Τα κολακευτικά σχόλια του Στάικου για τον Πήλιο

01.06.2023 Αναγνώστηκε 874 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Με εγκωμιαστικά λόγια σχολίασε ο Θανάσης Στάικος την μεταγραφή του Σταύρου Πήλιου στην ΑΕΚ από τον ΠΑΣ Γιάννινα, μια συμφωνία που θα φέρει σημαντικό χρηματικό ποσό στα ταμεία της γιαννιώτικης ΠΑΕ. Ο 43χρονος Αρκάδας τεχνικός μίλησε σε αθηναϊκή ιστοσελίδα και αναφέρθηκε τόσο στις τεχνικές αρετές του Πήλιου, όσο και στον εξαιρετικό χαρακτήρα του και την υπομονή που έδειξε μέχρι τώρα, αλλά και κατά πόσο ταιριάζει στο αγωνιστικό προφίλ της ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα.

Τα κολακευτικά σχόλια του Στάικου για τον Πήλιο
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θανάση Στάικου:

«Ο Σταύρος έπειτα από το δανεισμό του στον Ηρακλή επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στον ΠΑΣ Γιάννινα κι είχε δύο παίκτες (Κιάκος, Ποζνάνσκι) μπροστά του στη διεκδίκηση της θέσης στο αριστερό άκρο της άμυνας. Από την πρώτη ημέρα της καλοκαιρινής προετοιμασίας έδινε τον καλύτερο του εαυτό στις προπονήσεις. Κι αυτό ήταν το κλειδί που του έδωσε με το πέρασμα του χρόνου την θέση του βασικού. Πρόκειται για έναν 100% επαγγελματία και συνεπή ποδοσφαιριστή που τα δίνει όλα τόσο στις προπονήσεις, ακόμα και όταν βρίσκεται στον πάγκο ή μένει εκτός αποστολής.

Στην εξέλιξη της φετινής σεζόν παρουσίασε κάποιες διακυμάνσεις στην απόδοσή του. Τον περασμένο Οκτώβριο συζήτησε μαζί μου και μου έθεσε το ενδεχόμενο να πάει ως δανεικός σε κάποια άλλη ομάδα που θα του προσέφερε περισσότερο χρόνο και παιχνίδια στα πόδια. Τότε του μετέφερα πως θα πρέπει να συνεχίσει την δουλειά και την προσπάθειά του στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Παρακολουθώντας τον ζήλο με τον οποίο δούλευε στις προπονήσεις, άρχισα να του δίνω συμμετοχές και επάξια κέρδισε θέση βασικού και την διατήρησε μέχρι το τέλος της σεζόν. Έκανε πολύ καλά παιχνίδια και δίκαια ενδιαφέρθηκαν μεγάλες ομάδες κερδίζοντας την αναγνώριση όλων».

Για το αγωνιστικό προφίλ του και κατά πόσο «κολλάει» με την ΑΕΚ: «Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα που δουλεύει σκληρά. Ως παίκτης διαθέτει καλή τεχνική και υποδοχή της μπάλας. Διαθέτει τακτική αντίληψη, συμμετέχει και συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του στο επιθετικό παιχνίδι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως παραμελεί τα αμυντικά καθήκοντά του. Αντίθετα πραγματοποιεί πολύ καλές επιθετικές άμυνες ασκώντας έντονη πίεση στους αντιπάλους. Κι αυτό θεωρώ πως ήταν ένα στοιχείο που έκανε την ΑΕΚ να κάνει focus πάνω του. Ο Σταύρος μπορεί να παίξει επιθετική άμυνα. Ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού της ΑΕΚ και την φιλοσοφία του Ματίας Αλμέιδα. Έχει υψηλούς δείκτες φυσικής κατάστασης και μέσω της σκληρής δουλειάς όλο το μέλλον είναι μπροστά του».

Για τα αγωνιστικά σημεία στα οποία χρήζει βελτίωσης: «Χρειάζεται να δουλέψει περισσότερο σε φάσεις άμυνας στις διαγώνιες μπαλιές και στη συγκέντρωσή του».

Για την τελευταία συμβουλή του προς τον Πήλιο: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την εξέλιξη του Σταύρου, όπως θα ήμουνα και για κάθε νεαρό Έλληνα ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα που θα πήγαινε σε μια μεγάλη ελληνική ομάδα. Νιώθω μια προσωπική ηθική επιβράβευση. Όλοι οι προπονητές έχουμε ευθύνες και χρέος να κάνουμε το καλύτερο για τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους δουλεύουμε. Θα τον συμβούλευα να έχει ακόμα περισσότερο υπομονή κι αυτό που ένιωσε τη φετινή χρονιά να του γίνει μάθημα για την μετέπειτα πορεία του. Η υπομονή που έδειξε παρά το γεγονός πως ταλαντεύτηκε εσωτερικά στο τέλος επιβραβεύτηκε. Την ίδια και πολλαπλάσια υπομονή και επιμονή θα πρέπει να έχει και σε ένα μεγάλο κλαμπ όπως είναι η ΑΕΚ».

Σχολιασμος