LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-3

13.05.2023 Αναγνώστηκε 10665 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε ζωντανά από το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς «Λάμπρος Κατσώνης» την αναμέτρηση Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα για την 7η και τελευταία αγωνιστική των Play Out της Super League.

LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-3
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης
  • Με 24 παίκτες πήγε στη Λιβαδειά ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Θανάση Στάικο πλην του Κιάκου να μην έχει κανέναν άλλο παίκτη με πρόβλημα τραυματισμού.
  • Αδιάφορο βαθμολογικά το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες αφού ο Λεβαδειακός υποβιβάστηκε μαθηματικά την περασμένη αγωνιστική με την ισοπαλία στη Λαμία, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να σώσει την παρτίδα και να παραμείνει στην κατηγορία. 
  • Αλλαγές θα κάνει σε κάποιες θέσεις ο Θανάσης Στάικος θέλοντας να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν όσο αυτός θα ήθελε αλλά και να τους τσεκάρει.
  • Ο Μιχαήλ Ματσούκας από την Αιτωλοακαρνανία θα διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Στάικο και Αχιλλέα Νίκζα από τη Λάρισα. Στο VAR θα είναι ο Δημήτριος Καραντώνης από την Ημαθία και AVAR ο Αντώνιος Σινιοράκης από τα Χανιά.
  • Συνολικά 22 φορές έχουν αναμετρηθεί Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα σε επίπεδο πρωταθλήματος Α’ και Β’ Εθνικής Κατηγορίας. Ο Λεβαδειακός έχει κερδίσει 13 φορές έχοντας την παράδοση με το μέρος του, 4 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ οι Γιαννιώτες έχουν γευτεί 5 φορές τη χαρά της νίκης. Να σημειωθεί πώς δύο από τις πέντε νίκες του ΠΑΣ είναι στα χαρτιά τη σεζόν 1967-68 λόγω τιμωρίας του Λεβαδειακού.

 Οι συνθέσεις

Λεβαδειακός (Γιάννης Πετράκης): Γκροφ, Βήχος, Χάμοντ, Τσάπρας, Λιάγκας, Παζ, Μεχία, Νίκας, Γιαννιώτας, Λούα Λούα, Συμελίδης.

Στον πάγκο της ομάδας της Βοιωτίας κάθονται οι: Στογιάνοβιτς, Ντεντάκης, Τόρο, Σαβιέρ, Βρακάς, Σκβάρκα, Δούμτσιος, Παναγιώτου, Κωνσταντινίδης. 

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Ράντου, Εραμούσπε, Μπορταγκαράι, Τζίνο, Ριένστρα, Ροσέρο, Λώλης Α., Παμλίδης, Κόντε.

Στον πάγκο της ομάδας της Ηπείρου κάθονται οι: Σούλης, Πήλιος, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μορέιρα, Λεό, Λώλης Ν., Μπακαδήμας, Κύρκος.

To pregame της αναμέτρησης

- Ο Παναιτωλικός ηττήθηκε με 0-2 από τον ΟΦΗ στο Αγρίνιο και έτσι ο ΠΑΣ Γιάννινα εξασφάλισε και μαθηματικά την 9η θέση της βαθμολογίας καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία του Αστέρα Τρίπολης.

- Στη Νίκαια που διεξάγεται το ντέρμπι παραμονής ανάμεσα σε Ιωνικό και Λαμία οι νονοί της νύχτας ανέλαβαν δράση κατά την άφιξη της αποστολής της Λαμίας, ενώ χτυπήθηκε και ο ποδοσφαιριστής Μαρτίνεθ.

- Εκτός τελικής 20αδας έμειναν 4 παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο τερματοφύλακας Τσιντώτας, ο Τσίρης, ο Τζίμας και Λιάσος.

- Με ριζική αλλαγή ενδεκάδας θα παραταχθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Λιβαδειά. 6 αλλαγές στο βασικό σχήμα από τον Στάικο και βασικός ο Ισπανός αρχηγός Πέδρο Κόντε.

 - Ανοιξιάτικος ο καιρός στη Βοιωτία και θερμοκρασία αυτή την ώρα στους 21 βαθμούς Κελσίου. Καμία σχέση με τα Γιάννινα δηλαδή που πάλι έβρεξε σήμερα.

- Λιγοστός κόσμος στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς παρά τη γενική είσοδο 5 ευρώ που έβαλε η ομάδα. Προφανώς υπάρχει απογοήτευση από τον υποβιβασμό.

- Αντίπαλος του ΠΑΣ σήμερα ο Γιάννης Πετράκης. Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με τον ΠΑΣ και την ευρωπαϊκή έξοδο το καλοκαίρι του 2016.

- Με 4-3-3 και τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στη Λαμία θα παρατάξει τον Λεβαδειακό ο Γιάννης Πετράκης.

