Στάικος: «Αξίζαμε κάτι καλύτερο από την ήττα»

25.09.2023 Αναγνώστηκε 600 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του, όχι όμως και από το αποτέλεσμα εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ο Θανάσης Στάικος.

Στάικος: «Αξίζαμε κάτι καλύτερο από την ήττα»

Ο 43χρονος προπονητής αναφέρθηκε στα ατομικά λάθη των παικτών του ΠΑΣ σε συνδυασμό με την ποιότητα ορισμένων παικτών του ΠΑΟΚ, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει κάποια άλλη μεταγραφή μετά τον Έφορντ.

Αναλυτικά:

«Σήμερα είδαμε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα να έχουν μια καλή απόδοση αλλά το σκορ δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Από την αρχή του αγώνα πιέσαμε ψηλά τον ΠΑΟΚ και δεν τον αφήσαμε να κάνει το γνωστό του παιχνίδι εκτός από ελάχιστες φάσεις. Ωστόσο σε μια ανύποπτη στιγμή έγινε το 0-1. Ισοφαρίσαμε το παιχνίδι με σχετικά καλό ποδόσφαιρο, πιέσαμε και μάλιστα στο σημείο που η ομάδα μας έδειχνε με τη βοήθεια του κόσμου να πιέζει τον ΠΑΟΚ δεχθήκαμε και το δεύτερο γκολ. Θεωρώ μέχρι το 70΄ η ομάδα μας προσπάθησε ορθολογικά αλλά και κάποιες φορές με άμεσο παιχνίδι να απειλήσει τον ΠΑΟΚ, του βάλαμε δύσκολα δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε να έχουμε βαθμό ή βαθμούς και συνεχίζουμε τη δύσκολη προσπάθεια στο πρωτάθλημα».

Για το αν τον προβληματίζει ότι η ομάδα δέχθηκε δύο «φθηνά» γκολ: «Δεχθήκαμε δύο γκολ που ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε να τα πετύχει. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο θα γίνουν και λάθη, δεν θα γίνουν και τόσες σωστές ενέργειες και μη ξεχνάμε ότι οι ποδοσφαιριστές μπορεί να έκαναν ένα λάθος, αλλά σε άλλα παιχνίδια μας έχουν χαρίσει βαθμούς με την απόδοση τους».

Για το αν μέτρησε η ατομική ποιότητα κάποιων παικτών του ΠΑΟΚ ή τα ατομικά λάθη: «Η ποιότητα των παικτών του ΠΑΟΚ είναι δεδομένη και πολλές φορές είναι συνδυασμός, λίγο κάποιος ποδοσφαιριστής ή μια υποομάδα ποδοσφαιριστών να μη λειτουργήσει σωστά αλλά σε συνδυασμό με την ποιότητα των παικτών να δεχθείς κάποιο τέρμα και να χάσεις ένα παιχνίδι το οποίο μας αφήνει μια περίεργη γεύση με την έννοια ότι η ομάδα μας έδειξε καλά στοιχεία για ακόμα μια φορά όπως και με τον Παναθηναϊκό αλλά σήμερα περισσότερα όμως αυτό δεν συνδυάστηκε με κάποιο αποτέλεσμα. Ναι μεν η εικόνα μας είναι τέτοια που στην ουσία αντλούμε δύναμη από αυτή για να συνεχίσουμε, αλλά από την άλλη θα πρέπει να κερδίζουμε βαθμούς γιατί αυτό είναι το βασικό για μας».

Για το αν έχει τα εργαλεία για να μπορεί να γυρίσει ένα παιχνίδι που είναι στη λεπτομέρεια και αν λείπει ή όχι ο χαφ και μπορεί να καμουφλαριστεί με άλλον αυτή η θέση: «Θα μπορούσε να γυρίσει το ματς, αλλά με το αν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Το να υπάρχουν επιλογές είναι καλό και να μπορεί ένας παίκτης με μια καλή ενέργεια να μας δώσει ένα αποτέλεσμα το καταλαβαίνουμε το είδαμε και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Σήμερα είχαμε και κάποιες ατυχίες κατά την διάρκεια του αγώνα και στερηθήκαμε κάποιους παίκτες που περιμέναμε να μας βοηθήσουν. Παρόλα αυτά βλέπω τους παίκτες μου να είναι βελτιωμένοι σε σχέση με πέρυσι, η ομάδα αυτή είναι θα συνεχίσουμε τη δουλειά και θα βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο και θα πάρουμε τους βαθμούς που πρέπει να πάρουμε».

Για το πόσο δύσκολο είναι η ομάδα να ανταποκριθεί στα δύο επόμενα παιχνίδια με Σέρρες και Ολυμπιακό και αν λόγω των απουσιών στο χώρο του κέντρου ανακατέψει την τράπουλα και δούμε σε αυτή τη θέση παίκτη που δεν έχουμε δει: «Η αλήθεια είναι ότι το βάθος μας δεν είναι και τόσο μεγάλο για να διαχειριστούμε αυτά τα παιχνίδια και δεν είναι μόνο θέμα βάθους αλλά και οι θέσεις όπου υπάρχουν απουσίες. Μπορεί κάποιος ποδοσφαιριστής να αγωνιστεί σε άλλη θέση, πάλι όμως η ομαδική δουλειά και το ομαδικό πνεύμα θα μας οδηγήσει στους βαθμούς που αξίζει να πάρει αυτή η ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές κάνουν καλή προσπάθεια και πρέπει εμείς με την προσπάθεια μας να βελτιώσουμε τις λεπτομέρειες και με τη σοβαρότητα μας να κάνουμε αυτές τις λεπτομέρειες να γίνουν ωφέλιμες για εμάς».

Για τον βαθμό ετοιμότητας του Έφορντ και σε τι θέση αγωνίζεται και αν έχουν τελειώσει οι μεταγραφές: «Για τις μεταγραφές αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν θα κάνει κάποια κίνηση. Ο Έφορντ είναι ένας παίκτης επιθετικογενής και παίζει κυρίως στα άκρα. Η ομάδα ήταν κοντά σε ένα μεσοεπιθετικό που θα μας βοηθούσε πάρα πολύ αλλά δεν επιτεύχθηκε η συμφωνία και ξαφνικά βρέθηκε αυτή η περίπτωση αν και η ομάδα ήθελε ενίσχυση και σε άλλες θέσεις. Είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής και στα άκρα της επίθεσης θα μας δώσει βοήθειες, μπορεί να παίξει και ως δεύτερος επιθετικός. Καλά πράγματα έχει δείξει στις προπονήσεις, σήμερα παρουσίασε μια αδιαθεσία και αν και ήταν στην αποστολή δεν κατάφερε να αγωνιστεί. Δείχνει να είναι σε καλό βαθμό ετοιμότητας και θα δούμε στις προπονήσεις τι θα γίνει».

Σχολιασμος