Γρηγορίου: «Κρίνονται από σένα 50 οικογένειες - Να κάνουμε ένα μικρό θαύμα» (audio)

21.02.2024 Αναγνώστηκε 1741 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε στην ραδιοφωνική εκπομπή "Πρεσάρισμα" και στους δημοσιογράφους Βάϊο Τσούτσικα και Μιχάλη Τσόχο ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Μιχάλης Γρηγορίου.

Γρηγορίου: «Κρίνονται από σένα 50 οικογένειες - Να κάνουμε ένα μικρό θαύμα» (audio)
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας

Ο 50χρονος προπονητής αναφέρθηκε για το άγχος και την πίεση που υπάρχει στο να επιτευχθεί η παραμονή, τόνισε την κρισιμότητα του αγώνα με τον ΟΦΗ, ενώ έβαλε τον βαθμολογικό πήχη της παραμονής στους 28 βαθμούς.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αρχικά ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα τοποθετήθηκε για την πίεση που υπάρχει στην ομάδα και στην οικογένεια Χριστοβασίλη στο να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής: «Γενικά αυτή η δουλειά έχει πίεση είτε πηγαίνεις για να βγεις στα paly off είτε στα play out, οπότε τα έχουμε ζήσει όλα και έχουμε μάθει με την πίεση. Το κυριότερο είναι ότι δεν σκέφτεσαι τον εαυτό σου. Σκέφτεσαι ότι υπάρχουν 50 οικογένειες από πίσω, ένας ολόκληρος νομός και γνωρίζεται πολύ καλά μία ομάδα το να πέσει στη Super League 2 είναι πάρα πολύ δύσκολο να επανέλθει και όταν αναλογίζεσαι όλα αυτά εκεί το βάρος της πίεσης. Η μεγαλύτερη πίεση είναι και στην οικογένεια γιατί πρέπει να συνεχιστεί αυτή η μικρή αυτοκρατορία που είχε χτίσει ο αείμνηστος Γιώργος Χριστοβασίλης και είναι μεγάλο το βάρος το να μπορέσουν να τη συνεχίσουν»

Στην συνέχεια ο Μιχάλης Γρηγορίου αναφέρθηκε για τη νίκη στον Βόλο και την τόνωση που έδωσε στο ψυχολογικό κομμάτι στους παίκτες του: «Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα οι ποδοσφαιριστές είχαν τεράστιο βάρος. Όταν έχεις να κερδίσεις 14 αγωνιστικές ήταν μεγάλο το βάρος που κουβαλούσαν και κουβαλάνε ακόμα, πόσο μάλλον όταν έχεις να κερδίσεις 2 χρόνια εκτός έδρας. Η νίκη που κάναμε στον Βόλο ήταν πολύπλευρα σημαντική. Εκτός από το βαθμολογικό κομμάτι που αυτή τη στιγμή είναι το πιο σημαντικό για εμάς, όταν σπας μια αρνητική παράδοση και είναι στην πιο κρίσιμη φάση του πρωταθλήματος αισιοδοξώ ότι όλο αυτό θα μας δώσει την ώθηση που θέλουμε, την ψυχολογία για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το μικρό θαύμα. Όταν ήρθα στην ομάδα ήταν τελευταία, είχε να κερδίσει 14 αγωνιστικές και όλο αυτό είχε πλακώσει την ομάδα και όλοι μας θεωρούσαν σαν το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Μακάρι να μπορέσουμε σε αυτή την κρίσιμη καμπή που ήρθε αυτή η νίκη να δώσουμε συνέχεια και να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το μικρό θαύμα πραγματικότητα».

Για το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής είπε τα εξής: «Είναι ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας αυτό με τον ΟΦΗ, είναι το πρώτο παιχνίδι που θα παίζουμε με κόσμο και αντιστρόφως ανάλογη είναι και η ψυχολογία στον ΟΦΗ μετά τη νίκη επί των Σερρών μετά από αρκετές αγωνιστικές. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες και θεωρώ ότι μέχρι την τελευταία αγωνιστική των play out κάπως έτσι θα δημιουργείται η κάθε αγωνιστική και θα είναι ένας τελικός ιδιαίτερα για εμάς που είμαστε σε αυτή τη βαθμολογική θέση».

