Χαμένη ευκαιρία παραμονής, ΠΑΣ Γιάννινα- Ατρόμητος 1-1

30.01.2023 Αναγνώστηκε 358 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την παραμονή του άφησε το βράδυ του Σαββάτου ο ΠΑΣ Γιάννινα στο «Ζωσιμάδες» καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τον Ατρόμητο για την 20η αγωνιστική της Super League.

Χαμένη ευκαιρία παραμονής, ΠΑΣ Γιάννινα- Ατρόμητος 1-1
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν στο σκορ με το έκτο γκολ του Μπάλαν (32’), ενώ είχαν σκοράρει και νωρίτερα με τον Σόρια (5’), όμως το γκολ ακυρώθηκε με χρήση VAR. Στην επανάληψη η ομάδα της Ηπείρου έδωσε χώρο στον Ατρόμητο, ο οποίος ισοφάρισε με ωραίο γκολ του Τζοβάρα (77’). Ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στις καθυστερήσεις με πέναλτι σε ανατροπή του Τζίμα, ωστόσο ο εκτελεστής του πέναλτι Νίνη νικήθηκε από τον τερματοφύλακα Γιαννιώτη με τη βοήθεια του δοκαριού.

Την ευκαιρία να απομακρυνθεί αισθητά από την επικίνδυνη ζώνη και να κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για την παραμονή έχασε το βράδυ του Σαββάτου ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου έκανε εξαιρετική εμφάνιση, κυρίως στο πρώτο μέρος, κόντρα στον Ατρόμητο, προηγήθηκε με γκολ του Μπάλαν (32΄), ενώ ακυρώθηκε με χρήση VAR ακόμα ένα του Σόρια (5’), ωστόσο οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα στο δεύτερο μέρος και δέχτηκε την ισοφάριση από τους Περιστεριώτες με γκολ του Τζοβάρα (77’).

Η μεγάλη ευκαιρία για τη νίκη χάθηκε στις καθυστερήσεις όταν ο ΠΑΣ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Τζίμα, την εκτέλεση ανέλαβε τελικά ο Νίνης, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Γιαννιώτη με τη βοήθεια του δοκαριού.

Πώς έπαιξαν

Μία επιστροφή στη βασική ενδεκάδα μέτρησε ο Θανάσης Στάικος στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Ο Μορέιρα επέστρεψε στο βασικό σχήμα, ενώ η μεγάλη απουσία ήταν ο Αργεντίνος πρώτος σκόρερ της ομάδας Ροντρίγκο Εραμούσπε που ήταν τιμωρημένος λόγω καρτών. Τη θέση του στη βασική ενδεκάδα πήρε ο Μάκης Μπακαδήμας που τα πήγε περίφημα.  Η διάταξη που χρησιμοποιήθηκε από τον Πελοποννήσιο τεχνικό ήταν και πάλι το 4-3-3. Ο Τσιντώτας ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ έπαιξε ο Σόρια, αριστερό ο Πήλιος και στο κέντρο της άμυνας οι Παντελάκης και Μπακαδήμας. Αμυντικό χαφ αγωνίστηκε ο Καραχάλιος, έχοντας μπροστά του ως εσωτερικούς μέσους τους Ριένστρα και Τζίνο. Δεξιά στην επίθεση αγωνίστηκε ο Παμλίδης, αριστερά ο Μορέιρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπάλαν.

Από την πλευρά του ο Ουαλός προπονητής του Ατρομήτου παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γιαννιώτης, δεξί μπακ ο Κεσχρίντα, αριστερό ο Αθανασίου και στο κέντρο της άμυνας οι Στρούγγης και Χατζηισαΐας. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Γκονζάλες και Έρλινγκμαρκ. Δεξί εξτρέμ έπαιξε ο Ροτάριου, αριστερό εξτρέμ ο Ρομπάιγ και ο Φριντγιόνσον έπαιξε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Κιάρτανσον που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Αφιερωμένη στον Άλκη

Όπως και στην προηγούμενη αγωνιστική, έτσι και η 20η αγωνιστική ήταν αφιερωμένη στον Άλκη Καμπανό που δολοφονήθηκε πριν ακριβώς έναν χρόνο στη Θεσσαλονίκη. Η Super League τίμησε τη μνήμη του, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την αλλαγή της οπαδικής κουλτούρας στην Ελλάδα. Μάλιστα, με τη συμπλήρωση του 19ου λεπτού, έγινε αναφορά από τα μεγάφωνα και ακολούθησε το χειροκρότημα από τους φιλάθλους, συμβολική κίνηση λόγω της ηλικίας του αδικοχαμένου Άλκη που ήταν μόλις 19 ετών!

