LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 1-0

03.12.2022 Αναγνώστηκε 1812 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε ζωντανά από το "Ζωσιμάδες" την φιλική αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός σε περιγραφή και σχολιασμό του Θανάση Μυριούνη.

LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 1-0
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνης, Λιάσος, Ριένστρα, Τζίμας, Μορέιρα, Παμλίδης, Μπάλαν. 

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Σούλης, Παντελάκης, Καραχάλιος, Φοφανά, Νίνης, Ροσέρο, Ποζνάνσκι, Τσάβος, Μπακαδήμας, Κύρκος, Σταματελόπουλος. 

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Χουχούμης, Μλάντεφ, Λάρσον, Τσιγγάρας, Λιάβας, Φλόρες, Κολοβός, Μόρσει, Καρέλης. 

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Στεργιάκης, Μπακάκης, Σενγκέλια, Βαρόνε, Χατζηθεοδωρίδης, Μάλης, Πέδρο, Ξενιτίδης, Κοντογιάννης. 

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Μπούμπας με βοηθούς τους Τσάντα και Νάστο, ενώ τέταρτος είναι ο Σιντόρης από τη Θεσπρωτία.

Αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Εραμούσπε, ενώ για τον Παναιτωλικό το περιβραχιόνιο φοράει ο Καρέλης.

Έναρξη του αγώνα

Χωρίς ρυθμό το παιχνίδι στα πρώτα 15 λεπτά. Μια ελαφριά εδαφική υπεροχή του ΠΑΣ μόνο και μια υποψία ευκαιρίας με τον Τζίμα στο 7'.

Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ στο 23' όταν ο Παμλίδης βρήκε τον Σόρια, ο Ισπανός έκανε τη σέντρα για τον Μπάλαν, όμως ο Ανέστης πρόλαβε τον Ρουμάνο επιθετικό του ΠΑΣ.

Επικίνδυνη σέντρα του Λιάβα από δεξιά στο 27', έδιωξε σε κόρνερ ο Μπαγκαλιάνης προ του Καρέλη.

Ευκαιρία για τον Παναιτωλικό στο 39' μετά από ωραία ενέργεια του Μόρσει, ο οποίος ξέφυγε και έδωσε ασίστ πάρε-βάλε στον Κολοβό, όμως το πλασέ του τελευταίου ήταν αδύναμο και ο Αθανασίου μπλόκαρε εύκολα.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για τον ΠΑΣ στο 42' με τον Μορέιρα. Φάση διαρκείας στα καρέ του Παναιτωλικού. Μετά από κερδισμένο πλάγιο ο Σόρια από δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Μορέιρα με χαμηλή γυριστή κεφαλιά νίκησε τους αμυντικούς του Παναιτωλικού και τον Ανέστη για το 1-0. Ωραίο τελείωμα του παίκτη από τη Γουινέα, ο οποίος είναι μακράν ο καλύτερος και πιο δραστήριος του ΠΑΣ στο πρώτο μέρος και δικαίως άκουσε το όνομα του ρυθμικά από τους φιλάθλους. 

Λήξη του πρώτου ημιχρόνου. O ΠΑΣ Γιάννινα προηγείται με 1-0 του Παναιτωλικού. Χωρίς ρυθμό και φάσεις το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες εμφανώς επηρεασμένες από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ο Παναιτωλικός είχε την καλή στιγμή για γκολ με τον Κολοβό στο 39', ενώ ο ΠΑΣ πέτυχε γκολ με τον Μορέιρα που ήταν ο καλύτερος και πιο δραστήριος παίκτης των Γιαννιωτών. 

Τρεις αλλαγές ετοιμάζει ο Στάικος με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Σούλης θα παίξει στη θέση του Αθανασίου κάτω από την εστία, ο Παντελάκης στη θέση του Εραμούσπε και ο Ροσέρο στη θέση του Μπάλαν. 

Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

Τρεις αλλαγές για τον ΠΑΣ και πέντε για τον Παναιτωλικό. Ο Σούλης στη θέση του Αθανασίου, ο Παντελάκης στη θέση του Εραμούσπε και ο Ροσέρο στη θέση του Μπάλαν. 

Έξι αλλαγές και για τον Παναιτωλικό. Ο Στεργιάκης στη θέση του Ανέστη στο τέρμα, ο Νταγκό στη θέση του Κολοβού, ο Πέδρο στη θέση του Καρέλη, ο Μάλης στη θέση του Αποστολάκη, ο Ξενιτίδης στη θέση του Φλόρες και ο Βαρόνε στη θέση του Μόρσει. 

Δοκάρι για τον Παναιτωλικό στο 53' με τον Βαρόνε. Καλή επιθετική ενέργεια του Παναιτωλικού από αριστερά, ο Νταγκό έστρωσε στον Βαρόνε, ο οποίος από το ημικύκλιο της περιοχής έπιασε ένα δυνατό σουτ, ο Σούλης βρήκε την μπάλα και αυτή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ Γιάννινα. Μεγάλη ευκαιρία για τους Αγρινιώτες για την ισοφάριση.

Δύο ακόμα αλλαγές για τον ΠΑΣ. Στο 61' ο Σταματελόπουλος μπήκε στον αγώνα στη θέση του Παμλίδη και ο Καραχάλιος στη θέση του Ριένστρα. 

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 62' με τον Μορέιρα και εκπληκτική επέμβαση Στεργάκη. Ο Τζίμας με κάθετη πάσα βρήκε στον Ροσέρο από δεξιά, ο Κολομβιανός έδωσε παράλληλη ασίστ στον Μορέιρα, ο οποίος έκανε την προσποίηση και σούταρε, όμως ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού Στεργιάκης με φοβερή επέμβαση έσωσε την ομάδα του από το δεύτερο γκολ.

Αλλαγή για τον Παναιτωλικό στο 65'. Ο Χατζηθεοδωρίδης μπήκε στον αγώνα στη θέση του Χουχούμη.

Τους Ποζνάνσκι και Τσάβο ετοιμάζει ο Στάικος για επόμενες αλλαγές.

Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 70'. Ο Τσάβος μπήκε στο ματς στη θέση του Σόρια και ο Ποζνάνσκι στη θέση του Πήλιου. Αλλαγές ακραίων μπακ από τον Στάικο.

Σουτ του Λιάβα στο 74' μετά από στρώσιμο του Ξενιτίδη, η μπάλα ψηλά άουτ.

Ακόμα δύο αλλαγές για τον ΠΑΣ στο 78'. Ο Μπακαδήμας μπήκε στη θέση του Μπαγκαλιάνη και ο Νίνης στη θέση του Τζίμα.

Ντεμπούτο για τον Σωτήρη Νίνη το χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα, αλλά και για τον Μάκη Μπακαδήμα. Χειροκροτήθηκε ο Νίνης την στιγμή της εισόδου του.

Φοφανά και Κύρκος θα είναι οι δύο τελευταίες αλλαγές του Στάικου.

Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 88'. Ο Κύρκος μπήκε στη θέση του Λιάσου και ο Φοφανά στη θέση του Μορέιρα.

Αποθεώθηκε ο Μορέιρα από τους φιλάθλους καθώς ήταν ο σκόρερ και ο καλύτερος του ΠΑΣ σήμερα.

Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις του αγώνα όπως έδειξε ο τέταρτος διαιτητής Σιντόρης.

Λήξη της αναμέτρησης. Φιλική νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 επί του Παναιτωλικού. Καλύτερο ποιοτικά το δεύτερο ημίχρονο και με πιο γρήγορο ρυθμό. Ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στο γκολ με το δοκάρι του Βαρόνε, ο ΠΑΣ είχε μεγάλη ευκαιρία και πάλι με τον Μορέιρα, ωστόσο το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Ανεπίσημο ντεμπούτο του Σωτήρη Νίνη που έδειξε καλά στοιχεία.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμος