Θρηνεί τον Άγγελο ο ΠΑΣ, ισοπαλία 0-0 με τον Άρη

12.02.2024 Αναγνώστηκε 5172 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Μπορεί να βελτιώθηκε αισθητά μετά τη συντριβή που υπέστη από τη Λαμία και να διόρθωσε πολλά από τα λάθη του, ωστόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε το απόγευμα του Σαββάτου να κερδίσει τον Άρη στο «Ζωσιμάδες» και έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία με τους Θεσσαλονικείς.

Θρηνεί τον Άγγελο ο ΠΑΣ, ισοπαλία 0-0 με τον Άρη
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής της Super League και κυρίως τη νίκη του Παναιτωλικού αύξησαν τη διαφορά του τελευταίου ΠΑΣ με τη ζώνη του υποβιβασμού. Ευκαιρίες με τους Παμλίδη (38’), Κόντε (47’, 62’) και Λεό (94’) για τον ΠΑΣ, το μυαλό στον ημιτελικό Κυπέλλου είχε ο Άρης.

Στη σκιά της απώλειας του 14χρονου Άγγελου Βενέτη, ποδοσφαιριστή του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, η ομάδα της Ηπείρου δεν κατάφερε το απόγευμα του Σαββάτου να επικρατήσει του Άρη στο «Ζωσιμάδες» και έμεινε στο 0-0 με τους Θεσσαλονικείς. Οι αλλαγές του Γρηγορίου στο βασικό σχήμα απέδωσαν και ο ΠΑΣ βελτιώθηκε αισθητά σε άμυνα και μεσαία γραμμή, όμως δεν ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση και έχασε ευκαιρίες με τους Παμλίδη (38’), Κόντε (47’, 62’) και Λεό (94’) για να πάρει τη νίκη. Στους 13 βαθμούς οι Γιαννιώτες, αυξήθηκε η διαφορά από Παναιτωλικό και Κηφισιά μετά το 0-0 με τον Βόλο.

Πώς έπαιξαν

Ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε πράξη όσα είχε προαναγγείλει μετά το παιχνίδι με τη Λαμία και άφησε στον πάγκο τους Παντελάκη και Καραχάλιο, ενώ ο Σόρια δεν προπονήθηκε την Παρασκευή και έμεινε εκτός αποστολής. Το σύστημα που χρησιμοποιήθηκε ήταν το 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Νάγκι, δεξί μπακ ο Τούτου, αριστερό ο Κιάκος και στόπερ στο κέντρο της άμυνας οι Εραμούσπε και Μπακαδήμας. Στα αμυντικά χαφ δίδυμο αγωνίστηκαν οι Λιάσος και Τζίνο, δεξί εξτρέμ ο Ροσέρο, αριστερό ο Παμλίδης και ο Ριένστρα έπαιξε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Κόντε που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Με το μυαλό στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό σε αλλαγές προχώρησε και ο Άκης Μάντζιος στον Άρη. Ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε τους «κίτρινους» με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κουέστα, δεξί μπακ ο Οντουμπάτζιο, αριστερό ο Φατόρε και στόπερ αγωνίστηκαν οι Μπράμπετς και Ροουζ. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Ντουκουρέ και Τζούρασεκ, δεξί εξτρέμ ο Μπένετ, αριστερό ο Σαβέριο και ο Φετφατζίδης κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ζαμορα που ήταν στην επίθεση.

Μέτριο παιχνίδι, δραστήριος ο ΠΑΣ

Από το ξεκίνημα του σαββατιάτικου αγώνα φάνηκε ότι ο ΠΑΣ ήταν πιο «σφιχτός» στην άμυνα και στο κέντρο σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Οι αλλαγές του Γρηγορίου έπιασαν τόπο και η ομάδα ήταν πιο συμπαγής, ενώ προσπάθησε να είναι και πιο επιθετική. Η πρώτη ενέργεια του ΠΑΣ ήρθε στο 10’ όταν η ομάδα αναπτύχθηκε γρήγορα στα καρέ του Άρη, αλλά ο Τζούρασεκ σταμάτησε τελευταία στιγμή τον Τζίνο πριν εκτελέσει τον Κουέστα.

Η πρώτη τελική για τους Γιαννιώτες ήρθε στο 12’ όταν ο Τούτου βρήκε τον Κόντε μέσα στην περιοχή, ο Ισπανός αρχηγός έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία, αλλά η μπάλα πήγε παράλληλα με την εστία και δεν ανησύχησε τον Κουέστα. Η απάντηση του Άρη ήρθε δευτερόλεπτα αργότερα στο 13’ όταν ο Φετφατζίδης έκλεψε από τον Λιάσο, τροφοδότησε τον Ζαμόρα που σούταρε υπό την πίεση του Μπακαδήμα, όμως ο Νάγκι βρήκε τη μπάλα και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 15’ ο Ροσέρο κυνήγησε με επιμονή μια χαμένη μπάλα από δεξιά, κέρδισε τον Μπράμπετς και έστρωσε στον Τζίνο, ο Ουρουγουανός χαφ έκανε το σουτ εντός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Ριένστρα εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο προωθημένος Μπακαδήμας πήρε την κεφαλιά-πάσα, όμως ούτε ο Λιάσος ούτε ο Κόντε δεν μπόρεσαν να κάνουν την προβολή και να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 37' ο Κόντε απευθείας εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Άρη, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία του συμπατριώτη του τερματοφύλακα του Άρη Κουέστα. Ένα λεπτό αργότερα από μια βαθιά μπαλιά του Εραμούσπε ο Παμλίδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Άρη, επιχείρησε να σουτάρει από δύσκολη γωνία και υπό την πίεση του Οντουμπάτζιο, αλλά ο Κουέστα τον σταμάτησε έγκαιρα και στη συνέχεια η μπάλα απομακρύνθηκε. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ και το 0-0 άφηνε ρευστά τα πάντα για την επανάληψη.

Ευκαιρίες με Κόντε και Λεό

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε να είναι πιεστικός και έφτασε κοντά στο γκολ. Στο 47’ ο Ροσέρο έκλεψε τη μπάλα από δεξιά και έκανε φοβερή σέντρα με το εξωτερικό φάλτσο προς τον Κόντε, αλλά ο Ισπανός επιθετικός δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα καθώς καθυστέρησε να αποφασίσει αν θα κάνει κεφαλιά ή προβολή, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει παράλληλα και να φύγει άουτ

Στο 51΄ο  Ροσέρο δημιούργησε το ρήγμα από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή. Ο Κόντε έκανε το τακουνάκι προς την εστία, αλλά ο Οντουμπάτζο τον σταμάτησε. Στο 55’ ένα μακρινό σουτ του Παμλίδη δεν βρήκε στόχο καθώς η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Μάντζιος προχώρησε γρήγορα σε 4 αλλαγές στην ενδεκάδα. Στο ξεκίνημα της επανάληψης έριξε στον αγώνα τους Νταρίντα και Σουλεϊμάνοφ στις θέσεις των Μπένετ και Φετφατζίδη, ενώ λίγο αργότερα τους Βέλεθ και Μανού Γκαρθία στις θέσεις των Ντουκουρέ και Τζούρασεκ. Οι Θεσσαλονικείς έγιναν πιο επιθετικοί μετά το 60’ και έχασαν καλή ευκαιρία στο 61’ όταν ο Μανού Γκαρθία τροφοδότησε τον Ζαμόρα μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 62’ ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Τζίνο από δεξιά έκανε μια «γλυκιά» σέντρα προς τον Κόντε, ο Ισπανός έκανε το κοντρόλ και κατέβασε τη μπάλα με το στήθος και έκανε το σουτ αλλά ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα.

Φινάλε με μεγάλες ευκαιρίες

Ο Γρηγορίου άλλαξε επιθετικό ρίχνοντας στον αγώνα τον Λεό στη θέση του Κόντε, ενώ λίγο πριν το τέλος έριξε στον αγώνα τον Τούρκο Ντεμίρ στη θέση του Ροσέρο. Το ματς όδευε προς το 0-0, ωστόσο οι δύο ομάδες ανέβασαν στροφές στο τελευταίο δεκάλεπτο και χάθηκαν εκατέρωθεν μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Αρχικά ο Άρης στο 84’ μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά απομάκρυνση του Μπακαδήμα, η μπάλα στρώθηκε στον Μανού Γκαρθία που έπιασε το μονοκόματο σουτ στην κίνηση, όμως ο Νάγκι έδιωξε δύσκολα στη δεξιά του γωνία και έσωσε τον ΠΑΣ. Το ντεμπούτο του Ούγγρου τερματοφύλακα ήταν αρκετά ελπιδοφόρο και η παρουσία του κάτω από την εστία ενέπνεε σιγουριά.

Η μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΣ χάθηκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Τούρκος Ντεμίρ έκλεψε τη μπάλα από τον Μανού Γκαρθία στη μεσαία γραμμή και έβγαλε κάθετη πάσα προς τον Λεό. Ο Γάλλος επιθετικός βγήκε τετ α τετ από πλάγια δεξιά με τον Κουέστα, όμως καθυστέρησε και τον έκλεισαν οι αμυντικοί, με αποτέλεσμα να σουτάρει υπό πίεση και η μπάλα να πάει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Βάτσιου, αποτέλεσμα που σαφώς δεν ικανοποιεί τον ΠΑΣ. Οι Ηπειρώτες ανέβηκαν μεν στους 13 βαθμούς, ωστόσο η νίκη του Παναιτωλικού επί του Ατρομήτου ανέβασε τους Αγρινιώτες στους 18 βαθμούς και άνοιξε τη διαφορά στο -5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Πλέον, υπάρχει κίνδυνος ο ΠΑΣ να μείνει αρκετά πίσω και να μην προλαβαίνει να καλύψει τη διαφορά στα play out. Για αυτό τον λόγο οι Γιαννιώτες χρειάζονται νίκη και μόνο νίκη κόντρα στον Βόλο στο Πανθεσσαλικό στην αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής.

Διαιτησία: Βάτσιος (Πετρόπουλος – Κολλιάκος)

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Nάγκι, Μπακαδήμας, Λιάσος, Εραμούσπε, Κιάκος, Ριένστρα, Τζίνο, Τούτου, Ροσέρο (86’ Ντεμίρ), Παμλίδης, Κόντε (63’ Λεό).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φατόρε, Τζούρασεκ (57’ Μανού Γκαρθία), Ντουκουρέ (57΄Βέλεθ), Σαβέριο (72’ Μορόν), Φετφατζίδης (46’ Νταρίντα), Μπένετ (46’ Σουλεϊμάνοφ), Ζαμόρα.

 

Σχολιασμος