Χωρίς τον πρώτο σκόρερ Εραμούσπε αλλά με τη βοήθεια του κόσμου ο ΠΑΣ

28.01.2023 Αναγνώστηκε 418 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Μετά τις δύο αγωνιστικές τιμωρίας και τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό ο ΠΑΣ Γιάννινα δίνει τον πρώτο εντός έδρας αγώνα με παρουσία φιλάθλων για το 2023 και υποδέχεται σήμερα το βράδυ (28/01, 8:00 μ.μ.) τον Ατρόμητο στο «Ζωσιμάδες», με στόχο τη νίκη που θα τον απομακρύνει ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη και στο πλαίσιο της 20η αγωνιστικής της Super League.

Χωρίς τον πρώτο σκόρερ Εραμούσπε αλλά με τη βοήθεια του κόσμου ο ΠΑΣ
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Με την ισοπαλία (1-1) που πήρε στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβηκε στους 18 βαθμούς και έφτασε τον Αστέρα Τρίπολης στην 10η θέση, ωστόσο τον ξεπέρασε ο ΟΦΗ που νίκησε τους Αρκάδες. Η 20η στροφή του πρωταθλήματος της Super League είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Γιαννιώτες να κάνουν το πλέον αποφασιστικό βήμα για την παραμονή. Με ενδεχόμενη νίκη σήμερα κόντρα στον Ατρόμητο και σε συνδυασμό με τα δύσκολα παιχνίδια ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, αλλά και το ντέρμπι ουραγών Λαμίας και Ιωνικού, η ομάδα της Ηπείρου μπορεί να ανέβει κι άλλο βαθμολογικά αφήνοντας πίσω της πολλούς βαθμούς τις υπόλοιπες ομάδες.

Το έργο των παικτών του Θανάση Στάικου είναι αρκετά δύσκολο καθώς ο Ατρόμητος διαθέτει αρκετά καλή και συμπαγής ομάδα, κάτι που απέδειξε και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την περασμένη αγωνιστική. Η ομάδα του Περιστερίου με τον Κρις Κόλμαν στον πάγκο έχει βελτιώσει αισθητά την άμυνα της και είναι στην 7η θέση με 24 βαθμούς και διεκδικεί την είσοδο της στην εξάδα και στα play off.

Χωρίς τον τιμωρημένο Εραμούσπε

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για ακόμα ένα παιχνίδι δεν ήταν ομαλή και κύλησε μετ’ εμποδίων. Ο λόγος είχε να κάνει με τις βροχοπτώσεις που δυσκόλεψαν πολύ το έργο του Θανάση Στάικου και των συνεργατών του καθώς δεν δούλεψαν με τους παίκτες όπως θα ήθελαν.

Η προετοιμασία της γιαννιώτικης ομάδας ολοκληρώθηκε χτες με προπόνηση προσαρμογής και εξάσκηση πάνω στις στατικές φάσεις. Ακολούθως ο Θανάσης Στάικος ανακοίνωσε την 21μελή αποστολή της ομάδας για τον σημερινό αγώνα με τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Τσιντώντας, Σούλης, Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Πήλιος, Μπακαδήμας, Ποζνάνσκι, Τζίμας, Τσάβος, Ριένστρα, Καραχάλιος, Τζίνο, Λιάσος, Μορέιρα, Λώλης, Σταματελόπουλος, Νίνης, Παμλίδης, Φοφανά, Μπάλαν.

Εκτός αποστολής είναι ο τιμωρημένος λόγω κίτρινων καρτών Εραμούσπε, οι ανέτοιμοι Λέο, Μπιλμπάο και Μπορταγκαράι, οι τραυματίες Ροσέρο, Κιάκος και Κόντε και ο νεαροί Βρακάς, Μουστάκας, Τσίρης, Κύρκος και Λώλης Ν.

Τα πλάνα του Στάικου

Η απουσία του Αργεντινού Εραμούσπε από το κέντρο της άμυνας αναγκάζει τον Θανάση Στάικου να βρει λύσεις εκ των έσω. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να εμπιστευθεί τον Μάκη Μπακαδήμα που θα κάνει επίσημο ντεμπούτο και θα πάρει το «βάπτισμα του πυρός» ο νεαρός Αγρινιώτης στόπερ που θα είναι παρτενέρ του Παντελάκη στο κέντρο της άμυνας. Στον αντίποδα ο Μορέιρα εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής λόγω κίτρινων καρτών και θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα στη θέση του Τζίμα. Η κάκωση του Μπάλαν δεν ήταν κάτι σημαντικό και έτσι ο Ρουμάνος θα πάρει και πάλι θέση βασικού στην κορυφή της επίθεσης.

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Μπακαδήμας, Πήλιος, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα, Παμλίδης, Μορέιρα, Μπάλαν.

Διαιτητής ο Σιδηρόπουλος

Ο πολύπειρος Τάσος Σιδηρόπουλος από τα Δωδεκάνησα ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ατρόμητο στο «Ζωσιμάδες». Βοηθοί του Σιδηρόπουλου θα είναι ο Ηλίας Κωνσταντίνου από τον σύνδεσμό Πρέβεζας/Λευκάδας και ο Ιωάννης Καραλής από την Ηλεία, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Κατοίκος από την Αθήνα.

Στο VAR θα είναι ο Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα και AVAR ο Βασίλειος Νικολακάκης από το Λασίθι. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Χρήστος Δαγκλής από τη Μακεδονία.

Με τρεις απουσίες ο Ατρόμητος

Με 20 ποδοσφαιριστές βρίσκεται από χτες το απόγευμα στα Γιάννινα ο Ατρόμητος ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 20η αγωνιστική της Super League.

Μετά το τέλος της χτεσινής προπόνησης, ο Κρις Κόλμαν ανακοίνωσε την αποστολή που θα είναι διαθέσιμη για την αναμέτρηση.

Την αποστολή αποτελούν οι: Γιαννιώτης, Μάριτς, Σάλτας, Κεσχρίντα, Αθανασίου, Πομόνης, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Τζοβάρας, Μουντές, Φριντζόνσον, Έρλινγκμαρκ, Κούεν, Γκονθάλεθ, Οικονομίδης, Τζαβίδας, Ρομπάιγ, Κιάρτανσον, Ροτάριου, Κωτσόπουλος.

Εκτός επιλογών έμεινε ο Λόρενς Ντε Μποκ, καθώς έχει δηλωθεί να εκτίσει την τιμωρία του λόγω καρτών, ο Θεοφάνης Μαυρομμάτης, που επέστρεψε στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων πριν από λίγες μέρες, όπως και ο τραυματίας, Βίκτωρ Κλωναρίδης.

Σχολιασμος