LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

14.05.2022 Αναγνώστηκε 633 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε ζωντανά από το γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» την αναμέτρηση Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα για την 9η αγωνιστική των play off της Super League.

LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 4-0
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης
  • Με Κόντε και Ντομίνγκεθ θα παραταχθεί στο σημερινό παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα ωστόσο απών θα είναι ο Περέα μιας και χθες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα.
  • Στα Γιάννινα επέστρεψε ο Μίνα ο οποίος αγωνίστηκε ως αλλαγή στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.
  • Σε 26 αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό οι ¨πράσινοι" έχουν 23 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μια φορά ο ΠΑΣ έχει φύγει νικητής.
  • Μια μέρα πριν το παιχνίδι δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Ηρακλής Μεταξάς θα αποτελέσει παρελθόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα πηγαίνοντας στον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος θα πληρώσει τη ρήτρα που έχει στο συμβόλαιο του ο 54χρονος ομογενής προπονητής. Μάλιστα το Sportime ανέφερε ότι ο Μεταξάς έχει ήδη ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές κάτι που δεν επιβεβαιώνεται, αλλά ούτε διαψεύδεται από την διοίκηση της ομάδας.
  • Διαιτητής του αγώνα είναι ο Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Νικολαΐδη από τη Μακεδονία και Βασίλειο Νικολακάκη από το Λασίθι ενώ τέταρτος είναι ο Άγγελος Αγγελάκης από τη Μακεδονία. Στο VAR  είναι ο Γεώργιος Τζοβάρας από τη Φθιώτιδα και AVAR ο Πέτρος Πάτρας από τη Μακεδονία.

 

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Πέρεθ, Βιγιαφάνες, Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ, Μακέντα, Παλάσιος.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Διούδης, Αλεξανδρόπουλος, Καρλίτος, Χατζηγιοβάννης, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Σάρλιο, Μαουρίσιο, Βιτάλ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς):  Λοντίγκιν, Σάλιακας, Οικονομόπουλος, Παντελάκης, Κάργας, Λώλης, Στάνκο, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Κύρκος.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Αθανασίου, Μπρένερ, Κόντε, Σιόντης, Ρίζος.

 Το pregame της αναμέτρησης

-Εκτός αποστολής είναι ο Ροντρίγκο Εραμούσπε ο οποίος και αυτός έχει συμπτώματα γαστρεντερίτιδας με τον Ηρακλή Μεταξά να έχει μόλις 17 ποδοσφαιριστές στη διάθεση του για το σημερινό παιχνίδι. Τόσο ο Εραμούσπε όσο και ο Περέα έχουν πάρει το δρόμο της επιστροφής στα Γιάννινα.

-Οι γηπεδούχοι με νίκη κλειδώνουν την επιστροφή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

- O Παντελάκης στη θέση του Εραμούσπε στα στόπερ και ο Οικονομόπουλος αριστερό στόπερ.

- Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Εκτός ενδεκάδας ο Καραχάλιος, στη θέση του θα παίξει ο Λώλης.

 - Στους 24 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα, αρκετή ζέστη στην περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

- Παρά τα προβλήματα και τις απουσίες ο Ηρακλής Μεταξάς παρατάσσει τον ΠΑΣ με 4-4-1-1 και πάλι. Ο Λοντίγκιν είναι κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Σάλιακας και αριστερό ο Οικονομόπουλος, ενώ στο κέντρο της άμυνας στόπερ θα είναι οι Παντελάκης και Κάργας. Στα αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Λιάσος και Στάνκο μετά το ξαφνικό πρόβλημα του Καραχάλιου, δεξιά στα χαφ ο Σνάιντερ, αριστερά ο Λώλης και ο Ντομίνγκεθ σε επιτελικό και ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Κύρκο που θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

- Θερμός εναγκαλισμός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τον Ηρακλή Μεταξά πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

- Αρχηγός του ΠΑΣ και σήμερα ο Γιάννης Κάργας, ενώ για τον Παναθηναϊκό το περιβραχιόνιο φοράει ο Βέλεθ.

Έναρξη της αναμέτρησης

 Με κατοχή της μπάλας έχουν ξεκινήσει οι "πράσινοι" με τον ΠΑΣ Γιάννινα να περιμένει στο μισό του γήπεδο όπως και στα περισσότερα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα τον αντίπαλο. Ήδη στο πρώτο 10λεπτο ο Παναθηναικός έχει κερδίσει τρία κόρνερ.

Άνοιξε το σκορ ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό με σκόρερ τον Σοάρες.

Αντεπίθεση για τον ΠΑΣ στο 15' με τον Λιάσο να κάνει το σουτ όμως ο Μπρινιόλι δεν ανησύχησε και μπλόκαρε τη μπάλα.

Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 18' με τον Γκατσίνοβιτς να εκτελεί κόρνερ από δεξιά ο Σένκεφελντ έκανε την κεφαλιά ο Λώλης όμως επάνω στη γραμμή έδιωξε τη μπάλα.

Νέα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 19' με κεφαλιά του Παλάσιος έπειτα από σέντρα του Γκατσίνοβιτς, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Λοντίγκιν.

Πολλά κερδισμένα κόρνερ ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής και κατοχή μπάλας. Εμφανής η απουσία του Καραχάλιου στα χαφ.

 Μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 27'΄για τον Παναθηναϊκό.  Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αιτόρ ο Βιγιαφάνες έκανε το τακουνάκι απέκρουσε αρχικά ο Λοντίγκιν στη συνέχεια έδιωξε επάνω στη γραμμή ο Λώλης η μπάλα έφτασε στον Βέλεθ που έκανε το σουτ και πάλι ο Λοντίγκιν απέκρουσε σωτήρια τη μπάλα.

Νέα ευκαιρία στο 28' για τον Παναθηναϊκό και πάλι ο Αιτόρ εκτέλεσε κόρνερ ο Βέλεθ πήρε την κεφαλιά και πάλι ο Λοντίγκιν απέκρουσε τη μπάλα.

Κίτρινη κάρτα στο 29' στον Λώλη.

Ο Αιτόρ στο 33' βρίσκει τον Γκατσίνοβιτς αυτός από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

ΓΚΟΛ για τον Παναθηναϊκό στο 38' με τον Βιγιαφάνες. Ο Πέρεθ βρήκε τον Αιτόρ αυτός έδωσε στον Χουάνκαρ έκανε τη σέντρα από αριστερά ο Αιτόρ έπιασε αέρα η μπάλα έφτασε στον Βιγιαφάνες που έκανε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν.

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός με γκολ που πέτυχε ο Βιγιαφάνες στο 38’ προηγείται 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα με τους «πράσινους» να έχουν την υπεροχή στο παιχνίδι και ειδικά από το 20’ ως το 28’ έχασαν κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ με τον Λοντίγκιν να κρατάει τα μηδέν μέχρι το 38’ στο σουτ του Βιγιαφάνες που εκεί δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Επηρεασμένος από τις απουσίες και τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής ο ΠΑΣ Γιάννινα, εμφανής η απουσία του Καραχάλιου καθώς έχει χαθεί η μάχη της μεσαίας γραμμής.

Στο ημίχρονο στα άλλα δύο παιχνίδια ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τον ΠΑΟΚ και το ημίχρονο είναι 1-1, ενώ Άρης και ΑΕΚ είναι στο 0-0.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Σιόντη να μπαίνει στη θέση του Ντομίνγκεθ.

Η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος είναι για τους γηπεδούχους στο 47' με τον Γκατσίνοβιτς να κλέβει τη μπάλα από τον Κάργα αλλά το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή κατέληξε πολλά μέτρα άουτ.

Ανοίγει το σκορ η ΑΕΚ στο "Βικελίδης" 

Διπλή αλλαγή στο 57’ για τον Παναθηναϊκό στις θέσεις των Βιγιαφάνες και Γκατσίνοβιτς μπήκαν οι Μαουρίτσιο και Καρλίτος,

Κίτρινη στο 59' στον Σάλιακα.

Διπλή αλλαγή στο 60’ και για τον ΠΑΣ στις θέσεις των Λώλη και Κύρκου μπήκαν οι Μπρένερ και Κόντε

Δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ. Άρης-ΑΕΚ 0-2

Εκτέλεση κόρνερ στο 62' του Αιτόρ η μπάλα έφτασε στον Βέλεθ έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι η μπάλα βρήκε στον Κάργα και κατέληξε κόρνερ.

Κίτρινη κάρτα στο 66' στον Σνάιντερ.

Μια ακόμη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό η τρίτη στο παιχνίδι στο 66’ στη θέση του Μακέντα μπήκε ο Κουρμπέλης.

Σουτ του Αιτόρ στο 68' μπλοκάρει τη μπάλα ο Λοντίγκιν.

ΓΚΟΛ στο 68' για τον Παναθηναϊκό με τον Μαουρίτσιο. Ο Αιτόρ από αριστερά βρήκε τον Καρλίτος αυτός έκανε την μπαλιά στον Μαουρίτσιο με τον τελευταίο να κάνει αμέσως το σουτ η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Οικονομόπουλου καταλήγοντας στα δίχτυα του Λοντίγκιν.

ΓΚΟΛ στο 71' με τον Καρλίτος. Ο Κουρμπέλης πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Καρλίτος και αυτός βγήκε απέναντι από τον Λοντίγκιν και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-0.

Ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ του Σνάιντερ στο 74' μπλόκαρε τη μπάλα ο Μπρινιόλι.

Κλείνουν τις αλλαγές οι γηπεδούχοι στο 75' στην θέση Παλάσιος ο Χατζηγιοβάνης και στη θέση του Βέλεθ ο Σάρλια.

Ο ΠΑΣ απείλησε στο 78' ο Οικονομόπουλος έδωσε στον Μπρένερ αυτός κέρδισε τις κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Κόντε που σούταρε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μπρινιόλι έπεσε και μπλόκαρε.

Μειώνει ο Άρης σε 1-2 στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Κίτρινη κάρτα στο 85' στον Χουάνκαρ.

Κίτρινη κάρτα στο 86' στον Κάργα.

ΓΚΟΛ για τον Παναθηναϊκό στο 87' με τον Χουάνκαρ. Ο Χατζηγιοβάννης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά ο Στάνκο έδιωξε με το κεφάλι η μπάλα έφτασε στον Χουάνκαρ που με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Λοντίγκιν και αφού πρώτα κόντραρε στο σώμα του Σάλιακα.

Σέντρα του Σάλιακα στο 89' ο Κόντε έκανε το σουτ η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Λήξη της αναμέτρησης στη Λεωφόρο. Βαριά ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0 από τον Παναθηναϊκό. Μαζί με την εντός έδρας ήττα με 0-4 από τον ΠΑΟΚ το πιο βαρύ σκορ φέτος για την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά.

Σχολιασμος