Στάικος: «Δίκαιο αποτέλεσμα, καλοί στις αντεπιθέσεις»

17.09.2023 Αναγνώστηκε 1183 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Στην προβληματική εικόνα του ΠΑΣ στα ατομικά μαρκαρίσματα και στις στατικές φάσεις εστίασε στις δηλώσεις του ο Θανάσης Στάικος. Ο προπονητής των Γιαννιωτών στάθηκε στη βελτίωση της ομάδας αμυντικά στο δεύτερο ημίχρονο και χαρακτήρισε δίκαιο αποτέλεσμα την ισοπαλία παρότι ο ΠΑΣ προηγήθηκε δύο φορές. 

Στάικος: «Δίκαιο αποτέλεσμα, καλοί στις αντεπιθέσεις»
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στάικου στη συνέντευξη Τύπου:

«Σήμερα γνωρίζαμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν ποιοτικό αντίπαλο που παίζει με συγκεκριμένο τρόπο, έχει συγκεκριμένες αρχές και εξ’ αρχής ξέραμε ότι έχουμε δύσκολη δουλειά. Μπορώ να πω ότι στο πρώτο ημίχρονο παρουσιαστήκαμε κυρίως νωθροί όσον αφορά τις καταστάσεις ένας εναντίον ενός. Κυρίως στα πλάγια δεν μπορούσαμε να πιέσουμε σε ατομικά μαρκαρίσματα είτε να ελέγξουμε τις σέντρες και τις πλαγιοκοπήσεις των αντιπάλων. Και στις στατικές φάσεις είχαμε κάποια προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά όποτε ανακτούσαμε την κατοχή στον χώρο του άξονα δημιουργούσαμε επικίνδυνες καταστάσεις μετάβασης στις αντεπιθέσεις και έτσι σκοράραμε κιόλας. Αυτό ήταν και το μόνο σημείο που μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με την πάροδο του ημιχρόνου θεωρώ ότι αμυντικά ισορροπήσαμε. Κλείσαμε καλά τους χώρους, είχαμε καλύτερες άμυνες και ουσιαστικά δεν απειληθήκαμε εκτός από κάποιες σέντρες που πέρασαν παράλληλα. Χωρίς να γίνει μεγάλη φάση από καμία ομάδα, ο Αστέρας είχε εδαφική υπεροχή και κατοχή μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά ανταπεξήλθαν οι ποδοσφαιριστές μας σε κάποιες καταστάσεις. Δυστυχώς κάποιες λανθασμένες επιλογές στο αντίπαλο μισό δεν μας επέτρεψαν να γίνει κάποια ευκαιρία και για μας. Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος, ο αγώνας συνεχίζεται. Η ομάδα μας είναι μια ομάδα που ποντάρει στο ομαδικό πνεύμα και θα συνεχίσει να προσπαθεί για να διεκδικεί βαθμούς σε οποιοδήποτε γήπεδο».

Για το αν έμεινε ευχαριστημένος ή πικραμένος από τις ισοφαρίσεις: «Θα συμφωνήσω και για τα δύο γκολ που δεχτήκαμε. Και η πρώτη ισοφάριση σχετικά γρήγορα μετά το 0-1.Οπότε αν περνούσαν λίγα λεπτά ακόμα ίσως να βλέπαμε άλλο παιχνίδι. Το πιο σημαντικό ήταν το τέλος του ημιχρόνου αν αποφεύγαμε το γκολ του 2-2 ίσως πάλι να βλέπαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι και να διεκδικούσαμε τους βαθμούς της νίκης. Θα πρέπει όμως να είμαι και δίκαιος γιατί σαν συνολική εικόνα του παιχνιδιού ο Αστέρας είχε μία υπεροχή. Κι εμείς απλά βελτιώναμε συνεχώς την αμυντική μας λειτουργία. Γι’ αυτό και με βλέπετε να λέω για δίκαιο αποτέλεσμα με την έννοια ότι είχε υπεροχή ο Αστέρας, δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες, οπότε είναι δίκαιο αποτέλεσμα και για τους δύο».

Για το αν φάνηκε η απουσία του Κόντε: «Για μας ο Πέδρο Κόντε είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής. Δεν έχει μεγάλη σημασία να πούμε αν φάνηκε ή όχι η απουσία του. Όλοι οι ποδοσφαιριστές μας έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και μας βοηθούν σε κάθε παιχνίδι. Ελπίζουμε κι ο Κόντε να είναι σύντομα κοντά μας, γιατί έχει ποιότητα και εμπειρία που μπορούν να μας δώσουν βοήθειες και να διαχειριστεί παιχνίδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Σχολιασμος