«Καθάρισε» ο Εραμούσπε, Παναιτωλικός- ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

21.01.2023 Αναγνώστηκε 470 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Σε ακόμα ένα παιχνίδι ο Ροντρίγκο Εραμούσπε «καθάρισε» για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Αργεντινός αμυντικός με γκολ στο τέλος (89’) ισοφάρισε το γκολ του Ντουάρτε (82’) για τον Παναιτωλικό και ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας από το Αγρίνιο. 

«Καθάρισε» ο Εραμούσπε, Παναιτωλικός- ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο με βάση την εικόνα του αγώνα. Οι Αγρινιώτες πήραν το προβάδισμα στο σκορ με την αλλαγή του Αναστασίου, τον Ντουάρτε, ενώ ο ΠΑΣ ισοφάρισε με τον πρώτο του σκόρερ Ροντρίγκο Εραμούσπε. 

Αφιερωμένη στον Άλκη…

Η Super League στο πλαίσιο συμπλήρωσης ενός έτους από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και σε συνεργασία με τη "Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 - Εις το Όνομα του Άλκη", αφιερώνει την 19η αγωνιστική αλλά και την επόμενη στη μνήμη του, στην προσπάθεια για την αλλαγή της οπαδικής κουλτούρας στην Ελλάδα. Μάλιστα αυτό αναφέρθηκε από τα μεγάφωνα στο χτεσινό ματς με τη συμπλήρωση 19 λεπτών. Πριν την έναρξη του αγώνα, τιμήθηκε η μνήμη ακόμη ενός νέου ανθρώπου που έφυγε από τη ζωή του φιλάθλου των Αγρινιωτών Άγγελου. Κατέθεσαν λουλούδια ο νέος ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού Μ. Καμίνσκι, ο πρώην Φ. Κωστούλας αλλά και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη.

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ 

Μία μόλις αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έκανε ο Θανάσης Στάικος στο ματς με τον Παναιτωλικό. Στη θέση του τιμωρημένου Μορέιρα αρχικά προτίμησε τον Κιάκο, ο οποίος λόγω ενοχλήσεων που ένιωσε στο ζέσταμα δεν μπόρεσε να αγωνιστεί και τη θέση του πήρε ο Τζίμας.

Ο Πελοποννήσιος τεχνικός προτίμησε να παρατάξει τον ΠΑΣ με τον προσφιλή σχηματισμό του 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσιντώτας, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Πήλιος και στόπερ οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Αμυντικό χαφ αγωνίστηκε ο Καραχάλιος, έχοντας μπροστά τους ως εσωτερικούς μέσους τους Ριένστρα και Τζίνο. Δεξί εξτρέμ αγωνίστηκε ο Παμλίδης, αριστερό ο Τζίμας και στην κορυφη της επίθεσης ο Μπάλαν.

Σε αργό τέμπο το παιχνίδι…

Πιο δυνατά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα ο Παναιτωλικός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κατοχή μπάλας και προσπαθούσε να διασπάσει με το καλημέρα την άμυνα του ΠΑΣ.Μόλις στο 2’ ο Παναιτωλικός έκανε αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Τσιντώτα. Ο Χουχούμης σέντραρε από τα δεξιά, ο Σενγκέλια έκανε το σουτ αλλά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Τσιντώτας πριν γίνει απειλητικός ο Καρέλης.

Μετά τη διάθεση του Παναιτωλικού να πιέσει ψηλά στα πρώτα λεπτά, ο ΠΑΣ ισορρόπησε το ματς στη συνέχεια, το οποίο κύλήσε σε αργό τέμπο, με τις δυο ομάδες να είναι προσεκτικές στο αμυντικό κομμάτι. 

Η πρώτη αξιόλογη επίσκεψη του ΠΑΣ στην αντίπαλη περιοχή ήρθε στο 28’. Ο Σόρια σέντραρε παράλληλα από δεξιά αλλά ο Μπάλαν κενής εστίας δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 33’ ο Σενγκέλια βρέθηκε σε θέση για γκολ, σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στη τελευταία αξιόλογη προσπάθεια ενός μέτριου έως κακού ποιοτικά πρώτου μέρους, στο 44’ ο Τζίμας έκλέψε τη μπάλα, πάσαρε στον Ριένστρα που σούταρε εντός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Επέμβαση Ανέστη - τεράστια φάση Καρέλη

Σε πολύ χαμηλό τέμπο κύλησε το παιχνίδι στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τις δυο ομάδες να επιδίδονται σε ένα διαγωνισμό λαθών, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι τους. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πραγματοποίησε την πρώτη του αξιόλογη επίσκεψη στα καρέ του Ανέστη στο 56’. Ο Ριένστρα δοκίμασε το σουτ, η άμυνα του Παναιτωλικού απομάκρυνε τη μπάλα, στην εξέλιξη της φάσης ο Καραχάλιος δοκίμασε το μακρινό σουτ αλλά ο Ανέστης έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε τη μπάλα.

