Με κορυφαίο τον Μορέιρα, ΠΑΣ Γιαννινα-Παναιτωλικό 1-0

05.12.2022 Αναγνώστηκε 454 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Μορέιρα ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 1-0 Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες» το απόγευμα του Σαββάτου στο πρώτο φιλικό της χειμερινής προετοιμασίας ενόψει του δευτέρου γύρου της Super League. Οι Γιαννιώτες έδειξαν σημάδια βελτίωσης της αμυντικής λειτουργίας καθώς αυτό ήταν το πρώτο φετινό παιχνίδι που δεν δέχθηκαν γκολ, ενώ έκανε και ανεπίσημο ντεμπούτο και ο Σωτήρης Νίνης. Ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι με τον Βαρόνε, ωστόσο δεν άφησε ικανοποιημένο τον Γιάννη Αναστασίου που ήταν έξαλλος στο φινάλε με τους παίκτες του.

Με κορυφαίο τον Μορέιρα, ΠΑΣ Γιαννινα-Παναιτωλικό 1-0
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Ο Αχμάντ Μέντες Μορέιρα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του σαββατιάτικου φιλικού του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες». Ο παίκτης από τη Γουινέα ήταν μακράν ο καλύτερος των Γιαννιωτών και πέτυχε το μοναδικό της αναμέτρησης στο 42’ με ωραία κεφαλιά «ψαράκι», ενώ έχασε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας της Ηπείρου στην επανάληψη. Συνολικά ο ΠΑΣ έδειξε ορισμένα σημάδια βελτίωσης αμυντικά, ωστόσο το δείγμα είναι μικρό και θα πρέπει να γίνουν κι άλλα φιλικά για να αποτυπωθεί η δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι.

Πώς έπαιξαν

Χωρίς τους τραυματίες Μπιλμπάο, Κιάκο και Λώλη αγωνίστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο σαββατιάτικο φιλικό με τον Παναιτωλικό. Ο Θανάσης Στάικος παρέταξε τους Γιαννιώτες με το προσφιλές του σύστημα 4-3-3, δοκιμάζοντας τον Λιάσο σε ανασταλτικό ρόλο και τον Παμλίδη δεξιά. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Αθανασίου, δεξί μπακ ο Σόρια και αριστερό ο Πήλιος, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Εραμούσπε και Μπαγκαλιάνης. Αμυντικό χαφ ο Λιάσος και μπροστά του στα χαφ οι Ριένστρα και Τζίμας. Δεξιά στην επίθεση ο Παμλίδης, αριστερά ο Μορέιρα και στην κορυφή ο Μορέιρα.

Ίδια διάταξη, 4-3-3 και για τον Παναιτωλικό από τον Γιάννη Αναστασίου. O Ανέστης ήταν στην εστία, δεξί μπακ ο Αποστολάκης και αριστερό ο Χουχούμης,, ενώ στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Λάρσον και Μλάντεν. Στα χαφ οι Τσιγγάρας, Λιάβας και Φλόρες, τους Κολοβό και Μόρσεϊ στα άκρα και τον Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης.

Αργός ρυθμός, χωρίς φάσεις

20 ημέρες αγωνιστικής απραξίας συμπλήρωσε το Σάββατο ο ΠΑΣ Γιάννινα που είχε να αγωνιστεί από την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και την βαριά ήττα που είχε υποστεί από τον Άρη με 0-4 στο «Ζωσιμάδες». Εμφανώς επηρεασμένες από την έλλειψη αγώνων και οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά και χωρίς σπιρτάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Το παιχνίδι ήταν σε αργό τέμπο με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει μια ελαφριά εδαφική υπεροχή, την οποία όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει παρά μόνο με μια υποψία ευκαιρίας στο 7’ με τον Τζίμα που δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 23’ όταν ο Παμλίδης βρήκε με τακουνάκι τον Σόρια, ο Ισπανός έκανε τη σέντρα για τον Μπάλαν, όμως ο Ανέστης πρόλαβε τον Ρουμάνο επιθετικό του ΠΑΣ και με έξοδο μπλόκαρε την μπάλα. Ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στο γκολ στο 27’ όταν ο Λιάβας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπαγκαλιάνης έκανε την προβολή προ του Καρέλη και παραλίγο να στείλει άθελα του την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο αυτή έφυγε δίπλα από το δοκάρι σε κόρνερ.

Προβάδισμα με Μορέιρα

ο ΠΑΣ Από το ημίωρο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο ρυθμός του παιχνιδιού βελτιώθηκε, με τις δύο ομάδες να παίζουν πιο γρήγορα την μπάλα. Ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 39’ μετά από ωραία ενέργεια του Μόρσει, ο οποίος ξέφυγε και έδωσε ασίστ πάρε-βάλε στον Κολοβό, όμως το πλασέ του τελευταίου ήταν αδύναμο και ο Αθανασίου μπλόκαρε εύκολα.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε τελικά στο 42’ και ήταν για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Παναιτωλικού οι Γιαννιώτες κέρδισαν πλάγιο. Ο Παμλίδης με τακουνάκι βρήκε τον Σόρια και ο Ισπανός με «γλυκιά» σέντρα βρήκε τον Μορέιρα και ο μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα με γυριστή κεφαλιά «ψαράκι» νίκησε τους αμυντικούς του Παναιτωλικού και τον Ανέστη για το 1-0. Ωραίο τελείωμα από τον Αχμάντ Μορέιρα, ο οποίος ήταν μακράν ο καλύτερος και πιο δραστήριος του ΠΑΣ στο σαββατιάτικο φιλικό και δικαίως άκουσε το όνομα του ρυθμικά από τους φιλάθλους.

