Στάικος: «Δίκαιο αποτέλεσμα αν και πιεστήκαμε στο δεύτερο»

25.02.2023 Αναγνώστηκε 407 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Δίκαιο χαρακτήρισε ο Θανάσης Στάικος στις δηλώσεις του την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ. Ο 43χρονος προπονητής του ΠΑΣ τόνισε ότι στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα, ωστόσο στο δεύτερο όπως είπε και μετά τις αναγκαστικές αλλαγές ο ΠΑΟΚ τους πίεσε και είχε δύο καλές ευκαιρίες.

Στάικος: «Δίκαιο αποτέλεσμα αν και πιεστήκαμε στο δεύτερο»
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας

Ο Στάικος δεν θέλησε να σχολιάσει την τοποθέτηση του Λουτσέσκου για τη διαιτησία ενώ έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη σημερινή εμφάνιση.

Αναλυτικά:

«Σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον πιο φορμαρισμένο ΠΑΟΚ της φετινής σεζόν. Ξέραμε ότι θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την ομάδα του ΠΑΟΚ να έχει ποιοτικούς παίκτες. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα, αμυντικά ήμασταν αυτοί που έπρεπε, ενώ δημιουργήσαμε και κάποιες προϋποθέσεις για να πετύχουμε και γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο και όσο το παιχνίδι εξελισσόταν, μας αποσυντόνισαν οι αναγκαστικές αλλαγές, αλλά και οι πολλές στατικές φάσεις του ΠΑΟΚ μείναμε τελείως στο αμυντικό μας μισό και το μόνο που μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ήταν κάποιες επιθέσεις σε μεταβάσεις. Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο είχε κατοχή και δύο πολύ καλές φάσεις προς το τέλος του αγώνα, μία το δοκάρι και μία που απέκρουσε ο Τσιντώτας. Νομίζω ότι είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα και αυτό που θέλω να τονίσω εγώ είναι η ικανοποίηση που έχω για αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Σίγουρα για όλους αλλά περισσότερα για τα παιδιά που ήταν κάτω των 23 ετών και αντεπεξήλθαν στις δυσκολίες του παιχνιδιού».

Για το ότι στις δηλώσεις του ο Λουτσέσκου είπε ότι τους γάμησε η διαιτησία και αν έχει άποψη για το πέναλτι που ζητάει ο ΠΑΟΚ: «Να μου επιτρέψετε να μείνω καθαρά στο τι έκανε η ομάδα μας γιατί ακολουθεί ένα ακόμη παιχνίδι και πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι παρά τις αντιξοότητες, τις δυσκολίες, τις καταστάσεις που είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο στο γήπεδο και με τα νέα παιδιά που χρησιμοποιήσαμε σταθήκαμε αρκετά καλά και το μόνο που μας λείπει αυτή τη στιγμή είναι να έχουμε ηρεμία και κάποιες επιστροφές παικτών και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την παραμονή μας. Για τη φάση του πέναλτι δεν έχω άποψη».

Για το ποια ομάδα από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ άσκησε μεγαλύτερη πίεση: «Δύσκολα ήταν και τα τέσεερα παιχνίδια. Ο Παναθηναικός είναι η ομάδα με το πιο πιεστικό ποδόσφαιρο όσον αφορά την κατοχή της μπάλας και ειδικά σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδι ήταν η ίδια εικόνα περίπου, απλά με την ΑΕΚ ευτυχήσαμε στις επιθετικές μεταβάσεις μας να βάλουμε γκολ και με τον Ολυμπιακό να επιστρέψουμε στο παιχνίδι από το 0-2, με ΠΑΟΚ και Παναθηναικό δεν το καταφέραμε. Δεν μπορούμε να πούμε ποια ομάδα μας πίεσε περισσότερο. Συμμετέχουμε φέτος σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και αυτό θα πρέπει να μας χαροποιεί σαν φίλους του ποδοσφαίρου».

Για το τι είπε στους παίκτες του στα αποδυτήρια μετά το ματς και για τους τραυματισμούς Καραχάλιου και Ροσέρο: «Η προσπάθεια είναι πολύ καλή αλλά χρειαζόμαστε βαθμούς και νίκες και το μυαλό μας ήδη βρίσκεται στο επόμενο παιχνίδι με τον Βόλο και πρέπει να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, να δουλέψουμε σωστά αυτή την εβδομάδα και να πάρουμε τη νίκη που θα δώσει αξία στους βαθμούς που έχουμε πάρει μέχρι τώρα. Θα περιμένουμε τη διάγνωση από το ιατρικό επιτελείο για να δούμε τι έχουν. Ο Καραχάλιος πήρε κάρτα σήμερα και θα απουσιάσει στα δύο επόμενα παιχνίδια».

Για το ότι η ομάδα έχει αρχίσει και κρατάει το μηδέν και αν βλέπει να συμβαίνει το ανάποδο επιθετικά: «Η αλήθεια είναι ότι σήμερα από ένα σημείο και μετά δεν απειλήσαμε τον αντίπαλο. Φυσικά και μας ενοχλεί αυτό και έχει να κάνει με όλη την ομάδα. Δεν θεωρώ ότι έχουμε χάσει την επιθετική μας ευστοχία και στο προηγούμενο παιχνίδι και στο σημερινό προσπαθήσαμε να έχουνε καλή επιθετική ανάπτυξη, απλά η ισορροπία που βάζουμε στο παιχνίδι μας, μας στερεί λίγο επιθετικές προσπάθειες και σε κάποια προηγούμενα ματς στην έδρας δικαιούμασταν και κάτι παραπάνω. Όταν μένεις πίσω στο σκορ προσπαθείς να επιτεθείς περισσότερο και δυστυχώς εκεί δέχεσαι γκολ»

Σχολιασμος