LIVE (Τελικό) ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 0-0

25.02.2023 Αναγνώστηκε 913 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε ζωντανά από το «Ζωσιμάδες» την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League σε περιγραφή και σχολιασμό του Θανάση Μυριούνη.

LIVE (Τελικό) ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 0-0
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

 

    • Με αρχηγό αποστολής τον «στρατηγό» Χουάν Μοντέζ είναι σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα σε μια κίνηση αναγνώρισης και τιμής από την ΠΑΕ προς τον «Τσίτσε».
    • Για πρώτη φορά επιστρέφει στα Γιάννινα ως αντίπαλος ο Γιάννης Κάργας ο οποίος πέρυσι το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή από τον ΠΑΣ στον ΠΑΟΚ
    • Μόνο οι κάτοχοι διαρκείας είχαν δικαίωμα εισόδου στο σημερινό παιχνίδι με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να μην εκδίδει εισιτήρια υπό τον φόβο κατάληψης του γηπέδου από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ωστόσο μερικά εισιτήρια εκδόθηκαν για την θύρα 10 και τους οργανωμένους.

P5830445

  • Συνολικά έχουν γίνει 27 αναμετρήσεις ανάμεσα στις δυο ομάδες με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα σε επίπεδο πρωταθλήματος της Α' Εθνικής Κατηγορίας (Super League). Το πάνω χέρι έχει ο ΠΑΟΚ που μετρά 12 νίκες, ο ΠΑΣ έχει φτάσει 9 φορές στο τρίποντο της νίκης, ενώ έξι παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα
  • Ο Άγγελος Ευαγγέλου από την είναι ο διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης. Βοηθοί του είναι ο Κωνσταντίνος Ψαρρής από τη Ζάκυνθο και ο Μιχαήλ Παπαδάκης από το Ηράκλειο ενώ τέταρτος είναι ο Δημήτριος Μαλούτας από την Ημαθία. Στο VAR είναι ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από τη Μακεδονία και AVAR ο Δημήτριος Σαμοΐλης από την Αθήνα.

 

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίνο, Μορέιρα, Λώλης, Μπάλαν

Στον πάγκο βρίσκονται οι Σούλης, Μπιλμπάο, Λιάσος, Μπορταγκαράι, Τσάβος, Ροσέρο, Λέο, Φοφανά, Σταματελόπουλος.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Ίγκανσον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Φ. Σοάρες, Ντόυγκλας, Κωνσταντέλιας, Νάρει, Τάισον, Μπράντον,

Στον πάγκο βρίσκονται οι Ταλιχμανίδης, Κεντζιόρα, Κάργας, Σβαμπ, Ντάντας, Μπίσεσβαρ, Ρικάρντο, Ζίβκοβιτς Τζίμας.

Pre game

Ο Λώλης προτιμήθηκε από τον Θανάση Στάικο να αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Τζίμα.

Με 4-3-3 θα παραταχθεί και σήμερα ο ΠΑΣ. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Τσιντώτας, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Πήλιος και στόπερ οι Μπακαδήμας και Εραμούσπε. Αμυντικό χαφ θα παίξει ο Καραχάλιος και θα έχει μπροστά τους ως εσωτερικούς μέσους τους Ριένστρα και Τζίνο. Δεξιά στην επίθεση θα παίξει ο Λώλης, αριστερά ο Μορέιρα και στην κορυφή ο Μπάλαν.

Με 4-2-3-1 θα παίξει ο ΠΑΟΚ. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ζίβκοβιτς, δεξί μπακ ο Σάστρε, αριστερό ο Ράφα Σοάρες και στόπερ οι Κουλιεράκης και Ίνγκανσον. Στα χαφ θα παίξουν οι Σοάρες και Αουγκούστο. Δεξιά στην επίθεση θα παίξει ο Νάρει, αριστερά ο Τάισον και ο Κωνσταντέλιας σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπράντον.

Μπαίνουν οι δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Με λευκές φανέλες και μπλε σορτς ο ΠΑΣ, με μαύρες ο ΠΑΟΚ.

Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα από τους φίλους του ΠΑΣ.

Αρχηγός του ΠΑΣ ο Εραμούσπε και του ΠΑΟΚ ο Ίνγκανσον.

Θερμή χειραψία Στάικου- Λουτσέσκου

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ

 Πρώτη τελική για τον ΠΑΣ στα πρώτα δευτερόλεπτα. Ο Μορέιρα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λώλης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ορεξάτος έχει μπει στο ματς ο ΠΑΣ.

Ο Αουγκούστο προσπάθησε να βρει τον Κωνσταντέλια στο 10' με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, όμως ήταν δυνατή η πάσα του και η μπάλα κατέληξε άουτ παρά την προσπάθεια του συμπαίκτη του να την προλάβει.

Ενοχλήσεις έχει από το ξεκίνημα ο Αουγκούστο, υπάρχει μία κινητικότητα στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

 Κλειστό παιχνίδι χωρίς φάσεις το ματς έως τώρα.

Μεγάλη ευκαιρία στο 20' για τον ΠΑΟΚ. Ο Τάισον βρήκε τον Σάστρε αυτός έκανε το μπάσιμο της μπάλας και ο Μπράντον με εξουδετερωμένο τον Τσιντώτα κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ σε κενή εστία. 

Στο 26' ο Σόρια εκτέλεσε το φάουλ σε μακρινή απόσταση, ο Μπάλαν πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ζίβκοβιτς στο κέντρο της εστίας μπλοκαρε τη μπάλα.

Στο 30' είναι πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο ο Καραχάλιος που έχει θέμα στον δεξιό προσαγωγό και ζητάει αλλαγή.

Πρώτη και αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 33'. Ο Λιάσος μπαίνει στη θέση του τραυματία Καραχάλιου.

 Πολύ καλή η απόδοση από τον Σόρια στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Αουγκούστο προσπάθησε να βρει τον Κωνσταντέλια με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, όμως ήταν δυνατή η πάσα του και η μπάλα κατέληξε άουτ παρά την προσπάθεια του συμπαίκτη του να την προλάβει.

Μετά από γύρισμα από τα αριστερά στο 37'  ο Κωνσταντέλιας προσπάθησε να κάνει το σουτ αλλά δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα αυτή να φύγει παράλληλα προς την εστία του Τσιντώτα.

Δυο λεπτά ο έξτρα χρόνος στο πρώτο ημίχρονο.

 ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ΠΑΣ Γιάννινα- ΠΑΟΚ 0-0

Μέτριο έως κακό το πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΣ ξεκίνησε πιο ορεξάτος και είχε την πρώτη τελική με τον Λώλη. Στη πορεία ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του αγώνα, είχε μία πολύ καλή φάση με τον Μπράντον Τόμας, ενώ ο ΠΑΣ είχε την ατυχία να δει τον Καραχάλιο να έχει πρόβλημα στον προσαγωγό και αντικαταστάθηκε από τον Λώλη. Διαμαρτυρίες από πλευράς ΠΑΟΚ για χέρι του Εραμούσπε.

Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Στο 46' ο Σβαμπ πήρε τη θέση του Φελίπε Σοάρες.

Στο 49' γρήγορη αντεπίθεση για τον ΠΑΣ. Κατέβασμα της μπάλας από τον Μορέιρα, εκείνος έβγαλε κάθετη πάσα στον Πήλιο που βγήκε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς, όμως καθυστέρησε με αποτέλεσμα να του κλείσουν το οπτικό πεδίο και να μη μπορεί να σουτάρει.

 Κίτρινη κάρτα στον Λώλη στο 54' για μαρκάρισμα στον Κωνσταντέλια.

Μεγαλύτερη διάθεση στο επιθετικό κομμάτι έχουν οι δυο ομάδες στο δεύτερο μέρος.

Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 57'. Ο Ροσέρο μπαίνει στη θέση του Λώλη. Ο Κολομβιανός επιθετικός επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους μετά τη θλάση στον μηριαίο που είχε υποστεί στο ματς στη Λαμία στις 29 Δεκεμβρίου 2022.

Στο 60' ο Ράφα Σοάρες εκτέλεσε το φάουλ δίπλα στη γραμμή του  κόρνερ, ο Τάισον στο δεύτερο δοκάρι πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. 

Στο 63' σε σέντρα του Σάστρε η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Μπράντον Τόμας έκανε το γυριστό σουτ και ο Τσιντώτας μπλοκαρε τη μπάλα σε διπλό χρόνο. 

 Στο 65' σέντρα από αριστερά του Ραφα Σοάρες έδιωξε με τις γροθιές ο Τσιντώτας.

Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ στο 68'. Ο Αντίγια Ζίβκοβιτς στη θέση του Νάρεϊ.

Γύρισμα του Σβαμπ στο 73' αλλά έξυπνα απομάκρυνε τη μπάλα ο Εραμούσπε.

Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή και συνολικά τρίτη για τον ΠΑΣ στο 79'. Ο Φοφανά στη θέση του Ροσέρο που δεν μπόρεσε να συνεχίσει, καθώς έπιανε το αριστερό του γόνατο.

Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΟΚ στο 85'. Οι Μπίσεσβαρ και Στέφανος Τζίμας αντί των Τάισον και  Μπράντον Τόμας.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 86' . Ο Ίνγκανσον έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, ο Στέφανος Τζίμας έκανε μία νέα κεφαλιά και με μία εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε τη μπάλα ο Τσιντώτας.Παραλίγο να σκοράρει στη πρώτη επαφή με τη μπάλα ο Τζίμας.

Στο 88' ο Αουγκούστο έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Εραμούσπε, άλλαξε πορεία και ο Τσιντώτας μπλόκαρε τη μπάλα πριν πλασάρει ο Τζίμας. Άλλη μία σπουδαία επέμβαση για τον γκολκίπερ του ΠΑΣ.

Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ στο 90+1'. Μετά από πάσα του Ζίβκοβιτς, ωραίο σουτ με το δεξί του Μπίσεσβαρ η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τσιντώτα.

Αντεπίθεση στο 90+3 για τον ΠΑΣ, η μπάλα έφτασε στον Πήλιο που έκανε το σουτ αλλά ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς.

ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ. ΠΑΣ Γιάννινα- ΠΑΟΚ 0-0

Οι δυο εξαιρετικές επεμβάσεις του Τσιντώτα και η δόση τύχης στο δοκάρι του Μπίσεσβαρ κράτησαν το μηδέν στο ματς με τον ΠΑΟΚ και πήραν ένα σημαντικό βαθμό οι Γιαννιώτες στη προσπάθεια που κάνουν για παραμονή. Έκτη σερί ισοπαλία μετά τα ματς με Παναιτωλικό, Ατρόμητο, ΟΦΗ, Ιωνικό και Αστέρα Τρίπολης. Τον Βόλο υποδέχεται ο ΠΑΣ την επόμενη Κυριακή για την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας.

Σχολιασμος