LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 3-2

16.03.2024 Αναγνώστηκε 2914 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε ζωντανά από το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου την αναμέτρηση του Ατρόμητου με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 1η αγωνιστική των Play out της Super League 1 σε περιγραφή και σχολιασμό του Βαγγέλη Κύρκου.

LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 3-2
Κύρκος
Βαγγέλης Κύρκος
  • Στη μάχη της επιβίωσης στην κατηγορία και της διαδικασίας των Play Out της Super League ρίχνεται σήμερα  ο ΠΑΣ Γιάννινα και θέλει να ξεκινήσει με θετικό αποτέλεσμα με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. 

  • Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα διήρκησε δύο εβδομάδες, είχε όμως τις ατυχίες της καθώς προέκυψαν δύο τραυματισμοί. Αρχικά, την περασμένη εβδομάδα χτύπησε ο Πέδρο Κόντε, ενώ η δεύτερη ατυχία ήρθε με τον Νάγκι. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας χτύπησε στην προπόνηση της Τετάρτης το μικρό δάχτυλο του χεριού του, υποβλήθηκε σε εξετάσεις, από τις οποίες διαπιστώθηκε κάταγμα. 

  • Εκτός αποστολής έμεινε και ο Σόρια. Ο Ισπανός δεξιός οπισθοφύλακας συμπλήρωσε 6 κίτρινες κάρτες και πρέπει υποχρεωτικά να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής στον αγώνα με τον Ατρόμητο.
  • Εκτός για τον Ατρόμητο έμεινε ο Τσιντώτας που υπέστη κάκωση στο τρίτο μετακάρπιο στην προπόνηση της Πέμπτης, ο Ρομπάιγ που κρίθηκε ανέτοιμος λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του, έχοντας όμως μπει στις τελευταίες προπονήσεις, ο Γιουμπιτάνα που συνεχίζει τη θεραπεία του μετά την επέμβασή του στους κοιλιακούς ενώ τιμωρημένοι είναι οι Αθανασίου και Κιβρακίδης.

  • Aτρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα έχουν αναμετρηθεί 29 φορές σε επίπεδο πρωταθλημάτων Α’ και Β’ Εθνικής Κατηγορίας με γηπεδούχο την ομάδα του Περιστερίου. H ομάδα της Δυτικής Αττικής μετρά 15 νίκες, 12 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ δύο φορές ο ΠΑΣ Γιάννινα πανηγύρισε το διπλό στο Περιστέρι σε αγώνα πρωταθλήματος.
  • o Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα ορίστηκε να διευθύνει την σημερινή αναμέτρηση. Βοηθοί του Μανούχου θα είναι ο Κωνσταντίνος Ψάρρης από τη Ζάκυνθο και ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης από την ΕΠΣ Μακεδονίας, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας από την Καβάλα. Στο VAR θα βρίσκεται ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από τη Χαλκιδική και AVAR ο Ανδρέας Μεϊντανάς από την Αχαΐα. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο γνώριμος Αγρινιώτης πρώην ρέφερι Βασίλης Τεροβίτσας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζάνι, Κεσχρίντα, Έρλινγκμαρκ, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Έντερ Γκονζάλεθ, Κούεν, Καμαρά, Αντζιέλσκι.

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Δήμος, Πομόνης, Καραμάνης, Φριντγιόνσον, Βρακάς, Τριμμάτης, Τζοβάρας, Βέργος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Τούτου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος, Λιάσος, Ριένστρα, Τζίνο, Ροσέρο, Τζίμας, Παμλίδης.

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Αθανασίου, Μπάλαν, Λεό, Μπακαδήμας, Καραχάλιος, Ροζάλες, Ντεμίρ, Σομποτσίνσκι, Τσαούσης.

Το pregame της αναμέτρησης

- Σύσσωμη η οικογένεια Χριστοβασίλη βρίσκεται στο Περιστέρι. Η μητέρα Χαρίκλεια και οι δύο γιοι Παναγιώτης και Γιάννης Χριστοβασίλης είναι στα επίσημα.

- Κακό αποτέλεσμα για τον ΠΑΣ το πρώτο χρονικά παιχνίδι των Play Out. Ο Βόλος νίκησε 0-2 τον Αστέρα στην Τρίπολη και ανέβηκε στους 22 βαθμούς.

