Κόντρα στη Κηφισιά η επανέναρξη για τον ΠΑΣ σε περίπτωση αναβολής

07.12.2023 Αναγνώστηκε 1106 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Ολοταχώς προς αναβολή οδεύει η 14η αγωνιστική της Super League και κατ’ επέκταση και η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με την Κηφισιά στο Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής καθώς ούτε χτες υπήρξε λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τους διαιτητές της κατηγορίας και το κώλυμα που έχουν δηλώσει για το Σαββατοκύριακο.

Κόντρα στη Κηφισιά η επανέναρξη  για τον ΠΑΣ σε περίπτωση αναβολής
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Η απόφαση των Ελλήνων διαιτητών και βοηθών της μεγάλης κατηγορίας θεωρείται ειλημμένη και προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η χτεσινή συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου με αντιπροσωπεία της ΚΕΔ, αλλά και των ίδιων των διαιτητών μέσω τηλεφωνικής συνδιάσκεψης. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι στέκεται στο πλευρό των διαιτητών, στηρίζει απόλυτα την απόφαση τους για αποχή και κατανοεί πλήρως τους λόγους που οδήγησαν στην αποχή.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΠΟ καλεί την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβουν τα προσήκοντα μέτρα και να αποκαλύψουν τα πρόσωπα πίσω από τις «ανώνυμες» απειλές κατά των διαιτητών. Η ΕΠΟ καλεί επίσης τη Super League να παράσχει εγγυήσεις προστασίας προς τους Έλληνες διαιτητές, όπως ακριβώς έχει πράξει και με τους ξένους.

Η νέα συνάντηση ορίστηκε για το μεσημέρι της Παρασκευής (08/12) στις 12:00 με τη φυσική παρουσία αυτή τη φορά αντιπροσωπείας των διαιτητών, εκεί όπου η ΕΠΟ θα ανακοινώσει και τα μέτρα που λάβει από μεριάς της για την έμπρακτη προστασία των διαιτητών.

Επανέναρξη με την ίδια αγωνιστική

Με όλα τα παραπάνω θεωρείται απίθανο να υπάρξει δράση το προσεχές Σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα της Super League και το ερώτημα είναι πότε θα επανεκκινήσει το πρωτάθλημα και κυρίως ποια αγωνιστική. Η απάντηση έρχεται από τον ίδιο τον ΚΑΠ. Αν η διακοπή αφορούσε αγωνιστική στον πρώτο γύρου πρωταθλήματος, τότε το πρωτάθλημα θα συνεχιζόταν με τις αμέσως επόμενες αγωνιστικές και η αναβληθείσα θα οριζόταν σε κάποια εμβόλιμη ημερομηνία.

Ωστόσο, ο ΚΑΠ αναφέρει ότι σε περίπτωση που η αναβολή λάβει χώρα στο δεύτερο γύρο, όπως συμβαίνει τώρα, τότε «το πρωτάθλημα συνεχίζεται υποχρεωτικά με την αναβληθείσα αγωνιστική και μετακυλίονται συναφώς οι χρονικά επόμενες αγωνιστικής». Για να επικυρωθεί η απόφαση της Super League χρειάζεται πλειοψηφία από τα 2/3 των μελών του ΔΣ της διοργανώτριας αρχής, δηλαδή 9 από τις 14 ομάδες της κατηγορίας.

Πρακτικά, τα παραπάνω σημαίνουν ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από την 14η αγωνιστική όποτε κι αν αυτό γίνει και όχι από κάποια μεταγενέστερη αγωνιστική. Οπότε ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει την Κηφισιά στην Αθήνα στο ντέρμπι ουραγών, μια κρίσιμη αναμέτρηση στη μάχη για την παραμονή.

Δουλειά στην αμυντική συμπεριφορά

Τις εξελίξεις με τις συναντήσεις της ΕΠΟ με την ΚΕΔ και τους διαιτητές περιμένουν στον ΠΑΣ Γιάννινα προκειμένου να παρθεί η οριστική απόφαση για το αν θα διεξαχθεί ή όχι η 14η αγωνιστική της Super League.

Μέχρι να οριστικοποιηθεί η απόφαση της αποχής των διαιτητών οι προπονήσεις στον ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζονται κανονικά και ο Θανάσης Στάικος δεν έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές.

Η χτεσινή προπόνηση αφορούσε την αμυντική συμπεριφορά. Στο πρώτο κομμάτι έγινε ενεργοπαθητικό παιχνίδι 8 εναντίον 6, για να ακολουθήσει παιχνίδι 10 εναντίον 8. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με εσωτερικό δίτερμα 11 εναντίον 11.

Μοναδικός απόντας ήταν ο τραυματίας Τζίμας, ενώ η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί.

Σχολιασμος