Παραλειπόμενα από το Αγρίνιο

23.01.2023 Αναγνώστηκε 1394 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Το PASsports και ο Θανάσης Μυριούνης βρέθηκαν στο γήπεδο του Αγρινίου και σας μεταφέρουν όσα δεν έδειξαν οι κάμερες από τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Παναιτωλικό.

Παραλειπόμενα από το Αγρίνιο
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

• Βροχερός ο καιρός και στο Αγρίνιο την Παρασκευή, ίσως και περισσότερο από τα Γιάννινα. Αισθητή πάντως και η διαφορά θερμοκρασίας. Τουλάχιστον πέντε βαθμούς κάτω στην πόλη των Ιωαννίνων. Την ώρα του αγώνα πάντως δεν έριξε βροχή.

• Αρκετός κόσμος του Αγρινίου βρέθηκε στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Γεμάτη ήταν η κερκίδα των επισήμων και σχεδόν γεμάτη η απέναντι, όπου πλέον βρίσκονται οι οργανωμένοι οπαδοί, οι warriors. Ανάμεσα στους Αγρινιώτες και αρκετοί διάσπαρτοι Γιαννιώτες, όπως ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΗΠ Παναγιώτης Γκόλιας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Καστρίτσας, Βασίλης Γεωργανάς και άλλοι.

• Στο γήπεδο ήταν και ο πρώην προπονητής του Καραϊσκάκη Άρτας και βοηθός προπονητή στις ακαδημίες του ΠΑΣ, ο Βαγγέλης Τζιάρας. Πρόσφατα εργάστηκε στον Αστέρα Τρίπολης ως βοηθός του Ηρακλή Μεταξά, ωστόσο αποχώρησε κι αυτός από το τιμ όταν λύθηκε η συνεργασία των Αρκάδων με τον ομογενή τεχνικό.

• Στον αδικοχαμένη φίλαθλο του Άρη Άλκη Καμπανό ήταν αφιερωμένη η 19η αγωνιστική και θα είναι και η επόμενη 20η της Super League. Στο πλαίσιο συμπλήρωσης ενός έτους από τη δολοφονία του Άλκη και σε συνεργασία με τη «Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 - Εις το Όνομα του Άλκη» οι δύο αυτές αγωνιστικές αφιερώνονται στην προσπάθεια για την αλλαγή της οπαδικής κουλτούρας στην Ελλάδα.

• Εκτός τελικής 20αδας έμειναν δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς την αποστολή αποτελούν 22 παίκτες. Ο λόγος για τους Σούλη και Φοφανά. Μετά τις ενοχλήσεις όμως που αισθάνθηκε ο Γιάννης Κιάκος στη προθέρμανση, έγινε αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Ο Τζίμας μπήκε στο αρχικό σχήμα και ο Φοφανά κάθισε στον πάγκο.

• Με μπουφάν του ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίστηκε στην κερκίδα του Παναιτωλικού ο πατέρας του ποδοσφαιριστή Μάκη Μπακαδήμα, Γρηγόρης. Ο πατέρας του ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ είναι από την Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας και ήταν και ο ίδιος ποδοσφαιριστής στα νιάτα του. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν ένα πολύ σκληροτράχηλο στόπερ. Το μήλο κάτω από τη μηλιά…

326572150-1316481895812095-5038962719855763822-n

• Άψογη για ακόμα μια φορά ήταν η φιλοξενία των υπευθύνων του Παναιτωλικού στους Γιαννιώτες δημοσιογράφους. Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου Χρήστος Στούμπος και η υπάλληλος Αλεξάνδρα Αναστασοπούλου είναι εξαιρετικοί στο κομμάτι της δουλειάς τους. Παρότι σαφώς μικρότερο μέγεθος ο Παναιτωλικός είναι πολύ πιο οργανωμένος από τον ΠΑΣ σε πολλά θέματα. Η αλήθεια να λέγεται...

P5540828

• Στο γήπεδο βρέθηκε και ο υποψήφιος αγοραστής του Παναιτωλικού Ματσιέκ Καμίνσκι μαζί με τον Φώτη Κωστούλα, τον επί σειρά ετών πρόεδρο της αγρινιώτικης ομάδας. Η αγοραπωλησία στο προπονητικό κέντρο Emileon έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την πώληση της ομάδας. Στο Αγρίνιο υπάρχουν αρκετές μουρμούρες καθώς δεν έχουν γίνει μεταγραφές για την ενίσχυση της ομάδας στην άμυνα. Αρχές της περασμένης εβδομάδας πάντως τους παίκτες πλήρωσε ο Κωστούλας…

P5540955

• Λουλούδια στο σημείο της κερκίδας που βρίσκονται οι οργανωμένοι του Παναιτωλικού άφησαν οι Καμίνσκι και Κωστούλας, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού. Μάλιστα, υπήρχε και ένα πανό για τον Αϊλάν που έχασε τη ζωή του τις προηγούμενες ημέρες μετά τον εντός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ. Η αυτοκτονία του Αϊλάν, κατά κόσμον Άγγελου Μάη, συγκλόνισε την κοινωνία του Αγρινίου. Συλλυπητήρια στους οικείους του…

• Η κόντρα ΕΠΟ και υφυπουργείου Αθλητισμού ή αν θέλετε Μπαλτάκου και Αυγενάκη βρίσκει έδαφος και σε αρκετές επαρχιακές πόλεις μεταξύ ομάδων. Παναιτωλικός και Παναγρινιακός δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Αιτία; Μα φυσικά οι εκλογές της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Η διοίκηση Παπαχρήστου την Παρασκευή κηρύχθηκε έκπτωτή από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού λόγω παρατυπιών στις εκλογές του Ιουνίου.

• Στο ξενοδοχείο Imperial που βρίσκεται παραπλεύρως της Εθνικής οδού διέμεινε και αυτή τη φορά στο Αγρίνιο ο ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτή τη φορά δεν βρέθηκε στο Αγρίνιο κάποιος διοικητικός καθώς ούτε ο Γ. Χριστοβασίλης ούτε κάποιο μέλος της οικογένειας του ταξίδεψε στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας.

• Λόγω του προχωρημένου της ώρας η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα αναχώρησε βιαστικά μετά το τέλος του αγώνα από το γήπεδο του Παναιτωλικού. Από πλευράς παικτών δηλώσεις έκανε μόνο ο Αλέξανδρος Λώλης και στη συνέχεια το πούλμαν αναχώρησε αμέσως για Γιάννινα. Το Σαββατοκύριακο δόθηκε ρεπό στους παίκτες.

Σχολιασμος