Στάικος: «Δική μου απόφαση η εκτέλεση του πέναλτι από τον Νίνη»

28.01.2023 Αναγνώστηκε 815 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Θανάσης Στάικος στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι ήταν δική του απόφαση να εκτελέσει το πέναλτι ο Σωτήρης Νίνης, αναφέρθηκε στην καλή εμφάνιση του Μάκη Μπακαδήμα, ενώ είπε ότι χάθηκε μια καλή ευκαιρία να χτίσει μια διαφορά ο ΠΑΣ σήμερα από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στάικος: «Δική μου απόφαση η εκτέλεση του πέναλτι από τον Νίνη»
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας

«Σήμερα η ομάδα μας κατά διαστήματα απέδωσε καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο, χτίσαμε παιχνίδι από την άμυνα μας, μεταφέραμε τη μπάλα είτε σε επιθετικό παιχνίδι, είτε με αλλαγές παιχνιδιού. Δημιουργήσαμε όχι πολλές ευκαιρίες αλλά αρκετές προϋποθέσεις και μπορώ να πω ότι μέχρι και το 1-1 ελέγχαμε το παιχνίδι. Μετά την ισοφάριση έγινε ένα παιχνίδι με πολλές μεταβάσεις, εκατέρωθεν προϋποθέσεις και ευκαιρίες από τις δύο ομάδες όπου θα μπορούσαν να συμβούν τα πάντα. Θεωρώ ότι με βάση εμφάνισης και ευκαιριών έπρεπε να κερδίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα και δεν μπορώ να μη δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, καλύτερο ρυθμό στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά το πρωτάθλημα είναι απαιτητικό και δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί στις επόμενες αγωνιστικές. Δεν έχουμε δημιουργήσει απόσταση στις ομάδες που είναι στη ζώνη του υποβιβασμού οπότε μας περιμένει δύσκολη συνέχεια και δύσκολο έργο».

Γιατί εκτέλεσε το πέναλτι ο Νίνης από τη στιγμή που πήγαν και άλλοι παίκτες για να το εκτελέσουν: «Ήταν δική μου απόφαση. Τα πέναλτι στην ομάδα μας τα εκτελεί ο Εραμούσπε ο οποίος σήμερα δεν ήταν στον αγωνιστικό χώρο οπότε ανάλογα με την ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή μπορείς να κρίνεις. Πήγαν δύο ποδοσφαιριστές να αναλάβουν την εκτέλεση απλά εγώ αποφάσισα να το κάνει ο Νίνης. Θεωρώ ότι μέσα στο παιχνίδι μας έδωσε φάσεις και ευκαιρίες με κάποιες καλές εμπνεύσεις στις μεταβιβάσεις του που δεν το είχαμε πιο πριν, είχε καλή ψυχολογία, είναι ένας παίκτης ποιοτικός και έμπειρος και νομίζω δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Ήταν δική μου απόφαση. Τα πέναλτι είτε μπαίνουν, είτε χάνονται έτσι είναι το ποδόσφαιρο και προχωράμε».

Για το αν η οπισθοχώρηση στο δεύτερο μέρος ήταν δική του απόφαση ή λειτούργησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και αν υπάρχει θέμα ψυχολογίας και αν είναι φοβισμένη η ομάδα: «Η λέξη φοβισμένη δεν αντικατοπτρίζει τα παιδιά και την εικόνα μας. Δεν γυρίσαμε πίσω απλά κλείναμε τους χώρους και προσπαθούσαμε όταν ανακτούσαμε την κατοχή της μπάλας να επιτεθούμε ορθολογικά και έτσι να μεταφέρουμε το πεδίο παιχνιδιού, στο αντίπαλο μισό. Αυτό δεν έγινε τόσες πολλές φορές στο δεύτερο όσες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όταν είσαι μπροστά στο σκορ 1-0 και εδώ θα μπει το σημείο αυτού που πιέζει πολύ και έχεις δεχθεί γκολ σε όλα τα παιχνίδια, αυτό είναι που μπαίνει στους παίκτες και είναι το ένστικτο του ποδοσφαιριστή που θέλει μια φορά να κρατηθεί το μηδέν που για μένα δεν πρέπει να μας γίνει εμμονή γιατί στοχεύουμε όλοι εκεί και γίνεται πιο δύσκολο για τους παίκτες. Δεν αλλάξαμε τίποτα απλά ο Ατρόμητος πίεσε περισσότερο και αυτό δεν έγινε πάνω από ένα τέταρτο και μετά το παιχνίδι ξαναπήρε τη μορφή που είχε».

