Εβδομάδα έναρξης προετοιμασίας για τον ΠΑΣ Γιάννινα

27.06.2022 Αναγνώστηκε 816 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Τις τελευταίες ημέρες των καλοκαιρινών τους διακοπών απολαμβάνουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς την τρέχουσα εβδομάδα θα γίνει η έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Συγκεκριμένα, το διήμερο Πέμπτη 30 Ιουνίου – Παρασκευή 1 Ιουλίου τα πρωινά θα πραγματοποιηθούν οι αιματολογικές εξετάσεις και τα διαγνωστικά τεστ για τον covid και παράλληλα το απόγευμα θα γίνουν οι δύο πρώτες χαλαρές προπονήσεις.

 

Εβδομάδα έναρξης προετοιμασίας για τον ΠΑΣ Γιάννινα
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Ο Θανάσης Στάικος και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο βρίσκεται ήδη στα Γιάννινα και ετοιμάζει το πρόγραμμα της προετοιμασίας, ενώ σιγά σιγά αρχίζουν και επιστρέφουν οι ποδοσφαιριστές, ενώ ακόμα και όσοι είναι εκτός πόλης αναμένεται να επιστρέψουν μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Φυσικά, στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν αρκετές αλλαγές καθώς μέχρι τώρα έχουν αποχωρήσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών και έχουν έρθει μόλις 4. Αυτό σημαίνει ότι η εβδομάδα που διανύουμε ίσως είναι εβδομάδα μεταγραφικών ανακοινώσεων για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Συγκεκριμένα, από τον ΠΑΣ Γιάννινα έχουν αποχωρήσει οι Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν. Κάργας, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Στάνκο, Οικονομόπουλος, Καραγιάννης, Μπρένερ και Σιόντης, ενώ στον αντίποδα αποκτήθηκαν μόλις τέσσερις Ροσέρο, Κιάκος, Σταματελόπουλος και Τσάβος.

Οι εναπομείναντες ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ είναι οι Σούλης, Αθανασίου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Ρίζος, Ποζνάνσκι, Πήλιος (επέστρεψε από τον δανεισμό στον Ηρακλή), Καραχάλιος, Λιάσος, Κύρκος, Λώλης, Μορέιρα, Κόντε, Μίνα, ενώ ερωτηματικό υπάρχει για την περίπτωση του Ντομίγκεθ. Αν προσθέσουμε και τις 4 μεταγραφές που έχουν ήδη γίνει, συνολικά το ρόστερ απαριθμεί τη δεδομένη στιγμή 19 ποδοσφαιριστές.

Να σημειωθεί ότι συμφωνία μεταξύ της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και του Χουάν Ντομίνγκεθ για να ανανεώσει το συμβόλαιο του ακόμα δεν υπάρχει οπότε ο παίκτης από 30 Ιουνίου θα είναι ελεύθερος. Όσον αφορά την περίπτωση του Περέα αυτός θα πωληθεί μόνο αν έρθει ικανοποιηθεί οικονομικά ο ΠΑΣ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πωλητήριο που έχει μπει στον Κολομβιανό επιθετικό είναι στα 2 εκατομμύρια ευρώ και έχουν ήδη απορριφθεί χαμηλότερες προτάσεις, όπως αυτή από την ουγγρική Φερεντσβάρος.

Με βάση τα παραπάνω η απόκτηση των τεσσάρων παικτών μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό μιας και υπάρχουν σημαντικά κενά που πρέπει να καλυφθούν οπωσδήποτε μέχρι την αναχώρηση της ομάδας για την Πολωνία όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Κάργας ο 11ος που αποχώρησε

Μετά από δύο χρόνια (σ.σ. συν έξι μήνες στην πρώτη του θητεία) στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιάννης Κάργας αποχώρησε από την ομάδα και είναι ο 11ος  ποδοσφαιριστής που δεν θα συνεχίσει στον ΠΑΣ.

Ο Κάργας είχε εκφράσει την επιθυμία αποχώρησης παρότι είχε συμβόλαιο για ένα χρόνο ακόμα και μετά από αρκετές διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του ΠΑΟΚ οι δύο ομάδες τα βρήκαν σε ένα ποσό γύρω στις 300.000 ευρώ και έτσι ο Κιλκισιώτης κεντρικός αμυντικός υπέγραψε στους Θεσσαλονικείς για 3+1 χρόνια.

Η γιαννιώτικη ΠΑΕ με ανακοίνωση της ευχαρίστησε τον Κάργα για την προσφορά του στην ομάδα αναφέροντας τα εξής: «Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Γιάννη Κάργα στον ΠΑΟΚ.

