Ξεκινάει η προετοιμασία του ΠΑΣ ενόψει Play Out

07.03.2024 Αναγνώστηκε 1211 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα το μεσημέρι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Μιχάλης Γρηγορίου και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την έναρξη των Play Out της Super League. 

Ξεκινάει η προετοιμασία του ΠΑΣ ενόψει Play Out
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Η πρεμιέρα των Γιαννιωτών θα γίνει το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Αναβολή στο οριστικό πρόγραμμα

Μπορεί χτες να έγινε γνωστό το αναλυτικό πρόγραμμα των Play Off της Super League για την ανάδειξη του πρωταθλητή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε και με τη διαδικασία των Play Out, τα οποία θα κρίνουν τις δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν στην Super League 2.

Ο λόγος αφορά το παιχνίδι Κηφισιά – Βόλος και την προσφυγή που έχει καταθέσει η ομάδα της Μαγνησίας στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία έχασαν το ματς στα χαρτιά. Η έφεση του Βόλου ορίστηκε για αύριο Παρασκευή και έτσι το χτεσινό Δ.Σ. αποφάσισε η επικύρωση της βαθμολογίας να γίνει αφού βγει και η απόφαση σε δεύτερο βαθμό.

Μάλιστα, το Δ.Σ. της λίγκας εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου να ανακοινώσει και τυπικά το πρόγραμμα των Play Out και να επικυρώσει τη βαθμολογία της Super League από τις θέσεις 7 έως 14 όταν θα υπάρξει απόφαση από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για τον αγώνα Κηφισιά – Βόλος.

Αναβολή της 2ης αγωνιστικής των Play Off

Εν των μεταξύ, χτες αποφασίστηκε ομόφωνα και ομόθυμα από την Super League να γίνει αποδεκτό το αίτημα του προπονητή της Εθνικής Ελλάδας  Γκουστάβο Πογιέτ για μετάθεση της 2ης αγωνιστικής των Play Off προκειμένου να διευκολυνθεί η προετοιμασία της Εθνικής ενόψει του αγώνα μπαράζ με το Καζακστάν για τα προκριματικά του EURO 2024.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις θερμότερες ευχές για την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας και καλεί όλους τους φιλάθλους, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, να στηρίξουν την Εθνική μας Ομάδα! Όλες οι ομάδες της Super League είμαστε ένα σώμα και μια ψυχή με τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές της Εθνικής μας Ομάδας για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί τη μεγάλη πρόκριση».

Θλάση στον προσαγωγό ο Παντελάκης

Με ένα τραυματισμό ολοκληρώθηκε ο τελευταίος αγώνας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ατρόμητο και αυτός ήταν του Νώντα Παντελάκη προς τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Χανιώτης στόπερ δοκίμασε να συνεχίσει τον αγώνα, ωστόσο δεν τα κατάφερε και αντικαταστάθηκε από τον Πολωνό Σομποτσίνσκι. Ο Παντελάκης υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στον προσαγωγό και θα λείψει συνολικά δύο εβδομάδες από την αγωνιστική δράση. Οριακά δηλαδή θα δώσει μάχη με τον χρόνο για να προλάβει την πρεμιέρα των Play Out με αντίπαλο και πάλι τον Ατρόμητο.

Αντίθετα, ετοιμοπόλεμος στην πρεμιέρα θα είναι ο Ροντρίγκο Εραμούσπε. Ο Αργεντινός στόπερ θα ξεκουραστεί και αυτή την εβδομάδα, όμως σταδιακά θα μπει στις προπονήσεις και θα είναι διαθέσιμος για το Περιστέρι καθώς ξεπερνάει σταδιακά τον τραυματισμό που είχε στην κλείδα.

Σχολιασμος