Πήρε πολύτιμο βαθμό, Αστέρας Τρίπολης- ΠΑΣ Γιάννινα 2-2

18.09.2023 Αναγνώστηκε 619 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Μπορεί να προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, ωστόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να φύγει με το τρίποντο της νίκης από την Τρίπολη καθώς ισοφαρίστηκε δις από τον Αστέρα και έμεινε στο 2-2 με τους Αρκάδες στο «Θ. Κολοκοτρώνης» για την 4η αγωνιστική της Super League.

Πήρε πολύτιμο βαθμό, Αστέρας Τρίπολης- ΠΑΣ Γιάννινα 2-2
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Η ομάδα της Ηπείρου πέτυχε δύο γκολ με τους Τζίμα (16’) και Μπάλαν (28’) σε αντεπιθέσεις, ωστόσο οι Τριπολιτσιώτες απάντησαν με στατικές φάσεις, από το φάουλ του Άλβαρες (21’) και την κεφαλιά του Ρεγκίς (45+3’) μετά από κόρνερ.

Αλώβητος από μια εκτός έδρας αναμέτρηση γύρισε στα Γιάννινα ο ΠΑΣ. Μετά το Αγρίνιο οι Γιαννιώτες πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας και στην Τρίπολη. Η ομάδα της Ηπείρου πέτυχε δύο γκολ με τους Τζίμα (16’) και Μπάλαν (28’) σε αντεπιθέσεις, ωστόσο οι Αρκάδες απάντησαν με στατικές φάσεις, από το φάουλ του Άλβαρες (21’) και την κεφαλιά του Ρεγκίς (45+3’) μετά από κόρνερ. Το πρώτο ημίχρονο είχε όλο το ζουμί της αναμέτρησης καθώς εκεί σημειώθηκαν και τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης. Την κατοχή ο Αστέρας, μεγάλη χαμένη ευκαιρία Ροσέρο (84’) στο τέλος του αγώνα.

Πώς έπαιξαν

Ο Θανάσης Στάικος δεν είχε στη διάθεση του τον τραυματία Κόντε και έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Μπάλαν, με τον Ρουμάνο να δικαιώνει την επιλογή του. Το σύστημα ήταν και πάλι το 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κλέιμαν, δεξί μπακ ο Σόρια και αριστερό ο Τσαούσης, ενώ στόπερ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Στα αμυντικά χαφ ο Καραχάλιος με τους Τζίνο και Ριένστρα μπροστά του εσωτερικούς μέσους. Δεξιά αγωνίστηκε ο Παμλίδης, αριστερά ο Τζίμας και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπάλαν.

Από την άλλη ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον Αστέρα με διάταξη 4-2-3-1, δίνοντας κι αυτός με τη σειρά του για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Γκρόζντανιτς. Ο Παπαδόπουλος ήταν στα δοκάρια, o Καρμόνα δεξί μπακ και αριστερό ο Άλβαρες, με τους Ζουκάνοβιτς και Καστάνιο στο κέντρο της άμυνας. Στα αμυντικά χαφ δίδυμο ήταν οι Μουνάφο και Γκρόζντανιτς. Δεξί εξτρέμ ο Μπαρτόλο, αριστερό ο Ρεγκίς και ο Σίτο επιτελικό χαφ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μιριτέλο.

Προβάδισμα με Τζίμα

Πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε από τη διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης ο Γιώργος Μπαντής, πρώην τερματοφύλακας των Αρκάδων για αρκετά χρόνια και νυν πρόεδρος του ΠΣΑΠ, του συνδικαλιστικού οργάνου των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Στο αγωνιστικό σκέλος το παιχνίδι ξεκίνησε με αναγνωριστικό δεκάλεπτο για τις δύο ομάδες. Ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο χωρίς η άμυνα του ΠΑΣ να απειληθεί ιδιαίτερα.

Η πρώτη φάση του αγώνα ήταν για τους Τριπολιτσιώτες στο 11’ με μονοκόματο σουτ του Άλβαρες ύστερα από κόρνερ του Ρεγκίς, όμως η μπάλα έφυγε εκτός της εστίας του Κλέιμαν. Δύο λεπτά αργότερα όμως ο ίδιος παίκτης έγινε πολύ πιο απειλητικός. Συγκεκριμένα, στο 13’ ο Μπαρτόλο από δεξιά μπήκε στην περιοχή, έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Σίτο άφησε και η μπάλα στρώθηκε αριστερά στον Άλβαρες που έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε στα σώματα και έφυγε κόρνερ.

