Ροσέρο: «Πέδρο Κόντε σημαίνει σεβασμός» (video)

26.09.2022 Αναγνώστηκε 859 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Πρόκειται για μία από τις καλοκαιρινές μεταγραφές του ΠΑΣ Γιάννινα και ένας εκ των δύο που έκανε το δρομολόγιο Βόλος- Γιάννινα. Ήρθε στην ομάδα μετά τις συμβουλές του κολλητού του Χουάν Περέα, ωστόσο δεν έμελλε να γίνουν συμπαίκτες καθώς ο Περέα πήρε μεταγραφή για την Στουτγκάρδη και έφυγε για Γερμανία. Μέχρι στιγμής είναι ο πιο δραστήριος και επικίνδυνος παίκτης των Γιαννιωτών επιθετικά. Ο λόγος για τον Κέβιν Ροσέρο, ο οποίος μίλησε στον «Πρωινό Λόγο» για όλα σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Ροσέρο: «Πέδρο Κόντε σημαίνει σεβασμός»  (video)
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Ο Κέβιν Ντουβάν Άντε Ροσέρο, όπως είναι το πλήρες όνομα του, μίλησε στους Θανάση Μυριούνη και Χρήστο Καλύβα για τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Κολομβία, το επόμενο βήμα στη Μάλτα, αλλά και το πώς ήρθε στα Γιάννινα. Αναφέρθηκε στη φιλική σχέση που έχει με τον Χουάν Περέα και τι τον συμβούλεψε πριν έρθει, στους στόχους, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του, αναφέρθηκε στον Πέδρο Κόντε λέγοντας ότι για την ομάδα και τον ίδιο σημαίνει σεβασμός και μας αποκάλυψε ποια ομάδα θα υποστηρίζει στο προσεχές Μουντιάλ, αλλά και ποιον παίκτη υποστήριζε όταν ήταν μικρό παιδί.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κέβιν Ροσέρο:

Κέβιν, πώς βρέθηκες από την Κολομβία στα τμήματα υποδομής της Πόρτο; «Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο στην Κολομβία, σε μια ακαδημία που συνεργάζονταν με την Πόρτο. Κάποια στιγμή μου έγινε η πρόταση και το θεώρησα ως μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσω το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και κάπως έτσι κατέληξα στις ακαδημίες της Πόρτο».

Από εκεί στη Μάλτα και στη Σάντα Λουτσία. «Ναι, μετά από εκεί πήγα στη Μάλτα και στη Σάντα Λουτσία για τρία χρόνια και στη συνέχεια στην Ελλάδα».

Πως έγινε η συμφωνία με τον ΠΑΣ Γιάννινα; «Από όταν ήρθα στην Ελλάδα και στην ομάδα του Βόλου παρακολουθούσα το πρωτάθλημα όλες τις ομάδες και ήξερα και την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα. Έγινε η προσέγγιση από τη διοίκηση, το σκέφτηκα, το συζήτησα με τους ανθρώπους τους οποίους συνεργάζομαι και ήταν μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία για το μέλλον μου και να εξελιχθώ. Καταλήξαμε σε συμφωνία και έτσι ήρθα στην ομάδα και στα Γιάννινα».

Πολλοί λένε ότι υπάρχει συγγένεια μεταξύ εσένα και του Περέα. Τελικά, είστε συγγενείς ή φίλοι με τον Περέα; «Χαχα (γέλια). Είμαστε φίλοι, αλλά υπάρχει μεγάλη αγάπη μεταξύ μας και έχουμε οικογενειακή σχέση για αυτό μας θεωρούν ως συγγενείς. Όμως όχι, δεν είμαστε συγγενείς, απλά μεγαλώσαμε μαζί».

Μίλησες με τον Περέα για τον ΠΑΣ πριν έρθεις στην ομάδα; «Ναι μιλήσαμε. Μου είπε ότι είναι το ιδανικό μέρος και η κατάλληλη ομάδα για να έρθω και να δείξω τις αγωνιστικές μου δυνατότητες και να εξελιχθώ. Μου είπε ότι οι άνθρωποι της ομάδας θα εκτιμήσουν την προσπάθεια μου και τη δουλειά μου και ότι μέσα από τον ΠΑΣ Γιάννινα θα μπορέσω να δώσω αλλά και να κερδίσω πολλά».

59acb3e08004abade01f62c236a66435

Ερχόμενος στα Γιάννινα βρήκες αυτό που περίμενες στον ΠΑΣ; «Δύσκολη ερώτηση. Η αλήθεια είναι ότι βρήκα παραπάνω από αυτά που περίμενα. Όταν ένας ποδοσφαιριστής πηγαίνει σε ένα καινούργιο μέρος και μια νέα ομάδα χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί. Για εμένα αυτό ήταν πολύ εύκολο γιατί όλοι στην ομάδα με αγκαλιάσανε και νιώθω πολύ χαρούμενος για αυτό».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου σε αυτή την τριετία που θα βρίσκεσαι στον ΠΑΣ; «Για την ώρα δεν σκέφτομαι τα τρία χρόνια συμβολαίου αλλά τη συγκεκριμένη φετινή σεζόν. Θέλω να πετύχουμε τους στόχους που έχει βάλει η ομάδα και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να γίνει αυτό. Για τα επόμενα χρόνια θα δούμε».

Ποια θέση σου αρέσει να αγωνίζεσαι στην κορυφή ή στα άκρα; «Κάποιες φορές ούτε εγώ δεν ξέρω (γέλια). Η φυσική μου θέση είναι εξτρέμ αλλά μου αρέσει να παίζω πότε ως εξτρέμ και πότε ως επιθετικός, ανάλογα με τον κάθε αγώνα».

Πως είδες το ξεκίνημα του ΠΑΣ στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος; «Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Είμαι ικανοποιημένος από το ξεκίνημα μας. Παίξαμε πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια αλλά ακόμη και σε αυτά δείξαμε κάποια πράγματα παρά τις ήττες. Το μόνο που χρειάζεται είναι περισσότερη πίστη και τα αποτελέσματα θα έρθουν. Να δουλεύουμε σκληρά, να πιστεύουμε περισσότερο στους εαυτούς μας και θα πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε».

Έχεις ακούσει για τον κόσμο του ΠΑΣ και την υποστήριξη που δείχνει στην ομάδα και στους παίκτες; «Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα είδα πολύ καλά τι σημαίνει ο κόσμος της και πως βιώνει την κάθε στιγμή με την ομάδα. Ένιωσα από την αρχή την υποστήριξη των οπαδών μας, τους βλέπω στην προπόνηση, στα παιχνίδια και νιώθω αυτό το σπρώξιμο, την ώθηση που μας δίνουν και είναι κάτι πολύ ωραίο».

Πως κρίνεις συνολικά το πρωτάθλημα; Θεωρείς ότι δίκαια ο Παναθηναϊκός είναι στην κορυφή; «Μέχρι στιγμής το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των ομάδων. Ο Παναθηναϊκός μέχρι τώρα έχει παίξει πολύ καλά στις πρώτες πέντε αγωνιστικές και δίκαια είναι στην πρώτη θέση αλλά ξέρετε πως είναι το ποδόσφαιρο, αυτή είναι μόνο η αρχή τα πέντε πρώτα παιχνίδια».

Πια ομάδα θα υποστηρίζεις στο Μουντιάλ μιας και δεν συμμετέχει η Κολομβία; «Μετά την πατρίδα μου την Κολομβία, υποστηρίζω την Βραζιλία».

Ποιον παίκτη είχες ως ίνδαλμα σου; «Σαν παιδί αγαπημένος μου παίκτης ήταν ο Ροναλντίνιο. Τώρα παρακολουθώ τα παιχνίδια του Νειμάρ και του Εμπαπέ. Επίσης, θαυμάζω τον Κριστιάνο Ρονάλντο για την σκληρή δουλειά του, αλλά σίγουρα έχω ως κορυφαίο τον Μέσι».

Στο γκολ που πέτυχες με τον Λεβαδειακό το πανηγύρισες σηκώνοντας τη φανέλα του Κόντε. Ήταν μια αυθόρμητη κίνηση ή είχατε πει στα αποδυτήρια όποιος πετύχει γκολ θα σηκώσει τη φανέλα του Κόντε; «Πέδρο Κόντε σημαίνει σεβασμός. Όποιος θα έβαζε γκολ σε αυτό το παιχνίδι θα ήταν τεράστια τιμή να σηκώσει τη φανέλα του Πέδρο Κόντε. Είμαι ευτυχισμένος που έβαλα εγώ το γκολ και σήκωσα εκείνη τη μέρα τη φανέλα του Κόντε. Αυτό που σημαίνει ο Πέδρο για εμάς είναι μοναδικό. Αυτούς τους μήνες που είμαι στην ομάδα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, είναι παίκτης τεράστιας σημασίας για τον ΠΑΣ Γιάννινα και είμαι πολύ χαρούμενος που έγινε αυτή η κίνηση».

rosero

Ποια είναι τα δικά σου όνειρα και οι δικές σου φιλοδοξίες; «Θέλω να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο και κάποια στιγμή να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ και η μέγιστη φιλοδοξία και όνειρο είναι η κλήση μου στην Εθνική ομάδα της Κολομβίας».

Πως περνάς την ημέρα σου μετά την προπόνηση και πως βλέπεις την πόλη στους πρώτους μήνες που είσαι εδώ; «Είναι μια όμορφη πόλη τα Γιάννινα και από την πρώτη στιγμή μου άρεσαν. Μου το είχαν πει και οι συμπαίκτες μου και ο κ. Μπάμπης Καρβέλης όταν πρωτοήρθα και τελικά είχαν δίκιο».

Κλείνοντας, θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΣ; «Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που είναι πάντα δίπλα μας και μας υποστηρίζουν και εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τους ικανοποιούμε. Η σεζόν είναι δύσκολη, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Σχολιασμος