LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0

17.09.2022 Αναγνώστηκε 628 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε ζωντανά από το «Απόστολος Νικολαΐδης» την αναμέτρηση Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League σε περιγραφή και σχολιασμό του Βαγγέλη Κύρκου.

LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0
Κύρκος
Βαγγέλης Κύρκος
  • Χωρίς τους τραυματίες Κιάκο, Ριένστρα και Λώλη Α. αλλά με τους νεοαποκτηθέντες Μπάλαν και Μπακαδήμα είναι η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα για το σημερινό παιχνίδι.
  • Για πρώτη φορά μετά από ενάμιση χρόνο ο Γιούρι Λοντίγκιν θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα ως αντίπαλος αφού από το καλοκαίρι ανήκει στο έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού.
  • Πρώτο παιχνίδι που ξεκινάει ως βασικός ο νεαρός Παναγιώτης Τζίμας εξαργυρώνοντας τις καλές εμφανίσεις στα παιχνίδια που αγωνίστηκε ως αλλαγή αλλά και την πολύ καλή εικόνα που έχει στις προπονήσεις.
  • Συντριπτικά υπέρ του Παναθηναϊκού είναι η προϊστορία των δύο ομάδων σε αγώνες με γηπεδούχο τους «πράσινους». Συγκεκριμένα σε 27 αναμετρήσεις ο Παναθηναϊκός μετράει 24 νίκες, δύο παιχνίδια έχουν τελειώσει ισόπαλα ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε μόλις μία φορά με τους τρεις βαθμούς της νίκης.
  • Διαιτητής του αγώνα είναι ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την Άρτα με βοηθούς τη Χρύσα Κουρομπίλια από τη Δυτική Αττική και τον Μιχαήλ Παπαδάκη από το Ηράκλεια. Στο VAR βρίσκεται ο Γεώργιος Τζοβάρας από τη Φθιώτιδα και AVAR  είναι ο Ανδρέας Μεϊντάνας από την Αχαΐα.

 Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Γκάνεα, Σάρλια, Πούγγουρας, Σάντσες, Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν, Σπόραρ, Αϊτόρ, Παλάσιος.

Στον πάγκο είναι οι Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Μπερνάρ, Μάγκνουσον, Βέρμπιτς, Καμπετσής

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σόρια, Ποζνάνσκι, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Τζίμας, Μπιλμπάο, Ροσέρο, Παμλίδης,

Στον πάγκο είναι οι Αθανασίου, Μπάλαν, Λιάσος, Πήλιος, Μπακαδήμας, Φοφανά, Μορέιρα, Τσάβος, Σταματελόπουλος

Έναρξη του αγώνα

Με 3-4-3 παρέταξε σήμερα τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Θανάσης Στάικος και τριάδα στόπερ. Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Σούλης και την τριάδα των στόπερ αποτελούν οι Εραμούσπε, Παντελάκης και Μπαγκαλιάνης. Στη δεξιά πτέρυγα κινείται ο Σόρια και στην αριστερή ο Ποζνάνσκι, ενώ Καραχάλιος και Μπιλμπάο είναι τα δύο εσωτερικά χαφ. Την τριπλέτα της επίθεσης αποτελούν αριστερά ο Τζίμας, δεξιά ο Παμλίδης και στην κορυφή της επίθεσης αγωνίζεται ο Ροσέρο. 

ΔΟΚΑΡΙ για τον Παναθηναϊκό. Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι είναι για τους γηπεδούχους στο 10' ο Γκάνεα έκανε τη σέντρα σουτ από αριστερά και η μπάλα βρήκε στη συμβολή των δοκαριών της εστίας του Σούλη. Με αρκετή δόση τύχης η πρώτη φάση του Παναθηναϊκού. 

Προσπαθεί ο Παναθηναϊκός στο 15' να γίνει απειλητικός προς την εστία του Σούλη αλλά το σουτ που έκανε ο Σπόραρ μετά από συνδυασμό με τον Αϊτόρ μπλόκαρε την μπάλα ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ.

Δυνατό σουτ του Αιτόρ στο 20' έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ η μπάλα φεύγει άουτ.

Διακοπή στο παιχνίδι στο 22' με τον Σούλη και τον Σπόραρ σε διεκδίκηση της μπάλας να συγκρούονται και να είναι στο έδαφος. Ο Σούλης φαίνεται ότι  δεν μπορεί αν συνεχίσει το παιχνίδι και θα γίνει αλλαγή μιας και ετοιμάζεται ο Αθανασίου.

Ο Σούλης δέχθηκε την κίτρινη κάρτα του Κουτσιαύτη για το φάουλ που έκανε εκτός περιοχής στον Σπόραρ από όπου προήλθε και ο τραυματισμός του.

Πρώτη αναγκαστική αλλαγή στο 28' για τον ΠΑΣ στη θέση του τραυματία Σούλη πέρασε ο Αθανασίου.

Εκτέλεση φάουλ του Σόρια στο 30' ο Μπαγκαλιάνης έκανε την κεφαλιά χωρίς να ανησυχήσει ο Μπρινιόλι με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Αναγκαστική αλλαγή και για τον Παναθηναικό στο 37' με τον Ιωαννίδη να παίρνει τη θέση του Σπόραρ ο οποίος δεν μπορεί να συνεχίσει ούτε αι αυτός μετά τη σύγκρουση με τον Σούλη.

Κίτρινη κάρτα στο 43' στον Τζίμα.

ΓΚΟΛ στο 45' για τον Παναθηναικό. Ο Αιτόρ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και αφού η μπάλα πέρασε μέσα από το τείχος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασίου ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Μεγάλη ευθύνη έχουν οι παίκτες που ήταν στο τείχος το οποίο κατά την εκτέλεση του φάουλ άνοιξε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει ο Αθανασίου. Η φάση ξεκίνησε από λάθος των παικτών του ΠΑΣ καθώς Τζίμας και Μπιλμπάο μπερδεύτηκαν μεταξύ τους και ο Τζίμας στη συνέχεια έκανε το φάουλ στον Παλάσιος, από το οποίο προήλθε το γκολ του Παναθηναϊκού.

Λήξη πρώτου ημιχρόνου. Ο Παναθηναικός χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα τον ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται μπροστά στο σκορ 1-0 με το γκολ που πέτυχε με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 45' ο Αιτόρ. Το παιχνίδι στιγματίστηκε από τον τραυματισμό και τις αναγκαστικές αλλαγές των Σπόραρ και Σούλη οι οποίοι συγκρούστηκαν μεταξύ τους όταν ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ βγήκε εκτός περιοχής για να ανακόψει τον Σπόραρ.

Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με μια αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπερνάρ μπήκε στη θέση του Κουρμπέλη στον αγώνα. 

Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 48'. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ από δεξιά, ο Αθανασίου συγκρούστηκε στην έξοδο του με τον Εραμούσπε, η μπάλα στρώθηκε στον Παλάσιος που έκανε το σουτ, όμως ο νεαρός πορτιέρο του ΠΑΣ κατάφερε να αποκρούσει την μπάλα και στη συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί. 

Μακρινό σουτ με φάλτσα του Ποζνάνσκι στο 50', αιφνιδιάστηκε ο Μπρινιόλι, αλλά τελικά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού κατάφερε και μπλόκαρε την μπάλα.

Γκολ για τον Παναθηναϊκό στο 54'. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, η μπάλα φεύγει μέσα από τα χέρια του Αθανασίου και κατέληξε στα δίχτυα του ΠΑΣ. Απαρηγόρητος ο τερματοφύλακας Αθανασίου μετά το ολέθριο λάθος που έκανε. Αμέσως οι συμπαίκτες του στον ΠΑΣ και ο Ιωαννίδης του Παναθηναϊκού τρέχουν να τον παρηγορήσουν. Δεύτερο γκολ με δεύτερο φάουλ του Αϊτόρ. 

 Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΣ. Στο 64' ο Σταματελόπουλος μπήκε στη θέση του Τζίμα και ο Μορέιρα στη θέση του Παμλίδη.

Μετά τη διπλή αλλαγή του ΠΑΣ το σύστημα παρέμεινε 3-4-3 με τον Σταματελόπουλο να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης, τον Μορέιρα αριστερά και τον Ροσέρο να μετατοπίζεται δεξιά.

Γκολ για τον Παναθηναϊκό στο 70' και πάλι με τον Αϊτόρ. Από γέμισμα του Σάρλια από την άμυνα ο Ιωαννίδης με κεφαλιά βρήκε τον Αϊτόρ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έκανε την ατομική ενέργεια, πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Εραμούσπε, η μπάλα του στρώθηκε και με λίγη δόση τύχης καθώς κέρδισε και την κόντρα και με πλασέ νίκησε τον Αθανασίου και έκανε το 3-0 για τον Παναθηναϊκό. Χατ τρικ για τον Ισπανό Αϊτόρ που είναι ο πρωταγωνιστής του αγώνα. 

Διπλή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό στο 73'. Ο Χουάνκαρ στη θέση του Γκάνεα σε μια αλλαγή αριστερού μπακ και ο Βέρμπιτς στη θέση του Παλάσιος.

Τέταρτη αλλαγή και για τον ΠΑΣ στο 75'. Ο Λιάσος μπήκε στη θέση του Ροσέρο στον αγώνα. Αλλαγή συστήματος μετά την αλλαγή σε 3-5-2. Στην κορυφή της επίθεσης Σταματελόπουλος και Μορέιρα. 

Τέταρτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό στο 81'. Ο Σένκεφελντ μπήκε στο ματς στη θέση του Σάρλια.

Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις. Διαδικαστικά λεπτά μετά το 3-0.

Κίτρινη κάρτα στον Λιάσο στο 92.

Λήξη της αναμέτρησης. Βαριά ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Κυριάρχο γεγονός φυσικά ο σοβαρός τραυματισμός του τερματοφύλακα Βασίλη Σούλη. Ο Ισπανός Αίτορ ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης καθώς πέτυχε χατ τρικ και με τρία δικά του τέρματα έκρινε τον αγώνα. Κομβικό σημείο του αγώνα το πρώτο γκολ από την εκτέλεση φάουλ στο φινάλε του πρώτου μέρους καθώς άλλαξε όλη τη ροή του αγώνα. Ο ΠΑΣ έπαιξε κυρίως αμυντικά και παθητικά, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και το σκορ τον αδικεί, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ήταν εντελώς ακίνδυνος επιθετικά.

 

 

Σχολιασμος