Με πίστη για θετικό αποτέλεσμα στο Περιστέρι

16.03.2024 Αναγνώστηκε 867 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Στη μάχη της επιβίωσης στην κατηγορία και της διαδικασίας των Play Out της Super League ρίχνεται σήμερα το απόγευμα (19:30) ο ΠΑΣ Γιάννινα και θέλει να ξεκινήσει με θετικό αποτέλεσμα με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Χωρίς Νάγκι, Σόρια και Κόντε οι Γιαννιώτες, επιστρέφουν Εραμούσπε, Παντελάκης και Λεό.

Με πίστη για θετικό αποτέλεσμα στο Περιστέρι
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Η αυλαία των Play Out της Super League ανοίγει σήμερα με 4 αναμετρήσεις. Πρόκειται για τη διαδικασία που θα κρίνει ποιες δύο ομάδες θα υποβιβαστούν στην Super League 2. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκινάει τη διαδικασία από τη δυσχερέστερη θέση καθώς είναι τελευταίος με μόλις 18 βαθμούς μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας και καλείται να αντιμετωπίσει όλα τα παιχνίδια με τον απαιτούμενο ζήλο και την δέουσα σοβαρότητα ώστε να κατορθώσει  μετά το πέρας των επτά αγωνιστικών να παραμείνει στην κατηγορία.

Οι Ηπειρώτες χρειάζονται περίπου 10-12 βαθμούς στα 7 παιχνίδια των Play Out, κάτι που καθιστά αυτομάτως την αποστολή τους ιδιαίτερα δύσκολη. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΣ πρέπει να μαζέψει και βαθμούς εκτός Ιωαννίνων αν θέλει να έχει τύχη και αξιώσεις για την παραμονή. Αρχής γενομένης από σήμερα στο Περιστέρι η γιαννιώτικη ομάδα πρέπει να πάρει βαθμό ή βαθμούς ώστε να μείνει ζωντανή στο κυνήγι και να μην της ξεφύγουν οι υπόλοιποι συνδιεκδικητές.

Μετά την απόρριψη της έφεσης ο Βόλος παρέμεινε στους 19 βαθμούς. Η ομάδα της Θεσσαλίας κοντράρεται με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Ο Παναιτωλικός ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια με 20 βαθμούς και σήμερα υποδέχεται στο Αγρίνιο τον Πανσερραϊκό. Τέλος, η Κηφισιά ανέβηκε στους 21 καθώς πήρε στα χαρτιά το ματς με τον Βόλο και σήμερα υποδέχεται τον ΟΦΗ στο γήπεδο της Καισαριανής.

Απουσίες, αλλά και επιστροφές

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα διήρκησε δύο εβδομάδες, είχε όμως τις ατυχίες της καθώς προέκυψαν δύο τραυματισμοί. Αρχικά, την περασμένη εβδομάδα χτύπησε ο Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός επιθετικός υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στον οπίσθιο μηριαίο και χάνει το σημερινό αγώνα. Ωστόσο, θα δώσει αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό το Σάββατο 30 Μαρτίου στο «Ζωσιμάδες».

Η δεύτερη ατυχία ήρθε με τον Νάγκι. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας χτύπησε στην προπόνηση της Τετάρτης το μικρό δάχτυλο του χεριού του, υποβλήθηκε σε εξετάσεις, από τις οποίες διαπιστώθηκε κάταγμα. Έτσι ο Νάγκι έμεινε στα Γιάννενα και δεν ταξίδεψε με την υπόλοιπη ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες το κάταγμα του Νάγκι στο δάχτυλο του χεριού δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρό και πιθανότατα να προλάβει κι αυτός τον αγώνα με τον Αγρινιώτες. Τέλος, στα Γιάννενα έμεινε και ο Σόρια. Ο Ισπανός δεξιός οπισθοφύλακας συμπλήρωσε 6 κίτρινες κάρτες και πρέπει υποχρεωτικά να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής στον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Στον αντίποδα, ο Μιχάλης Γρηγορίου θα έχει διαθέσιμους για το σημερινό παιχνίδι τους Εραμούσπε, Παντελάκη που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους αλλά και τον Τζίμα που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ατρόμητο στα Γιάννενα.