Ο ΠΑΣ ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη απειλητική του επίσκεψη στην εστία του Παπαδόπουλου. Ο Σόρια με επιμονή και διπλή προσπάθεια βρήκε τον Τζίμα με παράλληλη μπαλιά στα αριστερά. Ο Πρεβεζάνος μεσοεπιθετικός απέφυγε περίτεχνα τον Καρμόνα με διαδοχικές ντρίμπλες και με σουτ με το δεξί νίκησε τον Παπαδόπουλο στην κλειστή του γωνία για το 0-1. Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες και τον πάγκο του ΠΑΣ, όχι όμως και από τον σκόρερ Τζίμα που σήκωσε τα χέρια σε ένδειξη σεβασμού για το πέρασμα του από την ομάδα της Τρίπολης στο ξεκίνημα της καριέρας του

Ισοφάριση με…ορθάνοιχτο τείχος

Παρά την «παγωμάρα» από το γκολ του ΠΑΣ ο Αστέρας διατήρησε την κατοχή της μπάλας. Οι Αρκάδες ισοφάρισαν άμεσα από στατική φάση, πέντε λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκαν. Συγκεκριμένα, στο 21’ ο Καραχάλιος έκανε άτσαλο μαρκάρισμα στον Μπαρτόλο και ο Αστέρας κέρδισε φάουλ σε επικίνδυνη θέση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άλβαρες και ο Αργεντινός αριστερός μπακ με έξυπνο τρόπο πέρασε την μπάλα κάτω από το τείχος και στα δίχτυα του Κλέιμαν για το 1-1. Ο πορτιέρο του ΠΑΣ δεν φέρει ευθύνη γιατί δεν είχε οπτικό πεδίο, ωστόσο μεγάλη ευθύνη φέρει το τείχος και κυρίως οι Παμλίδης και Παντελάκης που άνοιξαν αδικαιολόγητα, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει ανάμεσα τους. Κι όλα αυτά παρότι υπήρχε και καθιστός παίκτης, ο Σόρια, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα του.

Εκ νέου προβάδισμα με Μπάλαν

Μπορεί η ισοφάριση να ήρθε με έναν αναπάντεχο τρόπο, ωστόσο ο ΠΑΣ δεν το έβαλε κάτω και πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ στη δεύτερη τελική του προς την εστία του Παπαδόπουλου.

Στο 28’ μετά από φάουλ του Αστέρα που πέρασε ανεκμετάλλευτο οι Γιαννιώτες βγήκαν ταχύτατα στην αντεπίθεση. Ο Τζίνο βρήκε τον Σόρια, ο Ισπανός άμεσα με εξαιρετική κάθετη έβγαλε τον Μπάλαν στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα. Ο Ρουμάνος νίκησε στο σπριντ τους αμυντικούς του Αστέρα, με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Παπαδόπουλο και έκανε το 1-2 για τους Γιαννιώτες. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και τον Ευαγγέλου που με τις γραμμές έδειξαν ότι ήταν κανονικό το γκολ. Έτσι οι Γιαννιώτες ανέκτησαν το προβάδισμα με το πρώτο φετινό γκολ του Μπάλαν, το οποίο ήταν μια παλικαρίσια προσπάθεια από τον Ρουμάνο.

Μάλιστα, η ομάδα της Ηπείρου έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ στο 33’. Καστάνιο και Παπαδόπουλος μπερδεύτηκαν στα όρια της περιοχής, ο Μπάλαν βρήκε την ευκαιρία να τρυπώσει ανάμεσα τους. Ο Ρουμάνος τσίμπησε την μπάλα, αυτή πήγε στον Τζίμα που είδε εκτός εστίας τον Παπαδόπουλο και προσπάθησε να τον σκάψει καθώς η εστία ήταν κενή, όμως ο πορτιέρο του Αστέρα έκανε βήματα πίσω και του έβαλε το στοπ.

Απάντηση Αστέρα στις καθυστερήσεις

Ο Αστέρας Τρίπολης αύξησε την πίεση του στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους. Από την πλευρά του ο ΠΑΣ έπρεπε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου, κάτι που όμως εν τέλει δεν κατάφερε.

Στο 45+2' ο Μιριτέλο πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα από αριστερά του Σίτο, όμως ο Κλέιμαν με υπερένταση έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ προήλθε η ισοφάριση του Αστέρα.