Δοκάρι με Βαρόνε ο Παναιτωλικός

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Θανάσης Στάικος προχώρησε σε τρεις αλλαγές. Ο Σούλης πήρε τη θέση του Αθανασίου στην εστία, ο Παντελάκης τη θέση του Εραμούσπε στο κέντρο της άμυνας και ο Ροσέρο στη θέση του Μπάλαν στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη ο Γιάννης Αναστασίου δεν ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του και έκανε 6 αλλαγές. Ο Στεργιάκης μπήκε στη θέση του Ανέστη στο τέρμα, ο Νταγκό στη θέση του Κολοβού, ο Πέδρο στη θέση του Καρέλη, ο Μάλης στη θέση του Αποστολάκη, ο Ξενιτίδης στη θέση του Φλόρες και ο Βαρόνε στη θέση του Μόρσει.

Οι αλλαγές του Αναστασίου έκαναν τον Παναιτωλικό πιο επιθετικό και η ομάδα του Αγρινίου έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Στο 53’ μετά από καλή επιθετική ενέργεια από αριστερά, ο Νταγκό πάτησε περιοχή και έστρωσε στον Βαρόνε, ο οποίος από το ημικύκλιο της περιοχής έπιασε ένα δυνατό σουτ, ο Σούλης βρήκε την μπάλα και αυτή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ Γιάννινα, στη μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία των Αγρινιωτών στον αγώνα.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Στάικος έβαλε στο παιχνίδι τον Καραχάλιο στη θέση του Ριένστρα και τον Σταματελόπουλο στη θέση του Παμλίδη και η μεγάλη ευκαιρία δεν άργησε να έρθει για τους Γιαννιώτες. Στο 62’ ο Τζίμας με κάθετη πάσα βρήκε στον Ροσέρο από δεξιά, ο Κολομβιανός έδωσε παράλληλη ασίστ στον Μορέιρα, ο οποίος έκανε την προσποίηση και σούταρε, όμως ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού Στεργιάκης με φοβερή επέμβαση έσωσε την ομάδα του από το δεύτερο γκολ.

Από την πλευρά του ο Παναιτωλικός είχε ένα σουτ του Λιάβα στο 74’, μετά από στρώσιμο του Ξενιτίδη, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Ανεπίσημο ντεμπούτο Νίνη

Στο 78’ ο Θανάσης Στάικος πέρασε στο παιχνίδι τον Νίνη στη θέση του Τζίμα και τον Μπακαδήμα στη θέση του Μπαγκαλιάνη. Ήταν το ανεπίσημο ντεμπούτο για το πρώτο χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ. Ο Νίνης χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους τη στιγμή της εισόδου του, ενώ στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε έδειξε κάποιες από τις τεχνικές αρετές του, ωστόσο φάνηκε ότι χρειάζεται ακόμα χρόνο από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Οι δύο τελευταίες αλλαγές για τον ΠΑΣ ήρθαν στο 88’ με τον Κύρκο να μπαίνει στη θέση του Λιάσου και ο Φοφανά στη θέση του Μορέιρα, ο οποίος γνώρισε και την αποθέωση για το γκολ και τη συνολική του εμφάνιση.

Το τελευταίο σφύριγμα του Μπούμπα βρήκε τον ΠΑΣ νικητή με 1-0. Ήταν το πρώτο φιλικό τεστ για τους Γιαννιώτες που έδειξαν σημάδια βελτίωσης στην άμυνα και συνολικά στην ανασταλτική λειτουργία. Η ομάδα της Ηπείρου θα προσπαθήσει να δώσει κι άλλα φιλικά, την ίδια στιγμή που ο Παναιτωλικός έχει ήδη παίξει με τη Φαρούλ στη Ρουμανία, ενώ αύριο Τρίτη παίζει με την Άντρελεχτ στο τουρνουά του ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Για αυτό τον λόγο και επειδή η ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε κι άλλα φιλικά στα πόδια της οι ιθύνοντες των Γιαννιωτών ψάχνουν διαθέσιμες ομάδες.

Διαιτησία: Μπούμπας (Τσάντας – Νάστος)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου (46’ Σούλης), Σόρια (70’ Τσάβος), Πήλιος (70’ Ποζνάνκσι), Εραμούσπε (46’ Παντελάκης), Μπαγκαλιάνης (78’ Μπακαδήμας), Λιάσος (88’ Κύρκος), Ριένστρα (61’ Καραχάλιος), Τζίμας (78’ Τζίμας), Μορέιρα (88’ Φοφανά), Παμλίδης (61’ Σταματελόπουλος), Μπάλαν (46’ Ροσέρο).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης (46’ Στεργιάκης), Αποστολάκης (46’ Μάλης), Χουχούμης (65’ Χατζηθεοδωρίδης), Μλάντεν, Λάρσον, Τσιγγάρας, Λιάβας, Φλόρες (46’ Ξενιτίδης), Κολοβός (46’ Νταγκό), Μόρσεϊ (46’ Βαρόνε), Καρέλης (46’ Πέδρο).

Σχολιασμος