- O τρίτος τερματοφύλακας Βρακάς και ο Πανάγου ήταν οι δύο που κόπηκαν από την τελική εικοσάδα από τον Μιχάλη Γρηγορίου.

- Τελικό αποτέλεσμα στο γήπεδο της Καισαριανής. Κηφισιά - ΟΦΗ 0-0. Στους 22 βαθμούς πλέον η Κηφισιά και ισοβαθμεί πλέον με τον Βόλο.

- 13 ημέρες μετά το παιχνίδι στο "Ζωσιμάδες" για την κανονική διάρκεια, οι δυο ομάδες αναμετρώνται ξανά στην πρεμιέρα των Play Out.

- Με 4-3-3 έχει παρατάξει τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Μιχάλης Γρηγορίου και την ίδια διάταξη έχει επιλέξει και για τον Ατρόμητο ο Σάσα Ίλιτς.

- Με την πορτοκαλί εμφάνιση των εκτός έδρας αγώνων θα παίξει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι λόγω ίδιων χρωμάτων με τον Ατρόμητο.

- Αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα σήμερα ο Νώντας Παντελάκης απόντος του τραυματία Πέδρο Κόντε.

Έναρξη της αναμέτρησης

Με σύστημα 4-3-3 έχει παρατάξει τον ΠΑΣ Γιάννινα σήμερα ο Μιχάλης Γρηγορίου. Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Σούλης, δεξί μπακ ο Τούτου και αριστερό ο Κιάκος, ενώ στόπερ στο κέντρο της άμυνας είναι οι Εραμούσπε και Παντελάκης. Αμυντικό χαφ παίζει ο Λιάσος έχοντας μπροστά του τους Τζίνο και Ριένστρα. Δεξιά στην επίθεση κινείται ο Ροσέρο, αριστερά ο Τζίμας και στην κορυφή της επίθεσης ο Παμλίδης.

ΔΟΚΑΡΙ για τον ΠΑΣ στο 4' με τον Τζίμα. Ωραία ενέργεια των παικτών του ΠΑΣ από δεξιά και σέντρα του Ροσέρο, η μπάλα πέρασε από τον Παμλίδη και ο επερχόμενος Τζίμας νίκησε στον άερα τον Κεσχρίντα και πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Μαρκετζάνι και έφυγε άουτ.

Στο 6' ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε γκολ, αλλά ακυρώθηκε με χρήση του VAR. Ατομική ενέργεια του Τούτου από δεξιά και παράλληλη σέντρα, στο δεύτερο δοκάρι ο Τζίμας νίκησε και πάλι τους αμυντικούς του Ατρόμητου και έσπρωξε τη μπάλα προς τα δίχτυα. Πάνω στη γραμμή ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου Μαρκετζάνι απέκρουσε τη μπάλα. Ο Μανούχος αρχικά έδειξε σέντρα, όμως μετά τη χρήση του VAR φάνηκε ότι η μπάλα δεν είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή, όπως χρειάζεται για να μετρήσει το γκολ. Goal line τεχνολογία πάντως στην Ελλάδα ακόμα δεν υπάρχει.

Ένα πολύ καλό ξεκίνημα για τον ΠΑΣ στο Περιστέρι στο πρώτο δεκάλεπτο. Δοκάρι με τον Τζίμα και ακυρωμένο γκολ με τον ίδιο παίκτη λίγο αργότερα.

Επικίνδυνη αντεπίθεση για τον Ατρόμητο στο 18' με τον Έντερ Γκονζάλες να βρίσκει τον Αντζιέλσκι, αυτός καθυστέρησε πολύ και την τελική του πάσα προς τον Κούεν την έκοψε σωτήρια ο Τζίνο.

Καλή φάση για τον ΠΑΣ στο 27'. Νέα ενέργεια από δεξιά του Τούτου, με διπλή προσπάθεια βρήκε τον Ροσέρο που έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στα σώματα και στην επαναφορά ο Ριένστρα σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στο σώμα του Τζαβέλλα. Καλή στιγμή για τους Γιαννιώτες.

