Όταν χάνεις το… άχαστο! ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-1

27.11.2023 Αναγνώστηκε 1092 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Την έβδομη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε χτες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Γιαννιώτες ηττήθηκαν με 0-1 από την ΑΕΚ στο «Ζωσιμάδες» για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League και παρέμειναν καθηλωμένοι στους 7 βαθμούς και την προτελευταία θέση μαζί με το Βόλο.

Όταν χάνεις το… άχαστο! ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-1
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Για ακόμα ένα παιχνίδι οι Γιαννιώτες μπήκαν νωθρά στο ματς και δέχτηκαν νωρίς γκολ από την ΑΕΚ με τον Τσούμπερ (7’). Εντούτοις, είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν άμεσα, όμως ο Παμλίδης (10΄) έχασε το άχαστο και σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η ΑΕΚ είχε κι αυτή δοκάρι με τον Τσούμπερ (26’), ενώ στην επανάληψη ο αγώνας κινήθηκε στην μετριότητα με λιγοστές φάσεις και χωρίς μεγάλες ευκαιρίες.

Ακόμα μια ήττα πρόσθεσε στο παθητικό του χτες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Γιαννιώτες ηττήθηκαν με 0-1 από την ΑΕΚ στο «Ζωσιμάδες» για την 12η αγωνιστική της Super League και πλέον έχουν συγκάτοικο το Βόλο στην προτελευταία θέση με 7 βαθμούς. Για ένα ακόμα παιχνίδι η ομάδα της Ηπείρου μπήκε μουδιασμένα στο χτεσινό ματς και το πλήρωσε με το γρήγορο γκολ της «Ένωσης» με τον Τσούμπερ (7’). Θα μπορούσε να είχε απαντήσει άμεσα, όμως ο Παμλίδης (10’) με μια απίστευτη χαμένη ευκαιρία έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι σε κενή εστία. Η ΑΕΚ είχε κι αυτή δοκάρι με τον Τσούμπερ (26’), ενώ το δεύτερο ημίχρονο είχε λιγοστές φάσεις με τον ΠΑΣ να μην μπορεί να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.

Πώς έπαιξαν

Με τη συνταγή του δευτέρου ημιχρόνου στο Ηράκλειο παρέταξε χτες τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Θανάσης Στάικος. Ο Αρκάδας τεχνικός προτίμησε ένα σύστημα 4-4-1-1, έχοντας να διαχειριστεί τις απουσίες των τιμωρημένων Σόρια και Λιάσο, αλλά και του τραυματία Τζίνο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κλέιμαν, δεξί μπακ ο Πανάγου, αριστερό ο Τσαούσης και στόπερ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Εραμούσπε και Παντελάκης. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Καραχάλιος και Ριένστρα, δεξιά στα χαφ ο Ροσέρο, αριστερά ο Τζίμας και ο Παμλίδης ήταν σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπάλαν που κινήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στάνκοβιτς, δεξί μπακ ο Σιντιμπέ, αριστερό ο Μοχαμάντι και στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Βίντα και Κάλενς. Αμυντικό χαφ έπαιξε ο Σιμάνσκι και μπροστά του ήταν ο Πινέδα. Δεξί χαφ αγωνίστηκε ο Ελίανσον, αριστερό ο Γκατσίνοβιτς και στην επίθεση το δίδυμο θα αποτελούσαν οι Μάνταλος και Τσούμπερ.

Γρήγορο προβάδισμα της ΑΕΚ

Για μια ακόμα αναμέτρηση ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε νωθρά και μουδιασμένα στο γήπεδο, όπως συνέβη στο Ηράκλειο, αλλά και στα περισσότερα φετινά παιχνίδια. Η ΑΕΚ πήρε από τα πρώτα δευτερόλεπτα την κατοχή της μπάλας. Μόλις στο 2’ ο Ελίασον πάσαρε στον Σιμάνσκι και ο Πολωνός έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 4’ μετά από κλέψιμο του Σιμάνσκι, ο Τσούμπερ έκανε το σουτ, όμως ο Κλέιμαν ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τη νωθρότητα του ΠΑΣ και άνοιξε το σκορ, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Συγκεκριμένα, στο 7’ ο Σιντιμπέ βρήκε τον Ελίασον εκείνος έδωσε στον Πινέδα, ο Μεξικανός τροφοδότησε τον Τσούμπερ και εκείνος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κλέιμαν. Ήταν το τέταρτο γκολ για τον Ελβετό επιθετικό της Ένωσης στο φετινό πρωτάθλημα.

Απίθανο δοκάρι με Παμλίδη

Ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία να απαντήσει άμεσα, όμως σπατάλησε μια μοναδική στιγμή για την ισοφάριση. Στο 10’ μετά από κάθετη του Ριένστρα, ο Ροσέρο βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ. Έχασε την ισορροπία του υπό την πίεση του Βίντα, η μπάλα στρώθηκε στον Μπάλαν. Ο Ρουμάνος έκανε το σουτ, απέκρουσε ο Στάνκοβιτς, η μπάλα στρώθηκε στον Παμλίδη, η εστία ήταν κενή και ανυπεράσπιστη και όμως ο Κατερινιώτης επιθετικός κατάφερε και σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Οι Γιαννιώτες έχασαν μια απίστευτη ευκαιρία για την άμεση ισοφάριση, σε μια φάση που ενδεχομένως να μπει κι αυτή στα highlight της χρονιάς.

