LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) Βόλος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

07.08.2022 Αναγνώστηκε 1634 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε ζωντανά από το Πανθεσσαλικό την φιλική αναμέτρηση Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού τουρνουά που διοργανώνει η ομάδα του Βόλου.

LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) Βόλος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

 

  • Για πρώτη φορά αντίπαλοι με την πρώην ομάδα τους θα τεθούν σήμερα οι Ριένστρα και Ροσέρο οι οποίοι αποκτήθηκαν την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο από τον ΠΑΣ Γιάννινα από την ομάδα του Βόλου
  • Σήμερα το πρωί ταξίδεψε για την πρωτεύουσα της Μαγνησίας η γιαννιώτικη ομάδα με μοναδική απουσία τον Απόστολο Σταματελόπουλο.
  • Την ευκαιρία να τα πουν με τον πρώην προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα και νυν του Αστέρα Τρίπολης Ηρακλή Μεταξά είχαν ο Θανάσης Στάικος και όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, αλλά και με τους Στάνκο και Γκαρντάφσκι που μετακόμισαν από τον ΠΑΣ στην ομάδα της Αρκαδίας.
  • Ο ΠΑΣ Γιάννινα στα τρία φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα έχει 1 νίκη (Παναιτωλικό 0-1), 1 ισοπαλία (Μπάνικ Οστράβα 1-1) και 1 ήττα (Ομόνοια 1-2).
  • Από την πλευρά του ο Βόλος έχει δώσει πέντε φιλικά και έχει 3 νίκες (Θησέα Αγριάς 9-0, Ιωνικό 2-1 και Λεβαδειακό 0-1), 1 ισοπαλία (ΠΑΟ 0-0) και 1 ήττα (Ατρόμητο 0-2).
  • Αρχηγός του Βόλου στο σημερινό παιχνίδι είναι ο Αναστάσιος Τσοκάνης και του ΠΑΣ Γιάννινα ο Πέδρο Κόντε.
  • Ο ΟΦΗ πέρασε στον τελικό του τουρνουά που θα διεξαχθεί την Τρίτη 9 Αυγούστου επικρατώντας 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του τουρνουά.

 

Οι συνθέσεις

Βόλος (Όσβαλντ Τανσό): Κλέιμαν, Άλχο, Λούνα, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Ματίγια, Εσκοβάλ, Σιέλης, Βίκτορ Φερνάντεθ, Πάολο Φερνάντες, Φαν Βέερτ.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Παπαδόπουλος, Ντέλετιτς, Πίρινεν, Σταμένκοβιτς, Λυμπέράκης, Μεταξάς, Τάχατος, Τσέλιος, Τριανταφύλλου, Ουεντραόγκο, Παπαθανασίου.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Πριόρ Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίμας, Ροσέρο, Κύρκος, Παμλίδης.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Σούλης, Αθανασίου, Τσίρης, Μορέιρα, Λώλης Α., Ποζνάνσκι, Τσάβος, Μπιλμπάο, Κιάκος, Μπαγκαλιάνης, Λώλης Ν., Ρίζος, Λιάσος.

- Αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Νώντας Παντελάκης, ενώ για τον Βόλο το περιβραχιόνιο φοράει ο Τσοκάνης.

- Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Κόντε που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην προπόνηση και τη θέση του στο βασικό σχήμα πήρε ο Παμλίδης.

Έναρξη της αναμέτρησης

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι του φιλανθρωπικού τουρνουά του Βόλου ο ΟΦΗ επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης του Ηρακλή Μεταξά χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπουζούκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του συνδρομητικού καναλιού το πρόβλημα του Κόντε είναι ξανά στην αριστερή γάμπα και του τοποθετήθηκε πάγος. 

Χωρίς φάσεις το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με τον Βόλο πάντως να έχει την κατοχή της μπάλας και τον ΠΑΣ να προσπαθεί να βρει τα πατήματα του.

Με 4-3-3 έχει παρατάξει και σήμερα τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Θανάσης Στάικος, με τον Παμλίδη να παίρνει την τελευταία στιγμή τη θέση του Κόντε στην κορυφή της επίθεσης. Ο Πριόρ είναι κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Σόρια και αριστερό ο Πήλιος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούν οι Εραμούσπε και Παντελάης. Στα χαφ παίζουν οι Καραχάλιος, Ριένστρα και μπροστά τους ο Τζίμας και την τριπλέτα της επίθεσης αποτελούν οι Κύρκος αριστερά, Ροσέρο δεξιά και στην κορυφή ο Παμλίδης. 

Διπλή μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 16' για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Κύρκο. Γρήγορος συνδυασμός μεταξύ Ριένστρα και Παμλίδη, η μπάλα πήγε δεξιά στον Ροσέρο και ο Κολομβιανός έκανε τη σέντρα με το δεξί, ο Ιάσονας Κύρκος βρέθηκε μόνος του στην μικρή περιοχή και έκανε το τελείωμα, όμως ο Κλέιμαν με φοβερή απόκρουση έσωσε τον Βόλο και στέρησε από τον ΠΑΣ το 0-1. Στην εξέλιξη της φάσης ο Παντελάκης έκανε το γέμισμα και ο Κύρκος πήρε την κεφαλιά, ωστόσο και πάλι ο Κλέιμαν έπεσε στη δεξιά γωνιά του και μπλόκαρε.

Ευκαιρία για τον Βόλο στο 21' με τον Πάολο Φερνάντες να συνδυάζεται δύο φορές με τους συμπαίκτες του και να βγαίνει απέναντι από τον Πριόρ, όμως ο Γάλλος πορτιέρο πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα πέφτοντας στα πόδια του.