Ακυρωθέν γκολ Σόρια

Με τη βοήθεια της έδρας και τη συμπαράσταση των φιλάθλων του για πρώτη φορά εντός του 2023 καθώς οι αγώνες με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό έγιναν κεκλεισμένων των θυρών ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε φουριόζος στον σαββατιάτικο αγώνα. Η ομάδα της Ηπείρου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή μπάλας, προσπαθώντας να βρει κενούς χώρους προς την αντίπαλη εστία. Στο 5’ ο Μορέιρα δέχτηκε πάσα από τον Ριένστρα έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Σόρια στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και το γκολ ακυρώθηκε, μιας και ο ο Μορέιρα ήταν σε αντικανονική θέση για λίγα εκατοστά στο ξεκίνημα της φάσης.

Ο ΠΑΣ συνέχισε να πιέζει, κυρίως από τα δεξιά με το δίδυμο Σόρια – Παμλίδη, χωρίς όμως να υπάρχει ο τελικός αποδέκτης για να κάνει τη ζημιά στην εστία του Γιαννιώτη. Η γιαννιώτικη ομάδα λειτούργησε καλά ανασταλτικά, με τους Περιστεριώτες να μη μπορούν να βρουν τρόπο να κάνουν κάποια ευκαιρία.  Στο 28’ ο Έρλινγκμαρκ προσπάθησε να απειλήσει με μια κεφαλιά, ωστόσο αυτή δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Τσιντώτα, που ήλεγχε την πορεία της μπάλας.

Έκτο γκολ του Μπάλαν στο πρωτάθλημα

Η πίεση που άσκησε στο πρώτο ημίωρο ο ΠΑΣ καρποφόρησε στο 32’ με σκόρερ έναν επιθετικό που έχει πάρει για τα καλά τα πάνω του στο πρωτάθλημα μετά τη διακοπή λόγω του Μουντιάλ.

Ο Kαραχάλιος άνοιξε έξυπνα αριστερά στον Πήλιο.  Ο νεαρός αριστερός μπακ του ΠΑΣ με ωραία ντρίμπλα πέρασε τον Ροτάριου και έκανε τη σέντρα. Ο Παμλίδης έπιασε την κεφαλιά, ο Γιαννιώτης τον σταμάτησε, ο Παμλίδης έπιασε νέα κεφαλιά και ο Μπάλαν με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει εκ νέου Γιαννιώτη, σημειώνοντας το 1-0 μέσα σε πανηγυρισμούς. Αυτό ήταν το έκτο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και βρίσκεται ένα γκολ μακριά να πιάσει τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΣ Εραμούσπε που έχει πετύχει 7 τέρματα.

Αμέσως μετά το γκολ του ΠΑΣ, ο Καραχάλιος έπεσε στο έδαφος και εξετάστηκε από τον γιατρό του ΠΑΣ Σταύρο Ριστάνη και ενώ σηκώθηκε για ζέσταμα ο Λιάσος, τελικά ο αμυντικός μέσος του ΠΑΣ μπόρεσε να συνεχίσει. Τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους πέρασαν χωρίς ο Ατρόμητος να μπορέσει να βγάλει αντίδραση και να φανεί απειλητικός για την εστία του Τσιντώτα.

Φάσεις εκατέρωθεν, χαμηλό τέμπο

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν στην επανάληψη με τις ίδιες ενδεκάδες, καθώς οι δύο προπονητές δεν προχώρησαν σε κάποια αλλαγή.Οι  Περιστεριώτες προσπάθησαν να βρουν τρόπους για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και έχασαν πολύ καλή στιγμή να ισοφαρίσουν το παιχνίδι στο 52’. Ο Ροτάριου εκτέλεσε το κόρνερ, ο Στρούγγης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Κιάρτανσον που δεν μπόρεσε με προβολή να τη στείλει στα δίχτυα.

Οι Γιαννιώτες απάντησαν στη φάση των φιλοξενούμενων με μία αξιόλογη τελική προσπάθεια στο 60’. Ο Πήλιος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα έφτασε στο ύψος της μεγάλης περιοχής ο Ριένστρα έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 63’ ο Θανάσης Στάικος είδε πώς ο τραυματίας ΦεντερίκοΤζίνο δεν μπορούσε να συνεχίσει το παιχνίδι και στη θέση του πέρασε ο Λιάσος, χωρίς να αλλάξει κάτι στη διάταξη του ΠΑΣ.Και στην επόμενη αλλαγή, ο Θανάσης Στάικος άλλαξε πρόσωπο βάζοντας τον Τζίμα στη θέση του Παμλίδη, χωρίς όμως να διαφοροποιήσει κάτι στη τακτική του.

