Τζιάρρας: «Ο Χριστοβασίλης ήταν ο ιδανικός πρόεδρος για τους προπονητές»

02.06.2023 Αναγνώστηκε 1345 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Στο another football day μίλησε ο πρώην βοηθός του Μεταξά στον Αστέρα Τρίπολης Βαγγέλης Τζιάρρας ο οποίος έχει περάσει και από τα τμήματα υποδομών του ΠΑΣ Γιάννινα και αναφέρθηκε στην απώλεια του Γιώργου Χριστοβασίλη λέγοντας ότι ήταν ο ιδανικός πρόεδρος για κάθε προπονητή και τόνισε ότι τη φιλοσοφία αυτή να την ακολουθήσουν και άλλοι παράγοντες.

Τζιάρρας: «Ο Χριστοβασίλης ήταν ο ιδανικός πρόεδρος για τους προπονητές»
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Από τις μικρομεσαίες ομάδες υπήρξε κάποια κατά την γνώμη σας, που να ξεχώρισε; «Από τις μικρομεσαίες σίγουρα μου άρεσε η ομάδα του ΟΦΗ είχε μεγάλη βελτίωση καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν γι αυτό και κατάφερε τελικά να τερματίσει στην 7η θέση ενώ δεν είχε ξεκινήσει καλά τη σεζόν. Σίγουρα ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ξεκίνησε με νέο προπονητή το κύριο Στάϊκο που καθοδηγούσε πρώτη φορά ομάδα στη σουπερ λιγκ αλλά και πάρα πολλά νέα πρόσωπα και νεαρούς ποδοσφαιριστές. Παρόλο που κατάφερε να σωθεί την προ τελευταία αγωνιστική ήταν η ομάδα με μεγάλη βελτίωση, σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού, από τη πρώτη μέχρι τη τελευταία αγωνιστική. Και οι δύο προπονητές έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στις ομάδες αυτές».

Εκτός από τον Αστέρα έχετε περάσει και ως προπονητής από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΣ Γιάννινα. Η άποψη σας για την φετινή παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Super League; «Θεωρώ απόλυτα επιτυχημένη τη χρονιά για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς πέραν της παραμονής στη κατηγορία κέρδισε έναν νέο φιλόδοξο νέο προπονητή αλλά και αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές όπως ο Πήλιος που πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ. Ήταν πολύ σημαντικό ότι πίστεψαν όλοι στην ομάδα τον προπονητή και τους παίχτες μέχρι το τέλος και αυτοί τους δικαίωσαν και με το παραπάνω».

Ένα σχόλιο για τον Γιώργο Χριστοβασίλη, που έφυγε πρόσφατα από την ζωή «Αρχικά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Θεωρώ ο κύριος Χριστοβασίλης ήταν ο ιδανικός πρόεδρος για κάθε προπονητή και ειδικά νέο. Μακάρι στο ελληνικό ποδόσφαιρο να υπήρχαν αρκετοί πρόεδροι, με την ίδια ηρεμία και υπομονή που λειτουργούσε αλλά και την πίστωση χρόνου που έδινε στον εκάστοτε προπονητή να δουλέψει, χωρίς καμία παρέμβαση στο έργο του. Δεν είναι τυχαίο ότι επί των ημερών του ο ΠΑΣ Γιάννινα άλλαξε επίπεδο. Σαν ομάδα καθιερώθηκε στη Super League. Έπαιξε Ευρώπη αλλά ταυτόχρονα έδωσε και πολλούς παίχτες, σε μεγαλύτερα κλαμπ, όπως και ότι οι περισσότεροι προπονητές έφυγαν από την ομάδα σαν επιτυχημένοι».

Παράγοντες όπως ο ίδιος πιστεύετε ότι σπανίζουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξουν κι άλλοι; «Ναι θεωρώ είναι παράδειγμα προς μίμηση και μακάρι να δούμε αρκετούς παράγοντες να ακολουθούν την φιλοσοφία του. Θέλω να πιστεύω πως θα δούμε αντίστοιχα τέτοιους παράγοντες γιατί τους έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Έλληνας προπονητής, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής. Δύσκολα θα έδινε κάποιος πρόεδρος στην Ελλάδα, τη δυνατότητα σ έναν προπονητή που έχει κοουτσάρει στη Γ΄ Eθνική να αναλάβει ομάδα στη Super League. Αυτό πρέπει να ανοίξει το δρόμο και το μυαλό των παραγόντων στις αντίστοιχες ομάδες της Super League ή της Super League 2, γιατί υπάρχουν αξιόλογοι και φιλόδοξοι προπονητές και ποδοσφαιριστές Έλληνες που βρίσκονται στις παρακάτω κατηγορίες». Ένα από τα βασικά μελήματα του Γιώργου Χριστοβασίλη όταν ανέλαβε τον ΠΑΣ ήταν η αξιοποίηση των ταλέντων από τα τμήματα υποδομής.

Αυτό πιστεύετε είναι κάτι που θα πρέπει να συνεχιστεί από τους γιους του; «Έτυχε στα πρώτα χρόνια του κυρίου Χριστοβασίλη στην ομάδα να βρίσκομαι κι εγώ στις υποδομές. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μετά από κάθε παιχνίδι της Κ20 να παίρνει να ρωτάει πως πήγε η ομάδα, δε ξέρω αν το κάνουν πολλοί πρόεδροι αυτό. Σίγουρα μπορούν να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο, οι υποδομές της ομάδας και με προσωπικό αλλά και με εγκαταστάσεις και εξοπλισμό πιστεύω ότι και οι γιοί του θα λειτουργήσουν προς την ίδια κατεύθυνσή μόνο κέρδος μπορούν να έχουν από κάτι τέτοιο».

Σχολιασμος