LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 0-0

10.02.2024 Αναγνώστηκε 12788 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε ζωντανά την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Άρη για την 22η αγωνιστική της Super League 1 σε περιγραφή και σχολιασμό των Θανάση Μυριούνη και Νίκου Γιωτίτσα.

LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 0-0
  • Στο σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο τον Άρη, οι ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Γρηγορίου καλούνται να φανούν ανταγωνιστικοί, σοβαροί ώστε να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα κρατήσει τη γιαννιώτικη ομάδα ζωντανή στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

  • Ο ΠΑΣ Γιάννινα ολοκλήρωσε χθες το μεσημέρι την προετοιμασία του για το σημερινό παιχνίδι με τους «κίτρινους», με τον Μιχάλη Γρηγορίου να επιλέγει να καταλύσει σε ξενοδοχείο η γιαννιώτικη ομάδα, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει την αποστολή για το σημερινό παιχνίδι.

  • Το μόνο σίγουρο είναι ότι για τη σημερινή αναμέτρηση δεν υπολογίζονται οι Γκάρο και Μπεγκάλα αλλά και οι νεαροί Βρακάς, Κύρκος, Ναούμης και Μίνα που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι της Κ19.

  •  Tο πάνω χέρι στην προϊστορία των εντός έδρας αναμετρήσεων με αντίπαλο τον Άρη έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Σε 24 συναντήσεις των δυο ομάδων στα Γιάννινα, ο ΠΑΣ μετράει 11 νίκες, 6 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ 7 φορές έφυγε νικητής ο Άρης από το «Ζωσιμάδες».

  • Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης έχουν το μυαλό τους στο Κύπελλο Ελλάδας και τον ημιτελικό με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Το παιχνίδι με τους Αγρινιώτες είναι το απόγευμα της προσεχούς Τρίτης και για τον λόγο αυτό οι Θεσσαλονικείς δεν θα γυρίσουν στη βάση τους μετά τον αγώνα, αλλά θα παραμείνουν στα Γιάννενα και το Σαββατοκύριακο.

  • Ο Αριστείδης Βάτσιος από τη Δυτική Αττική θα διευθύνει την σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Άρη στο «Ζωσιμάδες».  Βοηθοί του Βάτσιου θα είναι ο Τρύφωνας Πετρόπουλος από την Αρκαδία και ο Άγγελος Κολλιάκος από την Αθήνα, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Κατοίκος από την Αθήνα. Στο VAR θα είναι ο Κωνσταντίνος Περράκης από την Αθήνα και AVAR ο Πολυχρόνης Κωσταράς από την Αιτωλοακαρνανία. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Θεόδωρος Γκαϊτατζής από τη Δράμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Nάγκι,Μπακαδήμας, Λιάσος, Εραμούσπε, Κιάκος, Ριένστρα, Τζίνο, Τούτου, Ροσέρο, Παμλίδης, Κόντε.

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Αθανασίου, Λεό, Μπάλαν, Παντελάκης, Καραχάλιος, Ροζάλες, Ντεμίρ, Πανάγου, Τσαούσης.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φατόρε, Τζούρασεκ, Ντουκουρέ, Σαβέριο, Φετφατζίδης, Μπένετ, Ζαμόρα

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Χουτεσιώτης, Γκαρθία, Νταρίντα, Πάρδο, Βερστράτε, Βέλεθ, Παναγίδης, Μορόν, Σουλεϊμάνοφ.

Το pre game 

Αρκετές εκπλήξεις στην ενδεκάδα από τον Μιχάλη Γρηγορίου που αφήνει στον πάγκο τους Παντελάκη και Καραχάλιο και στη θέση τους βάζει τους Μπακαδήμα και Λιάσο. Ντεμπούτο του τερματοφύλακα Νάγκι με τη φανέλα του ΠΑΣ.

Από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα, ο Κάρλες Σόρια είναι εκτός αποστολής λόγω προβλήματος τραυματισμού. Ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν είχε ανακοινώσει αποστολή για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Αποσύρονται στα αποδυτήρια οι παίκτες των δυο ομάδων.

Αρχηγός του ΠΑΣ ο Πέδρο Κόντε, ενώ για τον Άρη το περιβραχιόνιο φοράει ο τερματοφύλακας Κουέστα.

Γενικός αρχηγός του Άρη είναι ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Γκουγκουλιάς.

Έναρξη της αναμέτρησης

 Με 4-2-3-1 θα παραταχθεί ο ΠΑΣ. Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Νάγκι, δεξί μπακ θα παίξει ο Τούτου, αριστερό ο Κιάκος και στόπερ στο κέντρο της άμυνας παίζουν οι Εραμούσπε και Μπακαδήμας. Στα αμυντικά χαφ δίδυμο είναι οι Λιάσος και Τζίνο, δεξί εξτρέμ αγωνίζεται ο Ροσέρο, αριστερό ο Παμλίδης και ο Ριένστρα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Κόντε.

Με 4-2-3-1 αγωνίζεται και ο Άρης. Ο Κουέστα είναι κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Οντουμπάτζιο, αριστερό ο Φατορε και στόπερ οι Μπράμπετς και Ροουζ. Οι Ντουκουρέ και Τζούρασεκ είναι στα αμυντικά χαφ, δεξί εξτρέμ ο Σαβέριο, αριστερό ο Μπένετ και ο Φετφατζίδης είναι σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ζαμορα

Στο 5' ο ΠΑΣ γέμισε μέσα στην περιοχή στο πρώτο φάουλ που κέρδισε, αλλά η άμυνα του Άρη ανταπεξήλθε και απομάκρυνε την μπάλα από την περιοχή.

Στο 10' ο ΠΑΣ αναπτύχθηκε ωραία στα καρέ του Άρη, αλλά ο Τζούρασεκ σταμάτησε τελευταία στιγμή τον Τζίνο πριν εκτελέσει τον Κουέστα.

Πρώτη ουσιαστικά αξιόλογη τελική για τον ΠΑΣ στο ματς στο 12'. Ο Τούτου βρήκε τον Κόντε μέσα στην περιοχή, ο Ισπανός αρχηγός έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία, αλλά η μπάλα πήγε παράλληλα με την εστία και δεν ανησύχησε τον Κουέστα.

Στο 13' απαντούν οι Θεσσαλονικείς στην ευκαιρία του ΠΑΣ. Μετά από λάθος της άμυνας του ΠΑΣ, ο Ζαμόρα πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά ο  Νάγκι άπλωσε το χέρι και παραχώρησε κόρνερ.
 
Στο 15' ο Κόντε έστρωσε τη μπάλα στον Τζίνο, ο Ουρουγουανός χαφ έκανε το σουτ εντός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
 
Τελικό Ολυμπιακός-ΟΦΗ 4-0
Στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης και οι δυο ομάδες έχουν φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.
Τεράστια φάση για τον ΠΑΣ στο 30'. Εκτελέστηκε φάουλ από τα δεξιά από τον Ριένστρα, ο Μπακαδήμας πήρε μια κεφαλιά που δεν ήταν καλή και ο Κόντε δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή για να στείλει τη μπάλα στην εστία.
Ειδικές οδηγίες στον Ροσέρο από τον Γρηγορίου σε μια διακοπή του παιχνιδιού.
Στο 37' ο Κόντε απευθείας εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Άρη αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία του συμπατριώτη του τερματοφύλακα του Άρη Κουέστα.
Μια ακόμη αξιόλογη προσπάθεια για τον ΠΑΣ στο 39'.Ο Παμλίδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Άρη, επιχείρησε να σουτάρει από δύσκολη γωνία αλλά ο Κουέστα τον σταμάτησε έγκαιρα και στη συνέχεια η μπάλα απομακρύνθηκε.

 Κίτρινη κάρτα στο 41' στον Ζαμόρα για μαρκάρισμα στον Μπακαδήμα. 

Ένα λεπτό ο έξτρα χρόνος για το πρώτο μέρος

Λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 0-0 ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης στο Ζωσιμάδες. Μέτριο ποιοτικά το πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΣ να είναι καλύτερος από τον Άρη και να έχει απειλήσει περισσότερο την εστία του Κουέστα. Πιο παθιασμένοι οι Γιαννιώτες, απέδωσαν μεχρι στιγμής οι αλλαγές του Γρηγορίου στο βασικό σχήμα. Ιδιαίτερα δραστήριος ο Ροσέρο και καλός και ο Ριένστρα στο κέντρο, περισσότερες οι χαμένες ευκαιρίες για τον ΠΑΣ με κυριότερο εκφραστή τον Κόντε.

 Με 1-0 προηγείται ο Παναιτωλικός του Ατρόμητου στο 24' με γκολ του Καρέλη.

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Δυο αλλαγές για τον Άρη στο 46'. Ο Νταρίντα μπαίνει αντί του Φετφατζίδη και ο Σουλεϊμάνοφ μπαίνει αντί του Μπένετ.

Τεράστια φάση για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 47'. Ο Ροσέρο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κόντε πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα προς την εστία. Ακόμη μια χαμένη ευκαιρία για τους Γιαννιώτες στο παιχνίδι.

Στο 52΄ο  Ροσέρο δημιούργησε το ρίγμα από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή. Ο Κόντε έκανε το τακουνάκι προς την εστία, αλλά ο Οντουμπάτζο τον σταμάτησε.

Στο 55' μακρινό σουτ του Παμλίδη, η μπάλα έφυγε άουτ.

Δεν σταματούν να εμψυχώνουν τη γιαννιώτικη ομάδα οι φίλαθλοι που βλέπουν το παιχνίδι από τις ταράτσες από τις γειτονικές πολυκατοικίες.

Τραυματισμός του Τζούρασεκ στο 56'.

Δυο ακόμη αλλαγές για τον Άρη στο 58'. Ο Μανού Γκαρθία  μπαίνει στη θέση του Τζούρασεκ και ο Βέλεθ αντί του Ντουκουρέ.

Καλή στιγμή για τον Άρη στο 61'.  Ο νεοεισερχόμενος στο ματς Μανού Γκαρθία τροφοδότησε τον Ζαμόρα μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 62' ο Τζίνο έβγαλε τη σέντρα, ο Κόντε κατέβασε τη μπάλα με το στήθος και έκανε το σουτ αλλά ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα.

Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 63'. Ο Λεό μπαίνει στη θέση του Κόντε. Αλλάζει σέντερ φορ ο Μιχάλης Γρηγορίου.

Κίτρινη κάρτα στο 67' στον Τζίνο, όπως και στον Σαβέριο. Συμπλήρωσε τις εννιά κίτρινες κάρτες ο Τζίνο.

Κίτρινη κάρτα στο 69' και στον Εραμούσπε.

Κίτρινη κάρτα στο 71' στον Λιάσο.

Πέμπτη αλλαγή για τον Άρη στο 72'. Ο Μορόν μπαίνει στη θέση του Σαβέριο.

Μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο και τα πάντα είναι ρευστά με το 0-0. Το παλεύει με νύχια και με δόντια.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη στο 84' με σουτ του Μανού Γκαρσία που έδιωξε δύσκολα στη δεξιά του γωνία ο Νάγκι.

Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 86'. Ο Τούρκος Ντεμίρ μπήκε στον αγώνα στη θέση του Ροσέρο.

Απίστευτη μοναδική ευκαιρία στο 94' με τον Λεό να βγαίνει από δεξιά τετ α τετ απέναντι από τον Κουέστα, όμως σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και έχασε μοναδική ευκαιρία.

Τέλος της αναμέτρησης. Στο 0-0 ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης στο Ζωσιμάδες.

 

Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις του αγώνα.

 

 

 

 

 

Σχολιασμος