Ισοφάρισε με γκολάρα ο Τζοβάρας

Η ομάδα του Περιστερίου ανέβηκε ψηλά με σκοπό να δημιουργήσει πονοκεφάλους για την άμυνα του ΠΑΣ και μέσα σε ένα λεπτό, απείλησε δυο φορές, η μία φάση εκ των οποίων έφερε και το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 77’ ο Κουέν έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή με τον Τσιντώτα να αποκρούει τη μπάλα. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε δευτερόλεπτα αργότερα. Μετά από πλασαριστή εκτέλεση του κόρνερ από τον Κουέν, η μπάλα έφτασε στον Αθανασίου που έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Τζοβάρας  με εκπληκτικό γυριστό σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Ήταν ένα εξαιρετικό γκολ σε εκτέλεση και δημιουργία με δύο νεαρούς Έλληνες που ήρθαν από τον πάγκο καθώς ήταν αλλαγές του Κόλμαν. Οι Ηπειρώτες δεν πτοήθηκαν από το τέρμα της ισοφάρισης που δέχτηκαν και στο 80’ από σέντρα που έκανε από δεξιά ο Τζίμας, ο Μορέιρα πήρε την κεφαλιά εντός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Χαμένο πέναλτι Νίνη στο φινάλε

Το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο και μετά το γκολ της επίτευξης από τον Ατρόμητο, απέκτησε μία άγρια ομορφιά και αχαλίνωτο ρυθμό. Οι Γιαννιώτες έχασαν μία απίστευτη ευκαιρία στο 86’. Ο Μπάλαν βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου μπήκε μέσα στην περιοχή έκανε τη σέντρα στο ύψος του πέναλτι με τον Νίνη να κάνει το σουτ και ενώ η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα βρήκε σε πόδι αμυντικού και κατέληξε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό μία σέντρα σουτ από τον Μορέιρα δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ στο 88’ σε σέντρα του Κεχρίντα, ο Τζαβίδας έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι Γιαννιώτες δεν φάνηκαν να συμβιβάζονται με τον βαθμό της ισοπαλίας και σε τρελά επιθετικά κέφια, έψαχναν το δεύτερο γκολ που θα τους έδινε τη νίκη. Στο 89’ ο Καραχάλιος επιχείρησε το δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά απέκρουσε τη μπάλα ο Γιαννιώτης.

Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών στην αναμέτρηση, ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Τζίμα από τον Χατζηισαΐα.Ο Νίνης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι με εντολή του Στάικου από τον πάγκο με τον Γιαννιώτη να αποκρούει. Η μπάλα βρήκε στο δοκάρι έφτασε στον Καραχάλιο που έκανε νέο σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στην εκπνοή της αναμέτρησης ο Τσιντώτας απέκρουσε σωτήρια με τα ακροδάχτυλα τη μπάλα σε διαγώνιο σουτ από τον Οικονομίδη. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Σιδηρόπουλου, σκορ με το οποίο αναδείχθηκαν ισόπαλες και οι δυο ομάδες στη περσινή σεζόν.

Κοινή συνισταμένη των δυο τελευταίων εντός έδρας αγώνων μεταξύ ΠΑΣ και Ατρόμητου ο Ανδρέας Γιαννιώτης. Πέρυσι, στις 16 Ιανουαρίου 2022 με τις αποκρούσεις του στέρησε τη νίκη στον ΠΑΣ, ενώ στη προχτεσινή αναμέτρηση στο πιο κρίσιμο χρονικά σημείο στέρησε το γκολ από τον Νίνη και κράτησε το ματς στα επίπεδα του 1-1.

Διαιτησία: Σιδηρόπουλος (Κωνσταντίνου- Καραλής)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Μπακαδήμας, Παντελάκης, Καραχάλιος, Ριένστρα (83’ Νίνης), Μορέιρα, Τζίνο (63’ Λιάσος), Παμλίδης (72’ Τζίμας), Μπάλαν.

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν):  Γιαννιώτης, Αθανασίου, Κεχρίντα, Χατζηισαίας, Στρούγγης, Γκονζάλεζ, Έρλινγκμαρκ (58’ Οικονομίδης), Φρίντγιονσον (58’ Κούεν), Ρομπάιγ, Ροτάριου (65’ Τζοβάρας), Κιάρτανσον (58’ Τζαβίδας).

.

Σχολιασμος