Διακοπή στο 23', στα μέσα του πρώτου μέρους για το cooling break. 

Δύο πρώην παίκτες του Βόλου βρίσκονται στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο λόγος για τον Κέβιν Ροσέρο και τον Ντάαν Ριένστρα. 

ΓΚΟΛ για τον Βόλο στο 32' με τον Πάολο Φερνάντες. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάολο Φερνάντες λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από το τείχος και κατέληξε στα δίχτυα του Πριόρ για το 1-0. Γκολ από στατική φάση για τον Βόλο, όμως δεν υπάρχει κανένα φάουλ του Εραμούσπε πάνω στον Ματίγια. Η λανθασμένη υπόδειξη του διαιτητή έφερε το γκολ του Βόλου με την ωραία εκτέλεση του Ισπανού μεσοεπιθετικού.

Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο ΝΠΣ Βόλος προηγείται με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα χάρη στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ισπανού Πάολο Φερνάντες. Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο. Ο Βόλος ξεκίνησε με κατοχή της μπάλας, όμως ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Ιάσονα Κύρκο τον οποίο σταμάτησε δύο φορές ο Κλέιμαν. Το γκολ του Βόλου ήρθε από λανθασμένη υπόδειξη φάουλ στον Εραμούσπε.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

Με δέκα αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο παρατάσσεται ο ΠΑΣ Γιάννινα και συγκεκριμένα εκτός πέρασαν οι Πριόρ Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίμας, Ροσέρο και Παμλίδης και στις θέσεις τους μπήκαν οι Σούλης, Τσάβος, Ποζνάνσκι, Μπαγκαλιάνης, Κιάκος, Αλ. Λώλης, Τσίρης, Λιάσος, Μπιλμπάο, Μορέιρα και ο Κύρκος που είναι ο μοναδικός που συνεχίζει από το πρώτο μέρος.

Πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος χωρίς να υπάρχει κάποια φάση.

Απειλεί ο Βόλος στο 58' με τον Μπαριέντος από δεξιά να κάνει τη σέντρα η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία του Σούλη ο οποίος δύσκολα απέκρουσε σε κόρνερ.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 60' με τον Κύρκο να εκτελεί κόρνερ ο προωθημένος Μπαγκαλιάνης έκανε την κεφαλιά με τον Κλέιμαν να αποκρούει σε νέο κόρνερ και να λέει όχι στο γκολ της ισοφάρισης.

Σουτ του Μπλιμπάο από τον άξονα στο 61' απέκρουσε και πάλι ο Κλέιμαν.

Δοκάρι για τον Βόλο στο 63'. Συνεργασία των Βίκτορ Φερνάντες με τον Λούνα και σέντρα του τελευταίου από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι βρέθηκε αφύλακτος ο Άλχο και πήρε την εξ επαφής κεφαλιά, όμως η μπάλα πήγε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σούλη και η μπάλα απομακρύνθηκε. 

Γκολ για τον Βόλο στο 66' με τον Βίκτορ Φερνάντες. Ο Πάολο Φερνάντες έκανε την κάθετη προς τον Φαν Βέερτ που έκανε την κίνηση από δεξιά, έβγαλε την παράλληλη σέντρα παρά την προσπάθεια του Ποζνάνσκι, στη μικρή περιοχή βρέθηκε αφύλακτος ο Βίκτορ Φερνάντες και ο Ισπανός με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σούλη για το 2-0. 

Διακοπή για το δεύτερο cooling break του φιλικού. 

Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Ο Ρίζος μπήκε στη θέση του Κύρκου στο 70'.

Διπλή αλλαγή για τον Βόλο στο 74'. Ο Ντέλετιτς μπήκε στη θέση του Πάολο Φερνάντες και ο Τάχατος μπήκε στον αγώνα στη θέση του Άλχο.

Νέα διπλή αλλαγή για τον Βόλο στο 80'. Ο Τσέλιος μπήκε στο ματς στη θέση του Βίκτορ Φερνάντεθ και ο Σταμένκοβιτς μπήκε στη θέση του Φαν Βέερτ.

Ακόμη δύο αλλαγές για τον Βόλο στο 85’ εκτός αγωνιστικού χώρου πέρασαν οι Λούνα και Μπαριέντος και τις θέσεις τους πήραν οι Λυμπεράκης και Μεταξάς.

Τελευταία αλλαγή στο 86' για τον ΠΑΣ Γιάννινα στη θέση του Τσίρη πέρασε ο Νίκος Λώλης με τους δύο παίκτες του ΠΑΣ να κάνουν το ντεμπούτο τους στο σημερινό φιλικό με τη γιαννιώτικη ομάδα.

Λήξη της αναμέτρησης. Φιλική ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 από τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Η ομάδα του Θανάση Στάικου μπήκε καλά στο πρώτο 20λεπτο και έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Κύρκο, ωστόσο ο Βόλος προηγήθηκε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάολο Φερνάντες σε ανύπαρκτο φάουλ που καταλογίστηκε στον Εραμούσπε. Στο δεύτερο μέρος ο Θανάσης Στάικος έκανε 10 αλλαγές και ο ΠΑΣ βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Μπαγκαλιάνη. Ωστόσο το τελευταίο ημίωρο ανήκε στον Βόλο που είχε δοκάρι με την κεφαλιά του Άλχο και πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον έτερο Φερνάντες, τον Βίκτορ, μετά από ασίστ του Φαν Βέερτ.

 

Σχολιασμος