- Αγκαλιά του Πέδρο Κόντε με τον Γιάννη Πετράκη στη φυσούνα πριν την έναρξη του αγώνα

- Θερμή αγκαλιά και με τον υπεύθυνο ασφαλείας Φώντα Βρόσγο είχε ο Γιάννης Πετράκης.

- Το συνδρομητικό κανάλι δίνει διάταξη 4-2-3-1 για τον ΠΑΣ, μια διάταξη όμως που μοιάζει περισσότερο με 4-4-1-1.

- Περνώντας από τον πάγκο του ΠΑΣ είχε συνομιλία και χειραψία με τον τεχνικό του ΠΑΣ Θανάση Στάικο.

- Με μαύρη εμφάνιση ο ΠΑΣ Γιάννινα και αρχηγό σήμερα τον φυσικό ηγέτη Πέδρο Κόντε.

Έναρξη της αναμέτρησης

Με σύστημα 4-2-3-1 ή πιο σωστά 4-4-1-1 έχει παρατάξει και σήμερα τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Θανάσης Στάικος. Ο Αθανασίου είναι κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Σόρια και αριστερό ο Ράντου, ενώ στο κέντρο της άμυνας στόπερ παίζουν οι Εραμούσπε και Μπορταγκαράι. Αμυντικά χαφ είναι οι Τζίνο και Ριένστρα, έχοντας στα φτερά δεξιά τον Ροσέρο και αριστερά τον Λώλη. Στον άξονα κινείται ο Παμλίδης πίσω από τον Κόντε που παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 5'. Ο Λώλης από αριστερά έκανε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε και στο δεύτερο δοκάρι ο Κόντε ήταν ολομόναχος αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό στο 6'. Μετά από κόρνερ και αρχική επαναφορά της μπάλας, οι κόντρες ευνόησαν τον Τσάπρο που βγήκε σε θέση τετ α τετ, όμως ο Ράντου έβαλε σωτήρια την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ.

Σουτ του Νίκα στο 7' μετά την εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα ψηλά άουτ.

Αντεπίθεση για τον Λεβαδειακό στο 11' με τον Συμελίδη να πασάρει στον Γιαννιώτα, ο οποίος βγήκε στην αντεπίιθεση, όμως τον έκοψε με σωτήριο τάκλιν ο Μπορταγκαράι.

Διακοπή στον αγώνα στο 13' για τραυματισμό του Νίκα στον αριστερό δικέφαλο.

Πρώτη αλλαγή για τον Λεβαδειακό στο 15'. Ο Δούμτσιος μπήκε στο ματς στη θέση του τραυματία Νίκα.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 23' και χαμένο τετ α τετ με τον Ροσέρο. Ο Ριένστρα έκλεψε στη μεσαία γραμμή και έβγαλε για τον Παμλίδη που κουβάλησε την μπάλα και έκανε εξαιρετική κάθεση πάσα για τον Ροσέρο. Ο Κολομβιανός βγήκε στην πλάτη της άμυνας και ξεπέρασε τον Γκροφ, όμως γλίστρησε και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει σε κενή εστία.

Απαντάει με μεγάλη ευκαιρία και ο Λεβαδειακός στο 24'. Ο Τσάπρας από δεξιά έκανε την παράλληλη σέντρα προς τον Λούαλουα που βρέθηκε αμαρκάριστος και έκανε το πλασέ, όμως η μπάλα έκανε γκελ και ο Εραμούσπε έδιωξε πάνω στη γραμμή.

ΔΟΚΑΡΙ για τον Λεβαδειακό στο 26' με τον Λούαλουα. Αντεπίθεση με τον Δούμτσιο από δεξιά και παράλληλη σέντρα προς τον Γιαννιώτα, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι στον Λούα Λούα που έκανε το πλασέ, η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αθανασίου, στη συνέχεια στο πόδι του πορτιέρο του ΠΑΣ και απομακρύνθηκε. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό να ανοίξει το σκορ.

Σουτ του Γιαννιώτα στο 27' από τον άξονα, η μπάλα άουτ.

ΓΚΟΛ για τον Λεβαδειακό στο 28' με τον Γιαννιώτα. Ρεσιτάλ λαθών από τον ΠΑΣ. Λάθος τάκλιν του Μπορταγκαράι προς τα πίσω, έκλεψε ο Τσάπρας και τροφοδότησε από δεξιά τον Δούμτσιο, Ράντου και Εραμούσπε μπερδεύτηκαν και η μπάλα κόντραρε μεταξύ τους και κατέληξε στον Γιαννιώτα, ο οποίος από κοντά με δυνατό σουτ νίκησε τον Αθανασίου και άνοιξε το σκορ για το 1-0 του Λεβαδειακού.

