Αναστασίου: «Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε την προσπάθεια που κάνουμε»

21.01.2023 Αναγνώστηκε 291 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Ικανοποιημένος ως ένα βαθμό ήταν από την εμφάνιση της ομάδας του ο προπονητής του Παναιτωλικού Γιάννης Αναστασίου ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι η ομάδα του δεν κινδύνευσε από τον ΠΑΣ παρότι αμυντικά δεν έχει και πολλές λύσεις τονίζοντας ότι δεν πρέπει κανείς να ακυρώνει την προσπάθεια που κάνουν οι ποδοσφαιριστές  μέσα στο γήπεδο.

Αναστασίου: «Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε την προσπάθεια που κάνουμε»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το γκολ στο 89' , την δήλωσή του για την τύχη που λείπει και τα αμυντικά προβλήματα: «Δεν τα ρίχνουμε όλα στην τύχη και δεν τα αφήνουμε όλα στην τύχη. Αν το κάναμε αυτό δεν θα χρειαζόταν να ήταν εδώ κανείς μας. Νομίζω ήταν ένα παιχνίδι το οποίο ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε ένα από τα καλύτερα ημίχρονα από πλευράς κυκλοφορίας μπάλας και έντασης. Δεν νομίζω ότι κινδυνεύσαμε ιδιαίτερα από τον ΠΑΣ. Ήμασταν η ομάδα που έδειχνε ότι ήθελε την πρωτοβουλία και να κυριαρχήσει στο παιχνίδι. Αμυντικά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλές λύσεις. Είμαστε λίγο περιορισμένοι στις αμυντικές επιλογές. Αυτούς έχουμε, αυτοί είμαστε, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε την προσπάθεια που κάνουμε. Πρέπει να είμαστε πιο πιεστικοί κάποιες στιγμές, όπως να μην αφήσουμε να βγει η σέντρα (σ.σ. στο γκολ του Εραμούσπε) τόσο εύκολα. Θέλω να δω το γκολ και τις τοποθετήσεις μας. Να δω που βρισκόμασταν. Όταν χάνεις τη νίκη στο 90′ είναι οδυνηρό. Πονάει».

Για την αλλαγή του Μλάντεν και αν είχε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, αλλά και τις μεταγραφές: «Ο Μλάντεν είχε πρόβλημα μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Είχε ενοχλήσεις στη γάμπα και προπονήθηκε μόνο χθες. Ένιωσε σφίξιμο στη γάμπα και δεν θέλαμε να το ρισκάρουμε γιατί είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης και έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Τον χρειαζόμαστε όπως και κάθε παίκτη θα έλεγα. Για τα μεταγραφικά έχουν γίνει εισηγήσεις και σίγουρα έχει αργήσει το μεταγραφικό κομμάτι. Προσπαθούμε να γίνουν κάποιες προσθήκες που θα μας βελτιώσουν και θα μας κάνουν καλύτερους. Όπως είπα και την περασμένη εβδομάδα, πρέπει να δούμε πως θα γίνουμε καλύτεροι με αυτούς που έχουμε. Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο».

Για το τι ήταν αυτό που έλειπε από την ομάδας του στο εντός έδρας 1-1 σε σχέση με το εκτός έδρας 1-4 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Μας έλειπε η αποτελεσματικότητα. Πιστεύω στα Γιάννενα δεν παίξαμε όσο καλά όσο σήμερα αλλά είμασταν αποτελεσματικοί. Ειδικά οι ευκαιρίες με τον Καρέλη στο δεύτερο ημίχρονο και του Σενγκέλια στην αρχή του παιχνιδιού. Φτάσαμε πολύ κοντά αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».

Για το πόσες μεταγραφές ψάχνει ο Παναιτωλικός μέχρι την λήξη της μεταγραφικής περιόδου: «Η ομάδα έχει συμφωνήσει με τον Νιγηριανό χαφ αλλά δεν έχει έρθει ακόμη. Είναι ένας παίκτης που θέλουμε να δούμε για να ξέρουμε τι χαρακτηριστικά έχει και αν μας καλύπτει ή αν θα χρειαστούμε και άλλες προσθήκες σε αυτή τη θέση. Από τη στιγμή που δεν έχει έρθει είναι δύσκολο να πούμε αν θέλουμε έναν ή δύο εκεί. Αν έχουμε δύο επιλογές εκεί, τότε μπορεί ο Μλάντεν να γυρίσει στα στόπερ και μαζί με τον Λάρσον και τον Μαλή να συνθέσουν την τριάδα. Ίσως ψάξουμε και κάποιον ακόμα στα στόπερ που θα είναι η τρίτη – τέταρτη επιλογή μας και θα έχει προοπτική να βοηθήσει, όχι άμεσα, αλλά σε κάποια παιχνίδια. Από εκεί και πέρα ψάχνουμε και για ένα εξτρέμ που είχαμε πει, αλλά η αγορά είναι δύσκολη αφού όλες οι ομάδες ψάχνουν εξτρέμ. Για εμένα είναι σημαντικό το πότε θα έρθει το παιδί από τη Νιγηρία για να δούμε αν μπορεί να κουμπώσει χωρίς να χρειαστεί κάποιος άλλος παίκτης. Ίσως χρειαστεί να κάνουμε μία ακόμα προσθήκη εκεί (σ.σ. αμυντικό μέσο). Γενικά δεν είναι πολλές οι προσθήκες που θέλουμε. Μία – δύο προσθήκες αλλά να μπορούν να μας κάνουν καλύτερους».

Σχολιασμος