάλιστα σε αυτή την ηλικία. Όσον αφορά τον Ροζάλες, τον παίκτη τον ήθελε η μισή Α' Εθνική της Αργεντινής και η προηγούμενη χρονιά του ήταν πολύ καλά. Έχουν βγει κάποιοι τραυματισμοί και κάποια άλλα πράγματα και δεν τους έχουμε δει όλους μέχρι τώρα. Έχουμε άλλα 6 παιχνίδια και θα τους δούμε κι αυτούς στη συνέχεια. Η διαίσθησή μου είναι ότι έχουμε πετάξει πολλούς βαθμούς. Κι όταν αξίζεις βαθμούς και τους πετάς, σημαίνει ότι έχεις το δικαίωμα να τους ζητάς. Στο γήπεδο δείχνουμε ότι μπορούμε. Δεν είναι τυχαίο ότι νικάμε 2-0 τον ΟΦΗ και χάνουμε αναίτια δύο βαθμούς. Άλλους δύο βαθμούς στην έδρα σου και άλλον έναν τουλάχιστον στο Περιστέρι. Για να μην θυμηθώ κι άλλα παιχνίδια μέσα στη σεζόν που χάσαμε δικούς μας βαθμούς».

 Για το αν ήταν η κατάλληλη στιγμή να γίνει αυτή η συνέντευξη και για τις σχέσεις του με τον κόσμο: «Σε δύο μήνες κλείνει ένας χρόνος από τη μέρα που έφυγε ο πατέρας μου και δεν ήταν μικρό το βάρος. Το γεγονός ότι είχαμε πει ότι θα κάνουμε μια συνέντευξη Τύπου, ψάχναμε παράλληλα και την κατάλληλη στιγμή ώστε να είμαστε έτοιμοι να πούμε κάποια πράγματα και να εξηγήσουμε τα λάθη μας ώστε να μην τα επαναλάβουμε. Αυτή είναι μια σωστή και ο λόγος είναι η συσπείρωση του κόσμου και όλης της πόλης, να έρθουμε εμείς πιο κοντά στον κόσμο και ο κόσμος πιο κοντά στην ομάδα και το δείχνει στα τελευταία παιχνίδια. Χάσαμε αρκετούς βαθμούς στον δεύτερο γύρο λόγω του κλεισίματος των γηπέδων από την κυβέρνηση. Δεν είχαμε στα εντός έδρας τον κόσμο μας. Οπότε θα ψάξουμε να βρούμε τους τρόπους να έχουμε και πάλι επαφή με τον κόσμο των Ιωαννίνων».
Για το αν δεν ευδοκιμήσει το σενάριο να έρθει και πάλι κοντά με τον κόσμο αφού ο κόσμος αυτή τη στιγμή δεν τον θέλει στην ομάδα: «Σίγουρα δεν θέλω να βρίσκομαι κάπου που δεν με θέλουν, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η ομάδα να φτάσει στο στόχο της. Αυτό θα το συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα ».
Για τις προσφυγές και αν είναι καλό στο πρεστίζ της ομάδας: «Σίγουρα δεν είναι καλό στο πρεστίζ της ομάδας, όλα γίνονται με βάση διακανονισμών. Στα Γιάννενα οι παίκτες αυτοί κάνουν προσφυγές, ενώ σε άλλες ομάδες όχι. Το γεγονός ότι εμείς είμαστε ρομαντικοί, ενώ άλλοι παίζουν παιχνίδια. Στα Γιάννενα μπορούν να το κάνουν επειδή δεν έχουμε εμείς το παρασκήνιο. Έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό αυτό το πράγμα, κατεβάζουμε ένα χρέος προσπαθούμε η ομάδα να συντηρείται και να είναι πιο ανταγωνιστική. Άμα είχαμε κάποιο πρόβλημα θα φαινόταν στις αδειοδοτήσεις».
Για το αν έχει ζητήσει 8-10 εκατομμύρια να πουλήσει και για το εάν γνωρίζει το κλίμα που υπάρχει από τον κόσμο: «Δεν με έχει προσεγγίσει καμία πρόταση. Αυτά που ακούτε εσείς τα ακούμε κι εμείς. Είμαστε εδώ να ακούσουμε όποιον επενδυτή που θέλει να ανεβάσει σκαλοπάτια την ομάδα, να έχει πλάνο και όραμα. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι να δώσουν τα 8-10 εκατομμύρια, αλλά να μην έχουν το όραμα. Δεν θα το δεχτούμε. Επειδή ο πατέρας μου θεωρώ ήταν ο πιο πετυχημένος πρόεδρος του ΠΑΣ, πρέπει η ΠΑΕ να πάει στον επόμενο πετυχημένο. Από το 2009 έως το 2012 ήμουν στα Γιάννενα, οπότε γνωρίζω το κλίμα. Αν η ομάδα πήγαινε καλά δεν θα ενδιέφερε κανένα αν ενημερώνομαι καλά για την ομάδα. Δεν νομίζω ότι η ενημέρωσή μου φταίει για το που βρισκόμαστε σήμερα».