Οι Αγρινιώτες βρήκαν άμεση απάντηση, ανέβηκαν ψηλά και δημιούργησαν μέσα σε ένα λεπτό δυο μπελάδες για την εστία του Τσιντώτα.

Αρχικά, στο 61’ ο Καρέλης έκανε το δυνατό διαγώνιο σουτ από αριστερά εντός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι εκείνη τη στιγμή στο ματς ανήκε στον Παναιτωλικό.

Στο 62’ ο Ντίαζ εκτέλεσε το φάουλ, Παντελάκης και Μαλής διεκδίκησαν τη μπάλα στον αέρα, αυτή στρώθηκε στον Καρέλη που προτίμησε να εκτελέσει με τη μία, έχοντας κενό χώρο αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Προηγήθηκε ο Παναιτωλικός με Ντουάρτε

Oι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ψάχνουν τρόπους να φανούν απειλητικοί στην εστία του Ανέστη και συγκεκριμένα το επιχείρησαν από στατική φάση. Στο 77’ από εκτέλεση φάουλ του Νίνη, ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Μπάλαν που έκανε την προβολή με τον Ανέστη να αποκρούει και τους δύο παίκτες να τραυματίζονται.

Μάλιστα, ο Ρουμάνος επιθετικός δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε στο 81’ από τον Σταματελόπουλο που τον διαδέχτηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Οι Αγρινιώτες βρήκαν το πολυπόθητο γκολ που έψαχναν ειδικά στην επανάληψη στο 82’. Τρεις αλλαγές από τις τέσσερις του Αναστασίου συνεργάστηκαν στο γκολ με το οποίο πήρε το προβάδισμα ο Παναιτωλικός. Μετά από γέμισμα του Λιάβα, ο Πέδρο πήρε την κεφαλιά, ο Μπουζούκης έκανε το τακουνάκι, η μπάλα έφτασε στον Ντουάρτε  που με μονοκόμματο σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Τσιντώτα και έκανε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους Αγρινιώτες. Ο Ντουάρτε σκόραρε στα δέκα δευτερόλεπτα αφότου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή…

Ισοφάριση με τον συνήθη ύποπτο

Οι Γιαννιώτες εκμεταλλεύτηκαν τα λίγα λεπτά που είχαν στη διάθεσή τους για να φτάσουν στην ισοφάριση και το πέτυχαν στο 89’ όπου χόρεψαν αργεντίνικο τανγκό τους Αγρινιώτες με τον κορυφαίο του είδους Ροντρίγκο Εραμούσπε.

Ο Παντελάκης έδωσε στον Σόρια, αυτός έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Εραμούσπε πήδηξε πιο ψηλά από τον Λάρσον και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη ισοφαρίζοντας σε 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Αυτό ήταν το έβδομο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα για τον Λατινοαμερικάνο στόπερ του ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι Γιαννιώτες όχι μόνο δεν δέχτηκαν αντίδραση στο γκολ από τον Παναιτωλικό στη συνέχεια και κράτησαν με ευκολία στον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά κέρδισαν ένα φάουλ σε καλό σημείο. Αν και τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων δεν είχαν συμπληρωθεί, ο διαιτητής Παπαπέτρου σφύριξε τη λήξη του αγώνα.

Διαιτησία: Παπαπέτρου (Σάββας- Σαμοίλης)

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Λιάβας, Λάρσον, Μαλής, Χουχούμης, Μλάντεν (46’ Μάρτενσον), Ντίας, Κολοβός (72’ Μπουζούκης), Σενγκέλια (88’ Χατζηθεοδωρίδης), Μόρσεϊ (81’ Ντουάρτε), Καρέλης (81’ Πέδρο)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Tζίμας (87’ Λώλης), Ριένστρα (70’ Νίνης), Τζίνο, Παμλίδης, Μπάλαν (81’ Σταματελόπουλος).

Αποστολή στο Αγρίνιο: Θ. Μυριούνης- Ν. Γιωτίτσας- Χρ. Καλύβας

Σχολιασμος