Με τον κόσμο στο πλευρό του ο ΠΑΣ υποδέχεται τον ΟΦΗ

24.02.2024 Αναγνώστηκε 1513 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Ένα κρίσιμο ντέρμπι με πολύπλευρη σημασία έχει μπροστά του ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υποδέχεται αύριο το απόγευμα (25/02, 16:30) τον ΟΦΗ στο «Ζωσιμάδες» για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. 

 

Με τον κόσμο στο πλευρό του ο ΠΑΣ υποδέχεται τον ΟΦΗ
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

«Χολωμένοι» από τις απουσίες οι Ηπειρώτες, αλλά με τη βοήθεια των φιλάθλων που επιστρέφουν στο Εθνικό Στάδιο. Εκτός από τον Εραμούσπε, οριστικά εκτός θα μείνουν και οι Νάγκι και Παμλίδης.

Στην πιο κρίσιμη καμπή του μπαίνει το πρωτάθλημα της Super League καθώς βρισκόμαστε τρεις στροφές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας. Μετά τη νίκη του στο Πανθεσσαλικό ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε βαθιά ψυχολογική ανάσα και έκανε βάσιμες τις ελπίδες του για την παραμονή. Η ομάδα της Ηπείρου ισοβαθμεί πλέον με την Κηφισιά στους 16 βαθμούς, έναν λιγότερο από το Βόλο και τρεις λιγότερους από τον Παναιτωλικό.

Η 24η αγωνιστική που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ιδιαίτερα κομβική για τους Ηπειρώτες καθώς οι υπόλοιποι 3 συνδιεκδικητές της παραμονής έχουν ιδιαίτερα δύσκολο έργο. Ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, ο Βόλος παίζει με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, ενώ η Κηφισιά θα κοντραριστεί με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Έτσι ο ΠΑΣ Γιάννινα με νίκη κόντρα στον ΟΦΗ να προσπεράσει βαθμολογικά κάποιους εξ αυτών ή ακόμα και να φτάσει τον Παναιτωλικό.

Μαζί και ο 12ος παίκτης

Πέρα από όλα τα παραπάνω, για να έχει αξία το διπλό στο Πανθεσσαλικό θα πρέπει ο ΠΑΣ Γιάννινα να φτάσει τη νίκη στην αναμέτρηση με τους Κρητικούς. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που οι παίκτες τα γιαννιώτικης ομάδας θα πρέπει να τα δώσουν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να αγωνιστούν με το ίδιο πάθος και την ίδια αγωνιστικότητα όπως συνέβη κόντρα σε Βόλο και Άρη.

Κοντά σε αυτή την προσπάθεια θα βρίσκεται και ο κόσμος, ο 12ος παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επιστρέφει στα γήπεδα μετά από σχεδόν 3 μήνες για να δει την αγαπημένη του ομάδα. Το ενδιαφέρον των Ηπειρωτών φιλάθλων για τον συγκεκριμένο αγώνα είναι αυξημένο και είναι σίγουρο ότι αύριο το «Ζωσιμάδες» θα έχει πολύ κόσμο.

Η στήριξη των φιλάθλων προς την ομάδα είναι σημαντική, ωστόσο πρέπει να είναι κόσμια και με δυνατό χειροκρότημα και δυνατά συνθήματα, όχι όμως με φωτοβολίδες και καπνογόνα. Ο νέος αθλητικός νόμος είναι ιδιαίτερα αυστηρός και μάλιστα ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε ήδη με παρέμβαση της ΔΕΑΒ (Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας) με μία αγωνιστική για μια κροτίδα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Νοκ άουτ Νάγκι και Παμλίδης

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε χτες στην τελική ευθεία με προπόνηση το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί σήμερα. Τα νέα δεν είναι ευχάριστα για τον Μιχάλη Γρηγορίου από το μέτωπο των τραυματιών. Νάγκι και Παμλίδης δεν κατάφεραν να προπονηθούν ούτε χτες και τέθηκαν οριστικά νοκ άουτ από την αναμέτρηση με τους Κρητικούς και θα μείνουν εκτός αποστολής. Μαζί τους φυσικά θα λείψει και ο Εραμούσπε, ο οποίος τραυματίστηκε στην κλείδα κόντρα στον Βόλο και θα λείψει άλλες 10 ημέρες περίπου.

Αντίθετα, κανονικά έβγαλε τη χτεσινή προπόνηση ο Μέτε Ντεμίρ και έτσι ο Τούρκος τέθηκε στη διάθεση του Μιχάλη Γρηγορίου ενόψει ΟΦΗ. Διαθέσιμος είναι και ο τερματοφύλακας Αθανασίου, ο οποίος ξεπέρασε το χτύπημα στον αντίχειρα που τον είχε αφήσει εκτός αγώνα κόντρα στο Βόλο.

Πριν την έναρξη του χτεσινού προγράμματος έγινε για ακόμα μια ημέρα ανάλυση του τρόπου που αγωνίζεται ο ΟΦΗ μέσω βίντεο. Το τεχνικό επιτελείο ανέλυσε στους παίκτες τα δυνατά και τρωτά σημεία των Κρητικών, αλλά και το που χρειάζεται να προσέξουν ιδιαίτερα. Στη συνέχεια η ομάδα βγήκε στο γήπεδο, υπό βροχή και το πρόγραμμα περιελάμβανε δουλειά στη μετάβαση τόσο στο επιθετικό κομμάτι όσο και στο αμυντικό, ενώ στο τέλος οι παίκτες δούλεψαν και στις στατικές φάσεις, οι οποίες αποδείχτηκαν ιδιαίτερα σημαντικές στο Πανθεσσαλικό. Από την προπόνηση απουσίαζαν οι νεαροί Ναούμης, Κύρκος και Μίνα που θα αγωνιστούν με την Κ19.

Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ και ακολούθως ο Μιχάλης Γρηγορίου θα ανακοινώσει μόνο στους παίκτες την αποστολή, η οποία θα αποσυρθεί στο ξενοδοχείο, όπως συμβαίνει πλέον σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια.

Τα πλάνα του Γρηγορίου

Η απουσία του Εραμούσπε από το κέντρο της άμυνας σε συνδυασμό με το ότι ο Πολωνός Σομποτσίνσκι δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος να παίξει, σιγουρεύουν το δίδυμο των στόπερ που θα παρατάξει ο Μιχάλης Γρηγορίου. Αυτοί είναι οι Παντελάκης και Μπακαδήμας, οι οποίοι αγωνίστηκαν μαζί στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στο Βόλο.

Ο Σούλης είναι επικρατέστερος να πάρει τη θέση του τραυματία Νάγκι κάτω από τα δοκάρια καθώς ο Αθανασίου προέρχεται και αυτός από τραυματισμό. Στην επίθεση η απουσία του Παμλίδη ίσως μετατοπίσει αριστερά τον Ροσέρο και προωθηθεί ως δεξί εξτρέμ ο Τούτου, μαζί φυσικά με τον Κόντε που πέτυχε τα δύο γκολ στο Πανθεσσαλικό.

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Σούλης, Σόρια, Κιάκος, Παντελάκης, Μπακαδήμας, Λιάσος, Τζίνο (Καραχάλιος), Ριένστρα, Τούτου Ροσέρο, Κόντε.

Γενική είσοδος 10 ευρώ

Το κάλεσμα της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και η τρίμηνη απουσία των φιλάθλων αναμένεται να φέρουν πολύ κόσμο αύριο στο «Ζωσιμάδες». Η γιαννιώτικη ΠΑΕ όρισε γενική είσοδο 10 ευρώ σε όλες της θύρες, με εξαίρεση τα VIP, ενώ τα παιδικά εισιτήρια για παιδιά έως 16 ετών έχουν τιμή 5 ευρώ.

Η διάθεση των εισιτηρίων, τα οποία φεύγουν με γοργούς ρυθμούς, θα συνεχιστεί και σήμερα από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι από τα γραφεία της ομάδας στο ΠΕΑΚΙ, ενώ αύριο ανήμερα του αγώνα τα εκδοτήρια έξω από το «Ζωσιμάδες» θα λειτουργήσουν από τις 10:00 έως τις 14:30.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι φίλαθλοι θα πρέπει να προσέλθουν έγκαιρα στο γήπεδο καθώς θα υπάρχουν αυξημένοι έλεγχοι ταυτοπροσωπίας, όπως συνέβη και στα υπόλοιπα γήπεδα την προηγούμενη αγωνιστική.

Διαιτητής ο Κατοίκος

Ο Κωνσταντίνος Κατοίκος από την Αθήνα ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον ΟΦΗ. Ο Κατοίκος έχει διευθύνει άλλη μια φορά φέτος αγώνα των Γιαννιωτών, τη «λευκή» ισοπαλία με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο στα τέλη Αυγούστου.

Βοηθοί του Κατοίκου θα είναι οι Ανδρέας Φωτόπουλος και Μιχαήλ Νιδριώτης από την Αθήνα και τέταρτος ο Ευστάθιος Γκορτσίλας από τη Μακεδονία. Στο VAR θα βρίσκεται ο Τάσος Παπαπέτρου από την Αθήνα με AVAR τον Παντελή Σπυρόπουλο από την Ανατολική Αττική. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Σταθόπουλος από την Αχαΐα.

Σύμμαχος του ΠΑΣ η προϊστορία

Για 30η φορά σε επίπεδο πρωταθλήματος Α’ και Β’ Εθνικής Κατηγορίας θα αναμετρηθούν αύριο ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ, με τους Γιαννιώτες να έχουν το πάνω χέρι στην προϊστορία των αναμετρήσεων.

Στις 29 προηγούμενες αναμετρήσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα μετράει 12 νίκες, 13 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ μόλις 4 φορές κατάφεραν οι Κρητικοί να φύγουν νικητές από την Ήπειρο, με τελευταία τον περασμένο Απρίλιο του 2023 για τα play out. Υπεροχή έχουν και στα τέρματα οι Γιαννιώτες. Έχουν σκοράρει 37 φορές έναντι 2o του ΟΦΗ.

Λόγω των όσων συνέβησαν στο περιβόητο μπαράζ της Ρόδου τον Ιούνιο του 2001 οι σχέσεις των δύο ομάδων ήταν κακές για πολλά χρόνια, τόσο σε επίπεδο φιλάθλων όσο και σε επίπεδο διοικήσεων. Η πιο ευρεία νίκη του ΠΑΣ ήταν τη σεζόν 1979-80 με σκορ 4-0, ενώ με 3-0 επικράτησαν τις σεζόν 1982-83 και 2014-15. Τελευταία νίκη του ΠΑΣ στα Γιάννινα επί του ΟΦΗ ήταν με 1-0 στις 21 Φεβρουαρίου 2021 με γκολ του Παμλίδη, ο οποίος θα απουσιάσει αύριο λόγω τραυματισμού.

Σχολιασμος