Να σπάσει το σερί του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού

17.09.2022 Αναγνώστηκε 397 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Μετά από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες και ισάριθμες ήττα από Ολυμπιακό και ΑΕΚ ο ΠΑΣ Γιάννινα θα επιδιώξει στην τρίτη του αγωνιστική εξόρμηση στο λεκανοπέδιο της Αττικής να πάρει το πρώτο του θετικό αποτέλεσμα αντιμετωπίζοντας σήμερα το βράδυ (21:30) τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για την 5η αγωνιστική της Super League.

Να σπάσει το σερί του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Μετά τη νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό οι Γιαννιώτες πήρα σημαντική βαθμολογική ανάσα και ψυχολογική ώθηση ενόψει της συνέχειας. Στο γιαννιώτικο στρατόπεδο αναγνωρίζουν τις δυσκολίες του σημερινού αγώνα, ωστόσο άπαντες θα παλέψουν για ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους «πράσινούς». Άλλωστε το άγχος θα είναι στην πλευρά του Παναθηναϊκού που θέλει να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας και να διατηρήσει το απόλυτο σερί νικών.

Απόντες Κιάκος, Ριένστρα και Λώλης

Για ακόμα ένα φετινό παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα παραταχθεί πλήρης καθώς ο Θανάσης Στάικος μετράει 3 απουσίες. Συγκεκριμένα θα απουσιάσουν οι Κιάκος, Ριένστρα και Λώλης. Ο Κιάκος υπέστη κάκωση στην ποδοκνημική, ο Ριένστρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τη θλάση στον δικέφαλο και ο Λώλης ταλαιπωρείται από σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών.

Η περίπτωση του Κιάκου είναι η πιο ελαφριά, ωστόσο ο Ριένστρα έχει ήδη ξεκινήσει ατομικό και αναμένεται στη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των αγώνων των εθνικών ομάδων να επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Το ίδιο ισχύει και με τον Λώλη, όμως αυτό θα γίνει σταδιακά στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

Στην αποστολή Μπάλαν και Μπακαδήμας

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης ολοκληρώθηκε χτες το πρωί με προπόνηση ρυθμού και εξάσκηση πάνω στις στατικές φάσεις. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Θανάσης Στάικος ανακοίνωσε την αποστολή που αποτελείται από 20 παίκτες και ανάμεσα τους είναι για πρώτη φορά τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα ο Γεράσιμος Μπακαδήμας και ο Ρουμάνος Κλαουντιού Μπάλαν.

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα είναι η εξής: Σούλης, Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Ποζνάνσκι, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνης, Καραχάλιος, Πήλιος, Μπακαδήμας, Τζίμας, Τσάβος, Λιάσος, Μπιλμπάο, Μορέιρα, Σταματελόπουλος, Ροσέρο, Παμλίδης, Φοφανά, Μπάλαν.

Εκτός έμειναν οι τραυματίες Ριένστρα, Κιάκος και Λώλης Α. ακόμη οι μακροχρόνια απόντες Κόντε και Λέο, οι νεαροί Τσίρης, Κύρκος και Λώλης Ν. που θα αγωνιστούν με την Κ 19 την Κυριακή και για λόγους τακτικής ο Πριόρ.

Τα πλάνα του Στάικου

Αρκετές ήταν οι δοκιμές που έκανε μέσα στην εβδομάδα ο Θανάσης Στάικος όσον αφορά τον σχηματισμό και την ενδεκάδα που θα παρατάξει στον σημερινό αγώνα. Όπως όλα δείχνουν ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα θα προχωρήσει σε αλλαγή συστήματος και από το 4-3-3 θα παρατάξει τη γιαννιώτικη ομάδα για πρώτη φορά φέτος με 3-5-2 και τριάδα στόπερ τους Μπαγκαλιάνη, Εραμούσπε και Παντελάκη.

