Διπλό παραμονής παρά τις απώλειες, Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

19.02.2024 Αναγνώστηκε 856 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Το πρώτο διπλό της φετινής σεζόν και ταυτόχρονα την τρίτη νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε χτες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες επικράτησαν με 1-2 του ΝΠΣ Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και ανέβηκαν στους 16 βαθμούς βάζοντας «φωτιά» στη μάχη της παραμονής μετά την 23η αγωνιστική της Super League. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Ηπείρου ο αρχηγός Πέδρο Κόντε που πέτυχε και τα δύο γκολ (32’, 72’), ενώ ενδιάμεσα ο Βόλος είχε ισοφαρίσει με τον Ασεχνούν (47’). Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου άντεξε παρά την ατυχία των τραυματισμών και πήρε σπουδαία νίκη. Πλήγμα με τους τραυματισμούς των Εραμούσπε (κλείδα), Παμλίδη (διάστρεμμα) και Νάγκι (περόνη).

Διπλό παραμονής παρά τις απώλειες, Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Το ότι κανείς δεν πρέπει να τον ξεγράψει στη μάχη της παραμονής απέδειξε χτες περίτρανα ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε με 1-2 του ΝΠΣ Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και με…εξάποντο έβαλε «φωτιά» στην ουρά της βαθμολογίας καθώς έπιασε την Κηφισιά στους 16 βαθμούς μετά το τέλος της 23ης αγωνιστικής της Super League. Οι Ηπειρώτες έδειξαν μεγάλη θέληση και τα κατάφεραν παρά τις αντιξοότητες που εμφανίστηκαν στη διάρκεια του αγώνα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ισπανός αρχηγός Πέδρο Κόντε που πέτυχε και τα δύο γκολ (32’, 72’), ενώ ενδιάμεσα ο Βόλος είχε ισοφαρίσει με το εξαιρετικό φάουλ του Ασεχνούν (47’). Πλήγμα με τους τραυματισμούς των Εραμούσπε (κλείδα), Παμλίδη (διάστρεμμα) και Νάγκι (περόνη), σήμερα θα φανεί η σοβαρότητα των τραυματισμών τους αν και του Νάγκι φαίνεται αρκετά σοβαρός.

Πώς έπαιξαν

Χωρίς τον Σόρια στο βασικό σχήμα προτίμησε να παρατάξει τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Μιχάλης Γρηγορίου. O 50χρονος τεχνικός παρέταξε τους Γιαννιώτες με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Νάγκι, δεξί μπακ ο Τούτου και αριστερό ο Κιάκος, με τους Εραμούσπε και Μπακαδήμα στόπερ στο κέντρο της άμυνας. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Λιάσος και Τζίνο, μπροστά τους ο Ριένστρα και την επιθετική τριάδα αποτελούσαν ο Ροσέρο δεξιά, ο Παμλίδης στα αριστερά και ο Κόντε στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Άνχελ Λόπεθ παρέταξε τον ΝΠΣ Βόλο με 4-2-3-1. Στην εστία ήταν ο Κόβατς, δεξί μπακ ο Άλχο και αριστερά ο Μύγας, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Καλογερόπουλος και Ράσιτς. Στα αμυντικά χαφ το δίδυμο αποτελούσαν οι Ντε Καμπς και Γκλάβτσιτς, δεξιά στα χαφ ο Ποπέσκου, αριστερά ο Ασεχνούν και ο Κόμπα σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον Γκαρσία που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Κακό ξεκίνημα, διπλή επέμβαση Νάγκι

Για ακόμα ένα φετινό παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να είχε δεχτεί ακόμα ένα γρήγορο γκολ. O Βόλος πήρε τα ηνία και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ομάδα της Ηπείρου. Μόλις στο 4’ οι Βολιώτες έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Γκαρσία κέρδισε με πείσμα τις κόντρες από τον Εραμούσπε και μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ, βγήκε απέναντι από τον Νάγκι, όμως ο πορτιέρο του ΠΑΣ έσωσε με το σώμα, ενώ είπε όχι και στη δεύτερη προσπάθεια που έκανε ο Ασεχνούν. Ήταν μια μεγάλη διπλή ευκαιρία αρκετά νωρίς, όμως ο Νάγκι κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Η ομάδα του Αχιλλέα Μπέου συνέχισε να είναι καλύτερη και στο 10’ ο Άλχο έκανε το γέμισμα από δεξιά, ο Κόμπα πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και πρόλαβε τους αμυντικούς του ΠΑΣ, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Νάγκι.

