Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός του ΠΑΣ για την επόμενης σεζόν

26.05.2023 Αναγνώστηκε 1760 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Τη δεδομένη στήριξη τους στον Θανάση Στάικο προκειμένου να συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα επανέλαβαν οι μεγαλομέτοχοι Παναγιώτης και Γιάννης Χριστοβασίλης στη συνάντηση που είχαν με τον 43χρονο τεχνικό την Τετάρτη στην Αθήνα.

Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός του ΠΑΣ για την επόμενης σεζόν
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Οι γιοι του εκλιπόντος Γιώργου Χριστοβασίλη επιθυμούν να συνεχιστεί η συνεργασία με τον Θανάση Στάικο και την επόμενη σεζόν, κάτι που επαλήθευσαν και στη μεταξύ τους συνάντηση προχτές στα γραφεία τους στη Γλυφάδα. Ο Στάικος έχει ακόμα τρία χρόνια συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα και επιθυμία και των δύο πλευρών είναι να συνεχιστεί η συνεργασία. Δόθηκε λοιπόν ψήφος εμπιστοσύνης στον Στάικο να οδηγήσει τους Γιαννιώτες και τη σεζόν 2023-24.

Ο απολογισμός της περασμένης σεζόν

Το αρχικό θέμα της συζήτησης Χριστοβασίληδων και Στάικου αφορούσε τον απολογισμό της περασμένης χρονιάς. Αμφότεροι παραδέχτηκαν ότι έγιναν λάθη τόσο όσον αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό όσο και για τη διαχείριση των προπονητικών κέντρων, αλλά και από την τεχνική ηγεσία.

Σε γενικές γραμμές πάντως οι διοικούντες θεωρούν πετυχημένη την παρουσία του Στάικοι στον πάγκο, όπως άλλωστε και ο εκλιπών Γιώργος Χριστοβασίλης, του οποίου την εμπιστοσύνη απολάμβανε ο Στάικος όσο βρίσκονταν εν ζωή. Δική του επιθυμία ήταν να γίνει πρώτος προπονητής πέρυσι μετά τη φυγή Μεταξά και μάλιστα τον πίστευε τόσο πολύ που του έκανε τετραετές συμβόλαιο.

Στη συνάντηση έγινε εκτενή αναφορά και σε αγωνιστικά ζητήματα της περασμένης σεζόν, αλλά και στα σκαμπανεβάσματα που έκανε η ομάδα λόγω των πολλών τραυματισμών. Ειδικά το κομμάτι αυτό συζητήθηκε εκτενώς προκειμένου την επόμενη σεζόν να αποφευχθούν οι τόσοι πολλοί μυικοί τραυματισμοί.

Οι απαιτήσεις του Στάικου

Από την πλευρά του 43χρονου Αρκάδα τεχνικού τέθηκαν κάποια ζητήματα για το μπάτζετ της ομάδας και τις μεταγραφικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν με στόχο η ομάδα την επόμενη σεζόν να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστική και να μην κινδυνέψει με υποβιβασμό, αλλά να στοχεύσει περισσότερο.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που έθεσε ο Στάικος ήταν ο αγωνιστικός χώρος στο προπονητικό κέντρο στο ΠΕΑΚΙ, ο οποίος παραμένει σε κακή κατάσταση. Ο Πελοποννήσιος τεχνικός το θεωρεί κομβικό σημείο καθώς οι βροχές τους περισσότερους μήνες δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα και ο αγωνιστικός χώρος μετατρέπεται σε βούρκο. Σαν αποτέλεσμα ο ΠΑΣ την περασμένη σεζόν αναγκάστηκε πολλές φορές να «ξενιτευτεί» και να κάνει προπονήσεις σε γήπεδα με πλαστικό χλοοτάπητα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την καταπόνηση των ποδοσφαιριστών.

Από την πλευρά τους οι αδερφοί Χριστοβασίλη αναγνώρισαν ότι έγιναν λάθη στον μεταγραφικό σχεδιασμό την περασμένη σεζόν και ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν φέτος. Οι ίδιοι φέρονται αποφασισμένοι να ανεβάσουν το μπάτζετ και να επενδύσουν στην ομάδα παρά τα σενάρια που τους φέρουν διατεθειμένους να πουλήσουν την ομάδα.

Αποχωρήσεις 7-8 ποδοσφαιριστών

Σύμφωνα με τα όσα υπάρχουν μέσα στην έκθεση του Θανάση Στάικου η οποία έχει παραδοθεί στους αδελφούς Χριστοβασίλη έχει εισηγηθεί την αποχώρηση ή τον δανεισμό συνολικά 8 ποδοσφαιριστών. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι δεσμεύονται με συμβόλαια και εκεί θα πρέπει η διοίκηση να βρει μαζί τους τη χρυσή τομή ώστε η αποχώρηση τους να μη γίνει σήριαλ.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο σχεδιασμός για τους παίκτες που πρέπει να έρθουν στην ομάδα τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού με τον Στάικο να έχει δώσει στη διοίκηση τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση ο ΠΑΣ και κυρίως ποδοσφαιριστές που θα είναι έμπειροι.

Σχολιασμος