Ο Ποζνάνσκι θα πάρει τη θέση του Κιάκου στο βασικό σχήμα και θα καλύψει την αριστερή πλευρά, ενώ ο Σόρια τη δεξιά. Στην επίθεση οι Παμλίδης και Μορέιρα διεκδικούν μια θέση, ενώ ο Ροσέρο είναι σίγουρα ο ένας από το επιθετικό δίδυμο.

Μια πιθανή σύνθεση είναι η εξής: Σούλης, Μπαγκαλιάνης, Εραμούσπε, Παντελάκης, Σόρια, Ποζνάνσκι, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Λιάσος, Παμλίδης (Μορέιρα), Ροσέρο.

Διαιτητής ο Κουτσιαύτης

Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την Άρτα. ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση. Βοηθοί του θα είναι η Χρύσα Κουρομπίλια από τη Δυτική Αττική και ο Μιχαήλ Παπαδάκης από το Ηράκλειο Κρήτης, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Βασίλειος Στάμος από την Ηλεία.

Στο VAR θα βρίσκεται ο Γεώργιος Τζοβάρας από τη Φθιώτιδα και AVAR θα είναι ο Ανδρέας Μεϊντανάς από την Αχαΐα. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Βασίλειος Τεροβίτσας από την Αιτωλοακαρνανία

«Πράσινη» η προϊστορία

Συντριπτικά υπέρ του Παναθηναϊκού είναι η προϊστορία των δύο ομάδων σε αγώνες με γηπεδούχο τους «πράσινους». Συγκεκριμένα σε 27 αναμετρήσεις ο Παναθηναϊκός μετράει 24 νίκες, δύο παιχνίδια έχουν τελειώσει ισόπαλα ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε μόλις μία φορά με τους τρεις βαθμούς της νίκης και αυτή ήταν το μακρινό 1978 όταν αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 έκανε επική ανατροπή και με τα γκολ των Γκλασμάνη (2) και ένα του Σεϊταρίδη, έφερε το ματς τούμπα και πήρε την ιστορική εκείνη νίκη.

Στις δυο ισοπαλίες που έχει αποσπάσει ο ΠΑΣ η πρώτη είναι τον Ιανουάριο 1983 το παιχνίδι έληξε ισόπαλο με σκορ 2-2, με τον ΠΑΣ να προηγείται με γκολ του Λιάκου, να βρίσκεται πίσω στο σκορ από τα γκολ των Μαυρίδη και Δημόπουλου και να παίρνει την ισοπαλία με τέρμα του Βασίλη Παπαχρήστου. Η δεύτερη ήταν στο ΟΑΚΑ τον Αύγουστο του 2012(1-1) με ένα γκολ ποίημα από τον Τόμας Ντε Βινσέντι που χειροκροτήθηκε και από τους φιλάθλους των γηπεδούχων.

Όσον αφορά τα τέρματα αυτά είναι σαφώς υπέρ του Παναθηναϊκού, με τον ΠΑΣ να έχει σκοράρει 18 φορές, ενώ έχει δεχθεί 74 τέρματα. Από τις ήττες η βαρύτερη είναι το 6-1 της σεζόν 1975-1976, ενώ τέσσερις φορές ηττήθηκε με σκορ 4-0 τις σεζόν 1980-1981, 2009-2010 2016-2017 και 2021-22 (play off).

Η αποστολή του Παναθηναϊκού

Με απογευματινή προπόνηση ολοκληρώθηκε χτες η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με προθέρμανση, συνέχισαν με rondo, ταχύτητες, παιχνίδι στο μισό γήπεδο και ολοκλήρωσαν με εξάσκηση στα τελειώματα. Θεραπεία ακολούθησε ο Κώτσιρας που έμεινε εκτός αποστολής

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα. Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Γκάνεα, Σάντσες, Τσέριν, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Μάγκνουσον, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Σαβιέρ, Βέρμπιτς, Καμπετσής.

Σχολιασμος