Εσωτερική αλλαγή στο ημίωρο από τον Θανάση Στάικο με τον Ροσέρο να πηγαίνει αριστερά και δεξιά μετατοπίστηκε ο Λώλης.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για τον ΠΑΣ στο 34' με τον Κόντε. Η επιστροφή του γκολεαδόρ είναι γεγονός. Επίθεση του ΠΑΣ από τα αριστερά, ωραία κίνηση και ντρίπλες του Ροσέρο από αριστερά στον Τσάπρα. Την κατάλληλη στιγμή ο Κολομβιανός έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Πέδρο Κόντε με κεφαλιά έκανε το 1-1 και ισοφάρισε. Το πανηγύρισε δεόντως ο Κόντε μαζί με τους συμπαίκτες του και όλος ο πάγκος του ΠΑΣ.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για τον ΠΑΣ στο 38' με τον Ροσέρο. Κλέψιμο του ΠΑΣ στη μεσαία γραμμή και ταχύτατη αντεπίθεση με τον Κόντε να βγάζει τετ α τετ τον Παμλίδη. Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού έσωσε προσωρινά, η μπάλα έμεινε ζωντανή στη μικρή περιοχή, ο Κόντε έκανε την προβολή, όμως η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικά στην επαναφορά ο Ροσέρο στόπαρε ψύχραιμα και με κοντινό σουτ έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΣ με 1-2 πετυχαίνοντας το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του σε ισάριθμα παιχνίδια.

Κίτρινη κάρτα στον Σόρια στο 42' για μαρκάρισμα πάνω στον Λούα Λούα.

Ευκαιρία για τον Λεβαδειακό στο 43'. Ο Συμελίδης απείλησε με σουτ, όμως ο Αθανασίου έδιωξε δύσκολα με το πόδι.

Δύο λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

ΓΚΟΛ για τον Λεβαδειακό στο 45+2' με τον Τσάπρα. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Λεβαδειακός ισοφαρίζει. Φαλτσαριστό σουτ του Χάμοντς πήγε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αθανασίου και στην επαναφορά της μπάλας ο Τσάπρας έστειλε την μπάλα πάνω στον Αθανασίου που στην προσπάθεια του να σώσει το γκολ η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Ισοφάριση για τον Λεβαδειακό με επεισοδιακό τρόπο.

Λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 2-2 ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακός μετά από ένα ανοιχτό παιχνίδι με 4 γκολ, τρία δοκάρια και πολλές φάσεις. Χωρίς άγχος και βαθμολογικό κίνητρο οι δύο ομάδες παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο. Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε στο σκορ με τον Γιαννιώτα (28') έχοντας ένα καλό πεντάλεπτο που είχε δοκάρι και με τον Λούα Λούα (26'). Ο ΠΑΣ απάντησε σε ένα τετράλεπτο με τα γκολ των Κόντε (34') και Ροσέρο (38') και πήρε το προβάδισμα με 1-2, ωστόσο στις καθυστερήσεις ο Λεβαδειακός ισοφάρισε με τον Τσάπρα σε 2-2.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ 2-0

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-2

Με γκολ των Ελευθεριάδη και Κάνιας ο Ιωνικός προηγείται με 2-0 της Λαμίας. Αν νικήσουν οι Νικαιώτες υποβιβάζεται η Λαμία και ακολουθεί τον Λεβαδειακό στην Super League 2.

Έναρξη της επανάληψης χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες

Ευκαιρία για τον Λεβαδειακό στο 50'. Ο Τσάπρας έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Συμελίδης το σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Κενός χώρος από τον ΠΑΣ και σουτ του Γιαννιώτα στο 52', η μπάλα έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Αθανασίου.

Νέα ευκαιρία για τον Λεβαδειακό στο 55' και σουτ του Γιαννιώτα από τον άξονα, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Αθανασίου.

Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 57'. Μπήκε ο Καραχάλιος στον αγώνα στη θέση του Ριένστρα. Περισσότερος χρόνος συμμετοχής σήμερα για τον Καραχάλιο σε σχέση με τον αγώνα με τον Αστέρα.

Σουτ του Τσάπρα εκτός ισορροπίας στο 58', μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Αθανασίου.

Κεφαλιά του Λούα Λούα στο 59', μπλόκαρε ο πορτιέρο του ΠΑΣ.

Διπλή αλλαγή για τον Λεβαδειακό στο 62'. Ο Βρακάς μπήκε στη θέση του Λούα Λούα και ο Σκβάρκα στη θέση του Συμελίδη.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 63'. Ο Ροσέρο από αριστερά έκανε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στη πλάτη του Παζ και άλλαξε πορεία, με τον Κόντε να την βρίσκει ελάχιστα, όμως να μην μπορεί να της δώσει πορεία προς τα δίχτυα. Κοντά στο δεύτερο γκολ ο Ισπανός που αποδεικνύει πόσο έλειψε φέτος στην ομάδα η παρουσία του.