Γιατί δεν μπορεί να έχει η ομάδα μια άνετη νίκη: «Σήμερα θα μπορούσαμε να κάνουμε το 2-0 αλλά αυτό δεν έγινε και μας ισοφάρισε ο Ατρόμητος. Είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και αυτό πολλές φορές δημιουργεί καλύτερο ρυθμό στο παιχνίδι και για αυτό μας φέρει συγκινήσεις. Δεν θα κάτσουμε να ψάξουμε γιατί γίνονται στα τελευταία λεπτά ευκαιρίες ή γκολ . Εμείς θέλουμε να έχουμε καλή απόδοση, να έχουμε μια ορθολογική ανάπτυξη του παιχνιδιού και να βελτιωνόμαστε σε όλους τους τομείς και από κει και πέρα βασικό είναι να παίρνουμε βαθμούς για να χτίσουμε μια μεγαλύτερη απόσταση από τη γραμμή του υποβιβασμού».

Για το ντεμπούτο του Μπακαδήμα: «Ο Μπακαδήμας είχε μια καλή απόδοση. Είναι ένα παιδί που δουλεύει μαζί μας από τον Σεπτέμβριο, δεν είχε συμμετοχή αλλά όλο αυτό το διάστημα που δουλεύουμε μαζί ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι θα τα καταφέρει και το είδατε όλοι στο γήπεδο. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε σήμερα, ότι η ομάδα δουλεύει όλους τους ποδοσφαιριστές της για να βρίσκεται κάποιος στον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει αξία και αυτό το δείχνει στο γήπεδο. Δεν κάναμε τρελά πράγματα σήμερα να αλλάξουμε πολλά. Αυτό το παιδί ήταν μαζί μας, δούλεψε μαζί μας και δεν είδαμε κάτι διαφορετικό στο γήπεδο από την ομάδα μας επειδή είχαμε κάποιες απουσίες, άλλωστε δεν έχουμε μιλήσει ποτέ για απουσίες, εμένα με ενδιαφέρουν περισσότερο οι παρουσίες».

Για το αν ήταν χαμένη ευκαιρία το σημερινό αποτέλεσμα να αποκτήσει απόσταση ασφαλείας από την ζώνη του υποβιβασμού και στους πόσους βαθμούς θεωρεί ότι θα υπάρχει αυτή η ασφάλεια: «Από τη στιγμή που υπάρχουν play out-play off δεν αισθάνεσαι ασφάλεια. Το σημερινό παιχνίδι θεωρώ ότι ήταν κομβικό. Οι τρεις βαθμοί θα μας δημιουργούσαν σιγά-σιγά αυτό το χτίσιμο της απόστασης από τα χαμηλά. Δεν μπορούμε να σταθούμε περισσότερο εδώ. Είναι έξι παιχνίδια πρέπει να συγκεντρώσουμε βαθμό-ους, δεν μπορώ να ορίσω βαθμολογία και κάποιο βαθμολογικό όριο. Μπροστά μας έχουμε τον ΟΦΗ, δύσκολο και σημαντικό ματς και πρέπει να πάρουμε αποτέλεσμα».

Για τον τραυματισμό του Τζίνο: «Έχει ένα σφίξιμο στο γαστροκνήμιο αύριο θα ξέρουμε περισσότερα»

Σχολιασμος