Δοκάρι με Τσούμπερ η ΑΕΚ

Μετά τη χαμένη ευκαιρία και το δοκάρι του Παμλίδη, η ΑΕΚ ήταν πιο απειλητική από τον ΠΑΣ. Στο 11’ από αριστερά ο Γκατσίνοβιτς έκανε το πλασέ, όμως ο Κλέιμαν δεν είχε δύσκολο έργο και μπλόκαρε. Στο 16' ο Πινέδα έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως και πάλι ο Κλέιμαν έδιωξε σε κόρνερ. Στο 21’ ο πορτιέρο του ΠΑΣ σταμάτησε τον Σιμάνσκι προτού γίνει απειλητικός.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο δοκάρι του Παμλίδη με τον Τσούμπερ. Στο 26’ ο Γκατσίνοβιτς έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Τσούμπερ πήρε την κεφαλιά, ο Κλέιμαν έδιωξε δύσκολα και η μπάλα πήγε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα στρώθηκε στον Τσούμπερ, ο οποίος την έστειλε ψηλά άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 28’ o Τζίμας σούταρε από πλεονεκτική θέση, όμως ο Στάνκοβιτς της ΑΕΚ ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα. Μετά από κάθετη πάσα στο 30' ο Ροσέρο βγήκε μόνος του απέναντι από τον Στάνκοβιτς, έκανε το πλασέ η μπάλα πήγε πάνω στον πορτιέρο της ΑΕΚ, ενώ ο Κολομβιανός υποδείχτηκε και σε θέση off side.

Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ανήκε στην ΑΕΚ. Στο 32’ οι «κιτρινόμαυροι» κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα, ο Μάνταλος έκανε το σουτ ο Κλέιμαν απέκρουσε προσωρινά τη μπάλα και αυτή έφτασε στον Γκατσίνοβιτς που έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πήγε άουτ.

Ανιαρή επανάληψη, λιγοστές φάσεις

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος που το παιχνίδι ήταν ανοιχτό με εκατέρωθεν πολλές φάσεις, η επανάληψη ήταν σε πολύ αργό τέμπο και χωρίς πολλές φάσεις και συγκινήσεις. Η ΑΕΚ απείλησε πρώτη και στην επανάληψη με σουτ του Ελίασον στο 47’ από πλάγια δεξιά, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν.

Στο 52’ ο Τσούμπερ εκτέλεσε απευθείας άουτ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η εκτέλεση φάουλ από τον Ελίασον στο 61'. Ένα λεπτό αργότερα, στο 62’, ο Γκατσίνοβιτς από αριστερά γύρισε επικίνδυνα μέσα στην περιοχή, όμως ο Εραμούσπε απομάκρυνε σωτήρια την τελευταία στιγμή.

Στο 66’ ο Στάικος έριξε στον αγώνα τους Λεό και Γκάρο στις θέσεις των Τζίμα και Μπάλαν, θέλοντας να τονώσει την επιθετική γραμμή των Γιαννιωτών. Το σύστημα παρέμεινε το 4-4-1-1, όμως ο Παμλίδης πήγε δεξιά, αριστερά ο Ροσέρο και ο Γκάρο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Λέο που πήγε στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 68’ η ΑΕΚ έχασε ακόμα μια ευκαιρία όταν ο Μοχαμάντι έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα στρώθηκε στον Πινέδα που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Ριένστρα. Ο Γκατσίνοβιτς πήρε το ριμπάουντ, όμως το σουτ του ήταν κακό και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 71’ ο ΠΑΣ είχε μια καλή στιγμή όταν ο Πανάγου από δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Λεό πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα ο Αλμέιδα προχώρησε σε 4 αλλαγές για την ΑΕΚ. Μπήκαν στον αγώνα οι Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Πιζάρο και Πόνσε, αντί των Πινέδα, Ελίασον, Μάνταλου και Τσούμπερ.

Στο 78' μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του ΠΑΣ, ο Γκατσίνοβιτς έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στα τελευταία λεπτά ο Στάικος έριξε στο ματς τον Κόντε στη θέση του Ροσέρο θέλοντας να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 90’ ο Γκάρο έκανε τη σέντρα-σουτ, όμως ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ στην εκπνοή του αγώνα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσαούση, ο Πανάγου έκανε το σουτ πάνω στον πεσμένο Εραμούσπε αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Το τελευταίο σφύριγμα του κακού διαιτητή Διαμαντόπουλου βρήκε τον ΠΑΣ να γνωρίζει ακόμα μια ήττα, την έβδομη σε 12 αγώνες πρωταθλήματος. Οι Γιαννιώτες έμειναν στους 7 βαθμούς και έχουν συγκάτοικο πλέον στην 12η θέση τον Βόλο που απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Οι επόμενες 3 αγωνιστικές και συγκεκριμένα τα παιχνίδια με Ατρόμητο και Κηφισιά εκτός και τον Παναιτωλικό στα Γιάννινα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον της γιαννιώτικης ομάδας στην κατηγορία.

Διαιτησία: Διαμαντόπουλος (Καραγκιζόπουλος – Τριανταφύλλου)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Πανάγου, Εραμούσπε, Παντελάκης, Τσαούσης, Καραχάλιος (93’ Μπακαδήμας), Ριένστρα, Τζίμας (66’ Λεό), Παμλίδης, Ροσέρο (85’ Κόντε), Μπάλαν (67’ Γκάρο).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς (83’ Μήτογλου), Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Πινέδα (75’ Γαλανόπουλος), Ελίασον (74’ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος (75’ Πιζάρο), Τσούμπερ (75’ Πόνσε).

Σχολιασμος