Ο ΠΑΣ παίζει συνεχώς από τα δεξιά με τον Ροσέρο και πολλά ανεβάσματα του Τούτου. Όλες οι φάσεις του, το δοκάρι, το ακυρωμένο γκολ έχουν προέλθει από τη δεξιά πλευρά των Γιαννιωτών.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 34' με τον Παμλίδη. Νέα επίθεση του ΠΑΣ από δεξιά. Ο Τούτου βρήκε τον Ροσέρο, ο Κολομβιανός έκανε τη σέντρα και βρήκε τον Παμλίδη που έκανε το κοντρόλ και σούταρε με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε και έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μαρκετζάνι που φάνηκε να βρήκε τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα.

ΓΚΟΛ για τον Ατρόμητο στο 37' με τον Έντερ Γκονζάλες. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ατρόμητος ανοίγει το σκορ. Ο Βαλένσια έξυπνα με διαγώνια σέντρα βρήκε τον Έντερ Γκονζάλες και ο αρχηγός του Ατρόμητου με μονοκόματο σουτ με το δεξί νίκησε τον Σούλη στην κλειστή του γωνία και έκανε το 1-0. Ο Ισπανός βρέθηκε αφύλακτος από τα αριστερά της άμυνας του ΠΑΣ και δεν χαρίστηκε στον Σούλη. Γκολ στην πρώτη τελική του Ατρόμητου, ενώ ο ΠΑΣ είχε κάνει τόσες ευκαιρίες μέχρι στιγμής.

Τρία λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Κίτρινη κάρτα στο 45+3' στον Τούτου για μαρκάρισμα πάνω στον Βαλένσια. Φάουλ σε επικίνδυνη θέση για τον Ατρόμητο.

Μεγάλη επέμβαση του Σούλη στο 45+5' στο απευθείας φάουλ του Τζαβέλλα. Ο Πατρινός πορτιέρο του ΠΑΣ με υπερέκταση του αριστερού του χεριού έσωσε τον ΠΑΣ από το δεύτερο γκολ, ενώ στη συνέχεια απέκρουσε και το σουτ που επιχείρησε σε δεύτερο χρόνο ο Έντερ Γκονζάλες.

Λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται πίσω στο σκορ με 1-0 από τον Ατρόμητο στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου. Παρά το πολύ δυναμικό του ξεκίνημα στο παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Τζίμας αρχικά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια έκανε την προβολή, αρχικά ο Μανούχος έδειξε γκολ, αλλά η μπάλα φάνηκε να μην περνάει τη γραμμή. Όλες οι επιθέσεις των Γιαννιωτών από δεξιά με τους Τούτου και Ροσέρο να προκαλούν ρήγματα στην άμυνα του Ατρόμητου. Ωστόσο, οι Περιστεριώτες βρήκαν το γκολ με τον Έντερ Γκονζάλες μετά από μια έξυπνη αλλαγή από τον Βαλένσια. Ευθύνη στη φάση στους Τζίμα και Κιάκο που άφησαν τόσο κενό χώρο, αλλά και στον Σούλη που το έφαγε στην κλειστή γωνία.

Άσχημα νέα και από το Αγρίνιο. Με γκολ του Χουάνπι ο Παναιτωλικός προηγείται με 1-0 του Πανσερραϊκού.

Δεύτερο γκολ για τον Παναιτωλικό με τον Μαυρία. Παναιτωλικός - Πανσερραϊκός 2-0.

Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με δύο αλλαγές για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Καραχάλιος μπήκε στη θέση του Λιάσου και ο Λεό στη θέση του Ριένστρα. Γυρίζει σε 4-4-2 το σύστημα του ΠΑΣ ο Γρηγορίου.

Κίτρινη κάρτα στο 47' στον Ντε Μποκ για μαρκάρισμα πάνω στον Ροσέρο.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για τον ΠΑΣ στο 49' με τον Παμλίδη. Τρομερή ενέργεια του Παμλίδη εκτός περιοχής, απέφυγε τους αμυντικούς του Ατρόμητου με προσποίηση και με εξαιρετικό πλασέ με το δεξί από το ημικύκλιο της περιοχής νίκησε τον Μαρκετζάνι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Πανηγυρισμοί από τους παίκτες του ΠΑΣ και γρήγορο γκολ στην επανάληψη, κάτι που έψαχναν οι Γιαννιώτες.