Σουτ του Βρακά στο 64', η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Νέα ευκαιρία για τον Λεβαδειακό στο 67' με όμορφη ενέργεια και φαλτσαριστό σουτ του Βρακά, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασίου.

Νέο σουτ του Βρακά στο 70', έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ ο Αθανασίου.

Κακό και χαλαρό δεύτερο ημίχρονο μέχρι στιγμής από τον ΠΑΣ που έχει δεχτεί 10 τελικές σε 25 λεπτά από τον Λεβαδειακό.

Τους Λεό και Κύρκο ετοιμάζει για αλλαγές ο Στάικος.

Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 73'. Ο Λέο μπήκε στη θέση του Λώλη Α. και ο Κύρκος στη θέση του Πέδρο Κόντε.

Το περιβραχιόνιο πηγαίνει από τον Κόντε στον Εραμούσπε. Χειροκροτήματα από τους φιλάθλους στον Κόντε που ανταποδίδει.

Με γκολ των Νούνιες και Τόσιτς η Λαμία ισοφαρίζει στη Νίκαια. ΙΩΝΙΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ 2-2

Πάλι ευκαιρία στο 75' με τον Βρακά. Ο Δούμτσιος από δεξιά σέρβιρε στον Βρακά που σούταρε άστοχα από το ύψος του πέναλτι.

Κίτρινη κάρτα στον Εραμούσπε στο 77'.

ΓΚΟΛ για τον Λεβαδειακό στο 78' με τον Βρακά. Ο Γιαννιώτης Γιώργος Βρακάς ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ και με αριστοτεχνικό τρόπο έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι και στα δίχτυα του Αθανασίου παρά την προσπάθεια του πορτιέρο του ΠΑΣ για το 3-2. Το έψαχνε το γκολ ο Γιαννιώτης και τελικά το πέτυχε.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για τον ΠΑΣ στο 80' με τον Παμλίδη. Άμεση απάντηση του ΠΑΣ και σέντρα-λουκούμι του Εραμούσπε με το δεξί, ο Παμλίδης βρέθηκε αφύλακτος στη μικρή περιοχή του Λεβαδειακού και με κεφαλιά νίκησε τον Γκροφ και ισοφάρισε σε 3-3 για τον ΠΑΣ. Έκτο φετινό γκολ του Παμλίδη και έπιασε τον Μπάλαν στη δεύτερη θέση πίσω από τον Εραμούσπε.

Στην πρώτη του επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να ισοφαρίσει.

Διπλή αλλαγή για τον Λεβαδειακό στο 86'. Ο Ντεντάκης μπήκε στη θέση του Τσάπρα και ο Τορό στη θέση του Γιαννιώτα.

Νέα ευκαιρία για τον Λεβαδειακό με τον Βρακά στο 86'. Ωραία κίνηση και σουτ του Βρακά, η μπάλα κόντραρε στον Μπορταγκαράι και άλλαξε πορεία, όμως ο Αθανασίου σωτήρια με το πόδι έδιωξε και έσωσε τον ΠΑΣ με ανάποδο στην κίνηση πόδι.

Σουτ του Παμλίδη στο 88', η μπάλα βγήκε κόρνερ.

Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 90'. Ο Λώλης Ν. μπήκε στη θέση του Τζίνο και ο Παντελάκης στη θέση του Μπορταγκαράι στα στόπερ.

Ντεμπούτο για τον νεαρό Νίκο Λώλη με την πρώτη ομάδα. Ο 34ος παίκτης που χρησιμοποιείται φέτος από το ρόστερ του ΠΑΣ.

Τρία λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις του αγώνα.

Λήξη της αναμέτρησης. Τελικό αποτέλεσμα 3-3 για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Λεβαδειακό. Χορταστικό παιχνίδι και χωρίς άγχος στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς. 6 γκολ, 3 δοκάρια και αμέτρητες φάσεις από τις δύο ομάδες που έπαιξαν χωρίς σκοπιμότητες. Ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε πολλές ευκαιρίες κυρίως με τον Βρακά. Ο Γιαννιώτης γιος του προέδρου της ΕΠΣΗΠ έβαλε φοβερό γκολ στο 78', όμως ο ΠΑΣ απάντησε άμεσα και με το έκτο γκολ του Παμλίδη ισοφάρισε σε 3-3. Στην 9η θέση με 34 βαθμούς ο ΠΑΣ πάνω από Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3-3

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ 2-2

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-1

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΦΗ 0-2

O Ιωνικός είναι η δεύτερη ομάδα που υποβιβάζεται στην Super League 2 μετά τον Λεβαδειακό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμος