Στάικος: «Είδαμε βελτίωση στην άμυνα»

03.12.2022 Αναγνώστηκε 713 φορές

Καλύτερη ανασταλτική λειτουργία και συνοχή μεταξύ των γραμμών είδε ο Θανάσης Στάικος στο σημερινό φιλικό με τον Παναιτωλικό. Ο προπονητής των γιαννιωτών γνωστοποίησε ότι αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έρθει στα Γιάννινα ο Τζίνο, ενώ αναφέρθηκε και στο ντεμπούτο του Σωτήρη Νίνη.

Στάικος: «Είδαμε βελτίωση στην άμυνα»
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν ένα φιλικό παιχνίδι στη διακοπή του πρωταθλήματος και εμείς παρόλο που δεν επέστρεψαν όλα τα παιδιά λόγω τραυματισμού δουλεύαμε καθημερινά και μπορούμε να πούμε ότι είδαμε ένα μέρος από αυτά που δουλεύουμε μέχρι τώρα. Εμφανιστήκαμε λίγο πιο συμπαγής και με συνοχή στην κεντρική ζώνη και στην αμυντική όταν χρειάστηκε. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, τα φιλικά παιχνίδια έτσι είναι βγάζεις κάποια συμπεράσματα κυρίως για συγκεκριμένους τομείς και εμείς κυρίως για την αμυντική μας λειτουργία και δεν αμελήσαμε τα επιθετικά μας καθήκοντα. Ίσως μετά από αρκετό καιρό ήταν ένα πιο ισορροπημένο παιχνίδι για την ομάδα μας και είναι αυτό που κρατάμε και φυσικά συνεχίζουμε μιας και έχουμε αρκετές μέρες μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Το μυαλό μας είναι στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου».

Για την αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας και το αν θα γίνουν άλλα φιλικά: «Είχαμε κλείσει δύο φιλικά και ακυρώθηκαν όχι με υπαιτιότητα δική μας και αυτό μας δυσκόλεψε στη συνέχεια γιατί υπάρχει και το Κύπελλο Ελλάδος όπου συμμετέχουν ομάδες που θα μπορούσαμε να κλείσουμε κάποιο φιλικό. Η αναζήτηση συνεχίζεται για ένα ακόμη φιλικό γιατί έχουμε πολλά παιδιά που δεν έχουν μπει ακόμη με την ομάδα και αυτό πιέζει ήδη τους υπάρχοντες παίκτες».

Για το μηδέν στην άμυνα για πρώτη φορά φέτος: «Και ψυχολογικά είναι καλό να κρατάς το μηδέν. Αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε είναι ότι εμφανιστήκαμε σε αρκετά διαστήματα πιο συμπαγής και προσηλωμένοι στο να έχουμε κοντά τις γραμμές μας και κοντά τις αποστάσεις των παικτών μας, όχι ότι ήμασταν θα θέλαμε αλλά είδαμε βελτίωση και σε πολλά σημεία του παιχνιδιού καταφέραμε να οδηγήσουμε έναν ποιοτικό αντίπαλο στα πλάγια και να μην καταφέρει να βρει διαδρόμους. Γενικά είχαμε μια βελτίωσης στην απόσταση των γραμμών και λίγο περισσότερο προσηλωμένοι αλλά πάντα θα υπάρχουν και λάθη».

Για το ντεμπούτο του Νίνη: «Ο Νίνης είναι που όλοι γνωρίζουμε την ποιότητα του και την εμπειρία του και είναι ένας παίκτης με καλά χαρακτηριστικά. Παρότι δεν είναι στην κατάσταση που θέλει και αυτός και εμείς έδειξε δείγματα της κλάσης του, έπαιξε γρήγορα, προωθητικά και με καλές πάσες. Είναι ένας παίκτης που θα μας δώσει ποιότητα και ηρεμία στο χώρο του κέντρου».

Για τη θέση που αγωνίστηκε ο Νίνης: «Έπαιζε στην τριάδα του άξονα και με έναν τέτοιο παίκτη μπορούμε να έχουμε περισσότερη ελευθερία στις κινήσεις των τριών παικτών ώστε να μπορούμε να έχουμε και ισορροπία αμυντικά αλλά και να έχουμε έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να μας δώσει αυτή την επιθετικότητα που θέλουμε»

Για τον Τζίνο και τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις: «Ο Τζίνο αναμένεται στις αρχές της εβδομάδας. Κοιτάμε σε άλλες κατευθύνσεις αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι που να μπορούμε να πούμε ότι είμαστε κοντά. Ο δεύτερος γύρος ξεκινάει από τον Δεκέμβριο έχουμε παιχνίδια σημαντικά με ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους και μακάρι να έρθει μια μεταγραφή πιο νωρίς».

Σχολιασμος