Αμφίβολοι Μπιλμπάο και Ριένστρα ενόψει Παναιτωλικού (photos)

26.09.2022 Αναγνώστηκε 595 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Στις προπονήσεις επέστρεψαν σήμερα το απόγευμα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Θανάσης Στάικος προκειμένου να ξεκουραστούν και ξεκίνησε η προετοιμασία για το παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας (03/10, 18:00) με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες».

Αμφίβολοι Μπιλμπάο και Ριένστρα ενόψει Παναιτωλικού (photos)
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας

Το πρώτάθλημα της Super League είχε διακοπή λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ελλάδας στο Nations League και έτσι ο Θανάσης Στάικος έδωσε διήμερο ρεπό το Σαββατοκύριακο στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα. Όμως από σήμερα τα κεφάλια μπήκαν μέσα για τους παίκτες καθώς ξεκίνησε η προετοιμασία ενόψει του αγώνα της ερχόμενης Δευτέρας (3/10-18:00) στο «Ζωσιμάδες» με αντίπαλο τον Παναιτωλικό για την 6η αγωνιστική της Super League.

P4970339

Δυστυχώς η εβδομάδα δεν ξεκίνησε καλά για τον ΠΑΣ Γιάννινα μιας και τα προβλήματα με τους τραυματισμούς ποδοσφαιριστών και μάλιστα πριν από κρίσιμα παιχνίδια δεν λένε να αφήσουν τη γιαννιώτικη ομάδα. Συγκεκριμένα, ο Ίκερ Μπιλμπάο δεν συμμετείχε στη σημερινή προπόνηση, ενώ ο Ντάαν Ριένστρα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Ο Ισπανός Μπιλμπάο ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον λαγονοψοΐτη μυ και παρότι ξεκουράστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και η μαγνητική που υποβλήθηκε βγήκε καθαρή, δεν προπονήθηκε ούτε σήμερα και πλέον η συμμετοχή του στον αγώνα με τον Παναιτωλικό είναι αμφίβολη. Ο Ολλανδός Ριένστρα είναι στο στάδιο της επιστροφής μετά τη θλάση πρώτου βαθμού που υπέστη στον δικέφαλο του δεξιού του ποδιού.

Αν επαληθευτεί το σενάριο με την απουσία των δύο ποδοσφαιριστών στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο Θανάσης Στάικος θα κληθεί να βγάλει «λαγούς από το καπέλο» για να μπορέσει να καλύψει το κενό τους στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

P4970381

Αντίθετα, σε κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων επέστρεψαν σήμερα οι Κιάκος, Εραμούσπε και Λώλης Α. Ο Κιάκος είχε κάκωση στην ποδοκνημική, ο Εραμούσπε ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό, ενώ ο Λώλης Α. επιστρέφει μετά από ξεκούραση καθώς εμφανίζει σύνδρομο κοιλικακών-προσαγωγών.

Η σημερινή προπόνηση ήταν περισσότερο προπόνηση προσαρμογής μετά το ρεπό και περιελάμβανε passing game, τελειώματα και στο τέλος παιχνίδι 11 εναντίον 11. Για αύριο είναι προγραμματισμένη πρωινή (10:00) προπόνηση και στις 13:00 ο Θανάσης Στάικος θα δώσει την πρώτη συνέντευξη Τύπου στα γιαννιώτικα ΜΜΕ.

P4970522

Η νεανικότερη ομάδα στη Super League ο ΠΑΣ Γιάννινα

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το CIES Football Observatory για το χρόνο συμμετοχής που παίρνουν οι παίκτες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει τη νεανικότερη ομάδα στο πρωτάθλημα της Super League.

Η έρευνα αφορά τις αγωνιστικές του πρωταθλήματος και μετράει μόνο τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί έστω και ένα λεπτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει μέσο όρο τα 26,38 έτη.

Στη δεύτερη θέση είναι ο ΠΑΟΚ με 26.41 έτη, στη τρίτη θέση ο Παναιτωλικός με 27,48 έτη και ακολουθούν οι  Λεβαδειακός και ΟΦΗ με  27,84 και 27.96 έτη αντίστοιχα.

Φωτορεπορταζ

Σχολιασμος