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε τον πήχη της σωτηρίας στους 28 βαθμούς λέγοντας ότι: «Αν μιλούσαμε 10 αγωνιστικές πριν υπήρχε κάποιος που μπορούσε να διανοηθεί ότι μπορεί να μπλέξει ο ΟΦΗ; Αν μιλάγαμε 5 αγωνιστικές πριν θα μπορούσε κάποιος να διανοηθεί ότι δεν έχει εξασφαλιστεί ο Ατρόμητος; Άρα κάποιες ομάδες πριν τα play out αλλά και στη διαδικασία των play out μπλέκουνε. Ακόμα και πέρυσι ο Παναιτωλικός έφτασε σε ένα σημείο από εκεί που ήταν σίγουρος στο τέλος έφτασε να έχει μπλέξει και ήθελε να κάνει νίκη για να παραμείνει στην κατηγορία. Διαχρονικά πάντα συμβαίνει αυτό και έτσι όπως είμαστε μακάρι να συμβεί και φέτος. Απομένουν τρεις αγωνιστικές και είναι σημαντικό να δούμε πως θα εξελιχθούν, αν κάποιος κάνει δύο νίκες και πάει από τους 23 βαθμούς στους 29 θα έχει κάποια σχετική άνεση. Νομίζω ότι οι ομάδες που έχουν μέχρι 23 βαθμούς δεν αισθάνονται άνετα. Εκτός από τις αναλύσεις των αντιπάλων και τον εβδομαδιαίο κύκλο των προπονήσεων ασχολούμαστε και με τα μαθηματικά. Ενώ αρχικά το όριο σωτηρίας ήταν στους 30 βαθμούς ο συντελεστής αρχίζει και πέφτει με βάση τα αποτελέσματα και η λογική λέει ότι το όριο σωτηρίας θα πάει 27 με 28 βαθμούς αλλά η λογική δεν παίζει ρόλο αλλά τα ρόλο παίζουν τα αποτελέσματα».

Ο 50χρονος προπονητής ερωτηθείς για την μεταγραφή Ντεμίρ είπε: «Όταν ήρθα στην ομάδα περιμέναμε τη μεταγραφική περίοδο και επειδή ήμασταν τελευταίοι και πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό δεν είχαμε προτάσεις για ποδοσφαιριστές που θα έκαναν τη διαφορά. Μετά από τη νίκη επί του Αστέρα είχαμε πιο αξιόλογες προτάσεις, βλέπαμε παίκτες πάνω από 30 παίκτες την ημέρα, βλέπαμε ολόκληρα παιχνίδια για να μειώσουμε το ποσοστό αποτυχίας. Αυτό το παιδί στην Τουρκία είχε αξιόλογα πράγματα. Είχε γερμανική νοοτροπία γιατί μεγάλωσε στη Γερμανία και ήταν στην σίγουρη πρωταθλήτρια της Β Εθνικής στην Τουρκία. Είχε αρκετές συμμετοχές και με πράγματα που έλειπαν από την δική μας επιθετική γραμμή. Οι ιδέες που έχει επιθετικά το συγκεκριμένο παιδί ήταν που θέλαμε και εμείς στο δικό μας παιχνίδι για να μπορέσουμε να έχουμε εναλλακτικό πλάνο. Σαν χαρακτήρας είναι ένα εξαιρετικό παιδί και θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και θα δούμε αρκετά πράγματα και θα βοηθήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα».

Για τον τραυματισμό του Εραμούσπε ανέφερε: «Δεν έχουμε τον Εραμούσπε για τις επόμενες δύο εβδομάδες ωστόσο η ζημιά θα μπορούσε να ήταν χειρότερη και να ήθελε να κάνει χειρουργείο και να τον χάσουμε μέχρι το τέλος της σεζόν. Ευτυχώς δεν έγινε κάτι τέτοιο, έχει ένα πρόβλημα ο σύνδεσμος και θέλει γύρω στος 12 μέρες η αποκατάσταση. »

Σχολιασμος