Συναντήσεις Στάικου-Χριστοβασίληδων για την επόμενη μέρα

12.05.2023 Αναγνώστηκε 2103 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Μετά τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής στον ΠΑΣ Γιάννινα κοιτάζουν ήδη την επόμενη ημέρα και έχει τεθεί επί τάπητος ο σχεδιασμός της ερχόμενης σεζόν, ενώ επίκεινται και συναντήσεις των υιών Χριστοβασίλη με τον προπονητή της ομάδας Θανάσης Στάικος, ο οποίος έχει συμβόλαιο για ακόμα δύο χρόνια με την ομάδα της Ηπείρου.

Συναντήσεις Στάικου-Χριστοβασίληδων για την επόμενη μέρα
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που εμφανίστηκαν ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία παρότι κινδύνεψε. Οι τρεις σερί νίκες με Παναιτωλικό, Ιωνικό και Αστέρα Τρίπολης διατήρησαν τους Γιαννιώτες στην κατηγορία και θα βρεθούν για τέταρτη συνεχή σεζόν στη Super League και συνολικά 13η την τελευταία δεκαπενταετία.

Στο τιμόνι της ομάδας βρέθηκε φέτος ο Θανάσης Στάικος, ο οποίος πήρε το χρίσμα από την αποχώρηση του Ηρακλή Μεταξά και έγινε πρώτος προπονητής. Η σεζόν του...rookie Στάικου είχε σκαμπανεβάσματα, με τον ΠΑΣ να κάνει εκπληκτικό ξεκίνημα δεύτερου γύρου και σπουδαίες νίκες όπως επί της ΑΕΚ και το διπλό στη Λιβαδειά, ωστόσο μετά ήρθε η καθίζηση. Η ομάδα της Ηπείρου έκανε 3,5 μήνες να νικήσει και φυσιολογικά κινδύνεψε, ωστόσο την κρίσιμη στιγμή παίκτες και κόσμος έγιναν μια γροθιά και η καταστροφή του υποβιβασμού αποτράπηκε.

Πλέον το βλέμμα έχει στραφεί στην επόμενη ημέρα, με στόχο ο ΠΑΣ του χρόνου να μην γίνουν τα ίδια λάθη στον μεταγραφικό σχεδιασμό και η ομάδα να μην κινδυνεύσει, αλλά να στοχεύσει ψηλότερα. Ο Θανάσης Στάικος έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς το συμβόλαιο του με τους Γιαννιώτες είναι τριετές.

P6240569

Η αρχική επιθυμία των υιών Χριστοβασίλη, Παναγιώτη και Γιάννη, είναι να στηρίξουν τον 43χρονο τεχνικό και να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών και την επόμενη σεζόν. Ωστόσο, πολλά θα εξαρτηθούν από τα ραντεβού και τις συναντήσεις των επόμενων ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά του Γιώργου Χριστοβασίλη θα βρεθούν στη Λιβαδειά και εκεί θα υπάρξει μια πρώτη επαφή με τον κόουτς.

Το κρίσιμο ραντεβού θα γίνει στην Αθήνα στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και μετά το φινάλε των υποχρεώσεων της ομάδας. Εκεί θα συζητηθούν εκτενώς τα δεδομένα και κυρίως το πλάνο των παιδιών του Γιώργου Χριστοβασίλη για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣ. Μπορεί ο Στάικος και οι συνεργάτες του να θέλουν παραμείνουν στα Γιάννινα. ωστόσο πρέπει να έχουν και τις ανάλογες εγγυήσεις ότι η ομάδα θα ενισχυθεί μεταγραφικά και το κυριότερο ότι δεν θα υπάρξει κύμα αποχωρήσεων, όπως έγινε πέρυσι το καλοκαίρι.

Σχολιασμος