Στάικος: «Ο Παναθηναϊκός το καλύτερο ποδόσφαιρο»

18.09.2022 Αναγνώστηκε 419 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Βαρύ σκορ και άδικο με βάση τις ευκαιρίες χαρακτήρισε το 3-0 ο Θανάσης Στάικος στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου. Ο 42χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στην αλλαγή σχηματισμού με την τριάδα των στόπερ, στους συνεχείς τραυματισμούς, ενώ σχολίασε ότι ο Παναθηναϊκός είναι η πιο συγκροτημένη ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. 

Στάικος: «Ο Παναθηναϊκός το καλύτερο ποδόσφαιρο»

«Η ομάδα μας είχε ως στόχο να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία μας και να μπορέσουμε να κάνουμε καλές αντεπιθέσεις για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι. Στο ένα σκέλος τα παιδιά λειτούργησαν πάρα πολύ καλά και στο πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες φάσεις ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο από δύο εκτελέσεις φάουλ προηγήθηκε 2-0 και μετά από αυτό νομίζω ότι ήταν δύσκολο να αντιδράσουμε. Το 3-0 ίσως να είναι βαρύ για εμάς με βάση τις ευκαιρίες στο παιχνίδι, όμως από την άλλη δεν μπορέσαμε να γίνουμε επιθετικοί και να μπορέσουμε να γίνουμε πιο επικίνδυνοι στην αντίπαλη εστία ώστε να βάλουμε περισσότερα προβλήματα στον Παναθηναϊκό».

Για την κατάσταση της υγείας του Σούλη: «Περιμένουμε ενημέρωση για να μπορέσουμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι».

Για το αν έχουν επηρεάσει την ψυχολογία της ομάδας οι συνεχείς τραυματισμοί παικτών: «Έχουμε την συγκυρία να είναι τραυματισμοί τέτοιου είδους με συγκρούσεις και είναι όντως αρκετοί για τις αγωνιστικές που έχουμε παίξει. Κι όντως συνέβησαν σε χρονικά σημεία που ίσως να επηρέασαν την έκβαση των παιχνιδιών, αλλά σαν ομάδα δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό το γεγονός και από εκεί και πέρα ελπίζουμε να μην έχουμε άλλους τραυματισμούς».

Για το αν δικαιώθηκε με την αλλαγή σχηματισμού και με πιο σκεπτικό προχώρησε σε αυτή: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που δουλεύει με τα άκρα με τους παίκτες που έχει και τον τρόπο που αναπτύσσεται και φέτος είδαμε ότι έχει και από τον άξονα τρόπους για να γίνει επικίνδυνος και με αυτό το σχηματισμό θεωρώ ότι δεν θα δίναμε χώρους στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Αν δούμε το παιχνίδι έγινε αυτό. Η ικανότητα όμως των παικτών του Παναθηναϊκού έφεραν το αποτέλεσμα κυρίως από στατικές φάσεις. Δεν νομίζω ότι έπαιξε ρόλο ο σχηματισμός, αντίθετα μας έκανε να είμαστε πιο κοντά στις γραμμές μας».

Για το αν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται δίκαια στην πρώτη θέση και τι διαφορές είδε σε σχέση με Ολυμπιακό και ΑΕΚ: «Ο Παναθηναϊκός δίκαια είναι πρώτος και σας είπα ότι εδώ και ένα χρόνο παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Από το δεύτερο μισό του περσινού πρωταθλήματος είναι η πιο συγκροτημένη ομάδα, παίζει με συγκεκριμένο τρόπο και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Έχει υψηλά ποσοστά κατοχής, δημιουργεί ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές. Θεωρώ ότι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο όμως είναι λίγες οι αγωνιστικές για να μπορούμε να κρίνουμε, όμως με βάση αυτό που είδαμε από Ολυμπιακό και ΑΕΚ που τους αντιμετωπίσαμε ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερη ομοιογένεια, ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο ενώ υπάρχει και μια αύρα στο σύλλογο για κάτι παραπάνω φέτος».

Σχολιασμος