Ο Κιλκισιώτης αμυντικός φόρεσε την φανέλα της ομάδας μας τον Φεβρουάριο του 2018, για να επιστρέψει ξανά το καλοκαίρι του 2020. Με συνολικά 73 συμμετοχές και 6 γκολ αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας.

Κατά την διάρκεια της θητείας του, φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού οδηγώντας τον ΠΑΣ σε στιγμές που θα μείνουν στην ιστορία της ομάδας. Οι σπουδαίες και αξέχαστες στιγμές που ζήσαμε, η αφοσίωση και η προσφορά σου θα είναι πάντα κομμάτι του συλλόγου και εσύ μέλος της οικογένειας μας. Καλή συνέχεια στο επόμενο κεφάλαιο της καριέρας σου και κάθε επιτυχία».

Από την πλευρά του ο Κάργας με ανάρτηση του στα social media είπε το δικό του ευχαριστώ στον ΠΑΣ αλλά και στον κόσμο της ομάδας αναφέροντας ότι: «Ήταν τιμή μου που βρέθηκα σε αυτόν τον υπέροχο σύλλογο!!! Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τον υπέροχο κόσμο ΜΑΣ που ήταν πάντα δίπλα μας και μας στήριζε!!! Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία να εκπροσωπήσω το σήμα και τη φανέλα και όσου όλους εργάζονται στην ομάδα που δίνουν παραπάνω από αυτά που μπορούν καθημερινά. Φίλοι μου θα τα πούμε σύντομα».

«Τελειώνει» του Μπιλμπάο, κοντά και ο Σταυρόπουλος.

Δύο ακόμα μεταγραφικές κινήσεις ετοιμάζει ο ΠΑΣ Γιάννινα, η μία εκ των οποίων η θεωρείται «τελειωμένη». Ο λόγος για την απόκτηση του Ίκερ Μπιλμπάο. Ο 26χρονος Ισπανός κεντρικός χαφ έχει συμφωνήσει σε όλα με τη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα και σήμερα αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα προκειμένου να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια να υπογράψει συμβόλαιο με τους Γιαννιώτες.

Μέχρι πρότινος o Μπιλμπάο αγωνίζονταν στην ισπανική Αμορεμπιέτα και στη La Liga 2. Είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Ατλέτικο Μπιλμπάο, όμως δόθηκε δανεικός και αγωνίστηκε στην Γκερνίκα και στην Αμορεμπιέτα.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Μπιλμπάο είχε συνολικά 40 συμμετοχές, πέτυχε 2 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ, ωστόσο δεν κατάφερε να αποτρέψει τον υποβιβασμό της ομάδας του. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Μπιλμπάο θα αγωνιστεί εκτός Ισπανίας, ωστόσο θα έχει συμπαίκτη του σίγουρα τον συμπατριώτη του Πέδρο Κόντε και δεν αποκλείεται και τον Χουάν Ντομίνγκεθ, αν τελικά ανανεώσει το συμβόλαιο του ο Ισπανός μέσος.

Έναν παίκτη για τον οποίο έχει ενδιαφερθεί ξανά στο παρελθόν κοιτάζει ο ΠΑΣ Γιάννινα για το κέντρο της άμυνας, ο οποίος θα κληθεί να αναπληρώσει το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε η αποχώρηση του αρχηγού Γιάννη Κάργα.

O Δημήτρης Σταυρόπουλος, ο οποίος είναι υποψήφιος για αντικαταστάτης του Κάργα είναι 25 χρονών και έχει ύψος 1,91 μέτρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται το όνομα του για τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ήταν κοντά στο να έρθει στα Γιάννινα και προ διετίας, το καλοκαίρι του 2020, αλλά τελικά προτίμησε το εξωτερικό και συγκεκριμένα την ιταλική Ρετζίνα.

Ο Σταυρόπουλος ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, ωστόσο στην πορεία από το Ρέντη μεταπήδησε στις ακαδημίες και την Κ 20 του Πανιωνίου, με την οποία είχε 53 συμμετοχές και πέτυχε 6 γκολ. Το καλοκαίρι του 2016 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Νεοσμυρνιώτες.

Σε 4 σεζόν με την πρώτη ομάδα είχε 76 συμμετοχές, ενώ παρότι αμυντικός πέτυχε και 4 γκολ. Ο υποβιβασμός και τα οικονομικά προβλήματα του Πανιωνίου τον έκαναν να αναζητήσει αλλού τη συνέχιση της καριέρας του. Παρότι είχε προτάσεις από ελληνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και του ΠΑΣ, προτίμησε το εξωτερικό και την Ιταλία. Με τη φανέλα της Ρετζίνα κατέγραψε 42 συμμετοχές στη Serie B και το κύπελλο. Το συμβόλαιο του με τους Ιταλούς ολοκληρώθηκε και ο Σταυρόπουλος σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή στα πάτρια εδάφη.

Σχολιασμος