Νίκη βαθμολογικής – ψυχολογικής τόνωσης χρειάζεται ο ΠΑΣ Γιάννινα

10.02.2024 Αναγνώστηκε 720 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Το δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι δίνει σήμερα στις 7 μ.μ. στο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς υποδέχεται τον Άρη στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1.

Νίκη βαθμολογικής – ψυχολογικής τόνωσης χρειάζεται ο ΠΑΣ Γιάννινα
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

H δεινή βαθμολογική θέση που έχει περιέλθει ο ΠΑΣ, δεν του επιτρέπει να θεωρεί κανένα ματς χαμένο, οπότε οι Ηπειρώτες θα πρέπει να παλεύουν για τη διεκδίκηση βαθμού ή βαθμών σε όλους τους αγώνες.

Στο σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο τον Άρη, οι ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Γρηγορίου καλούνται να φανούν ανταγωνιστικοί, σοβαροί ώστε να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα κρατήσει τη γιαννιώτικη ομάδα ζωντανή στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα προέρχεται από τον διασυρμό με 1-4 από την Λαμία και όλη την εβδομάδα το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν να μαζέψουν τα κομμάτια τους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τόσο στις αγωνιστικές που απομένουν μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος αλλά και στα play out.

Απαιτούμενο για να συμβεί αυτό είναι οι βασικοί παίκτες να βελτιώσουν την απόδοσή τους, να αποφύγουν τα τραγικά, παιδαριώδη ατομικά λάθη που έχουν στοιχίσει φέτος τόσο πολύ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παλιές «καραβάνες» του Άγιαξ της Ηπείρου, όπως οι Ζήσης Καραχάλιος και Νώντας Παντελάκης δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα φέτος σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές που αποτελούσαν «κολόνες» του συνόλου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο Μιχάλης Γρηγορίου να θελήσει να κρατήσει τους δυο παίκτες στον πάγκο στο σημερινό ματς και να τους αντικαταστήσει με τους Λιάσο και Μπακαδήμα.

Χωρίς αποστολή από τον Μ. Γρηγορίου

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ολοκλήρωσε χθες το μεσημέρι την προετοιμασία του για το σημερινό παιχνίδι με τους «κίτρινους», με τον Μιχάλη Γρηγορίου να επιλέγει να καταλύσει σε ξενοδοχείο η γιαννιώτικη ομάδα, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει την αποστολή για το σημερινό παιχνίδι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για τη σημερινή αναμέτρηση δεν υπολογίζονται οι Γκάρο και Μπεγκάλα αλλά και οι νεαροί Βρακάς, Κύρκος, Ναούμης και Μίνα που θα αγωνιστούν στο παιχνίδι της Κ19 στις 12.45 στο γήπεδο της ΕΠΣ με αντίπαλο την αντίστοιχη του Άρη.

Τα πλάνα του Γρηγορίου

Αλλαγές στην ενδεκάδα είχε προαναγγείλει ο Μιχάλης Γρηγορίου μετά το παιχνίδι με την Λαμία κάτι που φάνηκε άλλωστε και στις προπονήσεις αυτής της εβδομάδας.

Η πρώτη αλλαγή θα είναι στη θέση του τερματοφύλακα όπου ο Νάγκι θα αντικαταστήσει τον Αθανασίου και από εκεί και πέρα θέση στην ενδεκάδα αναμένεται να πάρουν ο Μπακαδήμας αντί του Παντελάκη και ο Λιάσος αντί του Καραχάλιου.

Μία πιθανή ενδεκάδα είναι η: Νάγκι, Σόρια, Κιάκος, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Λιάσος, Τζίνο, Ριένστρα, Ροσέρο, Παμλίδης, Κόντε.

Ο Βάτσιος «άρχοντας» του αγώνα

Ο Αριστείδης Βάτσιος από τη Δυτική Αττική ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Άρη στο «Ζωσιμάδες». Είναι η δεύτερη φορά στη σεζόν που σφυρίζει τον ΠΑΣ ο συγκεκριμένος ρέφερι μετά το 1-1 επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, στην μακράν καλύτερη φετινή εμφάνιση των Γιαννιωτών.

Βοηθοί του Βάτσιου θα είναι ο Τρύφωνας Πετρόπουλος από την Αρκαδία και ο Άγγελος Κολλιάκος από την Αθήνα, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Κατοίκος από την Αθήνα. Στο VAR θα είναι ο Κωνσταντίνος Περράκης από την Αθήνα και AVAR ο Πολυχρόνης Κωσταράς από την Αιτωλοακαρνανία. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Θεόδωρος Γκαϊτατζής από τη Δράμα.

Το μυαλό στο Κύπελλο για τον Άρη

Με προβλήματα λόγω των οφειλών της διοίκησης προς τους παίκτες, οι οποίοι την Πέμπτη έκαναν αποχή από την προπόνηση, κύλησε η προετοιμασία του Άρη για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ.

Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης έχουν το μυαλό τους στο Κύπελλο Ελλάδας και τον ημιτελικό με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Το παιχνίδι με τους Αγρινιώτες είναι το απόγευμα της προσεχούς Τρίτης και για τον λόγο αυτό οι Θεσσαλονικείς δεν θα γυρίσουν στη βάση τους μετά τον αγώνα του Σαββάτου, αλλά θα παραμείνουν στα Γιάννενα και το Σαββατοκύριακο.

Ο Άκης Μάντζιος δεν αποκλείεται πάντως να προχωρήσει σε rotation στο ματς με τον ΠΑΣ. Από την αποστολή που ανακοίνωσε ο Α. Μάντζιος απουσιάζουν οι Φαμπιάνο και Ζουλ, οι οποίοι ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης, καθώς προέρχονται από τραυματισμό. Εκτός αυτών θα απουσιάζουν οι Φεράρι και Μοντόγια λόγω τιμωρίας.

Αναλυτικά η αποστολή του Άρη για τον σημερινό αγώνα με τον ΠΑΣ: Κουέστα, Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο, Φατόρε, Μπράμπετς, Ρόουζ, Βέλεθ, Νταρίντα, Βερστράτε, Ντουκουρέ, Τζούρασεκ, Μανού Γκαρθία, Πάρντο, Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα, Σαβέριο, Μπένετ, Μορόν, Φετφατζίδης, Δεληζήσης, Παναγίδης, Αγοραστός.

Σχολιασμος