Προειδοποίησε ο Εραμούσπε, σκόραρε ο Κόντε

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ Γιάννινα ισορρόπησε και κράτησε μπάλα στον χώρο του κέντρου, ενώ άρχισε να κερδίζει στατικές φάσεις, κόρνερ και φάουλ. Σε μία από αυτές έφτασε κοντά στο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 14’ ο Ριένστρα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο προωθημένος Εραμούσπε πήρε την κεφαλιά με δύναμη, όμως ο Κόβατς με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε νέο κόρνερ. Ήταν μια δύσκολη επέμβαση από τον Ούγγο πορτιέρο του Βόλου που κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στο 22’ ο ΠΑΣ απείλησε και πάλι από στατική φάση. Ο Κιάκος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Εραμούσπε πήρε και πάλι την κεφαλιά, όμως αυτή τη φορά ήταν πιο αδύναμη και ο Κόβατς μπλόκαρε χωρίς δυσκολία. Ο Βόλος απάντησε στο 24’ όταν ο Ασεχούν από αριστερά εκτέλεσε κόρνερ, ο Αργεντινός Γκαρσία πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε το σκορ, με τον ίδιο τρόπο που είχε προειδοποιήσει νωρίτερα. Στο 30’ ο Ριένστρα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά ο Εραμούσπε νίκησε και πάλι τους αμυντικούς του Βόλου και πήρε την κεφαλιά, ο Κόντε βρήκε αρχικά τη μπάλα, ο Κόβατς απέκρουσε και στην επαναφορά ο Κόντε από κοντά σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Ο πρώτος βοηθός Δημητριάδης σήκωσε τη σημαία και το γκολ ακυρώθηκε αρχικά, όμως μετά από έλεγχο του VAR με τις γραμμές φάνηκε ότι ο Άλχο κάλυπτε τον αρχηγό του ΠΑΣ και το γκολ στο 32’ μέτρησε κανονικά. Ήταν το πέμπτο γκολ του Ισπανού επιθετικού, ο οποίος παραμένει δεινός σκόρερ ακόμα και μετά από δύο χιαστούς.

Η πρώτη ατυχία για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε στο 40’ όταν ο Κόμπα μάρκαρε άτσαλα τον Εραμούσπε. Ο Αργεντινός στόπερ έπεσε άσχημα και τραυματίστηκε στην κλείδα. Μπορεί να έβγαλε μετά βίας το ημίχρονο, ωστόσο στη συνέχεια δεν κατάφερε να συνεχίσει. Πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο ΠΑΣ έφτασε μια ανάσα και από το δεύτερο γκολ. Στο 43’ ο Παμλίδης έκανε την ατομική ενέργεια και άνοιξε αριστερά στον Κόντε. Ο Ισπανός έκανε τη σέντρα με το δεξί και έβγαλε μόνο του τον Παμλίδη, όμως η κεφαλιά του Κατερινιώτη επιθετικού ήταν αδύναμη και ο Κόβατς μπλόκαρε εύκολα. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους που βρήκε τον ΠΑΣ προηγούμενο στο σκορ.

Ισοφάριση με γκολάρα Ασεχνούν

Με την έναρξη της επανάληψης o Γρηγορίου έριξε στο ματς τον Παντελάκη στη θέση του τραυματισμένου Εραμούσπε, ενώ ο Λόπεθ από πλευράς Βόλου έριξε στον αγώνα τους Κίτσο και Τρουιγέ αντί των Άλχο και Κόμπα. Ο Βόλος ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 47’ ο Τζίνο έκανε λάθος κοντρόλ και του έκλεψε τη μπάλα ο Γκλάβτσιτς, με τον Ουρογουανό χαφ να κάνει φάουλ στη συνέχεια. Ο Ασεχνούν με εκπληκτική εκτέλεση με το δεξί έστειλε τη μπάλα στα δεξιό «γάμα» της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Νάγκι και έκανε το 1-1.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και να πετύχει και δεύτερο γκολ. Στο 51’ ο Ριένστρα εκτέλεσε φάουλ, ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά και στο δεύτερο δοκάρι η μπάλα πήγε στον Κόντε, όμως ο Ισπανός σούταρε υπό την πίεση του Ντε Καμπς και η μπάλα πέρασε σύριζα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κόβατς. Στο 56’ ο Βόλος απείλησε με τον Τρουιγέ, όμως το σουτ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νάγκι.

Σοβαρός τραυματισμός Νάγκι

Στο 59’ η ατυχία χτύπησε για δεύτερη φορά την πόρτα του ΠΑΣ Γιάννινα στο χτεσινό παιχνίδι. Ο Ποπέσκου έκανε τη σέντρα και ο Ασεχνούν πήγε άτσαλα να διεκδικήσει τη μπάλα από τον Νάγκι, με αποτέλεσμα ο Ούγγρος πορτιέρο του ΠΑΣ να χτυπήσει στην περόνη. Μάλιστα, δεν μπορούσε καν να πατήσει στο χόρτο και για αυτό βγήκε με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου και τη θέση του αναγκαστικά πήρε ο Σούλης, απόντος του επίσης τραυματία Αθανασίου.