Ο Μπαρτόλο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ζουκάνοβιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Καραχάλιου και άλλαξε τροχιά και πήγε στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ήταν αφύλακτος ο Ρεγκίς και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-2 για τον Αστέρα. Οι Αρκάδες πέτυχαν δύο γκολ σε δύο στατικές φάσεις, ένα σημείο που ο ΠΑΣ δείχνει ότι χρειάζεται αρκετή βελτίωση. Το 2-2 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, με τον ΠΑΣ να χάνει την ευκαιρία να πάει προηγούμενος στα αποδυτήρια.

Πεσμένος ρυθμός στην επανάληψη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Στάικος προχώρησε σε διπλή αλλαγή ρίχνοντας στον αγώνα τους Γκάρο και Ροσέρο στις θέσεις των Παμλίδη και Τζίμα. Στόχος του 43χρονου τεχνικού ήταν να προσθέσει φρεσκάδα και ταχύτητα στα «φτερά» της επίθεσης, κάτι που εν μέρει πέτυχε, χωρίς όμως ο ΠΑΣ να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός.

Η πρώτη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ήταν σχεδόν στο ένα τέταρτο αγώνα στην επανάληψη. Στο 59’ μετά από παράλληλη σέντρα από δεξιά του Καρμόνα, ο Μιριτέλο στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Ήταν μια φάση που προήλθε από αδράνεια και στατικότητα της άμυνας του ΠΑΣ στη φάση.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Ράσταβατς προχώρησε και εκείνος σε διπλή αλλαγή. Ο Βίκο μπήκε στη θέση του Σίτο στον αγώνα και ο Ντιαρά που έκανε ντεμπούτο μπήκε στη θέση του Μουνάφο.

Θλάση ο Ριένστρα, μέσα ο Λιάσος

Το παιχνίδι κυλούσε σε αργό τέμπο, με τον Αστέρα να έχει την κατοχή της μπάλας, ωστόσο ο ΠΑΣ βελτιώθηκε αμυντικά και…έσβηνε τις απειλές προς την εστία του Κλέιμαν.

Στο 70’ η ατυχία χτύπησε την πόρτα του ΠΑΣ καθώς τραυματίστηκε ο Ριένστρα και αντικαταστάθηκε από τον Λιάσο δύο λεπτά αργότερα. Ο Ολλανδός πιθανότατα υπέστη θλάση στον προσαγωγό και σήμερα θα φανεί το μέγεθος και η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Κλασική ευκαιρία με Ροσέρο

Το ενδιαφέρον του αγώνα εστιάστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Αστέρας απείλησε στο 81’ και πάλι από στατική φάση. Ο Ζουκάνοβιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ από δεξιά, όμως ο Κλέιμαν με εντυπωσιακή εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα οι Αρκάδες είχαν νέα καλή στιγμή. Στο 83’ μετά από σέντρα του Βίκο ο Μάντσης πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Κλέιμαν.

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του ΠΑΣ για το τρίτο γκολ που θα του χάριζε τη νίκη χάθηκε στο 84’. Οι Γιαννιώτες έκαναν αντεπίθεση από δεξιά, ο Σόρια πήγε στο ένας με έναν με τον Ρεγκίς, έπεσε χωρίς να υπάρχει κάτι. Η μπάλα στρώθηκε στον ολομόναχο Ροσέρο, ο οποίος όμως αιφνιδιάστηκε και όταν σούταρε ο Κολομβιανός ο Παπαδόπουλος είχε κλείσει τη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι για τον ΠΑΣ. Ο Τζίνο βρέθηκε ολομόναχος με φάτσα στην εστία και σε πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ ήταν αδύναμο και ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε πιο εύκολα κι από ότι και ο ίδιος θα περίμενε.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γκάμαρη βρήκε τον ΠΑΣ Γιάννινα ισόπαλο 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Γιαννιώτες πήραν τον δεύτερο εκτός έδρας τους βαθμό μετά την ισοπαλία στο Αγρίνιο και ανέβηκαν στους 5 βαθμούς. Την επόμενη Κυριακή ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο «Ζωσιμάδες» για την 5η αγωνιστική της Super League.

Διαιτησία: Γκάμαρης (Κούλα – Μωϋσιάδης)

Αστέρας Τρίπολης(Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Zουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρες, Μουνάφο (60’ Ντιαρά), Γκρόζντανιτς (77’ Μάντσης), Ρεγκίς, Σίτο (60’ Βίκο), Μπαρτόλο (77’ Καλτσάς), Μιριτέλο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (72’ Λιάσος), Τζίνο, Τζίμας (54’ Γκάρο), Παμλίδης (54’ Ροσέρο), Μπάλαν.

Σχολιασμος