LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 0-3

17.05.2022 Αναγνώστηκε 757 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε LIVE από το «Ζωσιμάδες» την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των play off της Super League σε περιγραφή και σχολιασμό του Θανάση Μυριουνη.

LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 0-3
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης
  • Ο Άρης είναι η μοναδική ομάδα που συμμετέχει στα play off η οποία δεν έχει κερδίσει τον ΠΑΣ τη φετινή χρονιά έχοντας γνωρίσει δύο ήττες (0-5, 2-0) στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ενώ ισόπαλο χωρίς τέρματα τελείωσε το παιχνίδι του πρώτου γύρου στα play off.
  • Σε 22 αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα η γιαννιώτικη ομάδα έχει 11 νίκες, 6 ισοπαλίες, ενώ 5 φορές ο Άρης έχει φύγει με τη νίκη από τα Γιάννινα.
  • Ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου σφυρίζει για τρίτη φορά φέτος παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων. Ο Αθηναίος ρέφερι ήταν διαιτητής στη νίκη του ΠΑΣ με 2-0 στο "Ζωσιμάδες" στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στην ισοπαλία (0-0) στο "Βικελίδης"¨στον πρώτο γύρο των play off.

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Ποζνάνσκι, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Κύρκος, Περέα.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Σούλης, Παντελάκης, Οικονομόπουλος, Σιόντης, Λώλης, Λιάσος, Μπρένερ, Ρίζος, Κόντε.

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πάλμα, Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Ματίγια, Καμαρά.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Σιαμπάνης, Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα, Λούμορ, Μάνος, Δεληζήσης, Σάλιαρης, Ασλανίδης, Μαρμαρίδης.

Το pregame της αναμέτρησης

-Μεσημεριανό μπουρίνι έπιασε στα Γιάννινα με χαλαζόπτωση και ανέμους ωστόσο ο αγωνιστικός χώρος στο "Ζωσιμάδες" είναι χαλί.

-Δυο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα άρχισαν να εισέρχονται στη Θύρα 7 οι οπαδοί του Άρη. Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που στα Γιάννενα έρχονται οπαδοί φιλοξενούμενης ομάδας. Το ίδιο είχε γίνει και στο πρώτο παιχνίδι των play off στο "Βικελίδης" όπου πήγαν οι οπαδοί του ΠΑΣ.

P4360230 

-Διαιτητής του αγώνα είναι ο Αναστάσιος Παπαπέτρου από την Αθήνα με βοηθούς τους Ιορδάνη Απτόσογλου από την Αθήνα και Τρύφωνα Πετρόπουλο από την Αρκαδία. Στο VAR θ βρίσκεται ο Στέφανος Κουμπαράκης από τις Κυκλάδες και AVAR ο Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ από την Ανατολική Αττική.

-Εγκάρδια συνομιλία με τον Διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Νιαρχάκο είχε ο αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Κάργας.

-300 και πλέον είναι οι φίλαθλοι του Άρη που έχουν ήδη πάρει θέση στο πέταλο της θύρας 7.

P4360300

-Στα Γιάννινα βρίσκεται και ο μεγαλομέτοχος του Άρη Θεόδωρος Καρυπίδης.

- Mε 4-4-1-1 αναμένεται να παρατάξει τον ΠΑΣ ο Ηρακλής Μεταξάς. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Ποζνάνσκι και στόπερ οι Κάργας και Εραμούσπε. Στα αμυντικά χαφ θα παίξουν οι Καραχάλιος και Στάνκο, δεξί εξτρέμ ο Σνάιντερ, αριστερό ο Γκαρντάφσκι και ο Κύρκος θα παίξει σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Περέα. 

- Με διάταξη 4-2-3-1 θα παρατάξει τον Άρη ο Χερμάν Μπούργος. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κουέστα, δεξί μπακ ο Σάκιτς και αριστερό ο Εμπακατά. Στα στόπερ θα παίξουν οι Φαμπιάνο και Μπράμπετς, μπροστά τους θα παίξουν οι Ντουκουρέ και Ματίγια, δεκάρι θα αγωνιστεί ο Πάλμα, αριστερό εξτρέμ ο Ιτούρμπε , δεξί ο Μαντσίνι και στην κορυφή της επίθεσης ο Καμαρά. 

Με παλμό που δίνουν οι φίλαθλοι και των δυο ομάδων μπαίνουν στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές.

Αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Γιάννης Κάργας και του Άρη ο Χαβιέ Ματίγια.

Πάνω από 700 είναι οι οπαδοί του Άρη στη θύρα 7.

Την έναρξη των υπόλοιπων δυο αγώνων περιμένει ο Παπαπέτρου για να σφυρίξει την έναρξη του αγώνα.

Έναρξη της αναμέτρησης

 Αντεπίθεση στο 2' για τον Άρη, ο Ιτούρμπε έκανε το σουτ από θέση πλάγια αριστερά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Πεσμένος στο 4' στο έδαφος ο Καραχάλιος  και ήδη προθερμαίνεται ο Λιάσος.

Πρώτη αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 8'. Ο Λιάσος στη θέση του Καραχάλιου.

ΓΚΟΛ ΣΤΟ 8' ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΙ 0-1 ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΜΠΙΑΝΟ. Κόρνερ του Ματίγια , πρώτη κεφαλιά του Μαντσίνι και με σουτ στο ύψος του πέναλτι ο Φαμπιάνο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 0-1, βάζοντας σε θέση οδηγού τους Θεσσαλονικείς από νωρίς στο παιχνίδι. 

Η ΑΕΚ προηγείται με 1-0 του Ολυμπιακού με γκολ του Τσούμπερ στο 14'. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην ΑΕΚ το γεγονός ότι οι φίλοι της ΑΕΚ αποδοκίμασαν τον σκόρερ της ομάδας τους. 

O ΠΑΟΚ προηγείται με 1-0 του Παναθηναϊκού με γκολ του Σβαμπ στο 14'.

Ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει στο ΟΑΚΑ με γκολ του Ελ Αραμπί.

ΓΚΟΛ για τον Άρη στο 23' με τον Καμαρά. Γρήγορη αντεπίθεση για τον Άρη και μπαλιά του Ιτούρμπε στον κενό χώρο για τον Καραμά. Ο επιθετικός του Άρη βγήκε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν και με δυνατό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα του Άρη και έκανε το 0-2.

Σουτ του Λιάσου στο 24', η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα. 

Στο 28' ο Άρης είχε μια ακόμα ευκαιρία, με τον Ματίγια να εκτελεί ένα κόρνερ από αριστερά και την άμυνα του ΠΑΣ αρχικά να απομακρύνει, με τη μπάλα να καταλήγει στον Πάλμα που έκανε απευθείας ένα σουτ - βολέ, αλλά η μπάλα κόντραρε και πάλι και κατέληξε άουτ. 

Νέα ευκαιρία για τον Άρη, με τον Ιτούρμπε να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ στο 29' και τη μπάλα να φεύγει όμως πάνω από τα δοκάρια του Λοντίγκιν.

Ευκαίρα για τον Άρη στο 34', με τον Καμαρά να φεύγει στη κόντρα και να πατάει περιοχή, να κάνει μια προσποίηση στον Λοντίγκιν, αλλά το σουτ του στη συνέχεια έφυγε για λίγο άουτ, αφού ήταν από δύσκολη γωνία. 

Στο 36' ο Άρης απειλεί ξανά, με τον Πάλμα να κάνει ένα σουτ από αριστερά μέσα στη περιοχή και τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ, το οποίο όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους φιλοξενούμενους.

Σειρά του ΠΑΣ να απειλήσει, στο 39', με τον Σάλιακα να κάνει μια κεφαλιά πάσα στον Σνάιντερ, ο οποίος από δεξιά έκανε τη σέντρα προς τη περιοχή, με τον Κύρκο να κάνει μια κεφαλιά «ψαράκι» κοντά στο πρώτο δοκάρι και τη μπάλα να φεύγει για λίγο άουτ.

Ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 45', με τον Σάλιακα να εκτελεί ένα κόρνερ από αριστερά, τη μπάλα να καταλήγει στο δεύτερο δοκάρι, όπου ήταν ο Κάργας που πήρε τη κεφαλιά, αλλά είδε τον Κουέστα να μπλοκάρει τη μπάλα.

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο «Ζωσιμάδες», με τον Άρη να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας πάρει δίκαιο προβάδισμα δύο τερμάτων έναντι του ΠΑΣ Γιάννινα. 