Το πείσμα των παικτών του ΠΑΣ όμως ήταν μεγάλο χτες και η θέληση τους για το διπλό. Στο 66’ ο Παντελάκης εκτός ισορροπίας σούταρε και ανάγκασε τον Κόβατς με εντυπωσιακή επέμβαση να σώσει και να διώξει σε κόρνερ.

Λυτρωτής του ΠΑΣ ο Κόντε

Το κακό τρίτωσε όταν ο Παμλίδης υπέστη διάστρεμμα και άφησε τη θέση του στον Ντεμίρ, ενώ ο Καραχάλιος μπήκε στη θέση του Τζίνο στη μεσαία γραμμή. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα τελικά ήρθε στο 72’, με σκόρερ και πάλι τον Ισπανό Κόντε. Οι Γιαννιώτες βγήκαν σε γρήγορη αντεπίθεση από τα αριστερά, ο Ντεμίρ έκανε εξαιρετική κίνηση και πάσαρε στον Κιάκο. Ο ομογενής μπακ πάτησε περιοχή και αντί να σουτάρει έβγαλε παράλληλη σέντρα και ο επερχόμενος Κόντε με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κόβατς και έκανε το 1-2. Ήταν το έκτο γκολ του Ισπανού που το πανηγύρισε έξαλλα με τους συμπαίκτες του και ένα ουρλιαχτό του έσκισε τη σιωπή και την παγωμάρα του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Σωτήρια επέμβαση Σούλη

Αμέσως μετά το γκολ ο Λόπεθ έριξε στον αγώνα τους Μπαριέντος και Μωραΐτη στις θέσεις των Ντε Καμπς και Γκλαβτσιτς, θέλοντας να πιέσει για την ισοφάριση. Αντ’ αυτού όμως ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ. Στο 82’ μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Ντεμίρ από αριστερά, ο Κόντε πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Ισπανός αυτή τη φορά στάθηκε άτυχος καθώς η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Κίτσου και έφυγε κόρνερ. Στο 83’ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ριένστρα, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 84’ σουτ του Ασεχνούν με το δεξί δεν απείλησε την εστία του Σούλη, ενώ στο 88’ ο Σόρια μπήκε στη θέση του Ροσέρο. Οι Βολιώτες διαμαρτύρονταν με μεγάλη ευκολία στον διαιτητή Σιδηρόπουλο και ζήτησαν λανθασμένα πέναλτι σε εναέρια μονομαχία του Μπακαδήμα με τον Μωραΐτη, όμως ο Σιδηρόπουλος έδειξε σωστά να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η μεγάλη ευκαιρία του Βόλου για την ισοφάριση χάθηκε στην εκπνοή και το έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ολιβέρα έκανε τη σέντρα, ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά πάσα και ο Μωραϊτης βγήκε απάναντι από τον Σούλη, όμως ο πορτιέρο του ΠΑΣ με τα ακροδάχτυλα έσωσε τον ΠΑΣ από την ισοφάριση και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπακαδήμας απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο τέλος του αγώνα υπήρξε αρκετή ένταση και αποβλήθηκε ο Δημήτρης Νιαρχάκος από πλευράς ΠΑΣ, ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε και ο ΠΑΣ πανηγύρισε το πρώτο διπλό της φετινής σεζόν. Οι Γιαννιώτες έφυγαν από το Βόλο με ένα σπουδαίο τρίποντο που τους δίνει «φιλί ζωής» ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Πλέον, ο ΠΑΣ είναι στους 16 βαθμούς μαζί με την Κηφισιά και πλησίασε στον έναν τον ΝΠΣ Βόλο και στους δύο τον Παναιτωλικό που παίζει σήμερα στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Διαιτησία: Σιδηρόπουλος (Δημητριάδης – Κωσταράς)

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόβατς, Άλχο (46’ Κίτσος), Καλογερόπουλος, Ράσιτς, Μύγας, Ντε Καμπς, Γκλάβτσιτς, Κόμπα, Ασενούν, Ποπέσκου, Γκαρσία.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι (62’ Σούλης), Τούτου, Κιάκος, Εραμούσπε (46’ Παντελάκης), Μπακαδήμας, Λιάσος, Τζίνο (70’ Καραχάλιος), Ριένστρα, Ροσέρο, Παμλίδης (70’ Ντεμίρ), Κόντε.

Σχολιασμος