Τριπλή αλλαγή για τον Ατρόμητο από τον Σάσα Ίλιτς

Ο Τζοβάρας πήρε τη θέση του Αγκιμπού Καμαρά στο 55', ο Φριντγιόνσον μπήκε στη θέση του Κούεν και ο Βρακάς στη θέση του Βαλένσια.

ΓΚΟΛ για τον Ατρόμητο στο 61' με τον Τζαβέλλα. Εκτέλεση φάουλ του Κούντε στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ, άστοχη έξοδος του Σούλη και γροθιές στη μπάλα που κόντραρε πάνω στο γόνταοτ του Καραχάλιου και στη συνέχεια ο Τζαβέλλας σε κενή εστία δεν δυσκολέυτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Ένα ακόμα λάθος της άμυνας και του τερματοφύλακα που πληρώνει ο ΠΑΣ και δέχεται ένα παιδικό γκολ.

Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 68'. Ο Ροζάλες μπήκε στη θέση του Τζίμα και ο Τσαούσης στη θέση του Κιάκου.

Αλλαγή επιθετικού και για τον Ατρόμητο στο 70'. Ο Βέργος μπήκε στο ματς στη θέση του Αντζιέλσκι.

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 71'. Γύρισμα του Λεό από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Παμλίδη και στο δεύτερο δοκάρι ήταν αφύλακτος ο Τζίνο, όμως ο Ουρουγουανός από πλάγια αριστερά σούταρε ψηλά άουτ και σπατάλησε μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 73' με σουτ του Λεό από πλάγια δεξιά, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Τζαβέλλα και άλλαξε πορεία, όμως τελευταία στιγμή ο Μαρκετζάνι με το χέρι έδιωξε σε κόρνερ.

Από την εκτέλεση του κόρνερ στο 74' ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά και η μπάλα φάνηκε να βρίσκει το χέρι του Φριντγιόνσον, όμως ο διαιτητής Μανούχος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Διακοπή στο παιχνίδι καθώς ζαλίστηκε και έπεσε κάτω ο Έρλινγκμαρκ. Φαίνεται να μην μπορεί να συνεχίσει ο στόπερ του Ατρόμητου.

Αναγκαστική αλλαγή για τον Ατρόμητο στο 79'. Ο Ασεβέδο μπήκε στη θέση του τραυματία Έρλίνγκμαρκ που βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο.

Πέμπτη και τελευταία αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 84'. Ο Ντεμίρ μπήκε στον αγώνα στη θέση του Ροσέρο.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 85' με τον Λεό να κάνει την κεφαλιά μετά από τη σέντρα του Τούτου, ο Μαρκετζάνι με φοβερή εκτίναξη έσωσε τον Ατρόμητο και έδιωξε σε κόρνερ.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για τον ΠΑΣ στο 85' με τον Εραμούσπε. Γρήγορη εκτέλεση του κόρνερ πλασαριστά και σέντρα από τον Τσαούση και ο επερχόμενος Εραμούσπε νίκησε κατά κράτος στον αέρα τον Ασεβέδο και με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε σε 2-2. Έξαλλοι πανηγυρισμοί από τον Αργεντινό που επιστρέφει με γκολ στην ενεργό δράση.

Εννιά λεπτά οι καθυστερήσεις λόγω του τραυματισμού του Έρλινγκμαρκ.

Διακοπή στο παιχνίδι καθώς έχει τραυματιστεί ο Τούτου του ΠΑΣ. Συνεχίζει ο Άγγλος παρότι τραυματίας καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι αλλαγές του ΠΑΣ.

ΓΚΟΛ για τον Ατρόμητο στο 95' με τον Βέργο. Μπαλιά του Κούντε στον κενό χώρο για τον Βέργο, νέα άστοχη έξοδος του Σούλη, τα στόπερ δεν κάλυψαν και ο επιθετικός του Ατρόμητου πλάσαρε πάνω από τον πορτιέρο του ΠΑΣ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε με 3-2 εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του Περιστερίου.

Λήξη της αναμέτρησης. 'Ήττα του ΠΑΣ με 3-2 στο Περιστέρι. Τα αστεία και παιδικά λάθη της άμυνας του ΠΑΣ στοιχίζουν μια ήττα που ίσως αποβεί μοιραία στην εξέλιξη των Play Out.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμος