LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) Βόλος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

10.11.2022 Αναγνώστηκε 767 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε ζωντανά από το Πανθεσσαλικό την αναμέτρηση Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League. 

LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) Βόλος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης
  • Προτελευταία αγωνιστική που ξεκίνησε την Τρίτη με τον Άρη να κάνει περίπατο με 5-0 επί της Λαμίας και συνεχίστηκε χθες με τον Παναθηναικό να παίρνει διπλό  (0-1) μέσα στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού ενώ ΑΕΚ και Ολυμπιακός επικράτησαν των ΟΦΗ και Λεβαδειακού αντίστοιχα.
  • Στο γήπεδο βρίσκεται και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης μαζί με τη σύζυγο του Χαρίκλεια.
  • Δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι είναι το σημερινό για τον ΠΑΣ ο οποίος προέρχεται από την ήττα 2-0 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ
  • Εκτός αποστολής για τον ΠΑΣ έμεινε ο Σταματελόπουλος ο οποίος είχε γαστρεντερίτιδα αλλά και ο Αλέξανδρος Λώλης που έχει θλάση στον λαγονοψοίτη. Η μεγάλη έκπληξη είναι ότι συμπεριλήφθηκε ο Ζήσης Καραχάλιος παρά της αρχικές προβλέψεις ότι θα χάσει τόσο το σημερινό παιχνίδι όσο και αυτό με τον Άρη.
  • Διαιτητής του αγώνα είναι ο Αναστάσιος Παπαπέτρου από την Αθήνα με βοηθούς τους Μιχαήλ Νιδριώτη από την Αθήνα και Χρήστο Κορώνα από τον Πειραιά. Στο VAR βρίσκετσι ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από τη Χαλκιδική με AVAR τον Γεώργιο Στεφανή από την Καρδίτσας

Οι συνθέσεις

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μεθκίδα, Φερνάντες, Οζέγκοβιτς, Ντέλετιτς.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Κότνικ, Πίρινεν, Ουές, Μεταξάς, Ματίγια, Φερνάντεζ, Κούτσιας, Μπατόκιο, Νοκάρ,

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Λιάσος, Τζίμας, Μορέιρα, Ροσέρο, Μπιλμπάο, Παμλίδης.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Σούλης, Εραμούσπε, Ποζνάνσκι, Καραχάλιος, Τσάβος, Τσίρης, Φοφανά, Κύρκος, Μπάλαν.

pre game 

Μια έκπληξη επιφύλαξε η σημερινή ενδεκάδα αφού για πρώτη φορά είναι εκτός ο Εραμούσπε και κεντρικό αμυντικό δίδυμο είναι οι Μπαγκαλιάνης με τον  Παντελάκη.

Από τους 21 ποδοσφαιριστές που ακολούθησαν την αποστολή στον Βόλο εκτός έμεινε ο Μπακκαδήμας.

314409596-525519542458822-1017455252847427097-n 315149100-1641629419566666-7500598518464004447-n

Έναρξη του αγώνα

Αναγκαστική θα είναι η πρώτη αλλαγή και μάλιστα πολύ νωρίς για τον Βόλο με τον Μεταξά στο 9' να παίρνει τη θέση του τραυματία Τσοκάνη.

Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου μπήκαν στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού περίπου 30 φίλαθλοι του ΠΑΣ Γιάννινα οι οποίοι με τις φωνές τους και τα συνθήματα τους στηρίζουν την προσπάθεια των παικτών του Θανάση Στάικου στο σημερινό παιχνίδι.

315016712-1082102449168609-1289383316614269507-n

Συμπληρώσαμε το πρώτο τέταρτο στο παιχνίδι και δεν υπάρχει κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες.

Ο Βόλος έχει την κατοχή μπάλας με αυτή αν είναι 66-34 υπέρ των γηπεδούχων.

Πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 21' με τον Μορέρα να κάνει τη σέντρα από δεξιά, ο Τζίμας έκανε την κεφαλιά γυρνώντας τη μπάλα προς την μικρή περιοχή του Κλέιμαν εκεί βρέθηκε ο Παμλίδης που έκανε το ανάποδο ψαλίδι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Κίτρινη κάρτα στο 27' στον Μεσκίδα. 

Ο ΠΑΣ πηγαίνει εξαιρετικά στην ανασταλτική λειτουργία με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα στο πρώτο ημίχρονο έχοντας κρατήσει μακριά από την περιοχή του Αθανασίου τους επικίνδυνους επιθετικούς του Βόλου.

Ένα επικίνδυνο γύρισμα του Λούνα στο 34' μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα ο Μπαγκαλιάνης πριν δημιουργηθεί άλλος κίνδυνος για την εστία του Αθανασίου.

Κίτρινη κάρτα στο 36' στον Σιέλη.

Εκτέλεση κόρνερ στο 37' από τον Μπιλπάο ο Παμλίδης την κεφαλιά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κλέιμαν.

Μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου για τον Βόλο με τον Ντέλετις να κάνει το σουτ και τον Αθανασίου να κάνει σπουδαία απόκρουση κρατώντας το μηδέν για την εστία του.

 Κίτρινη κάρτα στον γενικό αρχηγό του ΠΑΣ Γιάννινα Μπάμπη Καρβέλη.

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα. Ένα κακό από πλευράς ποιότητας πρώτο ημίχρονο χωρίς να υπάρχουν οι πολλές φάσεις ο ΠΑΣ καταφέρνει και παίρνει για την ώρα αυτό που θέλει χωρίς να δυσκολευτεί πλην της φυσικά της φάσης στις καθυστερήσεις όπου εκεί χρειάστηκε ο Αθανασίου να δείξει την κλάση του και να κάνει την απόκρουση στο σουτ του Ντέλετις.

Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με μια αλλαγή για τον Βόλο. Ο Νοκάρ μπήκε στη θέση του Μεσκίδα για την ομάδα του Μπράτσου.

ΓΚΟΛ για τον Βόλο στο 47' με τον Οζέγκοβιτς. Ο νεοεισελθόντας Νοκάρ βρήκε τον Πάολο Φερνάντες και αυτός άνοιξε αριστερά στον Λούνα που προωθήθηκε και έκανε τη σέντρα με το αριστερό, ο Οζέγκοβιτς ξέφυγε από τον Μπαγκαλιάνη και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον ΝΠΣ Βόλο. Τρίτο γκολ για τον Σέρβο επιθετικό που αποκτήθηκε για αντικαταστάτης του Βαν Βέερτ στον Βόλο.

ΓΚΟΛ για τον Βόλο στο 55' και πάλι με τον Οζέγκοβιτς. Σέντρα του Μπαριέντος από δεξιά, ο Παντελάκης προσπάθησε με κεφαλιά ψαράκι να απομακρύνει, ωστόσο άθελά του τροφοδότησε από αριστερά τον Πάολο Φερνάντες. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έκανε το διαγώνιο σουτ με το αριστερό, ο Οζέγκοβιτς με προβολή άλλαξε πορεία στην μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου Αθανασίου να αντιδράσει για το 2-0. Τέταρτο γκολ του Σέρβου επιθετικού στο πρωτάθλημα και δεύτερο μέσα σε 8 λεπτά.

Κακό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο για τον ΠΑΣ και δύο γκολ σε 8 λεπτά που κάνουν πολύ δύσκολα πλέον τα πράγματα για τους Γιαννιώτες. Το καλό αμυντικό πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου εξαφανίστηκε.

Κίτρινη κάρτα στον Πήλιο στο 62' για μαρκάρισμα πάνω στον Ντέλετιτς.

Σουτ του Μεταξά στο 63', η μπάλα ψηλά άουτ.

Τον Μπάλαν ετοιμάζει για αλλαγή ο Στάικος, θέλοντας να ενισχύσει την επίθεση του ΠΑΣ.

Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 64'. Ο Μπάλαν μπήκε στο ματς στη θέση του Λιάσου.

Σουτ του Ντέλετιτς στο 68', εξουδετέρωσε στη γωνία του ο Αθανασίου διώχνοντας σε κόρνερ. 

Μπήκαμε στο τελευταίο 20λεπτο και ο ΠΑΣ δεν δείχνει ικανός να μπορεί να απειλήσει την εστία του Βόλο και να αλλάξει τη ροή του αγώνα.

Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ στο 77' με τον Ροσέρο που έκανε το διαγώνιον σουτ του από δεξιά, μπλόκαρε δύσκολα ο Κλέιμαν.

Κεφαλιά του Εσκοβάλ στο 79' μετά από σέντρα από αριστερά, η μπάλα έφυγε άουτ.

Τρίτη αλλαγή για τον Βόλο στο 80'. Ο Κούτσιας μπήκε στο ματς στη θέση του Πάολο Φερνάντες.

Τους Κύρκο και Φοφανά ετοιμάζει ο Στάικος για αλλαγή.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για τον ΠΑΣ με τον Κλαούντιου Μπάλαν στο 82'. Αντεπίθεση του ΠΑΣ Γιάννινα από αριστερά και εξαιρετική μπαλιά του Μορέιρα στην πλάτη της άμυνας του Βόλου προς τον Μπάλαν. Ο Ρουμάνος επιθετικός βγήκε τετ α τετ με τον Κλέιμαν που έκανε άστοχη έξοδο και τον πλάσασε εύστοχα στέλνοντας αργά και βασανιστικά στην μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Μειώνει ο ΠΑΣ Γιάννινα με το τρίτο φετινό γκολ του Μπάλαν και ξαναμπαίνει στη διεκδίκηση του αγώνα.

Κίτρινη κάρτα στον Καραχάλιο στο 84' για διαμαρτυρία. Συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες ο Καρδιτσιώτης χαφ και θα λείψει από τον αγώνα με τον Άρη. Ενδεχομένως να το έκανε και επίτηδες καθώς είναι τραυματίας. 

Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 86'. Ο Βίκτορ Φερνάντεθ μπήκε στον αγώνα στη θέση του σκόρερ Οζέγκοβιτς και ο Πίρινεν στη θέση του Ντέλετιτς.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 88' με τον Ροσέρο να βγαίνει τετ α τετ με τον Κλέιμαν και ο πορτιέρο του Βόλου σώζει με το σώμα του. Ο Ροσέρο υποδείχτηκε σε θέση off side αλλά η υπόδειξη του βοηθού ήταν λάθος και αν το γκολ έμπαινε και εξετάζονταν από το VAR θα μετρούσε κανονικά.

Τρία λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις του αγώνα.

ΔΟΚΑΡΙ για τον ΠΑΣ στο 91'. Ο Ροσέρο από δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Παμλίδης με κεφαλιά πρόλαβε τον Κλέιμαν, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Βόλου και στη συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί. 

Φάση διαρκείας στο 93' στα καρέ του Βόλου και ο ΠΑΣ έχει κλείσει τους Βολιώτες στην περιοχή του. Προσπάθησε να κάνει το σουτ ο Ροσέρο, ωστόσο δεν βρήκε καλά την μπάλα και στη συνέχεια ο Παπαπέτρου σφύριξε επιθετικό φάουλ. 

Λήξη της αναμέτρησης. Ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 από τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. 

 

 

 

Σχολιασμος