Για το αν είναι διατεθειμένος να συζητήσει με ενδιαφερόμενους για την ΠΑΕ: «Το 2008 όταν ο κ. Κούγιας είχε πει ότι αποχωρεί, ο πατέρας μου ήταν ήδη γνώστης ότι θα αποχωρήσει ο κ. Κούγιας από τους πολιτικούς της πόλης. Είμαστε εδώ για το καλό της ομάδας, αν είναι το καλό μακριά από την οικογένεια Χριστοβασίλη για να ανέβει σκαλοπάτια, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε. Να υπάρχει όραμα και σχέδιο».
Για το εάν υπάρχει ετοιμότητα για τη τοποθέτηση καμερών: «Τοποθετήθηκαν σήμερα οι κάμερες, θα έχουμε και έλεγχο τρεις μέρες πριν το παιχνίδι. Όλες είναι έτοιμες, σετάρονται και ολοκληρώνονται Τρίτη πρωί».
Για το εάν αντικατασταθεί ο Δ. Νιαρχάκος: «Φέτος όχι, την επόμενη χρονιά».
Για τα επόμενα έξι ματς: «Η ομάδα από τον Άρη και μετά δείχνει μια καλύτερη εικόνα στο γήπεδο. Ένα κομμάτι ήταν αυτό της ψυχολογίας που μας λείπει. Όλη η πόλη είναι πίσω από τα παιδιά, να μη φοβούνται και να πάρουν τα αποτελέσματα που πρέπει. Έχουμε έξι ματς, πάμε να πάρουμε και τα έξι».
Σε ερώτηση για την επιλογή του Έφορντ αντί του Φαντιγκά και την καθυστέρηση στις μεταγραφές του Ιανουαρίου,απάντησε: «Τον Φαντιγκά τον θέλαμε από τον Μάιο. Ο ποδοσφαιριστής δεν πήγε ποτέ να υπογράψει τον δανεισμό του από τον Ολυμπιακό.Εκείνη τη μέρα ήταν να πάρουμε δυο παίκτες, πήραμε ένα. Τον Έφορντ τον κοιτούσαμε πέρυσι μαζί με τον Θανάση. Πέρυσι ήταν προ τραυματισμού. Ήταν από κοινού η απόφαση να τον πάρουμε για βοηθητικές λύσεις. Πέρυσι είχαμε το καλό ότι το Μουντιάλ έγινε τον Δεκέμβριο και είχαμε ένα μήνα μπροστά να δουλέψουμε με τους παίκτες και να παίξουν άμεσα, όπως οι Τσιντώτας –Τζίνο. Ο Τούτου είναι ένα παιδί που εάν είχε ένα μήνα μπροστά του θα έδειχνε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Ο Ροζάλες ακόμη να μας έρθει, το θέμα είναι να τον προλάβουμε. Ο Ροζάλες έπαιξε 65 λεπτά στο ματς με την ΑΕΚ. Σε κάποιους τραυματισμούς παίζει ρόλο και η τύχη. Το χρονικό περιθώριο, το κενό που είχαμε πέρυσι τον χειμώνα μας βοήθησε αυτοί οι παίκτες να μπουν πιο γρήγορα, πράγμα που δεν το είχαμε φέτος. Πέρυσι ήμασταν πάνω από τη ζώνη».

Για το ότι η ομάδα δεν είναι στελεχωμένη με Γιαννιώτες παράγοντες ή βετεράνους παίκτες σε κανένα πόστο: «Την τελευταία πενταετία δεν έχω αλλάξει κάτι από αυτά που είχε αλλάξει ο πατέρας μου. Αν εξαιρέσεις τη μια χρονιά Β’ Εθνική που ο Ντάσιος ήταν γενικός αρχηγός, δεν υπήρξε άλλη αλλαγή. Οι παλαίμαχοι θέλουμε να είναι πιο κοντά στην ομάδα, αλλά να βρούμε και τις θέσεις που αρμόζουν στον καθένα και τι μπορεί να αναλάβει ο καθένας για να ανεβάσουμε επίπεδο την ομάδα».

Γιατί δεν «έριξε» λεφτά από την αρχή να έχει.. το κεφάλι ήσυχο: «Τα γήπεδα δεν έγιναν έτσι. Η μεγαλύτερη μεταγραφή της ομάδας ήταν το προπονητικό κέντρο».

Για το εάν υπάρχει ένα πλάνο ενίσχυσης των τμημάτων υποδομής και για το εάν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας με ομάδες στη Γ: «Το καλοκαίρι κάναμε ανοιχτό διάλογο με την Κατσικά, προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε με διάφορους τρόπους, παίκτες. Καλό είναι να υπάρχουν ομάδες στη Γ’ να ανεβαίνει το αθλητικό επίπεδο και βοηθάει τον Νομό. Όσο για την Κ19, πολλά παιδιά προσπαθήσαμε να τα πάρουμε στην πρώτη ομάδα αλλά επέστρεψαν πίσω σε κάποιους δανεισμούς, κάποια παιδιά στο β’ γύρο δόθηκαν δανεικοί. Θα πρέπει να ανέβει το επίπεδο στο κομμάτι αυτό, δεν έχουν ευθύνη οι ιθύνοντες, οι προπονητές και τα παιδιά, να μαζέψουμε παιδιά σε όλη την Ήπειρο για να φέρουμε πίσω τους Ηπειρώτες και να στελεχώσουμε τις ομάδες μας».
Για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε μπουτίκ της ομάδας: «Θα προσπαθήσουμε να ανοίξουμε στο κομμάτι της πόλης. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορούμε να κάνουμε, όπως να ανοίξει μπουτίκ. Το όραμά μας φαίνεται ότι έχουμε φτάσει και στην Αθήνα που έχουμε 500 αθλητές που φοράνε το σήμα του ΠΑΣ. Ο κορωνοιός έκλεισε κάποιες πόρτες, έκλεισε η μπουτίκ και θα βρούμε τρόπο να προμηθεύσουμε τον κόσμο με τα σήματα της ομάδας και να ανοίξουμε κάτι στο κέντρο της πόλης».

Σε ερώτηση τι τον κρατάει στον ΠΑΣ και πως θα επιστρέψει ο κόσμος που είναι απογοητευμένος από τις κινήσεις της οικ.Χριστοβασίλη απάντησε: «Η οικογένεια Χριστοβασίλη πήρε την ομάδα στη Β’ Εθνική, για δεκαέξι χρόνια έπαιξε δυο φορές στη Β’ Εθνική, την έβγαλε στην Ευρώπη, στην οποία δεν είχαμε πέντε χιλιάδες διαρκείας. Προσπαθήσαμε να ναυλώσουμε αεροπλάνο να πάμε στην Ευρώπη αλλά δεν κατέστη εφικτό. Η οικογένεια Χριστοβασίλη με διάφορους τρόπους προσπάθησε να κάνει πράγματα.Είμαστε υπερβολικά ρομαντικοί».

Για τον Κλέιμαν αν ήταν επιλογή του Στάικου ή της διοίκησης και τα σπίτια των παικτών αν τα διαχειρίζεται η ΠΑΕ ή τα πληρώνουν μόνοι τους, μιας και υπάρχουν φήμες για οφειλές και εξώσεις από σπίτια από υπαλλήλους της ομάδας: «Πρώτη φορά το ακούω το τελευταίο. Κάποια σπίτια τα πληρώνουμε και κάποια οι παίκτες. Εξαρτάται τον κάθε ιδιοκτήτη μπορεί να μη θέλει η τον παίκτη. Για εξώσεις πρώτη φορά ακούω. Είχαμε καταλήξει στον Κλέιμαν από κοινού, ήταν από τους καλύτερους τερματοφύλακες. Αυτό που πέρασε δεν τον βοήθησε να δείξει περισσότερα».

Σχολιασμος