Με 22 παίκτες η αποστολή

 Μετά το τέλος της χτεσινής προπόνησης στο Κορωπί Αττικής, ο Μιχάλης Γρηγορίου ανακοίνωσε την αποστολή η οποία αποτελείται από 22 ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Αθανασίου, Σούλης, Βρακάς, Πανάγου, Κιάκος, Τσαούσης, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Σομποτσίνσκι, Παντελάκης, Καραχάλιος, Τζίνο, Λιάσος, Ντεμίρ, Ριένστρα, Ροσέρο, Ροζάλες, Τζίμας, Τούτου, Παμλίδης, Λεό, Μπάλαν. 

Ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Νάγκι και Κόντε καθώς και του τιμωρημένου Σόρια. Επίσης, εκτός έμειναν οι τραυματίες Γκάρο και Ναούμης, ο Μπεγκάλα, αλλά και οι νεαροί Κύρκος και Μίνα.

Τα πλάνα του Γρηγορίου 

Για ακόμη μια φορά ο Μιχάλης Γρηγορίου αναμένεται να πληρώνει το κενό του τραυματία Νάγκι με τον Βασίλη Σούλη, ο οποίος θα υπερασπιστεί την εστία των Γιαννιωτών, ενώ το πιθανότερο είναι να παίξει δεξί μπακ ο Τούτου αντί του Σόρια και τη θέση του Κόντε να πάρει ο Μπάλαν καθώς ο Λεό έχει χάσει αρκετές προπονήσεις.

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Σούλης, Τούτου, Εραμούσπε, Παντελάκης (Μπακαδήμας), Κιάκος, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα, Ροσέρο, Παμλίδης, Μπάλαν.

Διαιτητής ο Μανούχος 

Ο Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει την αναμέτρηση Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα που θα διεξαχθεί σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου. Είναι η τρίτη φορά φέτος που o Μανούχος σφυρίζει ματς της γιαννιώτικης ομάδας μετά από αυτά με τον Ολυμπιακό στα Γιάννενα και τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, τα οποία είχαν λήξει με ήττες του ΠΑΣ με 0-3 και 2-0 αντίστοιχα.

Βοηθοί του Μανούχου θα είναι ο Κωνσταντίνος Ψάρρης από τη Ζάκυνθο και ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης από την ΕΠΣ Μακεδονίας, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας από την Καβάλα. Στο VAR θα βρίσκεται ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από τη Χαλκιδική και AVAR ο Ανδρέας Μεϊντανάς από την Αχαΐα. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο γνώριμος Αγρινιώτης πρώην ρέφερι Βασίλης Τεροβίτσας.

Χωρίς Τσιντώτα η αποστολή του Ατρόμητου

Με απογευματινή προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στο αθλητικό κέντρο του Ατρόμητου, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (16/3, 19:30) στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου, Σάσα Ίλιτς, ανακοίνωσε την αποστολή που θα είναι διαθέσιμη για το ματς.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Τσιντώτας που υπέστη κάκωση στο τρίτο μετακάρπιο στην προπόνηση της Πέμπτης, ο Ρομπάιγ που κρίθηκε ανέτοιμος λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του, έχοντας όμως μπει στις τελευταίες προπονήσεις, ο Γιουμπιτάνα που συνεχίζει τη θεραπεία του μετά την επέμβασή του στους κοιλιακούς ενώ τιμωρημένοι είναι οι Αθανασίου και Κιβρακίδης.

Την αποστολή αποτελούν οι: Μαρκετζάνι, Δήμος, Σάλτας, Κεσχρίντα, Τσακμάκης, Τζαβέλλας, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Πομόνης, Γκονθάλεθ, Φριντζόνσον, Κούντε, Έρλινγκμαρκ, Κούεν, Καμαρά, Βρακάς, Ντιρκς, Βαλένσια, Βέργος, Αντζιέλσκι, Τζοβάρας.

 

Σχολιασμος