Να αναφέρουμε και τα σκορ του ημιχρόνου στα άλλα δύο παιχνίδια των πλέι οφ που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή:

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1 

Λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα χάνει με 0-2 από τον Άρη. Σε κακή ημέρα η γιαννιώτικη ομάδα και εμφανώς επηρεασμένη από τη φημολογία των τελευταίων ημερών. Ο Άρης έχει βρει πολλούς διαδρόμους και έχει δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες, κυρίως από τα αριστερά της άμυνας του ΠΑΣ, εκεί όπου ο Ποζνάνσκι είναι εμφανώς επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του. Η γρήγορη αποχώρηση του Καραχάλιου με πιθανή θλάση έχει αποδυναμώσει την ομάδα στη μεσαία γραμμή και ο Άρης κέρδισε τη μάχη του κέντρου. Ο Φαμπιάνο άνοιξε νωρίς (8') το σκορ για τους Θεσσαλονικείς και ο Καμαρά διπλασίασε τα τέρματα (23'). Προσπάθησε να αντιδράσει μετά το 0-2 ο ΠΑΣ, όμως η κεφαλιά του Κύρκου και το σουτ του Λιάσου δεν βρήκαν στόχο.

 Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων».

Ευκαιρία για τον ΠΑΣ, στο 48', με τον Γκαρντάφσκι να κάνει ένα σουτ από αριστερά και τον Κουέστα να πέφτει στη κλειστή του γωνία και να αποκρούει για να διατηρήσει το 0-2.

Πρώτη αλλαγή για τον Άρη, στο 54', με τον Χουάν Ιτούρμπε να αποχωρεί δίνοντας τη θέση του στον Ματέο Γκαρσία.

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Άρη στο 57', με τον Μαντσίνι να βγάζει πολύ ωραία κάθετη πάσα στον Ματέο Γκαρσία που μπήκε στο ματς πριν από λίγο, αλλά ο τελευταίος από πλεονεκτική θέση τετ-α-τετ αστόχησε στο σουτ του, στέλνοντας τη μπάλα άουτ με ένα συρτό σουτ, αριστερά από την εστία του Λοντίγκιν.

Δεύτερη αλλαγή για τον Άρη, στο 59', με τον Μαντσίνι να βγαίνει και να δίνει τη θέση του στον Μπρούνο Γκάμα.

Χειροκροτήματα για τον Πέδρο Κόντε που ετοιμάζεται να μπει στο γήπεδο.

Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 62'. Ο Πέδρο Κόντε μπήκε στη θέση του Ποζνάνσκι στον αγώνα.

Εσωτερικές αλλαγές μετά την είσοδο του Κόντε. Ο Γκαρντάφσκι πήγε αριστερό μπακ και ο Κύρκος αριστερό εξτρέμ. Με καθαρό 4-4-2 ο ΠΑΣ και Κόντε-Περέα πλέον στην επίθεση.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια η ΑΕΚ προηγείται 2-1 του Ολυμπιακού με γκολ του Λιβάι Γκαρσία και ο ΠΑΟΚ 2-0 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα.

Τραγικό λάθος γύρισμα του Στάνκο προς τα πίσω, έκλεψε ο Καμαρά, ξεπέρασε και τον Λοντίγκιν, όμως κλείστηκε και άνοιξε στον Μπρούνο Γκάμα που έκανε επιθετικό φάουλ πάνω στον Εραμούσπε.

Τρίτη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 73'. Ο Οικονομόπουλος μπήκε στη θέση του Σάλιακα που βγήκε καταχειροκροτούμενος στην τελευταία του εμφάνιση με τους Γιαννιώτες.

Στο ίδιο λεπτό τρίτη αλλαγή για τον Άρη. Ο Δεληζήσης μπήκε στο ματς στη θέση του Καμαρά.

Δεύτερο γκολ του Ελ Αραμπί και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 2-2 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

ΓΚΟΛ για τον Άρη στο 81' με τον Εμπακατά. Αλλαγή της μπάλας από τον Σάκιτς από δεξιά προς τα αριστερά στον Εμπακατά, ο Κονγκολέζος προσποιήθηκε στον Οικονομόπουλο και με σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Λοντίγκιν και στα δίχτυα για το 0-3. 

 Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις του αγώνα.

Λήξη του αγώνα. Ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα με 0-3 από τον Άρη στο "Ζωσιμάδες".

 

 

 

Σχολιασμος